Hoe vind ik de beste vliegtickets naar Cuba?

Mijn ervaring met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Cuba.

Vaak krijg ik de vraag over met welke maatschappij je het beste naar Cuba kunt reizen.

De belangrijkste luchthaven in Cuba is de internationale luchthaven van Havana en hier komen de meeste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Er zijn ook andere internationale luchthavens in Varadero en Holguín, met voornamelijk chartervluchten.

Ik ga meestal minstens een keer per jaar naar Cuba. Tot dusver heb ik gevlogen met Air Berlin, Air Europa, Tui, KLM / Air France, Iberia, Aeroflot en Martinair.

Air Berlin en Martinair bestaan niet meer, dus daar besteed ik in dit artikel verder geen aandacht meer aan.

Aeroflot:

Russische luchtvaartmaatschappij die goedkope vluchten naar Cuba aanbiedt vanuit Amsterdam met een tussenstop in Moskou.

De vlucht tussen Moskou en Havana duurt behoorlijk lang. De crew spreekt alleen Engels en Spaans.

De tussenstop in Moskou is erg lang, meer dan 6 uur. Dat is niet aan te bevelen.

De kwaliteit van de maaltijden en het comfort is heel goed. Aeroflot heeft één van de jongste luchtvloten in de markt.

Het beste: de prijs. Ik zal nooit goed begrijpen hoe het kan dat het goedkoper is om via Moskou naar Cuba te vliegen dan rechtstreeks vanuit Nederland.

Iberia:

Spaanse luchtvaartmaatschappij met vluchten vanuit Amsterdam met tussenstop in Madrid.

Talen: Spaans en Engels

Goede kwaliteit en comfort.

Air Europa:

Spaanse luchtvaartmaatschappij met vluchten vanuit Amsterdam met tussenstop in Madrid.

De tussenstop in Madrid is lang en Madrid vliegveld is een beetje ingewikkeld om de weg te vinden. Vooral wanneer jij de taal niet goed spreekt.

Ik had slecht ervaring tijdens mijn vlucht naar Havana want de entertainment aan boord deed het niet en de bemanning hulp mij ook niet.

Turkish Airlines:

Luchtvaartmaatschappij die goedkope vluchten naar Cuba aanbiedt vanuit Amsterdam met een tussenstop in Istanbul. (soms 2 tot 300 euro pp goedkoper)

TUI:

Zeer goedkope vluchten van Brussel naar Varadero, anderhalf uur van Havana.

De enkele vlucht met TUI is direct en de terugkeer is met een tussenstop in Cancun, Mexico.

Zeer goedkope prijzen. Mogelijkheden van ruimbagage en handbagage zijn beperkt.

KLM:

Tot nu toe de beste ervaring, vooral de rechtstreekse vlucht Amsterdam – Havana. De kwaliteit van het eten, de stoelen en het zeer goede entertainment in het algemeen en de professionele crew.

Zonder twijfel blijken vluchten veel goedkoper te zijn buiten het vakantieseizoen. Dus probeer de zomerperiode, Pasen en Kerstmis te vermijden.

Let bij KLM op de Wereldweek-weken met zeer scherpe aanbiedingen. De Wereldweek-weken worden meestal twee keer per jaar verstuurd.

TUI heeft vrijwel het hele jaar door zeer scherpe aanbiedingen.

De andere genoemde luchtvaartmaatschappijen hebben een zeer vergelijkbaar prijsbeleid, waarbij de tickets in de vakantieperiode het duurst zijn. Je kunt het best hun webpaginas bezoeken en de tickets op het gewenste tijdstip vergelijken.

Het loont ook om vluchten te vergelijken die vertrekken vanaf andere locaties, zoals Brussel, Amsterdam en Düsseldorf.

Wij zijn verheugd u te informeren dat wij nu rondreizen naar Cuba aanbieden, inclusief vliegtickets! Als u droomt van de kleurrijke straten van Havana, de prachtige stranden van Varadero of de historische charme van Trinidad, dan is dit uw kans om Cuba te ontdekken.

Onze Cubaanse tourpakketten omvatten niet alleen accommodatie, activiteiten en lokale gidsen, maar ook de heen- en terugvluchten naar dit betoverende eiland. U hoeft zich geen zorgen te maken over het regelen van uw eigen vervoer; wij zorgen voor alles, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw reis.

Waarom kiezen voor onze Cuba-rondreizen?

  • Gemak: Boek uw complete reis bij ons en laat ons de rest regelen.
  • Expertise: Onze reisadviseurs hebben uitgebreide kennis van Cuba en kunnen u helpen bij het plannen van een onvergetelijke ervaring.
  • Betrouwbaarheid: Wij werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen om u veilige en comfortabele vluchten te bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw Cubaanse avontuur te plannen. Ontdek de magie van dit Caribische juweel met ons!

Neem contact met mij op