Inclusief Gratis Lokale SIM-kaart met Data

Het Eiland van je Dromen

Vanaf

1.620

Aantal dagen

15 days
4.68 by 17 reviews
 • Quality4.59
 • Location4.88
 • Amenities4.24
 • Services4.71
 • Price5

Over deze Rondreis

Individuele Authentieke Rondreis Per Oldtimer Met Privé Chauffeur

Als je deze Cuba rondreis 15 dagen kiest zal je de helft van het prachtige Cuba bezoeken.
Je komt op vele interessante en historische plaatsen van het eiland en je bent vanaf de eerste dag al meteen in contact met de Cubaanse bevolking, en bent betrokken bij het dagelijks leven in Cuba.
Je verblijft namelijk in Casas Particulares en je hebt de hele dag de beschikking over een chauffeur. Je leert over de unieke geschiedenis van Havana, en wat er zich in de smalle straatjes heeft afgespeeld.
Je reis gaat verder naar het Cubaanse platteland, naar Viñales, waar ’s werelds beroemdste snuiftabak groeit.

Gedurende 15 dagen zal je verschillende provincies van Cuba bezoeken en het echte Cubaanse leven leren kennen. Deze tour eindigt in Varadero, en bij het afscheid hopen we dat je van je verblijf hebt genoten, en dat je vol mooie herinneringen een veilige reis naar huis hebt.

Inclusief/Exclusief

 • Transfer IN - OUT
 • Accommodatie + ontbijt 14 nachten in Casas Particulares (2 personen per kamer).
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 + brandstof + chauffeur gedurende 5 dagen.
 • Op dag 2 | Excursie naar “El Cañonazo”.
 • Op dag 3 | In een Oldtimer in het Moderne Havana.
 • Op dag 5 | Tour in Viñales door de verschillende bezienswaardigheden zoals vermeld in de rondreis, behalve de toegangen tot deze bezienswaardigheden.
 • Op dag 6 | Tour per paard door de natuur in Viñales.
 • Op dag 8 | City-tour door Cienfuegos stad met een gids.
 • Op dag 9 | City - tour  door Trinidad dorp met een gids.
 • Welkomstcocktails in de meeste steden behalve in Havana - Trinidad en in Varadero.
 • Excursies. (geen entree)
 • Klantenbijdrage stichting GGTO garantiefonds.
 • Visum voor 2 personen.
 • Lokale SIM Kaart met 2,5GB GRATIS Internet.
 • Vliegtickets - wij kunnen de vliegtickets voor je regelen.
 • Andere maaltijden.
 • De toegangen tot de sites vermeld in de beschrijving van de rondreis. (Ca. 5 - 10 USD p.p.)
 • Optionele activiteiten die extra gedaan kunnen worden.
 • Reisverzekering (verplicht) - wij kunnen de reisverzekering voor je regelen.
 • Annuleringsverzekering - wij kunnen de annuleringsverzekering voor je regelen.
 • Fooien.

Reis Plan

Welkom in Havana! De hoofdstad van Cuba en één van de belangrijkste steden in Latijns-Amerika, een bruisende stad met zijn grote hoeveelheid kleurige Amerikaanse oldtimers. Je vliegtuig komt aan op de Internationale luchthaven van Havana José Martí, waar onze chauffeur op je wacht. De chauffeur zal je naar de Casa Particular brengen waar je verblijft. Als je vlucht in de middag aankomt, dan heb je vandaag nog ruim de tijd om een beetje door Havana te wandelen. Hier begint je spectaculaire vakantie, geniet ervan !!!

Na het ontbijt ben je deze dag vrij om te doen wat je wilt. Loop door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana” waar je veel interessante en spectaculaire plaatsen zal tegenkomen. Havana zal je met zijn rijke historie en charmante uitstraling zeker bekoren. Bezienswaardigheden zoals de “Kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway) zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens je wandeling door Oud Havana.

In de avond word je bij de Casa Particular opgehaald en ga je de ceremonie de “Cañonazo” bijwonen. Hier wordt een ritueel nagespeeld dat in de tijd van Spaanse kolonisatie in het “Fort van San Carlos de la Cabaña” werd gedaan. De ceremonie met kanonschoten wordt uitgevoerd door “soldaten” in kledij uit de 18de eeuw. Het fort staat in de buurt van de baai van Havana. De uiterlijke vertrektijd is 19:30 uur, zodat je op tijd aankomt voor de ceremonie. Camera mee!
Na de ceremonie heb je nog 20 minuten om foto’s te maken en dan moet je terug naar Havana naar de Casa Particular.

Na het ontbijt ga je het Moderne Havana bezoeken in een Oldtimer, met als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón” enz. Maar de reis zal niet hier eindigen. Je zal ook het “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” bezoeken, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en een hoge historische waarde hebben (tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de Morro is een vuurtoren, die je optioneel kan beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht over Havana hebt. Deze tour zal eindigen in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, onmisbaar een plek die elke reiziger in Havana moet bezoeken, omringd door majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het is het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s en veel mensen.

In de avond ben je vrij.

Na het ontbijt vertrek je naar Viñales, gelegen in het westelijke deel van Cuba, waar de beroemdste tabak ter wereld groeit en wordt geoogst. Tijdens de reis naar Viñales bezoek je het dorp “Las Terrazas”  waar je onder andere het huis van “Polo Montañés” (een beroemde Cubaanse zanger) kan bezoeken, door het dorpje lekker wandelen tussen de natuur en optioneel kan je ook ruïnes en faciliteiten van de oude Franse koffieplantages van de negentiende eeuw bezoeken (tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Daarna vertrek je naar Viñales Valley. De rit duurt ongeveer 1½ zonder pauze. (113 km)

Tijdens de rit pas je langs tropische bossen waar je van typische uitzichten kan genieten. Een paar kilometers voor je in Viñales zou komen kan je van een authentieke natuur gebied genieten. Hier vind je vele tabaksplantages en bijzondere rotsformaties genaamd “Mogote”. Aankomen in Viñales, zal je naar het huis waar je verblijft worden gebracht, waar je wordt begroet met een gratis welkomstcocktail.

Opmerking: In Viñales heb je niet meer de beschikking over de auto, maar zal voor elke activiteit een auto met chauffeur klaarstaan.

Na het ontbijt is het tijd om het Cubaanse platteland te ontdekken, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages, waar je zal zien hoe ‘s werelds meest beroemde tabak “Habano” wordt geoogst en handmatig wordt verwerkt tot sigaren.

Vandaag ga je de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie” (een gigantische schildering op een rotswand), “La Cueva del Palenque”,  Cueva del Indio” en de “Mirador los Jazmines” die Viñales zo bijzonder maken.

De streek is zeer fotogeniek (entreegelden voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de avond ben je vrij.

Na het ontbijt ga je een tour per paard maken door de natuur, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit ontdek je hoe de tabak handmatig wordt gemaakt en bezoek je tabak plantage.

De excursie duurt ongeveer 3 – 4 uur.

Daarna ben je vrij.

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het Cubaanse platteland en richting centrum van het land vertrekken, waar nog veel meer moois op je wacht.

De rit van Viñales naar Cienfuegos duurt ongeveer 6 uur zonder pauze. (409 km)
In Cienfuegos word je naar de Casa Particular gebracht waar je gaat verblijven. Bij aankomst word je begroet met een welkomstcocktail.

Rest van de tijd ben je vrij.

Vandaag is het tijd om het centrum van Cienfuegos te ontdekken. Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd.

Na het ontbijt ga je samen met een gids een rondleiding maken door de stad. Tijdens de rondleiding ga je een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Het “José Martí Park” en de omgeving, waaronder de beroemde “Teatro Terry” in het centrum van de stad, en het “Palacio del Valle”, één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika (tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

‘s middags vertrek je naar Trinidad, de reis duurt ongeveer 1½ uur zonder pauze. (83 km)
Aangekomen in Trinidad ga je naar de privé-woning en ‘s avonds kun je als je dat wilt van een soort carnaval genieten, zoals de “Trinitarios” die altijd in zijn voor een feestje.

Na het ontbijt is het tijd om Trinidad te ontdekken.

Na het ontbijt ga je een City-tour door Trinidad dorp maken samen met een gids. Tijdens de excursie bezoek je de tabaksfabriek, de sigarenfabriek, de pottenbakker Santander-familie, verkooppunten voor groenten en fruit en andere leuke bezienswaardigheden van het dorp. De tour duurt ongeveer 3-4 uur.

Daarna ben jij vrij.
Je kunt bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen. Slenter door de geplaveide straatjes, vergaap je aan de kleurrijke gebouwen, bezoek musea en miss vooral ook niet de Bar “La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drank wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen.

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Na het ontbijt vertrek je naar een ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “El Cubano”, gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kan je een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden waar je ook een verfrissende duik kan nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. De ingang van het park bereik je na een wandeling van ongeveer 30 minuten (toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

In de namiddag terug naar de privé-woning.

Vandaag is de dag om afscheid te nemen van de kleurrijke stad Trinidad. Na het ontbijt vertrek je naar Varadero.

Tijdens de reis ga je het “Ernesto Ché Guevara Mausoleum” bezoeken, waar de resten van deze beroemde Cubaanse held en veel van zijn bezittingen bewaard worden. Daarnaast ga je ook de Pantsertrein bezoeken (toegang tot het Mausoleum en de Pantsertrein zijn niet inbegrepen in de prijs). De rit vanaf Trinidad naar Santa Clara duurt ongeveer 2 uur zonder pauze. (97 km)

Aan het einde van het bezoek vertrek je naar Varadero. De rit duurt ongeveer 3 uur zonder pauze (236 km).
In Varadero wordt je naar de privé-woning.

Laatste dag met de oldtimer tot jullie beschikking. Je blijft in Varadero zonder auto.

Tijd van het strand te genieten. Hier kun je genieten van één van de mooiste stranden van de Caribbean “Varadero”. Op de witte stranden en in het kristalheldere water kun je ontspannen en genieten van de zomerse warmte die het eiland bijna het hele jaar biedt.

Opmerking: Je verblijft de laatste dagen in een Casa Particular dicht bij het strand. Wil je liever in een all-inclusive aan het strand verblijven, neem gerucht contact met ons op.

Helaas, het einde aan deze vakantie is gekomen. We hopen dat je een onvergetelijke vakantie hebt beleefd.

Tijd om te vertrekken. Je wordt naar de luchthaven gebracht, waar je nog wat tijd nodig hebt voor douane-zaken. Dan is het echt tijd om afscheid te nemen van Cuba, en aan je terugreis naar huis te beginnen. Prettige en veilig reis!

Beoordelingsscores

4.68/5
Wonderful
17 verified reviews
Quality 4.59/5
Location 4.88/5
Amenities 4.24/5
Services 4.71/5
Price 5/5

Gerelateerde Reizen

20 thoughts on “Het Eiland van je Dromen”

 1. Monique (Nederland) juli 16, 2016

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij hebben door de goede zorgen van Cuba4all reizen een onvergetelijke rondreis door Cuba gehad. Wat een prachtig land is dat, cultuur, natuur, eigenlijk alles. Het was ook ontzettend leuk en attent dat Bárbara ons persoonlijk op stond te wachten op het vliegveld in Havana. Wij hadden onze vlucht zelf geregeld en verder onze wensen en route doorgegeven aan Bárbara en zij heeft verder alles perfect geregeld, casas, chauffeur, transfers. De casas lagen allemaal erg centraal en waren ook goed. Een volgende keer zullen wij zeker weer onze reis door Cuba4all reizen laten verzorgen.

 2. Anja en Gertjan (Nederland) september 25, 2016

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij hadden zelf al een vliegticket en 3 dagen casa geboekt en kwamen bij toeval te recht op de Cuba4all site, na een telefoontje, afspraak gemaakt en bij Barbara en Michael thuis alles door gesproken en bekeken. Het was allemaal heel kort dag maar dat was geen probleem maar een uitdaging, zelfs het boeken van Tropicana hebben ze nog voor ons geregeld. Vanaf het landen op Cuba t/m vertrek hebben we genoten!!! De hele vakantie hebben we ons verbaasd van de perfecte afspraken welke allemaal 100% zijn na gekomen ondanks dat Fidel Castro op de dag van aankomst overleed en we met 9 dagen rouw te maken hadden. Dit gaf natuurlijk een stempel op onze vakantie , geen muziek , geen drank en geen Salsa ook Tropicana ging niet door , Barbara stuurde een bericht en ging alvast kijken wat ze kon betekenen voor ons. We hebben een stukje geschiedenis mee gemaakt heel bijzonder. Bij terug komst had Barbara al toezegging van Tropicana en een week later het geld op onze rekening (grotendeels) ongelofelijk , bedankt !!! We reizen graag de wereld rond maar gaan waarschijnlijk met een combinatie reis nog enkele dagen naar Cuba / Havanna voor de muziek , drank en salsa. Maar zeker weten dit in overleg met CUBA 4 ALL

 3. Auke & Geertje de Haan (Nederland) januari 25, 2017

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Begin November zijn wij met Cuba4all op vakantie geweest. In de korte voorbereidingstijd heeft Bárbara een fantastische reis voor ons in elkaar gezet. Van de muziek in Havanna en Trinidad tot de natuur in Vinales, Topez de Collante en ook het kanoën in het park bij Matanzas in één woord ronduit geweldig. Uitstekend gekozen Casas en chauffeurs hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd. Het deed ons goed dat ook gedurende de reis regelmatig contact was tussen Barbara en de gastverblijven. De persoonlijke aanpak met huisbezoek was voor ons zeer aangenaam. Bedankt voor dit alles. We bevelen jullie van harte aan.

 4. Maria en Johan (Nederland) december 28, 2017

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij zijn 28/11/17 tm 15 dec’17 naar Cuba geweest. En hebben een fantastische reis gehad met een oldtimer en chauffeur we hebben in 7 casas particular overnacht met ontbijt,dit was geweldig de mensen zijn zo lief en behulpzaam het ontbijt was altijd goed en veel fruit. De bedden waren groot en op goede hoogte en op de begane grond,wij zijn 60 plus dus dat was wel een vereiste maar Barbara had alles heel goed geregeld en ze wisten in de casas precies wat wij nodig hadden! Havana was ook heel mooi met zijn prachtige gebouwen en gezellige straatjes. daar hadden we ook een dagexcursie de man wist alles te vertellen waar we ook maar naar toe gingen toppie!En Devora de dame die ons een middag wandelend door oud Havana en het centrum heeft begeleid super gezellig en we hebben nu veel van de cultuur geleerd. En dan ook nog een diner bij de ouders van Barbara thuis heerlijk eten en gezellig. De rond reis was mooi we hebben veel gezien en in Vinales prachtige natuur en heel gezellige plaats genoeg te doen.Hier hebben we een prachtige dag excursie gehad. Trinidad had ik soms het gevoel of ik in een oude film was beland.De tijd heeft daar echt stil gestaan.en allerlei mensen die langs de straat lopen om van alles te verkopen. En de muziek de salsa dansen prachtig. Ik had een cursus Spaans gedaan en heb er veel aan gehad en boekje mee nemen is ideaal. We hebben heel veel foto’s gemaakt. De reis voldeed aan onze verwachtingen en vooral nu het oude Cuba nog authentiek is en het toerisme nog niet de overhand heeft. Het was Geweldig Maria en Johan

 5. Dilek en Sheckin (Nederland) januari 2, 2018

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Nadat wij verschillende reisbureaus hadden bezocht zijn we bij Cuba4all reizen terecht gekomen. Bij de eerste afspraak met Barbara hadden we een goed gevoel. Ze wist waar ze het over had en kon ons veel informatie verstrekken over de planning van de reis. Heel deskundig en zeer vriendelijk. De planning die wij kregen was heel goed uitgewerkt. Barbara heeft tot de goedkeuring van de planning ons altijd heel vriendelijk te woord gestaan. Ze heeft alle tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden en stond altijd klaar. Ook toen wij in Cuba waren was Barbara goed te bereiken. Door onze reis bij haar te boeken hebben wij alle vrije tijd gehad die normaal bij een pakketreis niet te verkrijgen is. In Cuba hebben wij ons nergens druk of zorgen over hoeven te maken. Barbara had haar contacten goed ingeschakeld wat voor ons heel soepel verliep. Wij hebben daar vriendelijke mensen ontmoet die Barbara had geregeld voor verblijf en vervoer. Cuba4All reizen is echt aan te bevelen voor een zorgeloos reis naar Cuba. Wij hebben een geweldige reis gehad. Wij danken Barbara voor al haar inzet!!

 6. Lisa (Amersfoort) februari 7, 2018

  4.2

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Hele fijne reis gehad met Cuba4All. Alles was goed geregeld. De reis gemaakt in een echte oldtimer, mogen verblijven in goed verzorgde casa’s en hele mooie plekken van Cuba gezien. Het contact met Barbara is fijn en oprecht! Zeker een aanrader voor iedereen!

 7. Marcel en mireille (Amersfoort, Nederland) januari 18, 2019

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wat een prachtige rondreis hebben wij gemaakt. Aan te raden is de reis te maken met prive chauffeur, Zoals wij gedaan hebben. Eric kent het reisschema, weet zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt. Het duurt niet lang of je beschouwt Eric niet meer als gids, maar meer als vriend. De eigenaren van de casa’s zijn super vriendelijk, de kamers zijn heel schoon . Wij hebben heerlijk ontbeten. Vanuit de casa’s wordt je opgehaald voor de excursie van die dag. De eigenaren kennen het reisschema ook. Het loopt zo soepel in elkaar over . De laatste paar dagen hebben we op onszelf doorgebracht in een hotel. Wij hebben genoten van de rust aan het zwembad, maar schrokken van de massa mensen aan de buffetten in de eetzaal . Wij zijn blij dat we het echte Cuba ook hebben gezien ,want in het hotel merk je daar niets van. Het is een fijn idee dat Barbara ook Nederlands spreekt en korte lijntjes heeft met de gidsen en de casa,s Wij denken nog elke dag terug aan het mooie Cuba en de vriendelijke Cubanen. De oldtimers en de prachtige statige kleurrijke huizen. Barbara .dank je wel voor fijne reis die je zo zorgvuldig hebt verzorgd. Doe Eric, devora en je ouders de hartelijke groeten van ons. En hopelijk tot snel voor het andere deel van Cuba.

 8. Jan Aart en Kirsten (Nederland) februari 20, 2019

  5

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wat hebben wij een onwijs gave reis door Cuba gemaakt!! In september 2018 onze reis naar Cuba uitgezocht. Via het internet kwamen we op de website van Barbara terecht en een offerte opgevraagd. Barbara bood ons allerlei mogelijkheden en een paar weken later hadden we geboekt. Vanaf het moment van boeken heeft Barbara ons op de hoogte gehouden, konden we voor elke vraag bij haar terecht en kregen we snel reactie. Heel fijn! Afgelopen maand hebben we de reis gemaakt en we hebben een fantastische vakantie gehad! Alles was erg goed geregeld door Barbara en het klopte allemaal. Het aantal dagen per plaats, de casa’s, de gave privé oldtimers, de diverse omgevingen, het was geweldig. Barbara, we raden je bij iedereen een die naar Cuba gaat, ga zo door! Nogmaals super bedankt voor alles!!

 9. Alie de Haas (Nederland) augustus 25, 2019

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij zijn van 15 – 29 augustus met ons gezin in Cuba geweest. We hadden onze wensen aan Barbara gemaild en na wat mailtjes over en weer kwam daar een prima reisvoorstel uit, waar we ons helemaal in konden vinden. We hebben dan ook een toptijd gehad. Havana is een mooie stad, die bol staat van de geschiedenis. In Vinales en omstreken hebben we genoten van de mooie natuur. Ook in Playa Giron en Trinidad hebben we een goede tijd gehad. We hebben onze reis afgesloten in Varadero, in een resort. Dit was leuk om een keer mee te maken, maar je merkt niet meer dat je in Cuba bent. Eric was 7 dagen onze chauffeur/gids. Hij is een goede chauffeur en hij heeft een mooie old-timer (die soms ook echt oud blijkt te zijn). Hij spreekt heel goed Engels en weet veel over zijn land te vertellen. Hoogtepunten voor ons waren; eigenlijk de gehele reis. Het oude deel van Havana, Paardrijden in Vinales, snorkelen in de Varkensbaai, Trinidad, de watervallen etc. allemaal ontzettend mooi. Cuba was wat ons betreft heel bijzonder, omdat je echt in een andere wereld te recht komt. Barbara had alles goed geregeld; het mooie programma, de excursies, de casas particulares en Eric (echt een topper) hebben er voor gezorgd dat we een hele bijzondere reis hebben gemaakt. Barbara bedankt voor de goede zorgen.

 10. Vorig jaar hebben we op de vakantiebeurs Barbara ontmoet. Cuba stond al lang op onze bucketlist, dus we hebben niet lang getwijfeld om via Cuba4All onze reis te boeken. De expertise, kennis en de gastvrijheid van Barbara hebben ons overtuigd. Doorheen de periode vooraf aan de reis voelden we al dat dit helemaal goed ging komen, en zo was het ook: februari 2020 hebben wij Cuba bezocht en Barbara heeft ons 1000% in de watten gelegd en één van onze mooiste reizen ooit georganiseerd. We voelden ons in alle Casas Particulares ongelofelijk thuis en hebben tijdens onze reis fantastische en vriendelijke mensen leren kennen. In Havana hebben we een zeer mooie rondleiding gehad met Devora, de ontmoeting met de ouders van Barbara was net als thuiskomen bij familie (waarvoor dank aan haar mama voor de hartelijke ontvangst), daarnaast werden we op Valentijn ook fantastisch verwend met een heerlijk diner,… en nog zoveel meer! Cuba was voor ons echt een ontdekkingsreis naar het verleden van de Caraïben op het ritme van de salsa. We zijn er telkens weer verrast door dit wonderlijke land. Cuba, por siempre en nuestro corazon!

 11. Willem Koning (Nederland) november 14, 2022

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Ja waar moet ik beginnen, zoveel indrukken en zoveel gezien en meegemaakt. We hadden bij meerdere agencies offerte aangevraagd voor onze rondreis, Barbara kwam het best uit de bus en was de enige die ons een auto met chauffeur aanraadde, wat heel verstandig bleek te zijn. De wegen op Cuba zijn erg slecht en bewegwijzering is er ook een dingetje, met onze chauffeur Ricardito hebben we een relaxte trip gehad door Cuba. begonnen in Havanna via Vinales,en gyron naar Trinidad om de laatste dagen te eindigen in Varadero. Havanana is een intrigerende stad waar altijd wat te beleven is. In Vinales was de paardrijtrip een topper, in Giron hebben we heerlijk gesnorkeld en hebben de rest van de dag doorgebracht op het all in clusiv strand er vlak naast waar je voor 1400 peso’s een lunch krijgt, de hele dag gratis drinken kunt halen en op mooie ligbedjes kunt genieten van het mooie strand of kunt gaan snorkelen. De Casa particulares waren een leuke ervaring, waar we een aantal malen hebben kunnen genieten van de kookkunsten van de eigenaren, iets wat zeker aan te raden is om ter plekke te vragen. De laatste dagen van de trip hebben we doorgebracht op een resort in Varadero, wat we zelf geboekt hadden via Tui waardoor we ook een rechtstreekse vlucht hadden vanaf Schiphol Amsterdam.. Barbara, namens ons alle 4 bedankt voor de goede service en prima begeleiding.

 12. Rob en Petra (Nederland) maart 21, 2023

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Vorig jaar ontstond het idee om op reis naar Cuba te gaan. De vliegtickets hebben we zelf geboekt. De reisdata aan Barbara doorgegeven. Wij hebben ervoor gekozen om de gehele reis bij Casa particulares te verblijven. Barbara had diverse excursies binnen onze reis verwerkt. Gedurende de reis hadden wij een eigen prive chauffeur (Ricardo Estevez) tot onze beschikking. Hij heeft ons mooie plekjes laten zien. Onze eerste stop was Havana. Barbara had netjes geregeld dat daar de eerste Cubaanse Pesos klaar lagen. En een 2,5 gig telefoonkaartje. In Havanna nog samen met Carlos (een markante man, geheel in het wit gekleed) in zijn rode cabriolet een rondtrip gemaakt. Op 5 maart 2023 heeft Ricardo ons naar Vinales gebracht. Een plaats in een vallei dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO is opgenomen. De rotsformatie “Mongote” bekeken en genoten van het mooie uitzicht. Vinales is een mooie plaats met winkeltjes, restaurantjes en her en der gratis wifi. De volgende dag een rondrit gehad (geregeld door Barbara). De muur van prehistorie bekeken, de Garden Botanical bezocht. Twee grotten bekeken. Ook nog een mooie paardrij trip gehad. En gezien hoe de sigaren gemaakt werden en er uiteraard zelf eentje geprobeerd. Van Vinales zijn wij door Ricardo naar Cienfuegos gebracht. Dit is een Frans koloniale stad gelegen in een mooie baai. Onze casa lag in het centrum en was voorzien van een mooie binnentuin. Vanaf Cienfuegos ging onze trip verder naar Trinidad. De volgende dag stond er een gids (door Barbara geregeld) op de stoep. Zij heeft ons lopend door Trinidad begeleid en van alles over de geschiedenis verteld. Toen we terug kwamen in onze casa hadden we bedacht om naar de Topes de Collantes te gaan. Een berichtje gestuurd naar Ricardo en hij kwam ons ophalen, zijn eerste reactie was, dat het gevaarlijk was. Achteraf was het een pittige wandeling en inderdaad Ricardo had gelijk het was ook niet helemaal ongevaarlijk. Ook hebben we parque El Cubano nog bezichtigd en heerlijk gezwommen bij de waterval. Op 12 maart 2023 bleek dat de tijd opeens een uur naar voren was gezet. Dus toen hadden we nog maar 5 uurtjes tijdverschil met Nederland. Van Trinidad zijn wij naar Santa Clara gereden en van daaruit zijn we naar Varadero gegaan, om daar de laatste dagen van onze reis te verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld. Barbara, namens ons (Rob en Petra) bedankt voor de goede service en begeleiding.

 13. Wat een prachtige reis hebben wij mee mogen maken! Cuba4all Reizen heeft ons alle zorgen uit handen genomen, wat was het allemaal goed geregeld. We hebben ontzettend veel dingen gezien en beleefd, van een oldtimertocht door Havana tot paardrijden in het prachtige Viñales. Er is goed geluisterd naar onze wensen, alles wat we wilden was mogelijk. We raden Cuba4all Reizen aan iedereen die kennis wil maken met dit bijzondere, prachtige land aan. Barbara, nogmaals ontzettend bedankt!

 14. Jan en Joan (Nederland) mei 19, 2023

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Al jarenlang stond Cuba op ons verlanglijstje als vakantiebestemming en nadat een orkaan vorig jaar roet in het eten had gegooid hebben we in april/mei onze droom waargemaakt. In eerste instantie wilden we zelf gaan rondtrekken met een huurauto. Na informatie te hebben ingewonnen bij diverse reisorganisaties kwamen we uiteindelijk bij Cuba4all reizen terecht. Nadat we onze wensen aan Barbara hadden doorgegeven was zij de enige die ons heeft gewezen op de beperkingen waar we met een huurauto rekening moesten houden, een enorme schaarste aan brandstof waar Cuba tijdens onze reisperiode mee te maken had. We hebben het advies van Barbara te harte genomen en gekozen om onze tour te doen met een oldtimer met chauffeur. Achteraf zijn we blij dat we voor deze optie hadden gekozen want brandstof is echt schaars! Onze rondreis hebben we in samenspraak met Barbara op maat samengesteld en alle tips van haar ter harte genomen! Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een onvergetelijke vakantie. Barbara heeft een enorm netwerk in Cuba en staat dag en nacht klaar om eventuele problemen op te lossen zonder dat je je daar zelf druk om hoeft te maken of ook maar iets van merkt. Daarnaast waren de fexibiliteit en persoonlijke benadering voor ons de belangrijkste redenen om juist voor deze kleinere reisorganisatie te kiezen en dat was een gouden keuze! De vliegtickets hebben we zelf geregeld (Brussel-Varadero). Vanaf aankomst was alles perfect geregeld, de transfers van en naar de luchthaven en naar afgesproken excursies verliepen allemaal vlekkeloos. De tour door Havana in de rode Thunderbird van Carlos, de paardrijtocht in Vinales, de snorkelexcursie in Playa Giron, de wandelexcursie door Trinidad zijn enkele hoogtepunten die Barabara heeft geregeld. Het grootste deel van onze rondreis hadden we de beschikking over een vaste chauffeur, Ricardo, die veel wist te vertellen over het leven in Cuba en de restaurantjes waar je beslist moest gaan eten. We hebben een leuke tijd met Ricardo beleefd, een aardige, spraakzame en bescheiden man waarmee we fijne band hebben opgebouwd. We hebben overnacht in door Barbara aanbevolen casas particulares en waren allemaal naar onze wens. Positieve uitschieters waren de casas in Havana, Vinales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara. Onze vakantie hebben we de laatste dagen afgesloten in Varadero. Wij posten niet snel een recensie op internet maar voor Cuba4all reizen maken we een uitzondering. Voor iedereen die nog twijfelt: ga in zee met Barbara en je zult er geen spijt van krijgen! Het was een top vakantie waarbij alles uitstekend was geregeld. Bedankt voor de geweldige service en organisatie! PS Indien je naar Cuba gaat volg dan het advies van Barbara op om medicijnen, kleding en speelgoed voor de mensen mee te nemen. Ze zijn je ontzettend dankbaar!

 15. Maria en Rolf (Nederland) juni 14, 2023

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Voor vakantie wilde wij graag naar een bestemming met een typische cultuur en kwamen hierbij al snel uit op Cuba. Na wat reisbureaus benaderd te hebben hadden wij het beste gevoel bij Cuba4all reizen, Barbara nam onze wensen goed mee en was zeer responsief in het beantwoorden van onze vragen en het geven van nuttige informatie. De reis werd op maat gemaakt tussen de door ons geboekte vliegtickets, zodat de deze mooi gebalanceerd was. De tour door Havana met Raul in zijn Ford Thunderbird was heel mooi, met tussenstop in een barretje waar wij een heerlijke Piña colada hebben gedronken. Wij hebben heel erg genoten van Viñales, met namen van de botanische tuin, tocht met paard naar een tabaksboer en een fietstocht naar restaurant Casa Verde (aanrader). In Playa Girón hebben wij ons laten verbazen door de grote hoeveelheid krabben welke vrij door het land lopen en een zeer informatieve tour door het museum over de Varkensbaai invasie. Vervolgens reisden wij door naar Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara, steden vol met prachtige koloniale gebouwen, waar wij onze ogen uitkeken in zeer speciale maar mooi Cubaanse musea. In Trinidad is de discotheek in de grot zeer aan te raden om uit te gaan. Deze tour was niet het zelfde geweest zonder onze privé chauffeur: Ricardo, een zeer aardige man met veel kennis van Cuba en van de beste restaurants op de tour. De reis in zijn perfect onderhouden Ford Fairlane was zeer gezellig en hij was goed voorbereid op het brandstof tekort. De laatste dagen konden wij aan het strand van Varadero relaxen waarna onze vakantie er helaas weer op zat. Wij zijn heel blij dat wij deze vakantie via Cuba4all reizen hebben geboekt en kunnen dit van harte aan iedereen aanraden.

 16. Wij hebben in augustus 2023 een rondreis gemaakt door Cuba. Het land heeft alles. Zowel stad als plattteland, veel cultuur en natuur. We hebben ervan genoten. We hebben veel leuke, gezellige en lieve mensen ontmoet. Een groot compliment voor Barbara die de reis perfect geregeld heeft. Barbara doet haar uiterste best om aan alle wensen te voldoen. Daarnaast weet ze zo ontzettend veel over Cuba zodat je op de mooiste plekken komt. Dus wil je naar Cuba laat Barbara van Cuba4all het regelen dan ben je gegarandeerd van een mooie vakantie.

 17. Rita, in naam van gans de familie januari 8, 2024

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij zijn zeer tevreden over de reisorganisatie en ons verblijf in Cuba!
  Zeer goede gids in Cienfuegos : David Urquiola : Engels en Franstalig
  Fijne begeleiding in Trinidad met gids in spe : Beatriz Bandomo Munoz (in opleiding bij Maria)
  Alle casas : zeer goede ligging en goed onthaal.
  Geldwissel bij aankomst : geprezen service!… maar liefst niet zoveel kleine bankbiljetten. In ons pakket zaten maar liefst 200 briefjes van 10 CUP en 400 briefjes van 20 CUP.
  Een licht regenvestje (zoals een K-Way) is een échte aanrader in deze periode van het jaar.
  Oh, vergeten we vooral niet de lekker taart tgv de verjaardag van Jules! 😊
  We vierden daarna samen in het restaurant Don Julio : een geslaagde keuze.

  Naast de variatie van landschappen, platte land, steden, zee en strand, de grote voorgeschiedenis en de culturele erfenis betreuren wij echter de erbarmelijke toestand van de meeste eilandbewoners en al de tekortkomingen die ermee gepaard gaan. Hopelijk komt er ooit een opening tot een vrijer en welstellender Cuba.

  …. Maar gans onze familie is eensgezind : blij Cuba te hebben “beleefd”.

  Met onze beste groeten,

 18. Yvonne en familie (6 pers) februari 29, 2024

  4.4

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Deze rondreis op Cuba met ons gezin bestaande uit man, vrouw, zoons, schoondochter en kleinkind is tot in de puntjes naar eigen wens verzorgd door Barbara. Het is een prachtige ervaring geworden met onuitwisbare indrukken van (de inwoners van) dit bijzondere eiland. Onze privé chauffeur heeft ons in zijn taxi bus langs alle bezienswaardigheden geleid en ons veilig op de diverse bestemmingen gebracht. De casa’s waren alle uniek met een uitstekende verzorging. Al met al een onvergetelijke reis.

 19. Bart en Sandra (4 pers.) maart 1, 2024

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  In februari hebben wij samen met 4 kinderen (15,19,19 en 22 jaar) een rondreis gemaakt met 3 dagen strandvakantie. Barbara heeft alles tot in de puntjes georganiseerd. Wij, als samengesteld gezin, hebben heerlijk kunnen genieten. We hoefden niets meer te regelen, alleen maar te genieten. En dat hebben we volop gedaan. Absoluut raden wij Barbara aan. Dank voor de goede zorgen!

 20. 4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  De reis was perfect georganiseerd door Barbara, een fijne gedachte dat zij ook steeds paraat stond met tips en adviezen. Alles sloot heel goed op elkaar aan. Hoogtepunt was de paardrijtocht in Viñales, wat een prachtige vallei en een bijzonder landschap zeg! De casas particulares voldeden aan alle verwachtingen, de een iets persoonlijker dan de ander. Heerlijk dat er overal airco was, want het was heel warm. We hebben 7 dagen een vaste chauffeur gehad met oldtimer en dat was een bijzondere ervaring. In een prachtige auto vervoerd worden over het eiland was geweldig! Minpunt was dat we moeilijk met de chauffeur konden communiceren; wij spreken geen Spaans en hij sprak geen Engels. Ook een minpunt was dat er excursies werden overgeslagen, met name Santa Clara werd ons door de chauffeur afgeraden terwijl wij dit wel graag wilden zien en dit bovendien in ons programma stond. Uiteindelijk hebben we het mausoleum van Che Guevara en het museum met de monumentale trein gelukkig wel gezien. Varadero vonden wij een mooie afsluiter, terwijl we geen strandmensen zijn. Het was goed om een paar dagen alle indrukken te verwerken die Cuba op ons heeft gemaakt. Wat zijn we onder de indruk van de economische toestand van het land en de manier waarop de mensen hiermee om (moeten) gaan. Het was erg bijzonder om de verhalen van de Cubanen te horen. Een reis boeken bij Barbara is een echte aanrader omdat ze goed luistert naar je wensen en alles doet om het naar je verwachtingen te laten verlopen. Ook een belangrijk punt is dat je door op deze manier te reizen de lokale mensen een klein beetje steunt ipv de overheid die toch al meer dan voldoende in eigen zak steekt.

Add a Comment

Your email address will not be published.

 • Quality
 • Location
 • Amenities
 • Services
 • Price

Rondreis ter Inspiratie

Dit zijn slechts voorbeelden, we passen ze graag aan je wensen aan. Houd je meer van natuur of cultuur, wil je een excursie meer of minder, wil je je reis verlengen of juist inkorten, geen probleem. Alles is mogelijk bij ons. Je kunt zelf je eigen droomreis samenstellen.
Je Cuba Reis Specialist

Ik ben Bárbara, je Cuba Reis Specialist

Rondreis Info

Individuele Reis

2

Min Leeftijd

0+

Deze Rondreis Boeken?

Vul hieronder de persoonlijke gegevens

  Of liever deze Reis op Maat?

  Flexibel Reisschema, Accommodatiekeuze, Privégidsen en Activiteiten, Vervoer op Maat (Oldtimer, huurauto, privé transfers, openbaar vervoer), Exclusieve ervaringen, Aanpassingen tijdens de Reis?

  Gratis Cuba offerte scoren!

   Faqs

   Hier zijn enkele kenmerken van een reis op maat naar Cuba:

   1. Persoonlijke Voorkeuren: Een reis op maat houdt rekening met de specifieke interesses en voorkeuren van de reiziger. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur, avontuur, of een combinatie van deze elementen, de reis wordt ontworpen om aan jouw verwachtingen te voldoen.

   2. Flexibel Reisschema: In tegenstelling tot standaardpakketten, biedt een op maat gemaakte reis flexibiliteit in het reisschema. Je kunt zelf bepalen hoelang je op elke bestemming blijft, welke activiteiten je wilt doen en hoeveel vrije tijd je wilt hebben.

   3. Accommodatiekeuze: Je hebt de vrijheid om de accommodaties te kiezen die passen bij jouw smaak en budget. Of het nu gaat om luxe hotels, boetiekpensions, homestays (casas particulares) of een mix van verschillende accommodatietypes, de keuze is aan jou.

   4. Privégidsen en Activiteiten: Voor een meer persoonlijke ervaring kun je ervoor kiezen om privégidsen in te schakelen die je kunnen begeleiden en diepgaande kennis kunnen delen over de bezochte locaties. Bovendien kun je specifieke activiteiten opnemen die passen bij jouw interesses.

   5. Vervoer op Maat: Je hebt de keuze om zelf een auto te huren, gebruik te maken van privétransfers of het openbaar vervoer te nemen, afhankelijk van jouw voorkeur en comfortniveau.

   6. Exclusieve Ervaringen: Maatwerkreizen bieden vaak de mogelijkheid om exclusieve ervaringen toe te voegen, zoals culinaire rondleidingen, ontmoetingen met lokale kunstenaars, of deelname aan speciale evenementen die niet in standaardpakketten zijn opgenomen.

   7. Aanpassingen tijdens de Reis: Als je onderweg iets wilt aanpassen of als er onverwachte omstandigheden zijn, kan een reis op maat snel worden aangepast om aan jouw behoeften te voldoen.

   In de vakantieperiodes (juli-augustus-Kerstmis) kan je alleen tickets boeken zonder korting.

   Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je interessante aanbiedingen vinden.

   Hoe dan ook, Cuba is op elk moment van het jaar goed te bereiken.
   Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets.

   Vraag ons naar de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vertrekken.

   Officieel loopt het orkaan seizoen van augustus tot eind oktober. Als ze voorkomen is het meestal in de maand september en de eerste helft van oktober.

   Sinds enige tijd staat de Cubaans regering toe dat Cubanen kamers in hun huizen verhuren voor het toerisme.

   Casas Particulares zijn een soort B & B, je verblijft dus in privé-woningen van Cubanen. Het zijn kamers met comfort en uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een goed verblijf.

   Alle “Casas Particulares” zijn anders, dus je hebt volop keuze. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommigen huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

   Je krijgt volledige privacy wanneer je bij onze Casa Particular verblijft. Dus elke kamer heeft zijn eigen douche/badkamer en eigen “WC”.

   De Cubaanse Peso (CUP).

   Tegenwoordig kunnen de toeristen op veel plekken met USD of EUR betalen.

   De vaste wisselkoers (officieel) is: 1 USD = 124 CUP.

   Cuba4all Reizen is specialist in het organiseren van rondreizen door Cuba per oldtimer met chauffeur. Hier in Nederland stellen we samen met jou je reis op basis van jouw wensen vast en onze chauffeur brengt jou naar alle afgesproken punten.

   Zijn accommodaties en maaltijden zijn al via ons geregeld en inclusief. Je hoeft niet zelf de wegen te zoeken. Onze chauffeur helpt je graag.

   Om naar Cuba te reizen is geen vaccinatie verplicht. Echter, het is altijd raadzaam om je huisarts te vragen voor meer informatie.

   Cuba is een veilig land; toeristen kunnen overal zorgeloos genieten, op elk moment van de dag.

   Mocht je ergens de weg kwijtraken, de Cubanen zullen je altijd helpen.

   Cuba is zonder twijfel het veiligste land van het Caribisch gebied. Echter is het altijd goed voorzichtig te zijn. Bijvoorbeeld door een kopie van je paspoort mee te nemen en het originele paspoort in het kluisje van de Casa Particular of hotel te laten.

   Draag geen waardevolle spullen in het zicht, laat dure sieraden niet te veel  aandacht trekken. Mocht je toch problemen ondervinden, dan kan je een klacht indienen bij elke politiepost in de buurt.

   In Cuba zijn toeristen erg goed beschermd door de overheid, en de politie treedt daarom streng op tegen oplichters.

   Het is niet aan te raden om kraanwater te drinken. Gebotteld water is wel veilig en overal te koop.

   Tijdens de feestdagen in Cuba zijn er veel plaatsen gesloten, maar het merendeel van de toeristische trekpleisters blijven ook op feestdagen open.

   Musea, winkels en banken zijn gesloten, maar restaurants, autoverhuur bedrijven en clubs blijven open.

   • 1 januari: Triomf van de Revolutie.
   • 2 januari: Nieuwjaar.
   • 1 mei: Dag van de Arbeid.
   • 25, 26 en 27 juli: Vrije dagen i.v.m. de revolutionaire strijd.
   • 10 oktober: Afschaffing slavernij.
   • 25 december: Kerst.
   • 31 december: Oudjaar.

   Ja, maar denk aan het volgende:

   • De kwaliteit van de wegen in Cuba is wisselend; vooral buiten de doorgaande wegen kunnen de wegen slecht zijn, en vaak zonder verlichting. Ik adviseer jou om zoveel mogelijk overdag te rijden.
   • Er zijn in Cuba geen echte snelwegen waar alleen snelverkeer mag rijden. Houd er dus rekening mee dat er op alle wegen paardenkarren, fietsers en voetgangers enz. kunnen zijn, waar je dus je snelheid aan moet aanpassen.
   • De politie in Cuba is heel streng op verkeersovertredingen, dus ik raad je aan de verkeersborden te respecteren.
   • Wacht niet tot het laatste moment om de brandstoftank te vullen, want de afstanden tussen tankstations kunnen soms lang zijn. Ik raad je aan al bij een halfvolle tank op zoek te gaan naar het volgende benzine station.
   • Vertraag als je een bord “Punto de Control” ziet, want dat zijn plaatsen waar de politie regelmatig papieren en snelheid controleert.
   • Op wegen in Cuba is niet zo veel verkeer en op de snelweg is de maximale snelheid 100 km/uur.

   Cuba4all Reizen organiseert elke vorm van activiteiten die in Cuba worden gedaan, bijvoorbeeld: rondreizen op maat, bus transfers, taxi’s transfers, accommodaties (Casas Particulares – Hotels) en excursies.

   Wij kunnen ook met een reis – en annuleringsverzekering helpen.

   Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets aan. Vraag ons naar de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vertrekken.
   Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

   Cuba ligt in het Caribisch gebied.

   Het heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 25°C.

   Het heeft ongeveer 300 dagen zon per jaar, dus neem je zomerkleding mee. Het eiland heeft een hoge luchtvochtigheid (75% – 95%) en in de wintermaanden december-februari daalt de temperatuur maar ’s avond voel je de kou meer door de vochtigheid.

   Dus neem ook een ​​jas mee, want de minimale temperaturen in de winter zijn tussen 15 en 20 graden. 

   Je kunt Cuba bezoeken op elk moment van het jaar.

   Het is echter goed te weten dat in september en oktober tropische stormen en orkanen kunnen plaatsvinden. Oktober is de natste maand en juli en augustus de warmste, met temperaturen van ongeveer 35 graden.

   Het is raadzaam om een ​​zonnebril, zonnebrand en antimuggen middel te gebruiken. 

   Het is verplicht om te reizen met een reisverzekering.

   De verzekering moet zijn afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering.

   De reisverzekering moet alle medische kosten dekken die kunnen ontstaan tijdens je vakantie in Cuba. De polis moet melden welke medische kosten zijn gedekt tijdens je vakantie in Cuba, het polisnummer, je naam en de naam van de verzekeringsmaatschappij (in het Engels of bij voorkeur in het Spaans).

   Wij kunnen ook met een reis – en annuleringsverzekering helpen.

   Ben je na 11 januari 2021 in Cuba geweest en wil je vanuit Cuba naar de Verenigde Staten van Amerika reizen? Dan kun je niet met een ESTA de Verenigde Staten van Amerika inreizen. Je moet een visum aanvragen. Op dit moment is dat niet mogelijk op de ambassade van de Verenigde Staten in Cuba. Als je een gecombineerde reis Cuba/VS wil maken, moet je van te voren een visum aanvragen voor beide landen.

   Nee, in Cuba heb je geen omvormer nodig. Ondanks het verschil in voltage met Nederland vormt opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt ervoor dat het voltage wordt omgezet, waardoor je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.

   De stroomfrequentie in Cuba kan 110 Volt zijn (maar vaak ook 220 Volt), terwijl het in Nederland 220 Volt is. Het verschil van 10 Volt heeft echter geen invloed op de werking van de apparatuur. 

   Hoewel de ervaring leert dat apparatuur doorgaans probleemloos werkt, kun je ook op de oplader zelf kijken. Als daarop vermeld staat: “100-240 V~50-60 Hz,” kun je ervan uitgaan dat het goed zal functioneren.

   Ja, in Cuba heb je een reisstekker nodig. In Nederland worden Type C-stekkers gebruikt met twee ronde pinnen, terwijl in Cuba verschillende soorten stekkers in gebruik zijn:

   • Type A met twee platte aan elkaar evenwijdige pinnen, identiek aan die in de Verenigde Staten.
   • Type B, hetzelfde als in Nederland.

   Houd er echter rekening mee dat wij samenwerken met Casas Particulares waar de stekker hetzelfde is als in Nederland en geschikt is voor 220V.