Inclusief Gratis Lokale SIM-kaart met Data

Het echte Cuba

Vanaf

2.479

Aantal dagen

23 days
4.49 by 7 reviews
 • Quality4.14
 • Location4.86
 • Amenities4.29
 • Services4.71
 • Price4.43

Over deze Rondreis

cuba klimaat stadEen rondreis waarbij je het Cubaanse land echt goed leert kennen. In 23 dagen reis je van oost naar west, samen met een Cubaanse chauffeur die het eiland goed kent en je alle interessante plekken laat zien en erover kan vertellen.

Je ontdek de meeste belangrijke hoogtepunten van Cuba, je geniet van de Cubaanse cultuur en leert over de geschiedenis. Dit alles middels een authentieke ervaring: een rondreis per Oldtimer – Amerikaanse auto’s uit de jaren 50 die geschikt zijn voor deze rondreis.

Bovendien verblijf je tijdens 19 dagen bij lokale mensen. De laatste 3 nachten zal je in een all-inclusief hotel heerlijk kunnen ontspannen na een onvergetelijk rondreis door Cuba.

Als je deze rondreis kiest, kun je aan het eind met recht zeggen dat je Cuba goed hebt leren kennen.

Inclusief/Exclusief

 • Transfers IN - OUT
 • Accommodatie 21 nachten in Casas Particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 21 dagen in Casas Particulares.
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de 50 jaren + brandstof + bestuurder tijdens 16 dagen, dag 6 t/m 21. De rest van de dagen is de auto niet nodig omdat je dicht bij alle activiteiten bent of omdat de auto is inbegrepen in de excursie die je zal maken.
 • Op dag 2 |Excursie  route van Hemingway.
 • Op dag 4 | Excursie naar de belangrijkste plekken in Viñales.
 • Op dag 5 | Tour per paard begeleid door een lokale gids.
 • Op dag 7 |Snorkelen in Playa Larga.
 • Op dag 8 | City-Tour in Cienfuegos.
 • Op dag 10 | Excursie naar park “El Cubano”.
 • Op dag 20 | Excursie naar het museum van de suikerindustrie en stroomtrein.
 • Welkomstcocktails bij de meeste Casas Particulares.
 • Klantenbijdrage stichting GGTO garantiefonds.
 • Visum voor 2 personen.
 • Lokale SIM Kaart met 2,5GB GRATIS Internet.
 • Vliegtickets (Mogelijk via ons te boeken).
 • Andere maaltijden.
 • De toegang tot de bezienswaardigheden zoals vermeld in de beschrijving van de rondreis.
 • Optionele activiteiten die extra gedaan kunnen worden.
 • Reisverzekering (verplicht).
 • Annuleringsverzekering aan te raden.
 • Fooien.

Reis Plan

Je Intercontinentale vlucht komt aan op de Internationale luchthaven van Havana “José Martí”, waar we op je wachten. De chauffeur zal je naar de Casa Particular brengen waar je gaat verblijven. In Havana heb je nog wat tijd om een beetje door de stad te wandelen afhankelijk van de tijd van de aankomst van het vliegtuig.
De rest van de tijd ben je vrij.

Na het ontbijt vertrek je om de Route van Hemmingway te volgen. Gereden in een Amerikaanse auto uit de jaren 50, tred je in de voetsporen van de beroemde schrijver. Je komt op plaatsen die hij heeft bezocht en die van grote betekenis voor hem waren.

Tijdens deze tour bezoek je zijn huis in San Francisco, de “Finca Vigia” waar zich nog veel van zijn bezittingen bevinden, onder andere zijn jacht “Pilar”.
Na het bezoek aan de Vigia, rijd je verder naar Cojímar, een vissersdorp uit de tijd dat de schrijver op Cuba woonde.

Vanuit Cojímar ging Hemingway vaak vissen en hij had zijn boot “Pilar” daar in een dok. Dit dorp heeft hem geïnspireerd voor zijn beroemde boek “The Old Man and the Sea”. Vanaf Cojímar vertrek je naar Havana, naar hotel “Ambos Mundos”. Hemingway overnachtte daar regelmatig als hij in Havana was. Tegenwoordig is het mogelijk de kamer te bezoeken waar de schrijver geslapen heeft. De kamer is nog volledig intact zoals de laatste keer dat hij er was. Je gaat ook een bezoek brengen aan de “Bodeguita del Medio”, één van de plaatsen waar Hemingway veel tijd doorbracht en waar hij zijn favoriete drankjes zoals de “mojito” dronk. De foto’s aan de muur zullen de huidige gasten voor altijd aan Hemingway blijven herinneren.

De dag eindigt in de bar “El Floridita”, één van de meest populaire bars bezocht door Hemingway, waar hij zijn favoriete drankje “El Daiquirí” altijd dronk. In de bar is een manshoog bronzen beeld van Hemingway zodat je samen met hem op de foto kunt, als je dat wilt.

Aan het eind van de excursie keer je terug naar de Casa Particular en dan ben je vrij.

Wandelend door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana”, kom je veel interessante en spectaculaire plaatsen tegen.

Bezienswaardigheden zoals de “kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway), het “Rum Museum”(entree circa 10 EUR p.p.) waar je een uitgebreide uitleg kunt krijgen over het maken van de beroemde Cubaanse rum “Havana Club”, het chocolade Museum, Museum van de Revolutie, zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens je wandeling door Oud Havana (entreegelden voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Na het ontbijt word je bij de Casa Particular opgehaald en vertrek je naar Viñales, het Cubaanse platteland van Cuba, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages.

Vandaag ga je de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie” (een gigantische schildering op een rotswand), “La Cueva del Palenque”, “La Cueva del Indio” en de “Mirador de los Jazmines” waar je een prachtige uitzicht uit de Vallei van Viñales zou hebben. De streek is zeer fotogeniek (entreegelden voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs van de excursie).

Daarna word je naar je privé woning in Viñales gebracht waar je kunt relaxen na een dag vol activiteiten. Bij aankomst word je begroet met een welkomstcocktail.

De rest van de tijd heb je ter vrije te besteding.

Na het ontbijt ga je een tour per paard maken, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied.

Je gaat de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit bezoek je tabak plantage en zie je hoe sigaren met de hand worden gemaakt.

De excursie duurt ongeveer 3 – 4 uur. Na de excursie ben je vrij om te doen wat je wilt.

Ontbijt en vertrek naar “Guamá” waar je de krokodillenboerderij kunt bezoeken. Hier wordt het leven van deze geweldige reptielen beschermd en je kunt ze van dichtbij bekijken. Verder kun je een boottocht maken over de “Laguna del Tesoro”, een prachtig natuurgebied, een zoetwaterlagune, die wel 16 vierkante kilometer bestrijkt. Tijdens deze tour bezoek je een “Aldea Taína”, een authentieke replica van een dorp van de eerste bewoners van Cuba. (De toegang tot de krokodillenboerderij is circa 3 EUR p.p. en de boottocht is circa 10 EUR p.p., en zijn niet inbegrepen). De rit vanaf Viñales naar Guamá duurt ongeveer 4 uur. (350 km)

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

In de middag ga je naar de accommodatie (privé-woning) in Playa Larga. Bij aankomst word je begroet met een welkomstcocktail.

Na het ontbijt, ga je met de auto, begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen. Al snorkelend ontdek je prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Je wordt altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring. De gids laat je de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen.

Het snorkelen duurt ongeveer 2 uur.

De rest van de tijd heb je ter vrije te besteding. Je kunt bijvoorbeeld door het dorp wandelen en van het strand genieten.

Na het ontbijt vertrek je naar Cienfuegos. De rit duurt ongeveer 1½ uur (78 km).

Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd.  In Cienfuegos ga je een City-tour door de stad maken samen met een gids.

Je gaat het park “José Martí”, het omliggende gebied, waaronder het beroemde “Terry Theater”, het centrum van de stad en de “Palacio del Valle”, één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika, bezoeken (tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

cuba klimaat stad

‘s middags vertrek je naar Trinidad, een stad waar de tijd heeft stilgestaan. Ondanks haar lange historie van meer dan 500 jaar, heeft ze nog steeds haar oorspronkelijke schoonheid.

In Trinidad word je naar je accommodatie (privé-woning) gebracht.

s 'avond ben je vrij.

In de avond (optioneel) kun je naar het centrum lopen want daar vind je de “Casa de la Música” waar je kunt muziek luisteren en dansen terwijl je van een heerlijk Cubaanse drankje kunt genieten.

Na het ontbijt, in de ochtend ben je vrij en kun je bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen. Er zijn allerlei musea te bezoeken. Mis vooral ook niet de “Bar La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drank wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen.

In de middag ga je naar “Valle de los Ingenios” en de boerderij “Manaca Iznaga”, met de oude uitkijktoren “Torre Iznaga”, die vroeger werd gebruikt om de slaven te bewaken en controleren die in de rietsuikervelden aan het werk waren.

In de namiddag terug naar de privé-woning en dan ben je vrij.

Na het ontbijt vertrek je naar één van de belangrijkste ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “El Cubano”, gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kun je er een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden, zoals het “Salto del Caburní” waar je een verfrissende duik kunt nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur (toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

In de namiddag terug naar de privé-woning. De rest van de tijd heb je ter vrije te besteding.

Na het ontbijt vertrek je naar Camagüey. De rit vanaf Trinidad naar Camagüey duurt ongeveer 5 uur. (261 km)
In Camagüey word je naar de accommodatie (privé-woning) gebracht. Bij aankomst word je begroet met een welkomstcocktail.

Na het ontbijt vertrek je naar Bayamo, de rit duurt ongeveer 4 uur. (208 km)

In Bayamo kun je een rondleiding door het centrum van het dorpje maken en aan het eind van de dag word je naar de Casa Particular gebracht en dan ben je vrij.

Na het ontbijt vertrek je om het “Parque Nacional Sierra Maestra” te bezoeken.

Je wordt naar het hotel Villa Santo Domingo gebracht waar je de excursie naar “Sierra Maestra” kunt regelen. Voor deze excursie worden auto’s gebruikt die geschikt zijn voor de activiteit. De excursie kost rond 40 EUR p.p. en is niet inclusief in de prijs van onze offerte.

Tijdens de excursie ga je de Comandancia de Fidel Castro – Ché Guevara bezoeken. Hier kun je van de natuur genieten en de geschiedenis van onze actuele revolutie leren kennen.

Eind van de dag ga je terug naar de Casa Particular.

Na het ontbijt vertrek je naar Santiago de Cuba, de rit duurt ongeveer 3 uur. (128 km)

In Santiago de Cuba ga je het centrum van de stad bezoeken.

Eind van de middag word je naar de Casa Particular gebracht en dan ben je vrij.

Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt met de eigenaar van de Casa Particular excursies regelen.
Je kunt bijvoorbeeld een excursies naar “la Gran Piedra” – “Pico Turquino” regelen. Deze excursies kunt je in auto’s die
geschiet voor deze excursies zijn. De oldtimer is niet geschikt voor deze excursie.

Na het ontbijt vertrek je naar Holguín. In Holguín word je naar de Casa Particular gebracht en ben je vrij om de stad te ontdekken.


Vandaag ben je vrij.

Je kunt de Taino's, Cuba's autochtone bevolking bezoeken.

 • Taino's, Cuba's autochtone bevolking: Op ongeveer 1uur rijden vanaf Holguín vindplaats een unieke archeologische plek, misschien wel dé archeologische stek van Cuba: Chorro de Maita. Op een heuveltop vond men de resten van een Taino-begraafplaats alsook een aantal sporen van een Taino-dorp.
  De Taino-indianen, de oorspronkelijke bewoners van Cuba voor de inval van de Spanjaarden, woonden in hutten, leefden van jacht, visvangst en vruchtenpluk en lieten zodoende geen grote monumenten na zoals bij andere Latijns-Amerikaanse verdwenen culturen. Hier er is te vinden verschillende gevonden voorwerpen, skeletten en sporen van bewoning en veel informatie over die cultuur. Aan de hand van een museum, de opgravingssite zelf (de begraafplaats) en een gereconstrueerd Taino-dorp (Aldea Taina) kan de bezoeker kennis maken met de voor-Spaanse inwoners van het eiland Cuba (toegang tot deze site is niet inbegrepen in de prijs).

Na het ontbijt vertrek je naar Morón – Ciego de Ávila. In Morón word je naar de Casa Particular gebracht en dan ben je vrij.

Na het ontbijt vertrek je naar Remedios. Remedios is een klein dorpje in de centrale regio van Cuba dat op 50 kilometer van Santa Clara ligt. Het is de achtste dorp in Cuba dat is opgericht door de Spanjaarden in 1513. Volgens historici is Remedios het derde oudste Spaanse gebied van Cuba. Het historische centrum is uitgeroepen tot nationaal monument. Hier zie je een aantal goed bewaard gebleven voorbeelden van de Spaanse architectuur uit de zeventiende eeuw.

In Remedios word je naar de Casa Particular gebracht waar je verblijft. Daarna ben je vrij.

Na het ontbijt word je bij de Casa Particular opgehaald en vertrek je naar Santa Clara.
Onderweg ga je het museum van de suikerindustrie en stroomtrein te bezoeken.

Op slechts een paar kilometer van Caibarién of Remedios bevindt zich dit historisch museum, waar de geschiedenis van de suikerwinning uit suikerriet mooi geïllustreerd wordt. Van een handmatig proces tot aan diverse stadia van gemechaniseerde verwerking. Het museum heeft veel manshoge beelden van zwarte slaven die aan het werk zijn, en er is ook een korte film met duidelijke uitleg over het hele proces. Je kunt ook een ritje maken met een stoomtrein die vertrekt vanaf het museum naar Remedios. Uiteraard kun je ook weer met de trein terug naar het museum (toegang tot de site is niet inbegrepen in de prijs).

De chauffeur breng je naar de musea en hij wacht op je tot je klaar bent.

Na ontbijt kun je de “Pantsertrein”  en de “Ernesto Ché Guevara Mausoleum”  bezoeken, een eerbetoon aan zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Cuba, en nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad.

‘s middags vertrek je naar Havana. In Havana word je naar de Casa Particular en dan ben je vrij.

reis naar cuba formulier viajerosHelaas, het einde aan deze vakantie is gekomen. Tijd om te vertrekken. Je wordt bij de Casa Particular opgehaald en naar de luchthaven in Havana gebracht, waar je nog wat tijd nodig hebt voor douane-zaken.

We hopen dat je een onvergetelijke vakantie hebt beleven. Dan is het echt tijd om afscheid te nemen van Cuba, en aan je terugreis naar huis te beginnen. Prettige en veilig reis!

Beoordelingsscores

4.49/5
Wonderful
7 verified reviews
Quality 4.14/5
Location 4.86/5
Amenities 4.29/5
Services 4.71/5
Price 4.43/5

Gerelateerde Reizen

7 thoughts on “Het echte Cuba”

 1. Robbert en Getty (België) maart 12, 2017

  4.4

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  In februari hebben wij (stel, midden 40) met Cuba4all een fantastische rondreis van 3 weken in Cuba gemaakt. De persoonlijke aanpak en de adviezen van Barbara en Michael vonden wij heel prettig en waardevol. Ze hebben onze wensen vertaald in een reis met daarin een goede combinatie van steden, natuur, actief en luieren. Alles hebben ze vooraf perfect geregeld. Als het soms niet helemaal goed ging, dan deed de naam van Barbara wonderen. Ook de goede bereikbaarheid van Barbara hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij kijken terug op een fantastische reis in het kleurrijke en luide Cuba. Tip voor reizigers: leer vooraf een beetje Spaans.

 2. Marjan Van Lint (België) juli 5, 2017

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij zijn net terug van een kleine 3 weken in Cuba: een combinatie van een rond reis in een oldtimer met chauffeur langs casas particulares in het westelijk deel van Cuba met nadien nog wat relaxen in een mooi hotel in Cayo Santa Maria. De rondreis werd perfect georganiseerd door Barbara: de casas zijn goed uitgekozen met super-vriendelijk mensen die zorgen voor een heel nette kamer en badkamer en telkens een schitterend ontbijt. Een beetje spaans kennen is zeker een groot voordeel maar geen noodzaak. Alle uitstappen waren tot in de puntjes geregeld: de gids in Havana, de gids in Vinales, de uitstap te paard,in Vinales, het snorkelen met een begeleider in Playa Giron, de gids in Santa Clara etc. Barbara heeft vanuit Nederland alles perfect onder controle. Te weten dat zij steeds bereikbaar is is een grote geruststelling, maar hadden we niet nodig. Moesten we zelf beter spaans kunnen of moest onze taxi-chauffeur engels gesproken hebben hadden we nog meer uit deze reis gehaald. Dank je Barbara voor deze schitterende reiservaring.

 3. Familie Leyman (België) november 5, 2018

  4.8

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij hebben fantastisch genoten van ons verblijf en de activiteiten in je thuisland. De overgang naar dit frisse, mistige België is nu uiteraard veel minder. Uw slogan “authentiek Cuba” heeft aan al onze verwachtingen beantwoord en we hebben daarmee toch een klein beetje het leven met de mensen ter plaatse kunnen meemaken. De casas particulares waren allen goed in orde, mooi ingericht, zeer vriendelijke mensen en een prima lokaal ontbijt. Die mensen deden daar alle moeite om het ons naar onze zin te maken. Een dikke proficiat voor hen! Jammer voor ons dat wij geen Spaans spraken, maar met de nodige gebaren konden wij ons wel uit de slag trekken. De rondrit met de 2 oldtimers ( Havana en West Cuba) waren een nostalgische belevenis. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe die ene Ford het de hele reis heeft volgehouden. Het programma zat goed in elkaar: de rondritten in Havana en Trinidad, de mooie landschappen, de prachtige wandelingen in de geweldige natuur. De tocht met de paarden in Vinales moet je zeker behouden. Zo kwamen wij in een prachtig stuk natuur, waar we anders nooit zouden gekomen zijn. Daar hebben we echt van genoten! De begeleiders waren zeer behulpzaam, alhoewel ik toch iets meer uitleg had verwacht van Devora ( ikzelf ben trouwens reisgids in Europa en ik kan dus toch wat vergelijken). In Trinidad hebben we zelf een extra gids genomen om de stad wat beter te leren kennen. Eric, de chauffeur, was een fantastische persoon, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niets was hem teveel. Hij heeft alle wandelingen meegedaan en ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet met zo een goede fysiek. Hoewel hij wel last had om de Topes de Collantes en het Parque el Cubano uit elkaar te houden ( hij was van mening dat beiden op dezelfde plaats lagen, waardoor er wat discussie was omtrent het vervoer) Eén minpuntje ter verbetering: bij aankomst in Havana bleek nergens een persoon met een naambordje te bekennen. Na een lange, vermoeiende vliegreis was die eerste indruk toch een kleine ontgoocheling. We hebben dan Danilo opgebeld en die wist ons dan te vertellen dat we ons moesten begeven naar het busbedrijf aan de overzijde van de straat. Na wat zoekwerk hebben we tenslotte het bureau gevonden en daar bleek gelukkig onze naam op de lijst vermeld. Van daaruit werd dan wel het vervoer geregeld. Dus het vervoer van en naar de luchthaven moet nu blijkbaar door een staatsfirma worden uitgevoerd. Gelieve dit misschien in het vervolg op het dag-aan-dagprogramma te vermelden. Voor de rest niets dan lof voor het programma en de organisatie. Vooral ook het opvolgen van onze reis en een welkomstwoordje achteraf stellen we zeer op prijs. We zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Bedankt voor alles en hopelijk tot weerziens!

 4. Rian V. (Nederland) januari 9, 2019

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Geweldige rondreis gehad door heel Cuba. Alles was heel goed geregeld door Barbara. Toppie gedaan. Alle casa’s waren super, goed ontbijt en heerlijke diners. Hotels waren wat minder. Mooi land, lieve mensen. Veel cultuur en natuur gezien. Prachtig. Bedankt voor het verzorgen van onze geweldige reis.

 5. Everdine Van Harten van Veelen (Nederland) september 25, 2022

  4.6

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Wij als gezin hebben de maand juli een rondreis gemaakt die in samenspraak met Barbara was georganiseerd. Wij zijn gestart in Havana naar Viñales, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Camaguey, Bayamo, Santiago de Cuba, Mayari, Guardalavaca, Moron en Havana. Overnacht in casas. We hebben diverse activiteiten gedaan en plaatsen bezocht. Zipline, rondrit paarden, snorkelen, musea, strand, watervallen, grotten. Onze reis ook iets moeten aanpassen door de brandstof problemen op het eiland, ook de stroomuitval is zeer regelmatig en langdurig. Wij hadden een fijne en vriendelijke chauffeur Duviel die ook veel kon vertellen. Wij hebben veel van Cuba gezien en het dagelijkse leven meegemaakt.

 6. Onno en familie (Nederland) februari 8, 2023

  4.4

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  We hebben een heel bijzondere en leuke vakantie gehad. Echt een hele mooie reis in een land waar alles anders lijkt dan bij ons. Maar echt heel leuk! Ook de kinderen hebben ervan genoten en hun ogen uitgekeken hoe het leven in Cuba werkt en functioneert. Daarnaast vonden we het ook een heel mooi land met prachtige stranden en mooie natuur. We waren ook zeer positief verrast over hoe aardig mensen waren . Onze kennis van de Spaanse taal heeft daar zeker ook bij geholpen. We hadden bijna 3000km gereden, maar dit was geen enkele moment vervelend. Onderweg was altijd zoveel te zien. De route die je had uitgezet vonden we echt heel mooi en interessant. Hoewel zoveel steden bezoeken soms ook wel vermoeiend was. Alles Casas zijn ons zeer goed bevallen. De eigenaren hebben allemaal een best gedaan om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dat is goed gelukt! We hebben met z’n vijven echt een onvergetelijke reis gehad en zoveel mooie, nieuwe en interessante dingen gezien en mensen gesproken. We willen jou dan ook echt hartelijk danken voor de goede organisatie en de mooie reis!!

 7. Marielle (Boxmeer, Nederland) februari 8, 2023

  4

  • Quality
  • Location
  • Amenities
  • Services
  • Price

  Bárbara van Cuba4allreizen heeft ons weer helemaal ontzorgd in Cuba. Ze heeft voor ons de transfers van en naar het vliegveld, een hotel en de casa particular geregeld, de accomodaties en ook een auto met chauffeur voor een aantal dagen in de provincie Pinar del Río. Zo werden we voor de kortere afstanden in een cocotaxi rondgereden en de langere afstanden meestal in een prachtige oldtimer. Uit eerdere ervaring wisten we all dat Bárbara alles tot in de puntjes verzorgt. Het enige wat wij nog moesten doen was dus gewoon meer dan 100% genieten. No worries. Heerlijk. Relaxed. Dank je wel Bárbara!

Add a Comment

Your email address will not be published.

 • Quality
 • Location
 • Amenities
 • Services
 • Price

Rondreis ter Inspiratie

Dit zijn slechts voorbeelden, we passen ze graag aan je wensen aan. Houd je meer van natuur of cultuur, wil je een excursie meer of minder, wil je je reis verlengen of juist inkorten, geen probleem. Alles is mogelijk bij ons. Je kunt zelf je eigen droomreis samenstellen.
Je Cuba Reis Specialist

Ik ben Bárbara, je Cuba Reis Specialist

Rondreis Info

Individuele Reis

2

Min Leeftijd

1

Deze Rondreis Boeken?

Vul hieronder de persoonlijke gegevens

  Of liever deze Reis op Maat?

  Flexibel Reisschema, Accommodatiekeuze, Privégidsen en Activiteiten, Vervoer op Maat (Oldtimer, huurauto, privé transfers, openbaar vervoer), Exclusieve ervaringen, Aanpassingen tijdens de Reis?

  Gratis Cuba offerte scoren!

   Faqs

   Hier zijn enkele kenmerken van een reis op maat naar Cuba:

   1. Persoonlijke Voorkeuren: Een reis op maat houdt rekening met de specifieke interesses en voorkeuren van de reiziger. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur, avontuur, of een combinatie van deze elementen, de reis wordt ontworpen om aan jouw verwachtingen te voldoen.

   2. Flexibel Reisschema: In tegenstelling tot standaardpakketten, biedt een op maat gemaakte reis flexibiliteit in het reisschema. Je kunt zelf bepalen hoelang je op elke bestemming blijft, welke activiteiten je wilt doen en hoeveel vrije tijd je wilt hebben.

   3. Accommodatiekeuze: Je hebt de vrijheid om de accommodaties te kiezen die passen bij jouw smaak en budget. Of het nu gaat om luxe hotels, boetiekpensions, homestays (casas particulares) of een mix van verschillende accommodatietypes, de keuze is aan jou.

   4. Privégidsen en Activiteiten: Voor een meer persoonlijke ervaring kun je ervoor kiezen om privégidsen in te schakelen die je kunnen begeleiden en diepgaande kennis kunnen delen over de bezochte locaties. Bovendien kun je specifieke activiteiten opnemen die passen bij jouw interesses.

   5. Vervoer op Maat: Je hebt de keuze om zelf een auto te huren, gebruik te maken van privétransfers of het openbaar vervoer te nemen, afhankelijk van jouw voorkeur en comfortniveau.

   6. Exclusieve Ervaringen: Maatwerkreizen bieden vaak de mogelijkheid om exclusieve ervaringen toe te voegen, zoals culinaire rondleidingen, ontmoetingen met lokale kunstenaars, of deelname aan speciale evenementen die niet in standaardpakketten zijn opgenomen.

   7. Aanpassingen tijdens de Reis: Als je onderweg iets wilt aanpassen of als er onverwachte omstandigheden zijn, kan een reis op maat snel worden aangepast om aan jouw behoeften te voldoen.

   In de vakantieperiodes (juli-augustus-Kerstmis) kan je alleen tickets boeken zonder korting.

   Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je interessante aanbiedingen vinden.

   Hoe dan ook, Cuba is op elk moment van het jaar goed te bereiken.
   Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets.

   Vraag ons naar de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vertrekken.

   Officieel loopt het orkaan seizoen van augustus tot eind oktober. Als ze voorkomen is het meestal in de maand september en de eerste helft van oktober.

   Sinds enige tijd staat de Cubaans regering toe dat Cubanen kamers in hun huizen verhuren voor het toerisme.

   Casas Particulares zijn een soort B & B, je verblijft dus in privé-woningen van Cubanen. Het zijn kamers met comfort en uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een goed verblijf.

   Alle “Casas Particulares” zijn anders, dus je hebt volop keuze. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommigen huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

   Je krijgt volledige privacy wanneer je bij onze Casa Particular verblijft. Dus elke kamer heeft zijn eigen douche/badkamer en eigen “WC”.

   De Cubaanse Peso (CUP).

   Tegenwoordig kunnen de toeristen op veel plekken met USD of EUR betalen.

   De vaste wisselkoers (officieel) is: 1 USD = 124 CUP.

   Cuba4all Reizen is specialist in het organiseren van rondreizen door Cuba per oldtimer met chauffeur. Hier in Nederland stellen we samen met jou je reis op basis van jouw wensen vast en onze chauffeur brengt jou naar alle afgesproken punten.

   Zijn accommodaties en maaltijden zijn al via ons geregeld en inclusief. Je hoeft niet zelf de wegen te zoeken. Onze chauffeur helpt je graag.

   Om naar Cuba te reizen is geen vaccinatie verplicht. Echter, het is altijd raadzaam om je huisarts te vragen voor meer informatie.

   Cuba is een veilig land; toeristen kunnen overal zorgeloos genieten, op elk moment van de dag.

   Mocht je ergens de weg kwijtraken, de Cubanen zullen je altijd helpen.

   Cuba is zonder twijfel het veiligste land van het Caribisch gebied. Echter is het altijd goed voorzichtig te zijn. Bijvoorbeeld door een kopie van je paspoort mee te nemen en het originele paspoort in het kluisje van de Casa Particular of hotel te laten.

   Draag geen waardevolle spullen in het zicht, laat dure sieraden niet te veel  aandacht trekken. Mocht je toch problemen ondervinden, dan kan je een klacht indienen bij elke politiepost in de buurt.

   In Cuba zijn toeristen erg goed beschermd door de overheid, en de politie treedt daarom streng op tegen oplichters.

   Het is niet aan te raden om kraanwater te drinken. Gebotteld water is wel veilig en overal te koop.

   Tijdens de feestdagen in Cuba zijn er veel plaatsen gesloten, maar het merendeel van de toeristische trekpleisters blijven ook op feestdagen open.

   Musea, winkels en banken zijn gesloten, maar restaurants, autoverhuur bedrijven en clubs blijven open.

   • 1 januari: Triomf van de Revolutie.
   • 2 januari: Nieuwjaar.
   • 1 mei: Dag van de Arbeid.
   • 25, 26 en 27 juli: Vrije dagen i.v.m. de revolutionaire strijd.
   • 10 oktober: Afschaffing slavernij.
   • 25 december: Kerst.
   • 31 december: Oudjaar.

   Ja, maar denk aan het volgende:

   • De kwaliteit van de wegen in Cuba is wisselend; vooral buiten de doorgaande wegen kunnen de wegen slecht zijn, en vaak zonder verlichting. Ik adviseer jou om zoveel mogelijk overdag te rijden.
   • Er zijn in Cuba geen echte snelwegen waar alleen snelverkeer mag rijden. Houd er dus rekening mee dat er op alle wegen paardenkarren, fietsers en voetgangers enz. kunnen zijn, waar je dus je snelheid aan moet aanpassen.
   • De politie in Cuba is heel streng op verkeersovertredingen, dus ik raad je aan de verkeersborden te respecteren.
   • Wacht niet tot het laatste moment om de brandstoftank te vullen, want de afstanden tussen tankstations kunnen soms lang zijn. Ik raad je aan al bij een halfvolle tank op zoek te gaan naar het volgende benzine station.
   • Vertraag als je een bord “Punto de Control” ziet, want dat zijn plaatsen waar de politie regelmatig papieren en snelheid controleert.
   • Op wegen in Cuba is niet zo veel verkeer en op de snelweg is de maximale snelheid 100 km/uur.

   Cuba4all Reizen organiseert elke vorm van activiteiten die in Cuba worden gedaan, bijvoorbeeld: rondreizen op maat, bus transfers, taxi’s transfers, accommodaties (Casas Particulares – Hotels) en excursies.

   Wij kunnen ook met een reis – en annuleringsverzekering helpen.

   Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets aan. Vraag ons naar de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vertrekken.
   Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

   Cuba ligt in het Caribisch gebied.

   Het heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 25°C.

   Het heeft ongeveer 300 dagen zon per jaar, dus neem je zomerkleding mee. Het eiland heeft een hoge luchtvochtigheid (75% – 95%) en in de wintermaanden december-februari daalt de temperatuur maar ’s avond voel je de kou meer door de vochtigheid.

   Dus neem ook een ​​jas mee, want de minimale temperaturen in de winter zijn tussen 15 en 20 graden. 

   Je kunt Cuba bezoeken op elk moment van het jaar.

   Het is echter goed te weten dat in september en oktober tropische stormen en orkanen kunnen plaatsvinden. Oktober is de natste maand en juli en augustus de warmste, met temperaturen van ongeveer 35 graden.

   Het is raadzaam om een ​​zonnebril, zonnebrand en antimuggen middel te gebruiken. 

   Het is verplicht om te reizen met een reisverzekering.

   De verzekering moet zijn afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering.

   De reisverzekering moet alle medische kosten dekken die kunnen ontstaan tijdens je vakantie in Cuba. De polis moet melden welke medische kosten zijn gedekt tijdens je vakantie in Cuba, het polisnummer, je naam en de naam van de verzekeringsmaatschappij (in het Engels of bij voorkeur in het Spaans).

   Wij kunnen ook met een reis – en annuleringsverzekering helpen.

   Ben je na 11 januari 2021 in Cuba geweest en wil je vanuit Cuba naar de Verenigde Staten van Amerika reizen? Dan kun je niet met een ESTA de Verenigde Staten van Amerika inreizen. Je moet een visum aanvragen. Op dit moment is dat niet mogelijk op de ambassade van de Verenigde Staten in Cuba. Als je een gecombineerde reis Cuba/VS wil maken, moet je van te voren een visum aanvragen voor beide landen.

   Nee, in Cuba heb je geen omvormer nodig. Ondanks het verschil in voltage met Nederland vormt opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt ervoor dat het voltage wordt omgezet, waardoor je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.

   De stroomfrequentie in Cuba kan 110 Volt zijn (maar vaak ook 220 Volt), terwijl het in Nederland 220 Volt is. Het verschil van 10 Volt heeft echter geen invloed op de werking van de apparatuur. 

   Hoewel de ervaring leert dat apparatuur doorgaans probleemloos werkt, kun je ook op de oplader zelf kijken. Als daarop vermeld staat: “100-240 V~50-60 Hz,” kun je ervan uitgaan dat het goed zal functioneren.

   Ja, in Cuba heb je een reisstekker nodig. In Nederland worden Type C-stekkers gebruikt met twee ronde pinnen, terwijl in Cuba verschillende soorten stekkers in gebruik zijn:

   • Type A met twee platte aan elkaar evenwijdige pinnen, identiek aan die in de Verenigde Staten.
   • Type B, hetzelfde als in Nederland.

   Houd er echter rekening mee dat wij samenwerken met Casas Particulares waar de stekker hetzelfde is als in Nederland en geschikt is voor 220V.