Waarom Cuba?

Cuba is een bijzonder charmant eiland

reis cuba vrouw floridita

Waarom Cuba?

Natuurlijk kun je op Cuba een “all inclusive” vakantie doorbrengen in een prachtig resort. Veel leuker en interessanter echter is het om het echte Cuba te ontdekken.

Cuba is een bijzonder charmant eiland, niet alleen door de mooie stranden, maar ook door het gevarieerde groene landschap. Je vindt er bergen, grotten, watervallen en rivieren. Door het klimaat en de vruchtbare grond is er een zeer gevarieerde en uitbundige vegetatie. Geniet van de palmen en bloemen in de mooiste kleuren.

Natuurlijk ga je dit alles afwisselen met de mooiste stranden ter wereld; kristalhelder water en zeer fijn wit zand. De Cubaanse stranden zijn nog niet overvol, dus je kan genieten van ongerepte natuur en rust. Het tropische klimaat maakt dat het het hele jaar uitstekend toeven is. Ook onder de zeespiegel is het er uitzonderlijk mooi, vol riffen en koraal al met vissen in de prachtigste kleuren.

Je hoeft je dus niet te vervelen op het strand; je kan duiken, snorkelen, surfen, vissen enz. Of vaar met een bootje naar een van de vele paradijselijke eilandjes.

Cuba’s rijke geschiedenis

Beleef je in musea, historische monumenten, forten, kerken en paleizen. De vele gebouwen uit de XV-XIX eeuw vertellen de geschiedenis van Cuba vanaf de vijftiende eeuw. Maar ook de huizen van de gewone Cubanen zijn zeer bepalend voor het straatbeeld. Geschilderd in alle mogelijke kleuren geven ook eenvoudige huizen een vrolijk tintje aan de stad.

Cuba is een van de weinige landen waar nog auto’s uit de jaren 50 rijden. Natuurlijk zijn ze aangepast met moderne motoren, maar de carrosserie en veel van het interieur is nog steeds in oorspronkelijke staat. Dat maakt het straatbeeld in Cuba uniek en fotogeniek!

Typische Cubaans

Cubanen zijn echte levensgenieters. Ze zijn erg gastvrij en open en begroeten je als een vriend of familielid. Bezoekers zijn echt van harte welkom, ook in hun huis.

Ook het eten is de moeite waard. Probeer dus zeker de ​​typische Cubaanse gerechten. Tropisch fruit is er in overvloed. Ontdek de verschillende soorten aardappelen en bananen. Drink een vers geperst suikerriet-sapje, of een ter plekke open gehakte kokosnoot.

Geniet van een goede cocktail zoals de overbekende “Mojito” of een “Daiquirí”, de favoriete cocktail van Ernest Hemingway. Ervaar de rijke smaak van een “Cohíba-sigaar” of “Partagás” snuiftabak.

Wat heeft Cuba nog meer te bieden?

Geniet van jouw verblijf, verblijf in Casas Particulares, eet in “Paladares” (particuliere restaurants), dans een opwindende salsa die je hele lichaam laat swingen, en je zal vanzelf het dagelijks leven van de Cubanen leren kennen.

Het is een veilig land; toeristen kunnen overal zorgeloos genieten, op elk moment van de dag. Mocht je ergens de weg kwijtraken, de Cubanen zullen je altijd helpen. Cuba is zonder twijfel het veiligste land van het Caribisch gebied.

Cuba moet je ten minste één keer in je leven bezoeken, je zult er zeker geen spijt van hebben. Kies voor een onvergetelijke vakantie!

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Cuba reizen op maat. Barbara Diaz
Samen de beste keuze maken?
Wij zetten graag onze ervaring in

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.