Vragen antwoorden coronavirus

Corona Virus Reizen Cuba

Cuba begint met een geleidelijke heropening van nationaal en internationaal toerisme in fasen. Vanaf 18 juni gaat de recreatie-industrie weer open voor nationale vakantiegangers en vanaf 1 juli voor buitenlandse toeristen.

Vragen & antwoorden nieuw coronavirus en Reizen naar Cuba

Laatste nieuws over coronavirus in Cuba

12.06.2020

Cuba4all Reizen is een financieel gezond bedrijf dat is aangesloten bij GGTO. Mocht er onverhoopt tóch een situatie ontstaan die ons bestaan in gevaar brengt, dan dekt de GGTO te allen tijde je uitgegeven reissom. Je loopt dus geen risico bij het boeken van een reis via Cuba4all Reizen.

Ook nu staan we voor je klaar. We weten dat alles nog onzeker is en dat het moeilijk is om nu reizen te plannen, maar alles gaat beter worden en dan zijn er weer mogelijkheden om naar Cuba te reizen.
Ik stel graag een reis op maat voor je samen. Je kunt de reis uitstellen naar een latere datum (zonder extra kosten).
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen over Cuba.


06.06.2020

Aantal besmettingen: 2173
Aantal doden: 83

door: MINSAP Cuba

24.04.2020

Aantal besmettingen: 1235
Aantal doden: 40


14.04.2020

Aantal besmettingen: 766
Aantal doden: 21


02.04.2020

Aantal besmettingen: 230
Aantal doden: 6


28.03.2020

Aantal besmettingen: 80
Aantal doden: 2


27.03.2020

Aantal besmettingen: 67
Aantal doden: 2


26.03.2020

Aantal besmettingen: 57
Aantal doden: 1


25.03.2020

Aantal besmettingen: 48
Aantal doden: 1


24.03.2020

Aantal besmettingen: 40
Aantal doden: 1


23.03.2020

Aantal besmettingen: 35
Aantal doden: 1


22.03.2020

Aantal besmettingen: 25
Aantal doden: 1


21.03.2020

Cuba sluit grenzen vanwege coronavirus vanaf 24 maart t/m 24 april.

Alleen Cubaanse bewoners die momenteel in het buitenland zijn, mogen het land binnenkomen.


21.03.2020

Aantal besmettingen: 21 (11 buitenlanders en 10 Cubanen)
Aantal doden: 1


19.03.2020

Eerste coronadode in Cuba en 4 nieuwe besmettingen.

Het is de eerste keer dat in Cuba iemand overlijdt aan de gevolgen van de ziekte.

De 61-jarige Italiaanse nationale patiënt die werd opgenomen enkele dagen geleden.

Een toeriste uit Canada is de laatste patient met het corona virus.

Er zijn in totaal 11 besmettingen in Cuba.


18.03.2020

Er zijn er al 7 besmet met coronavirus in Cuba.


18.03.2020

Voor Cuba geldt reisadviescode oranje (alleen noodzakelijke reizen).

Op dit moment is duidelijk dat KLM/Airfrance per volgende week maandag zijn vluchten zeer sterk zal reduceren. In het algemeen worden de mogelijkheden om terug naar Nederland te vliegen steeds beperkter. Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij voor specifieke informatie.

Op dit moment is er nog wel vliegverkeer, maar houdt u er rekening mee dat de situatie snel kan wijzigen.

Meer info op nederlandwereldwijd


17.03.2020
Het vijfde geval van coronavirus in Cuba is bevestigd: een Cubaan van 63 jaar oud die net terug is uit Spanje.

Een van de patiënten met corona (Italiaans 61 jaar oud) is in ernstige toestand.

Alle luchthaven in Cuba blijven nog steeds open.


14.03.2020 

Het Cubaanse Ministerie van Volksgezondheid (MINSAP) bevestigde donderdag 12.03.2020 een vierde positieve zaak voor het coronavirus in het land: een Cubaanse inwoner in Santa Clara, provincie Villa Clara. De patiënt is de eerste Cubaan met de ziekte op het nationale grondgebied, nadat afgelopen woensdag drie Italiaanse toeristen waren geïnfecteerd met Covid-19.

De Cubaanse douane vindt het vanwege het coronavirus niet nodig om de grenzen te sluiten.


13.03.2020
Cubaanse officiële media meldden woensdagavond 11 maart dat drie Italiaanse toeristen de eerste bevestigde gevallen van het coronavirus op het eiland zijn.

De regering heeft geen reisbeperkingen aangekondigd.


We zullen op deze pagina proberen een goede update te geven over deze nieuwe virus. Het is een uitzonderlijke situatie, waarvan momenteel niet duidelijk is hoe deze zich verder zal ontwikkelen.

Achtergrond

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS CoV genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten op dit moment het coronavirus. Zij zoeken ook naar de bron van de besmettingen en nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. (bron: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden).

Cubaanse officiële media meldden woensdagavond 11 maart dat drie Italiaanse toeristen de eerste bevestigde gevallen van het coronavirus op het eiland zijn.

Ze voeren een medische controle uit bij aankomst. Je kunt dan denken aan het invullen van een gezondheidsverklaring en een temperatuurmeting bij aankomst op de luchthaven.

Ben je in de twee weken voorafgaand aan je vertrek naar Cuba in China of in Italië geweest? Neem dan contact op met ons.

Q&A - Rechten en plichten n.a.v. het coronavirus

De hoofdregel is: De reiziger kan te allen tijde annuleren. Er zijn wel annuleringskosten in rekening gebracht.

De reiziger kan kosteloos annuleren als er op de plaats van bestemming of de nabijheid een situatie is die aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de reis of het vervoer naar de bestemming.

De uitbraak van corona op de reisbestemming zal hieraan voldoen, mede door de maatregelen die erna getroffen worden en effect hebben op de uitvoering van de reis. Als er op behoorlijke afstand ook voorzorgsmaatregelen worden getroffen in andere gebieden dan is de vraag of die maatregelen een aanzienlijk gevolg hebben voor de uitvoering van de reis. Dat is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Van groot belang is of er op het moment van annuleren reeds bekend is dat er op de Reisdagen sprake is van een dergelijke situatie. De reiziger die twee maanden van te voren wil annuleren kan doorgaans niet kosteloos annuleren omdat niet duidelijk is hoe de situatie twee maanden later is. Binnen welke periode het annuleringsrecht ontstaat is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Dat kan nadelig uitpakken, zegt woordvoerster Joyce Donat van de Consumentenbond. ,,In een situatie waar het wordt afgeraden om naar een bestemming te gaan, kunnen mensen die alleen een vlucht hebben geboekt nergens aanspraak op maken. Zij kunnen uiteraard annuleren, maar dat kost ze geld. Dat geldt ook als de overheid een negatief reisadvies heeft afgegeven.”

Het antwoord is dat partijen hier onderling wat van dienen te vinden en de reiziger is belast met het bewijs dat er sprake is van omstandigheden die kosteloos annuleren mogelijk maken.

In de praktijk is het reisadvies van het Min BuZa een belangrijke indicatie, maar ook die kunnen niet altijd de gewenste nuance aanbrengen. Andere landen kunnen met andere adviezen komen en jouw lokale contacten en lokale autoriteiten hebben ongetwijfeld ook een bepaalde visie op de zaak. Kijk bij het reisadvies in ieder geval niet alleen naar de kleur maar ook naar alle tekst.

Het reisadvies van de overheid is dus wettelijk gezien niet leidend. Alle omstandigheden dienen te worden meegewogen bij de beoordeling – het reisadvies van de overheid is wel belangrijk maar niet definitief.

De wettelijke bepaling (artikel 7:509 lid 3 BW) luidt:

  • Indien zich op de plaats van bestemming of in de onmiddellijke omgeving daarvan onvermijdbare en buitengewone omstandigheden voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van de pakketreis of voor het personenvervoer naar de bestemming, het recht de pakketreisovereenkomst vóór het begin van de pakketreis zonder betaling van een beëindigingsvergoeding te beëindigen.

Wij kunnen als organisator de pakketreisovereenkomst beëindigen en de reiziger alle voor de pakketreis betaalde bedragen volledig terugbetalen zonder een schadevergoeding verschuldigd te zijn, indien wij als organisator de overeenkomst niet kan uitvoeren als gevolg van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden en we de reiziger er onverwijld en vóór het begin van de pakketreis van in kennis stellen dat de overeenkomst wordt beëindigd (artikel 7:509 lid 5 sub b BW).

In dat geval hoeven we bijvoorbeeld niet de vliegtickets of het visum van de reiziger te vergoeden als deze geen onderdeel zijn van de pakketreis.

Voor aanvang van de reis is het niet verplicht om een alternatieve bestemming of datum aan te bieden. We mogen dit wel voorstellen. De reiziger kan het afwijzen (het is een ingrijpende wijziging).

Die extra overnachtingen, de terugvlucht, de extra maaltijden of andere kosten komen allemaal voor rekening van de klanten. En dan is het te hopen dat mensen een reisverzekering hebben. Een reisverzekering biedt dekking voor mensen die op reis zijn.

KLM garandeert dat je jouw boeking zonder extra kosten kunt wijzigen, ongeacht de bestemming: KLM en Corona virus

Hier kun je nog meer lezen over het Cornona Virus : RIVM – Vragen & antwoorden nieuw coronavirus

Bekijk hier Reisadviezen voor landen of gebieden waar het coronavirus is gevonden

De vragen die nog onbeantwoord zijn wat betreft een rondreis in Cuba, kun je aan ons stellen.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom