Viñales – omringd door een van de mooiste natuurgebieden in Cuba

Cuba bezienswaardigheden Viñales huisje Viñales

Viñales een mooi en aantrekkelijk natuurpark

Cuba bezienswaardigheden Viñales huisje Viñales
Vinales Cuba Vinales Valley

Viñales is een van de 11 gemeenten die deel uitmaken van de meest westelijke provincie van Cuba, Pinar del Río. Viñales is een kleine, gezellige, toeristische plaats met een grote variatie aan attracties in de prachtige tabakstreek van Cuba. Ook hoor je volop Cubaanse muziek op de pleinen en terrasjes. Een bezoek aan deze plaats is een must. Viñales ligt ongeveer 178 km van Havana en 25 km van Pinar del Río.

Viñales ligt in de buurt van een mooi en aantrekkelijk natuurpark, de Viñales-vallei, met als indrukwekkende mogotes – unieke geografische formaties waarvan sommige erg hoog zijn. Deze formaties zijn erg divers in vormen en mogelijk alleen te vergelijken met die in China en het schiereiland Malakka. In de vallei zijn er ook andere hoogtes, zoals leisteenhoogten, die bestaan uit een verscheidenheid aan de oudste rotsen die in het hele land en het Caribische gebied bestaan.

De Viñales-vallei werd in 1999 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed

De Viñales-vallei werd in 1999 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is een van de grootste toeristische attracties in de provincie Pinar del Río. Deze vallei, ver van de zee, heeft fascinerende natuurlijke landschappen, vol bergen en talrijke tabaksplantages, waar sommigen zelfs met traditionele technieken blijven werken en door toeristen kunnen worden bezocht.

Viñales biedt tal van buitenactiviteiten om optimaal te genieten van de natuur. Je kunt te voet, per fiets of te paard de Viñales-vallei beleven. Hier vind je de Mural de la Prehistoria, die is geschilderd op een mogote waar de evolutie van het leven op is afgebeeld. Bij de Mural de la Prehistoria is ook een restaurant met live Cubaanse muziek.

Daarnaast zijn er verschillende grotten, sommige wel 300 meter lang, met ondergrondse rivieren. Je kunt ook tabaksplantages bezoeken waar je uitgebreide uitleg en informatie krijgt over de tabaksteelt en de ambachtelijke productie.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Mural

De beste maanden om Viñales te bezoeken

Cuba specialist gids Viñales
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 5

Viñales, gelegen in de vallei, heeft de traditionele stijl van een boerennederzetting behouden, vertegenwoordigd door de hoofdstraat en huizen met rode pannendaken, die gunstig zijn voor de klimatologische omstandigheden en een unieke en aangename uitstraling hebben.

Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden om Viñales te bezoeken, aangezien dit het droge seizoen is, het klimaat gematigd is, en er weinig regen valt.

De regenachtigste maanden zijn mei en juni en de warmste zijn juli en augustus. Het orkaanseizoen is officieel van eind augustus tot begin november. In Viñales zijn de zomers lang en heet en zijn de winters comfortabel en overwegend helder. De tabak wordt geplant in de maanden september en oktober met een oogsttijd van december tot februari.

Ik hoop dat je met het lezen van dit korte schrijven een beter beeld hebt van het beroemdste tabakshuis in Cuba en je zin hebt gekregen om deze prachtige plek eens met eigen ogen te gaan bewonderen en zowel van het gezellige plaatsje als van de omringende natuur te genieten.

Hasta pronto 😉

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom