Viñales – een pitoresk dorp om te bezoeken in een prachtige omgeving

Cuba bezienswaardigheden Viñales auto Viñales

Viñales – een pitoresk dorp

Viñales is een gezellig dorp midden in het nationaal park van Viñales. Voor overnachtingen zijn er 4 hotels en in het dorp zijn veel casas particulares om te slapen, eten en in contact te komen met de Cubanen. Even buiten het dorp is het nog indrukwekkender. In het dorp is het ‘s avonds gezellig druk en op zo’n 10 minuten lopen vanaf het centrum zijn er geweldige casas particulares midden in de natuur, met een heerlijk ontbijt en eventueel lunch en of diner.

Rum en sigaren

Viñales heeft zijn eigen rum, “Guajabita del Pinar”. Deze maken coöperaties van boeren in Viñales in samenwerking met de staat.

Een tip voor het kopen van sigaren: koop geen sigaren in fabrieken of op straat, maar direct van de boeren.

Cuba rondreis excursie naar Tropicana “Paradijs onder de Sterren"

Things to do in Viñales

Cuba rondreis Cuba met kinderen Vinales huis en mogote

Fincas

Bezoek een finca waar tabak, koffie en suikerbiet verbouwd wordt. Hier worden sigaren, koffie, rum en honing van gemaakt. Er zijn prachtige fincas die niet te toeristisch zijn (en er zijn ook fincas die speciaal gemaakt zijn voor toeristen).

Ook kun je een tour maken naar de andere kant van Viñales in een prachtige koets, voor een bezoek aan een koffie finca waar ook diverse soorten groenten en fruit worden verbouwd. Bij de fincas kun je proeven wat er wordt geproduceerd. Deze tour komt ook langs de Mural de la Prehistoria, waar je lekker kunt eten en genieten van live muziek tijdens je lunch.

Mogotes

Een absolute must is met een gids paardrijden of hiken door het nationaal park. Valle de Silencio biedt een prachtig uitkijkpunt over 3 valleien in Viñales.

De bergen (mogotes) hier zijn prachtig en ontstaan in de prehistorie. Een tour te paard en wandelend met een echte “Guajiro” die alles weet over de natuur is top. Eventueel met een Engelse en Nederlandse gids om te vertalen.

Vinales Cuba Vinales Valley

Zwemmen met uitzicht op de mogotes

Ook de hotels zijn een bezoekje waard! Het uitzicht bij hotel Ermita en hotel Los Jasmines is indrukwekkend. Je kunt er ook een dagje heerlijk van het zwembad genieten – bij voorkeur doordeweeks, want in het weekend is het megadruk met Cubanen. Lekker zwemmen met zicht op de prachtige mogotes.

De tijd lijkt te hebben stil gestaan

Het is geweldig om te zien hoe de boeren (guajiros) nog ouderwets te werk gaan met paard en wagen, en ossen op het  land in plaats van een tractor.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 5
waarom cuba authentieke cuba

Muziek en natuur

Met een beetje geluk kun je ook genieten van live muziek in Viñales. Viñales heeft veel te bieden, dus het is een echte aanrader voor je reis naar Cuba. Als jij van natuur houdt, is dit een plek die je niet mag missen.

Via de volgende link vind je meer info over Viñales.

Hasta la próxima.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cuba tailor trips. Ggto logo.