Viñales, prachtig land!

Vinales Cuba dagerrad

Viñales Cuba

 

Viñales, prachtig land!

De provincie Pinar del Río, in het westen van het eiland, vind je het Cubaanse platteland met weelderige vegetatie en gevarieerde flora en fauna. Daar ligt het kleine, pittoreske plaatsje Viñales, dat veel bezoekers per jaar ontvangt die het aantrekkelijke landschap en de Vallei van Viñales komen bewonderen. In dit kleine stadje kun je een aantal activiteiten doen die voor iedereen geschikt zijn. Het is hier ideaal voor natuur en avontuur: wandelen, klimmen, speleologie, te paard of met paard en wagens door de tabaksvelden.

Bovendien is Viñales een van de dorpen in Cuba, waar een groot percentage van huizen wordt aangeboden voor accommodatie – casa particular –. Naar mijn mening is dit de beste optie voor accommodatie op het eiland. Het is niet alleen de voordeligste optie, maar zo heb je ook de mogelijkheid om een grote deel van de dag in direct contact te zijn met de Cubaanse samenleving en je ziet het dagelijks leven van de Cubanen van dichtbij. Vergeet ook niet dat je door een verblijf in particuliere huizen (casas particulares) je de Cubanen rechtstreeks helpt om het leven van de eigenaar en zijn familie te verbeteren. In dit dorpje kun je enkele dagen doorbrengen zonder je te hoeven vervelen, want er zijn talloze leuke activiteiten die je kunt doen en waarmee je de gewoonten van Cubaanse boeren, over de teelt en de verwerking van de ‘s werelds beroemdste tabak leert kennen terwijl je geniet van het prachtige en gevarieerde landschap vol grotten en geografische formaties. Voorbeelden van deze typische activiteiten, vind je hieronder:

1. Geniet van spectaculaire zonsopgangen

Beleef de ervaring van het rijden in een paardenkoets en wandel onder het licht van de maan en de sterren tot je een van de meest fascinerende punten van Viñales bereikt, waar je kunt genieten van een prachtige zonsopgang, met een uniek uitzicht tot op de vallei van Viñales en Palmarito en krijg je de kans om een warme, heerlijke Cubaanse koffie te proeven.


Vinales Cuba dagerrad

2. Ontdek de geheimen en geloven van Los Acuáticos

Wandel door de Viñales Vallei tot de top van de berg: Los Jazmines; met een indrukwekkend uitzicht op de Vallei van Viñales. Bezoek het huis van een boer en zie hoe een authentieke Puro Criollo wordt gemaakt, bezoek een kleine gemeenschap in de berg genoemd Los Acúaticos, waar je leert over het leven van deze mensen en hun geloof in de helende kracht van het water. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de Vallei van Viñales en Palmarito.

Vinales Cuba Vinales

3. Bezoek de Grot van St. Thomas

De grot Santo Tomás is een enorm grottenstelsel met zeven niveaus. Het ishet grootste grottenstelsel van Cuba en het tweede in Latijns-Amerika met meer dan 45 kilometer routes die onderling met elkaar zijn verbonden, verdeeld in verschillende niveaus met meer dan 10 ingangen. Het heeft grote en prachtige stalactieten en stalagmieten. De grotten werden ontdekt door de Indianen die hun rotskunst achter lieten. De grotten werden ook gebruikt als woningen door weggelopen slaven van de oude boerderijen.

Vinales Cuba Santo Tomas Grot

4. Tocht door Palmarito Vallei

Loop het pad van de Palmarito of Silencio Vallei af, bezoek het huis van snuiftabak o tabak, de Silencio Grot en grijp je kans om te genieten van een duik in een van de natuurlijke zwembaden van dit gebied.

Vinales Cuba Valle el Palmarito

5. El Mirador de los Jazmines

Het is de ideale plek om te genieten van de prachtige natuur van de Vallei van Viñales. Elke dag worden er op deze plek vele foto’s gemaakt om het prachtige uitzicht op de valei te vereeuwigen. Diverse routes doorkruisen de omliggende velden tot het uitzichtpunt, en je kunt het uitzichtpunt ook bereiken via de weg, te voet of met de auto. Vinales Cuba Vinales Valley

6. El Mural de la Prehistoria

Op slechts 4 kilometer van het dorp, in de Mogote Dos Hermanas wordt het verhaal van de prehistorie weergegeven op een van de hellingen de Mural van de Prehistorie. Het is een gigantisch schilderwerk van 120 meter hoog en 180 breed, gemaakt door de Cubaanse Leovigildo González. Je ziet voorbeelden van de dieren die in deze regio in de prehistorie leefden. Onder de geschilderde figuren zijnonder meer mensen, Mesozoïcum marine reptielenen weekdieren. Dit prachtige werk werd volledig geschilderd met een borstel.

Vinales Cuba Los Jazmines

Er zijn talloze activiteiten die je hier kunt doen, maar een tekst is niet genoeg om ze te allemaal te beschrijven. Dit is dus slechts een voorbeeld. We willen in de toekomst nog meer voorbeelden met je delen. Maar als je alvast wilt doorgaan met het lezen over aanvullende  leuke activiteiten in Viñales tijdens jouw bezoek, verwijs ik je naar volgende pagina: Viñales Bezienswaardigheden.

Leuke tips over wat de doen in Viñales Cuba is hier ook te lezen.

En jij, ben je al in Viñales geweest?  Heb je een of alle hoogtepunten bezocht? Wat vond je het leukst? 

Tot ziens en geniet van je verblijf in “la isla caribeña” ?. Hasta la próxima.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom