Vanaf 15 november gaan de grenzen van Cuba open

Grenzen openen.

Cuba ontvangt weer buitenlandse toeristen

Het Cubaanse Ministerie van Toerisme (MINTUR) heeft aangekondigd dat de grenzen van Cuba vanaf 15 november 2021 geleidelijk open gaan.

Op dezelfde datum een jaar geleden heropende de internationale luchthaven José Martí in Havana haar deuren voor internationaal toerisme nadat ze eerder waren gesloten vanwege de pandemie. In februari 2021 heeft de Cubaanse regering nieuwe maatregelen genomen, waardoor het aantal vluchten naar het eiland verminderden vanwege een toename van besmettingen. Ook moesten alle reizigers uit het buitenland in quarantaine. Vanwege de kritieke gezondheidssituatie op het eiland besloot de regering een maand later de grenzen weer te sluiten.

Havana luchthaven

MINTUR geeft aan dat de verwachting is dat in november meer dan 90% van de gehele bevolking volledig is gevaccineerd en daarom kunnen de landsgrenzen per 15 november 2021 geleidelijk weer open.

MINTUR geeft aan dat vanaf 15 november sanitaire hygiëneprotocollen flexibeler worden gemaakt wanneer reizigers op het eiland aankomen. De nieuwe maatregelen zijn gericht op het monitoren van symptomatische patiënten en het opnemen van temperatuur. Ook worden er willekeurig diagnostische tests worden gedaan. Reizigers hoeven bij aankomst geen PCR-test te ondergaan en het reizigersvaccinatiebewijs wordt erkend.

Elke reiziger die niet is gevaccineerd, moet in gedrukte vorm de negatieve uitslag van een PCR-RT kunnen overleggen. De uitslag moet afkomstig van een gecertificeerd laboratorium in het land van herkomst. Alleen kinderen jonger dan twee jaar zijn vrijgesteld van deze maatregelen.

Cuba sites of interest Trinidad downtown

Sanitaire Maatregelen

MINTUR zorgt ervoor dat de sanitaire maatregelen en protocollen worden nageleefd op de luchthavens en in de toeristische voorzieningen, om veiligheid en hygiëne te garanderen. Een greep uit de oplossingen:

  • Toeristische voorzieningen moeten het gebruik van individuele beschermingsmiddelen (mondkapjes, handschoenen en scheidingsschermen) en afstand tussen mensen garanderen (bewegwijzering in gemeenschappelijke ruimtes).
  • Amusementsactiviteiten moeten in open ruimten plaatsvinden.
  • Restaurants en zwembaden moeten de capaciteit verminderen.
  • Hotels zetten gezondheidspersoneel in.
  • Het gebruik van een uniform voor werknemers wordt alleen verplicht in hotelfaciliteiten.


MINTUR meldt ook dat per regio wordt bekeken of en in hoeverre een regio toegankelijk wordt.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Sommige toeristenoorden hebben hun deuren al geopend voor internationaal toerisme. Een voorbeeld hiervan is Holguín, waar op 1 oktober een vlucht arriveerde vanaf de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat. Air Transat verhoogt de frequentie van haar vluchten naar de provincie geleidelijk: 3 vluchten in November, 5 in december, en 8 wekelijkse vluchten in februari 2022.

In tegenstelling tot andere toeristische bestemmingen in Cuba, is Varadero toeristen blijven ontvangen. Als maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden juist geen nationale klanten ontvangen.

Met de heropening van de grenzen van het eiland in november 2021 verwacht Cuba vluchten van zo’n twintig luchtvaartmaatschappijen uit Europa, Noord-Amerika, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Denk hierbij aan American Airlines, Iberia, Air France, Copa Airlines, Viva Aerobús en Turkish Airlines.

Stukje bij beetje wordt reizen weer mogelijk en kunnen we weer kennismaken met andere culturen en genieten van al het moois dat deze wereld waarin we leven ons te bieden heeft.

Cuba wacht je met open armen op met alle authenticiteit die het land je te bieden die het heeft.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Ik help je graag.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.