vakantie cuba 2018 oldtimer havana

Vakantie Cuba 2018

2018 is zeker een fantastisch jaar om naar Cuba op vakantie te gaan. Wij geven je hier enkele redenen waarom je Cuba in 2018 niet mag missen.


Politieke Situatie

In maart 2018 zal de huidige president van Cuba, Raúl Castro, zijn presidentschap eindigen. Wie de opvolger wordt is nog niet bekend. Iedereen verwacht dat de opvolgers hetzelfde “communistische” systeem zullen volgen, maar dat is op dit moment nog niet bekend. Wel zijn er wat ontwikkelingen te verwachten in Cuba in de komende maanden.

Het nieuws over het eind van Raúl Castro als president lees je op deze post.

Dus meer dan ooit raden we aan om in 2018 een vakantie door te brengen in Cuba 2018 voordat Cuba te veel verandert en een deel van haar authenticiteit verliest.


Betrekkingen met de Verenigde Staten

Toen Obama president was, was de relatie met Amerika heel goed, en het toerisme uit Noord-Amerika is toen enorm gegroeid. Nieuwe vliegtuigmaatschappijen gingen op Cuba vliegen en cruise schepen namen Cuba op in hun route. Sinds Trump aan de macht is, is de relatie met Cuba wat bekoeld, en is het aantal Amerikaanse bezoekers hard gedaald.
Voordeel is dat er meer casas particulares en auto’s beschikbaar zijn voor andere toeristen. En dat de stranden, en de belangrijkste bezienswaardigheden niet zo druk zijn. Dus grijp je kans om nu op vakantie naar Cuba te gaan.


Interne maatregelen

De Cubaanse regering is druk bezig met het doorvoeren van nieuwe maatregelen om de economie te verbeteren. Welke maatregelen het precies zijn en wanneer ze van kracht zullen worden is nog niet bekend, maar mogelijk hebben de toekomstige wijzigingen wel invloed op de authenticiteit van Cuba.

vakantie cuba 2018 oldtimer havana


Rondreizen per oldtimer of huurauto

Het aantal auto’s dat Cuba beschikbaar heeft om te verhuren is veel minder dan aantal toeristen dat een auto wil huren. Dat maakt het heel lastig om auto’s te vinden. Eerder dit jaar, heeft de overheid een aantal auto’s uit Rusland geïmporteerd maar het zijn er nog lang niet genoeg.
Onze ervaring met huurauto’s is op dit moment niet goed, en dat is de reden waarom wij geen huurauto in Cuba aanbieden.
Een rondreis per oldtimer door het land is natuurlijk een unieke ervaring die je zal nooit vergeten. De auto is wel oud, maar heeft alles wat je nodig hebt voor een comfortabele reis door Cuba, inclusief een complete airconditioning.
Bovendien is de reis compleet verzorgd vanaf de ochtend tot de avond. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, alleen maar te genieten.
Onze chauffeur brengt je naar de afgesproken plekken op de afgesproken tijd. Hij kent alle in en outs van het land en kan jullie overal bij helpen.

Op deze post kun je meer lezen over een auto huren tijdens je Cuba vakantie 2018.


Verblijven bij Cubanen thuis

Wij werken direct met de lokale mensen. Dat betekent dat onze voorkeur uitgaat naar overnachtingen in casas particulares, dus bij Cubanen thuis. Je hebt je eigen kamer met eigen douche en toilet, maar je hoort bij een huis met Cubaanse familie. Ze staan paraat voor je. Je kan met ze praten en het Cubaanse leven beter leren kennen.
Alle families zijn vriendelijk en bieden je een uitstekende service en elke ochtend een schitterend ontbijt. Verder kunnen ze jullie tips geven over wat er te zien of te doen is in de buurt.

Cuba specialist Casa Havana Dignora

TIP: zorg dat je een beetje Spaans kent als je verder gaat dan Varadero. Een Spaans taalgids boek is zeker een goede vriend 😉


Het weer

Cuba is bijna het hel jaar door warm.
Van september tot midden november raden we niet naar Cuba te reizen vanwege het orkaanseizoen.
December en januari zijn de koudste maanden in Cuba, maar ook dan is het meestal nog goed weer. Soms zijn er dagen met temperaturen rond 15 graden. Voor strandliefhebbers zijn dit dus niet met beste maanden, aangezien het aan de kust ook soms hard waait.
Dus de beste reisperiode om op vakantie naar Cuba te gaan is tussen februari en augustus.

Op deze video kun je veel meer weten over het weer en beste reistijd naar Cuba

En op deze post nog wat aanvullende informatie over het weer in Cuba.


Eten

Rijst is de basis van de voeding van de Cubanen. Bijna elke dag eet een Cubaanse familie rijst met vlees en groenten. Verder staan sla met tomaat, uien, komkommer, varkens vlees, rundvlees en vis zoals garnalen of kreeft vaak op het menu.
Fruit is er volop: mango, guava, ananas, banaan, tamarinde, enz. Elke casa particular serveert een ruim assortiment aan fruit bij het ontbijt.
Mocht je biologisch willen eten dan is Viñales aan te raden, met een groot aanbod aan typische Cubaanse biologische groente.
Eén van het beste regio’s om vis te eten is bij Varkens Baai.

Wil je meer informatie over de Cubaanse keuken? Hier lees je 6 typische Cubaanse gerechten.


Cultuur, Geschiedenis, Stranden, Architectuur…

Tijdens een vakantie naar Cuba in 2018 kun je van alles zien en doen.
Van de hoofdstad Havana met veel oldtimers op straat, leuke en kleurrijke gebouwen, muziek op elke hoek, naar de tabaksplantages en bijzondere natuur in Vinales, tot aan de mooiste stranden in Varkens Baai. Verder de musea, en de Franse architectuur in Cienfuegos en Trinidad waar het lijkt alsof de tijd 600 jaar heeft stilgestaan.
Je hebt zoveel keuzes voor een heel afwisselende vakantie.
Cuba mag je zeker niet missen in 2018.

Met Cuba4all Reizen krijg je een volledig verzorgde rondreis op maat. Je reist rond in een echte oldtimer, je verblijft in goed verzorgde casa’s en je zal de mooiste plekken van Cuba zien. Met onze Cuba-reizen hoef je alleen maar te genieten, en je nergens zorgen over te maken.
Cuba4all Reizen staat voor iedereen die Cuba wil ontdekken tussen de lokale bevolking.

Onze kant en klaar rondreizen zijn ingevuld met gevarieerde activiteiten: cultuur, natuur, stranden, muziek.. en beetje van alles. Zie hier alle rondreis mogelijkheden.

Of je mag tussen onze thema rondreizen kiezen. Ben je een fotografie enthousiast? of ben je een echte duiker? of liever een salsa dans vakantie?

Dus, nu ben je aan de buurt om te kiezen hoe wil je Cuba ontdekken! 😉

Cuba rondreizen op maat. Estland groep

Heb je nog vragen over Cuba, vakantie naar Cuba, onze rondreizen of onze diensten?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Un abrazo y hasta pronto!

widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”]

Ontdek het authentieke Cuba tussen de locals<\/h1>\n

Rondreizen op maat per oldtimer – Verblijven bij Cubanen thuis -\u00a0Compleet verzorgde rondreis<\/h6>\n

[buttons] [buttons]<\/p>”,”content_selected_editor”:”tmce”,”buttons”:[{“button”:{“text”:”Bekijk ons reisaanbod”,”url”:”https:\/\/www.cuba4allreizen.nl\/cuba-rondreizen\/”,”button_icon”:{“icon_selected”:””,”icon_color”:false,”icon”:0,”icon_placement”:”left”,”so_field_container_state”:”open”},”design”:{“width”:false,”width_unit”:”px”,”align”:”center”,”theme”:”atom”,”button_color”:”#e5870b”,”text_color”:”#ffffff”,”hover”:true,”font”:”default”,”font_size”:”1″,”rounding”:”0.5″,”padding”:”1″,”so_field_container_state”:”open”},”attributes”:{“id”:”cuba rondreizen”,”classes”:””,”title”:””,”onclick”:””,”rel”:””,”so_field_container_state”:”open”},”new_window”:false}},{“button”:{“text”:”Contact”,”url”:”https:\/\/www.cuba4allreizen.nl\/contact-nemen-met-cuba4all-reizen\/”,”button_icon”:{“icon_selected”:””,”icon_color”:false,”icon”:0,”icon_placement”:”left”,”so_field_container_state”:”open”},”design”:{“width”:”5cm”,”width_unit”:”cm”,”align”:”center”,”theme”:”atom”,”button_color”:”#e5870b”,”text_color”:”#ffffff”,”hover”:true,”font”:”default”,”font_size”:”1″,”rounding”:”0.5″,”padding”:”1″,”so_field_container_state”:”open”},”attributes”:{“id”:”cuba rondreizen”,”classes”:””,”title”:””,”onclick”:””,”rel”:””,”so_field_container_state”:”open”},”new_window”:false}}],”background”:{“image”:32307,”image_fallback”:””,”size”:”full”,”image_type”:”cover”,”opacity”:33,”color”:”#333333″,”url”:”https:\/\/www.cuba4allreizen.nl\/cuba-rondreizen\/”,”so_field_container_state”:”open”,”new_window”:false,”videos”:[]}}],”controls”:{“speed”:800,”timeout”:8000,”nav_color_hex”:”#FFFFFF”,”nav_style”:”thin”,”nav_size”:25,”swipe”:true,”so_field_container_state”:”closed”},”design”:{“height”:”8cm”,”height_unit”:”cm”,”padding”:”30px”,”padding_unit”:”px”,”extra_top_padding”:”0px”,”extra_top_padding_unit”:”px”,”padding_sides”:”20px”,”padding_sides_unit”:”px”,”width”:”1280px”,”width_unit”:”px”,”heading_font”:””,”heading_color”:”#FFFFFF”,”heading_size”:”60px”,”heading_size_unit”:”px”,”fittext”:true,”fittext_compressor”:0.84999999999999997779553950749686919152736663818359375,”heading_shadow”:78,”text_color”:”#F6F6F6″,”text_size”:”16px”,”text_size_unit”:”px”,”text_font”:””,”text_shadow”:0.25,”link_color”:”#e0710f”,”link_color_hover”:”#edbbaf”,”so_field_container_state”:”open”},”_sow_form_id”:”5a9047b737586″,”_sow_form_timestamp”:”1519408226616″,”so_sidebar_emulator_id”:”sow-hero-3230610001″,”option_name”:”widget_sow-hero”},”args”:{“before_widget”:”

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-1-0-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cuba tailor trips. Ggto logo.