studie reis Cuba
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Cubaanse gezondheidszorg, met de focus op geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Voor artsen, huisartsen, psychiaters, arts ouderengeneeskunde, psychologen, verslavingsartsen, beleidsmakers en (wijk)verpleegkundigen

Welke mogelijkheden zijn er voor een succesvolle eerstelijnszorg in de GGZ? Kan de samenwerking tussen de eerste-, tweede- en derdelijnszorg in Nederland verder verbeteren? Dit zijn een paar vragen die leven in de Nederlandse gezondheids-zorg.

Deze aangeboden studiereis biedt de mogelijkheid bij een ander in de keuken te kijken en u te laten inspireren.
Daarom nodig ik jullie graag uit voor het volgen van deze geaccrediteerde nascholing in Havana. Mijn geboorte stad waar ik ook tot arts ben opgeleid.

De cursus wordt in het Spaans gegeven en simultaan in het Engels vertaald door een plaatselijke tolk. Ik ben de hele week tijdens de cursus aanwezig en wil jullie ook mijn kleurrijke stad laten zien. We bezoeken tijdens de cursus 8 locaties.

Factoren die kenmerkend zijn voor de gezondheidszorg op Cuba zijn de gratis zorg en de goede bereikbaarheid voor iedereen, de hoge doktersdichtheid (8.9/1000) en de grote nadruk op preventie.

Dit gezondheidszorgsysteem omvat alle zorg van de huisartsenpraktijk tot ziekenhuiszorg. De GGZ speelt een leidende rol in deze universele dekking. De GGZ is aanwezig in de eerste lijn in de huisartspraktijk, polikliniek en in het bijzonder in de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg in de wijk (CCSM).

Vanuit de eerste lijn wordt nauw samengewerkt met de tweede en derde lijn.

De cursus beslaat 5 dagen van 9 tot 5 uur en bestaat uit lezingen en bezoeken aan CCSM, huisartsen, poliklinieken, ziekenhuizen, centrum voor verslavingszorg, Psychopedagogisch centrum en de wijkorganisaties.

Het volledige programma is te vinden op www.cubamedic.nl

U verblijft in casas particulares in het centrum van Havana, op korte afstand van Paseo del Prado, de promenade nabij de oude stadsmuur en de scheiding tussen Havana-Centrum en Oud Havana. In het programma zit ook een avond-excursie in Oud-Havana “El Cañonazo” met een gids.

CubaMedic werd in 2019 gestart door dr. Niubel Díaz Padilla.

Studie reis Cuba

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *