Beschrijving rondreis in Cuba

Cuba fotografie rondreis Fraternidad park
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3

Na een verblijf van 9 dagen in Costa Rica, vlieg je naar Cuba om het resterende deel van je vakantie door te brengen. Zoals de ontdekker van Cuba zei: “Cuba is het mooiste land dat menselijke ogen ooit hebben gezien”.

Daarom nodig ik je uit om dit zelf te ervaren en te genieten van alles wat Cuba biedt. Het zal een unieke ervaring worden waar je later nog vaak en met veel plezier aan terugdenkt.

Beschrijving rondreis in Cuba

Dag 1 – Aankomst: Airport Havana – transfer Havana

Bienvenido a Cuba! Na je vlucht staat er een privétransfer voor je klaar om rechtstreeks naar je allereerste verblijf te brengen. Ga maar vast op zoek naar een mooi plekje in de zon.

Havana luchthaven
Cuba fotografie rondreis Capitool en oldtimer
Cuba fotografie rondreis Fraternidad park
Dag 2 – Havana: Ontdek Moderne Havana per Oldtimer

Na het ontbijt bezoek je het Moderne Havana in een oldtimer. Tijdens de rondrit van 4 uur bezoek je als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón”, de schilderachtige plek Callejón de Hame: een wijkproject geïnitieerd door een Afro-Cubaanse schilder en beeldhouwer. Kunst en bewoners verenigen zich hier op interessante wijze. Kleurrijke muurschilderingen op de gevels van de huizen doen de steeg veranderen in een openluchtgalerie, vaak begeleid door ritmische traditionele muziek. Je brengt ook een bezoek aan het ook het “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” (entree circa 6 USD p.p.) en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” (entree circa 6 USD p.p.), gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en van belang zijn geweest in het verleden / in de geschiedenis van Cuba. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de Morro is een vuurtoren, die je optioneel kunt beklimmen (entree circa 2 USD p.p.), vanwaar je een prachtig uitzicht over Havana hebt. Deze tour zal eindigt in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, een plek die je gezien moet hebben, omringd met majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het ligt in het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s en veel mensen.

Daarna wordt je naar de casa particular gebracht en kun je de tijd verder vrij besteden.

Je kunt het historische centrum van Havana bezoeken, bekend als “Old Havana” waar je veel interessante en spectaculaire plaatsen ziet. Bezienswaardigheden zoals de ‘kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, de beroemde bar-restaurants “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway), het “Rum Museum”(entree circa 10 USD p.p.) waar je een uitgebreide uitleg krijgt over het maken van de beroemde Cubaanse rum “Havana Club”, het Museo del Chocolate, Museo de la Revolución zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens jullie wandeling door Oud Havana. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Cuba fotografie rondreis Havana Plaza Vieja
Dag 3 – Viñales: Het Cubaanse platteland
Cuba viajes circuito la isla de tus sueños Vinales 3

Na het ontbijt vertrek je per oldtimer naar Viñales. Vandaag ontdek je het Cubaanse platteland, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages. Je bezoekt de meest interessante plekken in Viñales zoals “The Mural van de Prehistorie” (een gigantische schildering op een rotswand (entree circa 3 USD p.p.), “La Cueva del Palanque”(entree circa 5 USD p.p.), “La Cueva del Indio”(entree circa 5 USD p.p.) en de “Mirador de los Jazmines” met een prachtig uitzicht op de Vallei van Viñales. De streek is bijzonder fotogenier; een ideale plek om veel fotoś te maken om nog eens lekker na te genieten als je weer thuis bent. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs van de excursie.)

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

Daarna word je naar jullie casa particular in Viñales gebracht waar je lekker kunt ontspannen na een dag vol activiteiten. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.
Het rest van de tijd zijn jullie vrij.

Opmerking: In Viñales heb je geen auto tot je beschikking. Als je excursies wilt maken waarvoor een auto nodig is, kan onze partner of eigenaar van de casa particular vervoer regelen. Door het dorpje kun je lekker wandelen.

Cuba bezienswaardigheden Viñales Excursies
Dag 4 – Viñales: Tobacco paard tour

Na het ontbijt maak je een tour door het natuurgebied met een deskundige lokale gids. Je bezoek de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito”, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit ontdek je hoe de tabak handmatig wordt gemaakt. 
De excursie duurt ongeveer 3 uur.

Dag 5 – Reis naar Cienfuegos: Frans koloniale stad in een mooie baai

Oldtimer + chauffeur tot je beschikking (Vanaf nu hebt je een vaste chauffeur.)

Ontbijt en vertrek naar Cienfuegos. Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd. Bij aankomst kun je het park “José Martí”, het omliggende gebied, waaronder het beroemde “Terry Theater”(entree circa 5 USD p.p.), het centrum van de stad en de “Palacio del Valle”(entree circa 5 USD p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika, bezoeken.

(Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).
(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

Cuba Viajes circuitos La Habana y centro Cienfuegos ayuntamiento

‘s Middags gaat je naar je accommodatie (privé-woning). Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail. Daarna hebt je vrije tijd.

Cuba, destino de vacaciones Trinidad
Dag 6 – Reis naar Trinidad: Een waar openluchtmuseum

Na het ontbijt vertrek je naar Trinidad, een stad waar  de tijd het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ondanks haar lange historie van meer dan 500 jaar, heeft ze nog steeds haar oorspronkelijke schoonheid.
In Trinidad gaat je naar je accommodatie (privé-woning). Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Citytour – 2pax – Departure 14:00 (voor alle 2 personen)

‘s Middags maak je een bijzondere City-tour en krijg je een bijzonder inkijk in het Cubaanse lokale leven. Je loopt door de levendige buitenwijken van Trinidad en langs basis- en middelbare scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, de lokale verkooppunten van o.a. vers fruit en rietsuikerlimonade, de staatswinkels (waar je uitleg krijgt over het bonnensysteem), een keramiekwerkplaats en nog veel meer.
Deze tour wordt door een Engelssprekende gids gegeven. Het duurt ongeveer 1,5 uur.

Daarna kun je bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen. Bezoeken musea en missen vooral ook niet de “Bar La Canchanchara”, waar een typische Trinitarian drank wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen.

Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling

(Optioneel) Lunch in een restaurant gelegen in de omgeving
In de avond (optioneel) kun je naar het centrum lopen want daar vind je de “Casa de la Música” waar je muziek kun luisteren en dansen, onder het genot van een heerlijk Cubaans drankje.

Cuba viajes circuito la isla de tus sueñosTopes
Dag 7 – Trinidad – “Topes de Collantes”

Vandaag kun je het natuurpark “Parque el Cubano” of “Topes de Collantes” bezoeken.
Het natuurpark “Parque el Cubano”(entree circa 10 USD), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad kunnen jullie met de huurauto bezoeken. Hier zijn verschillende toeristische attracties, zoals het “Salto del Caburní” waar je een verfrissende duik kun nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

Om Topes de Collantes te bezoeken, moet je een excursie met de eigenaar van de casa regelen, want deze excursie wordt gedaan met speciale auto’s.

(Optioneel) Lunch in een restaurant gelegen in de omgeving.

Dag 8 – Varadero: Lekker relaxen aan het spierwitte strand

Na het ontbijt vertrek je richting Varadero maar onderweg rijd je door Santa Clara (een stad met een rijke historie uit de 20ste eeuw).
In Santa Clara kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals de “Pantsertrein” (entree circa 5 USD p.p.), het “Ernesto Ché Guevara Mausoleum” (entree circa 5 USD p.p.) een eerbetoon aan zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Cuba, en nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, tabaksfabriek, “La Caridad Theater”, enz. (Toegang tot deze sites is niet inbegrepen in de prijs).

Cuba sitios de interes Varadero playa de Varadero con hermosa agua azul

‘s Middags vertrek je naar Varadero. In Varadero word je naar het hotel MELIÁ LAS ANTILLAS ***** gebracht waar je lekker kun ontspannen en genieten van de vrije tijd.

Tijd van het strand te genieten.

Vandaag is de laatste dag dat je de oldtimer tot jouw beschikking hebt.

Je blijft in Varadero zonder auto.

Dag 9 – Vertrek van Varadero naar de Internationale luchthaven

De reis is alweer aan een einde gekomen… Wat gaat dat toch weer snel! Gelukkig heb je voldoende foto’s om de herinneringen weer tot leven te roepen.
Adiós Cuba, ¡hasta la próxima vez!

Beschrijving rondreis in Costa Rica

Luchthaven Jose Marti in Havana heropent

Rondreis Costa Rica – Cuba aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.