De Cubaanse Overheid kondigt Nieuwe Maatregelen aan met betrekking tot de Brandstofprijzen vanaf 1 maart 2024

Update 29/05/2024

De Cubaanse overheid heeft onlangs belangrijke wijzigingen aangekondigd in de brandstofprijzen, die van kracht zullen worden vanaf 1 maart 2024. Deze maatregelen hebben tot doel een grotere stabiliteit in de brandstofvoorziening te waarborgen en een efficiënter beheer van de energiebronnen in het land te bevorderen.

Volgens de nieuwe voorschriften zullen de brandstofprijzen als volgt worden gestructureerd:

  • B-83: 114 pesos per liter voor motorfietsen, wat gelijk staat aan 0.95 USD.
  • Gewone B-90: 132 pesos per liter, of 1.10 USD.
  • Speciaal B-94: 156 pesos per liter, wat neerkomt op 1.30 USD.
  • Speciaal B-100: 198 pesos per liter, of 1.65 USD.
  • Diesel: 132 pesos per liter, wat overeenkomt met 1.10 USD.
Type brandstofPrijs per liter (in pesos CUP)Prijs per liter (in USD)
B-831140.95
Gewone B-901321.10
Speciaal B-941561.30
Speciaal B-1001981.65
Diesel1321.10

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat de aanbevolen brandstof voor huurauto’s in Cuba de speciale B-94 is, die nu 1.30 USD kost. Dit blijft nog steeds iets voordeliger dan de kosten van brandstof in Europa.

Tevens is aangekondigd dat ongeveer 30 benzinestations in Cuba de mogelijkheid zullen bieden om in Amerikaanse dollars te betalen. Deze maatregel heeft tot doel de toegang tot brandstof te vergemakkelijken voor degenen die over deze buitenlandse valuta beschikken.

Voor meer gemak en toegankelijkheid zal de betaling kunnen worden gedaan met VISA- en Mastercard-creditcards en -betaalkaarten, evenals met prepaidkaarten die in Cuba kunnen worden gekocht.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze informatie is verstrekt door de officiële media in Cuba en in tegenstelling staat tot enkele valse berichten die op internet circuleren over de brandstofprijzen. 

Het valt me op dat er informatie wordt verspreid die volledig in strijd is met de officiële berichtgeving van de Cubaanse autoriteiten.

Het is verontrustend dat deze media bronnen zich baseren op onjuiste informatie zonder de officiële kanalen in Cuba te raadplegen. Dit kan leiden tot verwarring en misinterpretatie bij het publiek.

Als onderdeel van onze toewijding aan het verstrekken van betrouwbare informatie, verwijzen wij u graag naar de officiële pagina waar deze informatie is gepubliceerd

Boord benzine prijzen cuba 2024

Volledige lijst met tankstations die betalingen in USD met een magnetische kaart accepteren.

U kunt betalen met een Europese VISA of MASTERCARD of u kunt een lokale kaart kopen en deze opladen met prepaid geld waarmee u benzine in uw auto kunt tanken.

benzine prijzen in cuba

Met deze nieuwe maatregelen wordt verwacht dat de efficiëntie in het gebruik van energiebronnen zal verbeteren en dat een stabiele brandstofvoorziening in het hele land wordt gegarandeerd.

Als afsluiting van het artikel willen we benadrukken dat we nauwlettend zullen blijven volgen en eventuele updates met betrekking tot dit onderwerp zullen communiceren. Ons doel is om onze lezers te voorzien van actuele en betrouwbare informatie, zodat zij goed geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen met betrekking tot brandstofprijzen in Cuba. Mochten er verdere wijzigingen of aanpassingen worden aangekondigd door de Cubaanse overheid, dan zullen wij ons best doen om deze informatie snel en accuraat met u te delen. Blijf ons volgen voor de laatste updates en nieuws over dit belangrijke onderwerp.

Hartelijke Caribische groeten!