Cuba reizen op maat. Oldtimer blue.

Corona-epidemie in Cuba

Momenteel heerst de corona-epidemie flink in Cuba. Dagelijks zijn er een groot aantal besmettingen. Er is onlangs een vaccinatieprogramma gestart waarmee de bevolking wordt gevaccineerd met kandidaat-vaccins (Soberana 2 en Abdala) die zijn ontwikkeld door het Cubaanse medische instituut. Hoewel er al een groot percentage van de bevolking is gevaccineerd, is er nog geen merkbare vermindering van het aantal dagelijks geïnfecteerden. Omdat er voor dit Cubaanse vaccin 3 doses nodig zijn voor bescherming en het vaccinatieprogramma nog maar net is opgestart, heeft de meerderheid van de gevaccineerde bevolking niet alle 3 doses gehad.

Corona Virus Reizen Cuba

De verwachting is dat tegen het einde van dit jaar 100% van de Cubanen volledig is ingeënt met de 3 doses, dat er dan een grote afname komt in het aantal besmettingen, en dat het normale leven weer op gang kan komen.

Reisgids Cuba Malecon zonsondergang

Momenteel moeten iedereen die naar Cuba reist in quarantaine

Cubanen die op het eiland wonen, verblijven tijdens de quarantaine (gratis) op locaties die door de overheid worden gecoördineerd. Cubanen die niet op het eiland wonen en buitenlanders moeten tijdens de quarantaine in hotels verblijven. De verblijfskosten in de hotels en de vervoerskosten van de luchthaven naar het hotel komen voor rekening van de buitenlander of de niet-ingezeten Cubaan op het eiland. De quarantaine duurt 5 dagen als naar de luchthaven van Havana vliegt.

Alle passagiers die op het eiland aankomen via de luchthaven van Varadero of Ciego de Avila, moeten 7 dagen in quarantaine.  In dit geval moeten zowel Cubaanse inwoners, niet-ingezetenen als buitenlanders de kosten van accommodatie en de transfer van de luchthaven naar het hotel zelf betalen.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Naast de quarantaine moeten passagiers bij aankomst op de luchthaven een PCR-test ondergaan, en op de vijfde dag na aankomst wordt de PCR in het hotel herhaald. De volksgezondheidsautoriteiten brengen een vergoeding in rekening voor de onderzoekskosten van $30 voor buitenlanders en Cubanen die niet op het eiland wonen.

En als beide resultaten negatief zijn, kunt je het hotel verlaten en beginnen met genieten van je vakantie of bezoek aan het eiland. Op dit moment zijn alle grenzen tussen steden gesloten, dus vrij verkeer over het hele eiland is nog niet toegestaan. Maar de verwachting is dat naarmate de vaccinatie vordert, het aantal infecties afneemt en de huidige beperkingen worden opgeheven. Helaas is op dit moment een rondreis over het hele eiland niet mogelijk.

Zoals altijd hou ik je op de hoogte van de situatie in Cuba. Beetje bij beetje zien we weer licht aan het eind van de tunnel en kunnen we vast een beginnetje maken met nadenken over een onvergetelijke vakantie in Cuba.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Ik help je graag.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom