In Cuba is het einde van het duale valuta-systeem in zicht

Moneda nacional - CUC Cuba

Einde van het duale valuta-systeem

In de afgelopen dagen heeft de regering van Cuba verschillende regels op het eiland ingevoerd, waaronder een einde maken aan het duale valuta-systeem.

Momenteel zijn er 2 muntsoorten in Cuba: de Cubaanse peso (CUP) en de Cubaanse peso convertible (CUC). Vanaf 1 januari aanstaande vindt de monetaire eenwording plaats, waardoor de CUP geldig blijft in het land. De wisselkoers is 24 Cubaanse peso’s (CUP) voor één Amerikaanse dollar. Dit betekent niet dat de CUC onmiddellijk verdwijnt. De CUC behoudt zijn ruilwaarde ten opzichte van de CUP tot juni 2021.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de toeristensector, omdat het nog onduidelijk is in welke valuta toeristen op het eiland moeten betalen voor ontvangen diensten en casas particulares (bed and breakfasts particuliere huizen), restaurants of Paladares: in CUP of Amerikaanse dollars.

De verwachting is dat in januari alle openstaande vragen worden beantwoord. Zodra er meer duidelijkheid is, brengen wij onze klanten en lezers op de hoogte.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Gracias y hasta la próxima.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom