Een goede voorbereiding van je reis naar Cuba.

Hoeveel geld heb ik nodig tijdens mijn reis in Cuba?
Of wat zijn de dagelijkse kosten waarmee ik rekening moet houden tijdens mijn reis naar het eiland?

Dit zijn zeer frequente vragen die onze klanten stellen tijdens de periode waarin ze hun reis voorbereiden. Voor onze klanten en iedereen met dezelfde vragen, heb ik dit artikel geschreven met informatie over eventuele extra kosten op het eiland. Bij ons aangepast reisprogramma heb je een georganiseerd tourpakket waarin accommodatie, ontbijt en vervoer al zijn inbegrepen.

Een rondreis door Cuba kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het is belangrijk om je budget goed te plannen. De kosten variëren afhankelijk van je reisstijl, voorkeuren en de duur van je verblijf. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen:

 1. Maaltijden: Eten in Cuba kan betaalbaar zijn als je lokaal eet. Straatvoedsel en casas particulares bieden vaak goede maaltijden tegen redelijke prijzen. Reken op ongeveer €10 tot €20 per dag voor eten.

 2. Activiteiten en bezienswaardigheden: Toegangsprijzen voor musea, nationale parken en andere attracties variëren. Houd rekening met ongeveer €10 tot €30 per dag voor activiteiten.

 3. Overige uitgaven: Denk aan souvenirs, fooien en incidentele kosten. Reserveer hiervoor ongeveer €10 tot €20 per dag.

Al met al kun je een budget van ongeveer €70 tot €200 per dag aanhouden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Vergeet niet om contant geld mee te nemen, omdat creditcards niet overal geaccepteerd worden. Geniet van je reis naar dit prachtige eiland!

Het is raadzaam om contant geld mee te nemen naar Cuba.

Ja, contant geld is in Cuba nog steeds essentieel. Hoewel sommige plaatsen creditcards accepteren, zijn er veel plekken waar je alleen met contant geld kunt betalen. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Beperkte acceptatie van creditcards: Niet alle restaurants, winkels en accommodaties in Cuba accepteren creditcards. Zelfs als ze dat wel doen, kunnen technische problemen of stroomuitval ervoor zorgen dat de kaartbetaling niet werkt.

 2. Geldautomaten zijn schaars: Hoewel er geldautomaten zijn in grote steden en toeristische gebieden, zijn ze niet altijd betrouwbaar. Het is verstandig om voldoende contant geld bij je te hebben voor het geval je geen geldautomaat kunt vinden.

 3. Fooien: Het is gebruikelijk om fooien te geven aan obers, taxichauffeurs, gidsen en ander personeel. Dit wordt meestal in contanten gedaan.

 4. Markten en straatverkopers: Als je lokale markten wilt verkennen of souvenirs wilt kopen bij straatverkopers, heb je contant geld nodig.

 

Verschillende eetgelegenheden in Cuba.

In Cuba zijn restaurants die van de overheid zijn, Paladares in eigendom van lokale mensen en café met kleine menukaart in eigendom ook van lokale mensen meer gericht op Cubanen.

Overheidsrestaurants zijn meestal duurder dan Paladares en café met kleine menukaart.

In de casas particulares kun je ook heerlijk eten tegen een lagere prijs dan in een overheidsrestaurant.

Houd er rekening mee dat je in casas particulares en Paladares met contant geld moet betalen.

Als je iets gaat eten in café met kleine menukaart, heb je al voor minder dan 1 EUR een goede maaltijd. De eigenaar van je casa particular of de bestuurder van de oldtimer kan je zeker helpen deze plaatsen te vinden.

De kosten die je tijdens je vakantie maakt, hangen ook af van je reisstijl.

Als je van feesten, drinken en eten in chique restaurants houdt, heb je natuurlijk meer kosten dan wanneer je drinkt en geniet van eten in café met kleine menukaart en feesten niet de hoofdreden is om te reizen.

Om een idee te krijgen:

 • 1 lunch of diner met voorgerecht – hoofgerecht – koffie, kost rond 10 EUR p.p. bij Paladares.
 • 1 lunch of diner met voorgerecht – hoofgerecht – koffie, kost rond 15 EUR p.p. bij restaurants van de overheid.
 • Pizza – sandwich, kost tussen 3 – 6 EUR bij restaurants van de overheid.
 • Pizza – sandwich, kost rond 1 EUR bij café met kleine menukaart in eigendom van lokale mensen.
 • 1 (nationaal) bier kost rond 1.50 EUR p.p.
 • 1 importbier kost rond 2 EUR p.p.
 • 1 Cubaanse drank kost rond 4-5 EUR p.p.

Download gratis onze infographic over extra kosten in Cuba!

Plan je reis naar Cuba zonder verrassingen.

Deze infographic geeft je een overzicht van de extra uitgaven die je tijdens je reis naar Cuba kunt verwachten. Zo kun je je budget goed plannen en optimaal genieten van je ervaring.

Wat vind je in de infographic?

 • Gemiddelde kosten voor maaltijden, activiteiten en andere uitgaven.
 • Aanbevelingen over contant geld meenemen en het gebruik van creditcards.
 • Tips om geld te besparen tijdens je reis.

Download nu je gratis infographic!

Infographic downloaden

Mis niks!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang reisadviezen, exclusieve aanbiedingen en meer informatie over Cuba.

Geniet van je reis naar Cuba!

Ik hoop dat ik je heb geholpen met deze tekst en dat alle verstrekte informatie je helpt je vakantie naar Cuba voor te bereiden. Mocht je nog andere vragen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

Hasta la próxima.