Wij creeren onvergetelijke HERINNERINGEN

Authentieke Cuba Rondreis Het echte Cuba

Cuba rondreis het echte Cuba in 23 dagen

Authentieke Cuba Rondreis 

Het Echte Cuba in 22 dagen

Basic

1899
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (15 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (19 dagen)
 • Accommodatie All Inclusief Hotel (2 nachten)
 • Exclusief internationale vluchten

Plus

2199
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (15 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (19 dagen)
 • Accommodatie All Inclusief Hotel (2 nachten)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Excursies in Havana, Viñales, Playa Girón en Baracoa
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Exclusief internationale vluchten
Populair

Compleet

3198
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (15 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (19 dagen)
 • Accommodatie All Inclusief Hotel (2 nachten)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Excursies in Havana, Viñales, Playa Girón en Baracoa
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Meet & Greet Service
 • Vliegticket

Vervoer

Individuele Authentieke Rondreis Per Oldtimer Met Privé Chauffeur

Regio

Cuba compleet

Reisduur

22 dagen / 21 nachten

Accommodatie

Casas particulares en hotels

 

Laat mij je inspireren!

Dit zijn slechts voorbeelden, we passen ze graag aan je wensen aan. Houd je meer van natuur of cultuur, wil je een excursie meer of minder, wil je je reis verlengen of juist inkorten, geen probleem. Alles is mogelijk bij ons. Je kunt zelf je eigen droomreis samenstellen.

Dag 1 – Aankomst in Havana

Jullie vlucht komt aan op de internationale luchthaven van Havana “José Martí”, waar we op je wachten. De chauffeur zal je naar de casa particular brengen waar je gaat verblijven. In Havana heb je nog wat tijd om een beetje door de stad te wandelen afhankelijk van de tijd van de aankomst van het vliegtuig.
De rest van de tijd zijn jullie vrij.

Reisgids Cuba vliegtuig
Product Route van Hemingway
Dag 2 – Havana – Route van Hemingway

Na het ontbijt vertrekken jullie samen met een gids om de Route van Hemmingway te volgen. Gereden in een Amerikaanse auto uit de jaren 50, treden jullie in de voetsporen van de beroemde schrijver. Jullie komen op plaatsen die hij heeft bezocht en die van grote betekenis voor hem waren.

Tijdens deze tour bezoeken jullie zijn huis in San Francisco, de “Finca Vigia” waar zich nog veel van zijn bezittingen bevinden, onder andere zijn jacht “Pilar”.
Na het bezoek aan de Vigia, rijden we verder naar Cojímar, een vissersdorp uit de tijd dat de schrijver op Cuba woonde. 

Vanuit Cojímar ging Hemingway vaak vissen en hij had zijn boot “Pilar” daar in een dok. Dit dorp heeft hem geïnspireerd voor zijn beroemde boek “The Old Man and the Sea”. Vanaf Cojímar vertrekken jullie naar Havana, naar hotel “Ambos Mundos”. Hemingway overnachtte daar regelmatig als hij in Havana was. Tegenwoordig is het mogelijk de kamer te bezoeken waar de schrijver geslapen heeft. De kamer is nog volledig intact zoals de laatste keer dat hij er was. Jullie zullen ook een bezoek brengen aan de “Bodeguita del Medio”, één van de plaatsen waar Hemingway veel tijd doorbracht en waar hij zijn favoriete drankjes zoals de “mojito” dronk. De foto’s aan de muur zullen de huidige gasten voor altijd aan Hemingway blijven herinneren.

Cuba rondreis het echte Cuba in 23 dagen

De dag eindigt in de bar “El Floridita”, één van de meest populaire bars bezocht door Hemingway, waar hij zijn favoriete drankje “El Daiquirí” altijd dronk. In de bar is een manshoog bronzen beeld van Hemingway zodat jullie samen met hem op de foto kunnen, als jullie dat willen.

Aan het eind van de excursie keren jullie terug naar de casa particular en dan zijn jullie vrij.

Cuba fotografie rondreis Havana Plaza Vieja
Dag 3 – Havana

Wandelend door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana”, kom je veel interessante en spectaculaire plaatsen tegen.

Bezienswaardigheden zoals de “kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway), het “Rum Museum”(entree circa 10 CUC p.p.) waar jullie een uitgebreide uitleg kunnen krijgen over het maken van de beroemde Cubaanse rum “Havana Club”, het “Museo del Chocolate”, “Museo de la Revolución” zijn maar een paar voorbeelden

van mogelijkheden tijdens jullie wandeling door Oud Havana. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Dag 4 – Havana – Viñales

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Viñales, Pinar del Río. Pinar del Río is de meest westelijke provincie van Cuba en de thuisbasis van de beste tabak in de wereld. Op weg naar Viñales zullen jullie het dorpje “Soroa” en “Las Terrazas” bezoeken. De rit vanaf Havana naar Las Terrazas duurt ongeveer 1 uur. (83 km)

In Soroa vinden jullie:

 • Orchideeëntuin. Zo‘n 700 verschillende soorten orchideeën uit alle windstreken en 6000 andere (sier)plantensoorten. (entree circa 5 CUC p.p.). (Beste bezoek tijd tussen maart en augustus).
 • El Salto de Soroa. Een waterval van 22 m hoog waarlangs een prachtig wandelpad is aangelegd. Je wordt beloond met en frisse duik in het heldere water. (entree circa 10 CUC p.p.).
 • Castillo de las Nubes in de “Loma del Fuerte”. Een vervallen kasteel dat in 1867 werd gebouwd door Antonio Arturo Sánchez Bustamante, een Andalusische immigrant die fortuin maakte in Cuba. Op het terras van het kasteel hebt je het beste uitzicht op de “Sierra del Rosario” en de “Valleien van Pinar del Río”. (entre circa 5 CUC p.p.).
  (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).
rondreizen cuba vakantie soroa salto
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Las Terrazas

In Las Terrazas vinden jullie:

 • Het huis van de beroemde Cubaanse zanger “Polo Montañez”.
 • Ruïnes en andere overblijfselen van de oude Franse koffieplantages uit de negentiende eeuw.
 • Rondom het dorp kun je mooi wandelen in de natuur.
  (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Daarna vertrekken jullie naar Viñales Valley. De rit duurt ongeveer 1½ uur (102 km) tot de “Mirador de los Jazmines” waar jullie een prachtig uitzicht over de vallei van Viñales hebben.

Daarna worden jullie naar de privé woning in Viñales gebracht waar je kunt relaxen na een dag vol activiteiten. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Opmerking: In Viñales zijn jullie zonder auto, maar zal voor elke activiteit een auto met chauffeur klaarstaan en als je voor extra excursies kiest waarbij een auto nodig is, dan kunnen jullie deze activiteiten met onze partner in zijn auto doen. Door het dorp kun je fijn wandelen.

Dag 5 – Viñales

Na het ontbijt zijn jullie vrij en jullie kunnen het Cubaanse platteland verkennen, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages. Vandaag kunnen jullie zelf een excursie regelen en de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie” (een gigantische schildering op een rotswand (entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palanque”(entree circa 5 CUC p.p.), “La Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.) en de orchideeëntuin van Viñales. De streek is zeer fotogeniek dus ik weet zeker dat jullie vele foto’s zullen maken om nog eens op terug te kijken als je weer thuis bent. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs van de excursie).

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 5
Cuba bezienswaardigheden Viñales tabak huis
Dag 6 – Viñales

Na het ontbijt gaan jullie een tour per paard maken, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied.

Jullie gaan de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit komen jullie bij een grot “Cueva del Silencio”, bezoeken jullie tabak plantage en zie je hoe sigaren met de hand worden gemaakt. Aan het eind van de excursie komen we bij een meer waar het mogelijk is om te zwemmen.

De excursie duurt ongeveer 3 – 4 uur. Na de excursie zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen.

Dag 7 – Viñales – Playa Girón

Ontbijt en vertrek naar “Guamá” waar je de krokodillenboerderij kunt bezoeken. Hier wordt het leven van deze geweldige reptielen beschermd en jullie kunnen ze van dichtbij bekijken. Verder kunnen jullie een boottocht maken over de “Laguna del Tesoro”, een prachtig natuurgebied, een zoetwaterlagune, die wel 16 vierkante kilometer bestrijkt. Tijdens deze tour bezoeken jullie een “Aldea Taína”, een authentieke replica van een dorp van de eerste bewoners van Cuba. (De toegang tot de krokodillenboerderij is circa 3 CUC p.p. en de boottocht is circa 10 CUC p.p., en zijn niet inbegrepen). De rit vanaf Viñales naar Guamá duurt ongeveer 4 uur. (350 km)

Cuba rondreis Cuba met kinderen Guama 2

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

In de middag gaan jullie naar de accommodatie (privé-woning) in Playa Girón. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand
Dag 8 – Playa Girón

Na het ontbijt, gaan jullie met de auto, begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen. Al snorkelend ontdek je prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Jullie worden altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring en de vereiste diploma’s (ACUC, SSI, ESA en CMAS). De gids laat jullie de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen.

Het snorkelen duurt ongeveer 2 uur. Daarna zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen. Je kan bijvoorbeeld door het dorp wandelen en van het strand genieten.

Dag 9Playa Girón – Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Cienfuegos. De rit duurt ongeveer 1½ uur.
(78 km).

Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd. Bij aankomst kunnen jullie het park “José Martí”, het omliggende gebied, waaronder het beroemde “Terry Theater”(entree circa 5 CUC p.p.), het centrum van de stad en de “Palacio del Valle”(entree circa 5 CUC p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika, bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Cuba bezienswaardigheden Cienfuegos Centrum Terry Theatre

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

Eind van de dag vertrekken jullie naar Trinidad, de rit duurt ongeveer 1½ uur. In Trinidad worden jullie naar jullie accommodatie (privé-woning) gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling
Dag 10 – Trinidad

Na het ontbijt, in de ochtend zijn jullie vrij en kunnen jullie bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen. Er zijn allerlei musea te bezoeken. Mis vooral ook niet de “Bar La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drank wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen.
In de middag gaan jullie naar “Valle de los Ingenios” en de boerderij “Manaca Iznaga”, met de oude uitkijktoren “Torre Iznaga”(entree circa 1 CUC p.p.), die vroeger werd gebruikt om de slaven te bewaken en controleren die in de rietsuikervelden aan het werk waren.

In de namiddag terug naar de privé-woning en dan zijn jullie vrij.

Dag 11Trinidad – Topes de Collantes

Na het ontbijt vertrekken jullie naar één van de belangrijkste ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “Topes de Collantes” – “Parque el Cubano”(entree circa 10 CUC p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kunnen jullie er een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden, zoals het “Salto del Caburní” waar je een verfrissende duik kan nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes 3

In het geval dat de helling naar “Topes de Collantes – Parque el Cubano” te steil is voor de oldtimer, zal er een andere auto beschikbaar zijn voor de excursie, die beter geschikt is om in de bergen te rijden. In dat geval, zal onze chauffeur alles voor jullie regelen.

In de namiddag terug naar de privé-woning en dan zijn jullie vrij.

Mooiste stranden Cuba Ancon
Dag 12 – Trinidad – Playa Ancón

Na het ontbijt vertrekken jullie naar “Playa Ançón”. Op slechts 15 minuten rijden van Trinidad is het strand “Ancón” te vinden, met zijn fascinerend kristalheldere water. Hier kunnen jullie een prachtige zonsondergang aanschouwen.

De hele dag kunnen jullie van het strand en zon genieten.

Aan het eind van de dag gaan jullie terug naar de casa particular en dan zijn jullie vrij.

Dag 13 – Trinidad – Camagüey

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Camagüey. De rit vanaf Trinidad naar Camagüey duurt ongeveer 5 uur. (261 km)
In Camagüey worden jullie naar de accommodatie (privé-woning) gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Camaguey mooi kerk
Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Bayamo centrum met park
Dag 14 – Camagüey – Bayamo

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bayamo, de rit duurt ongeveer 4 uur.
(208 km)

In Bayamo kunnen jullie een rondleiding door het centrum van het dorpje maken en aan het eind van de dag worden jullie naar de casa particular gebracht en dan zijn jullie vrij.

Dag 15 Bayamo

Na het ontbijt vertrekken jullie om het Parque Nacional Sierra Maestra te bezoeken.

Jullie worden naar het hotel Villa Santo Domingo gebracht waar jullie de excursie naar Sierra Maestra kunnen regelen. Voor deze excursie worden auto’s gebruikt die geschikt zijn voor de activiteit. De excursie kost rond 40 CUC p.p. en is niet inclusief in de prijs van onze offerte.

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Bayamo huis

Tijdens de excursie zullen jullie de Comandancia de Fidel Castro – Ché Guevara bezoeken. Hier kunnen jullie van de natuur genieten en de geschiedenis van deze bijzondere revolutie leren kennen.

Eind van de dag gaan jullie terug naar de casa particular.

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Santiago de Cuba witte kerk
Dag 16 – Bayamo – Santiago de Cuba

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Santiago de Cuba, de rit duurt ongeveer 3 uur. (128 km)

In Santiago de Cuba zullen jullie het centrum van de stad bezoeken.
Hier vinden jullie de hoogtepunten van Santiago de Cuba.

Eind van de middag worden jullie naar de casa particular gebracht en dan zijn jullie vrij.

Dag 17 – Santiago de Cuba

Na het ontbijt zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen.

Cuba bezienswaardigheden Santiago de Cuba Kerk
Cuba bezienswaardigheden Baracoa centrum
Dag 18 – Santiago de Cuba – Baracoa

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Baracoa, de rit duurt ongeveer 4 uur. (266 km)

In Baracoa worden jullie naar de casa particular gebracht en dan zijn jullie vrij om het dorp te verkennen.

Dag 19 – Baracoa

Na het ontbijt gaan jullie een excursie naar “El Yunque” (entree circa 10 CUC p.p.) maken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

El Yunque-berg bevindt zich bij de stad Baracoa, en is de beroemdste berg in de provincie van Guantánamo. Het werd uitgeroepen tot nationaal monument in 1980 omdat het een gebied is met buitengewone natuurlijke en landschappelijke waarden. Planten die alleen hier voorkomen worden op deze manier behouden.

Hier kunnen jullie van de natuur genieten en een duik nemen in de watervallen van de rivier “Duaba”.

Eind van de middag gaan we terug naar de casa particular.

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Gran Piedra
Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Baracoa Parque Humboldt
Dag 20 Baracoa – Holguin – Guardalavaca

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Holguín. De rit vanaf Baracoa naar Holguín duurt ongeveer 4 uur. (256 km)

Onderweg zullen jullie het “Nationaal park Alejandro de Humboldt” (entree circa 10 CUC p.p.) bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Een natuurpark tussen de provincies Holguín en Guantánamo, 20 km van Baracoa. Het is vernoemd naar de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt, die Cuba bezocht in 1800 en 1801. Het park heeft een uitzonderlijke

biodiversiteit, ideaal voor wandelingen en om de complexe geografie te ontdekken.

Als de excursie is afgelopen vertrekken jullie naar Guardalavaca, Holguín. In Holguín worden jullie naar je hotel gebracht.

Dag 21 – Holguín -Guardalavaca

Tijd om van het strand en de zon te genieten. Hotel o.b.v. een all inclusief arrangement.

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Holguin strand en boumen
Reisgids Cuba vliegtuig
Dag 22 –  Guardalavaca – International Airport in Holguín

Helaas, het einde aan deze vakantie is gekomen. Tijd om te vertrekken. Jullie worden naar de luchthaven gebracht, waar je nog wat tijd nodig hebt voor douane-zaken.

Reisplan aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

rondreizen cuba op maat ervaring leyman

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.