Cuba Reis Specialist

Authentieke Rondreis Fascinerende Cuba in 15 dagen

Cuba rondreizen op maat. Estland groep

Authentieke Cuba Rondreis 

Fascinerende Cuba

Vervoer

Rondreis per bus + deskundige Engelse sprekende gids + Cubaans-Nederlands Reisbegeleider

Regio

Midden en West

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Accommodatie

Casas particulares en hotels

Prijs

vanaf 1.959 p.p.

 

Groepsreis Fascinerende Cuba vertrek 17 april

Reisduur: 16 dagen / 15 nachten groepsrondreis per bus + deskundige Engelse sprekende gids + Cubaans-Nederlands Reisbegeleider
Aantal Kms
rond 1300 Kms
AccommodatieCasas particulares en All inclusieve hotel.
Reis Overzicht: Havana – Viñales – Koffieplantage van Angerona – Playa Girón – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara/Remedios –Varadero

Prijs: v.a. €1.959,- p.p.

Reis type: Authentieke Groepsreis per bus, Cultuur, Natuur, Stranden, Relax, Geschiedenis, Muziek, Snorkelen

*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.

Als jullie deze rondreis kiezen zal je kennismaken met de Cubaanse cultuur, prachtige natuur, de wondere wereld onder het wateroppervlak en genieten van koloniale architectuur. Je gaat veel interessante en historische plaatsen van het eiland bezoeken en vanaf de eerste dag sta je al in contact met de Cubaanse bevolking, en ben je betrokken bij het dagelijks leven in Cuba, want je verblijft namelijk in casas particulares.

De reis start in Havana, de stad vol authentieke Amerikaanse auto’s uit de jaren 50 en prachtige koloniale gebouwen. Daarna reizen jullie verder naar het Cubaanse platteland, naar Viñales, waar ’s werelds beroemdste tabak wordt verbouwd. Gedurende 15 dagen zal je verschillende provincies van Cuba bezoeken en het echte Cubaanse leven leren kennen. Je hebt de hele dag de beschikking over een Engels-sprekende gids en deze rondreis eindigt in Varadero, in een heerlijk 4 sterren all-inclusive hotel waar je kan genieten van de mooiste stranden van het Caribische gebied.

Wij reizen bij voorkeur in kleine groepen. Minimaal aantal deelnemers is 10 en maximaal 20.

Het is tevens mogelijk om jullie verblijf te verlengen met meer dagen op het strand. Wil je van ons een prijsopgave, laat het ons weten.

 

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

 

Dag 1 – Aankomst in Havana

Jullie vlucht komt aan op de internationale luchthaven van Havana “José Martí”, waar we op je wachten. De chauffeur zal je naar de casa particular brengen waar je gaat verblijven. In Havana hebt je nog wat tijd om een beetje door de stad te wandelen afhankelijk van de tijd van de aankomst van het vliegtuig.
De rest van de tijd zijn jullie vrij.

 
Dag 2 – Havana

Na het ontbijt zijn jullie deze dag vrij om te doen wat jullie willen. Lopen door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana” waar jullie veel interessante en spectaculaire plaatsen zullen tegenkomen. Bezienswaardigheden zoals de “kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway), het “Rum Museum”(entree circa 10 CUC p.p.) waar je een uitgebreide uitleg krijgt over het maken van de beroemde Cubaanse rum “Havana Club”, zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens jullie wandeling door Oud Havana. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

 
Dag 3 – Havana

Na het ontbijt ga je samen met een Engels-sprekende gids het Moderne Havana bezoeken, met als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein” (entree circa 6 CUC p.p.), de “Focsa”-toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), de “Universiteit van Havana”, de “Malecón”, “Colón Cementery” (entree circa 6 CUC p.p.) en “Hotel National”. Verder ga je “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” (entree circa 6 CUC p.p.) en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” (entree circa 6 CUC p.p.) bezoeken, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en een belangrijke historische waarde hebben. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de Morro is een vuurtoren, die je optioneel kunnen beklimmen (entree circa 2 CUC p.p.), vanwaar jullie een prachtig uitzicht over Havana hebben. Deze tour zal eindigen in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, een plek die elke reiziger in Havana moet bezoeken, omringd door majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het is het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

De rest van de tijd zijn jullie vrij.

In de avond gaan jullie de ceremonie de “Cañonazo” bijwonen. Hier wordt een ritueel nagespeeld dat in de tijd van Spaanse kolonisatie in het “Fort van San Carlos de la Cabaña” werd gedaan. De ceremonie met kanonschoten wordt uitgevoerd door “soldaten” in uniform en technieken uit de 18de eeuw. (De toegang tot het fort is niet inbegrepen, circa 8 CUC p.p.). De uiterlijke vertrektijd is 19:30 uur, zodat jullie op tijd aankomen voor de ceremonie en tijd genoeg hebben om foto’s te nemen, want vanaf het fort is er een prachtig uitzicht over Havana en de baai. De ceremonie duurt ongeveer een half uur. Na de ceremonie is er nog 20 minuten om foto’s te maken en dan gaan we terug naar Havana naar de casa particular.

 
Dag 4 – Havana – Viñales

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Viñales, Pinar del Río. Pinar del Río is de meest westelijke provincie van Cuba en de thuisbasis van de beste tabak in de wereld. De rit duurt ongeveer 2 uur. (180 km)

In Viñales is het tijd om het Cubaanse platteland te ontdekken, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages. Vandaag gaan jullie de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie”(een gigantische schildering op een rotswand (entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palanque”(entree circa 5 CUC p.p.), “La Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.) en de “Mirador de los Jazmines” waar jullie een prachtige uitzicht hebben over de Vallei van Viñales. De streek is zeer fotogeniek dus ik weet zeker dat jullie vele foto’s zullen maken om nog eens op terug te kijken als je weer thuis bent. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Daarna worden jullie naar de privé woning in Viñales gebracht waar je kunt relaxen na een dag vol activiteiten. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

In de avond zijn jullie vrij.

 
Dag 5 – Viñales

Na het ontbijt gaan jullie een tour per paard maken, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit komen jullie bij een grot “Cueva del Silencio” en bezoek je een tabaksplantages waar je kan zien hoe de tabak handmatig wordt verwerkt. Aan het eind van de excursie komen we bij een meer, waar het mogelijk is om te zwemmen.

De excursie duurt ongeveer 3 – 4 uur. Daarna zijn jullie vrij om te doen wat je wilt.

In de avond is er een diner (inclusief) in het familierestaurant “Paraiso” met een biologische maaltijd. Vanaf dit restaurant kunnen jullie van een prachtige zonsondergang genieten.

 
Dag 6 – Viñales – Playa Girón

Na het ontbijt vertrekken jullie richting Playa Girón en onderweg gaan we de restanten van de koffieplantage van Angerona bezoeken.

De koffieplantage van Angerona was de grootste koffieplantage in het westen van Cuba en de tweede in omvang en belang van het hele land. Het is een nationaal monument van Cuba en een bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Cuba.
Het is een herinnering aan de pracht van koffieplantages in het westen van Cuba tijdens het koloniale periode.

De rit vanaf de koffieplantage van Angerona naar Playa Girón duurt ongeveer 3 ½ uur. (276 km)

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

In Playa Girón worden jullie naar de accommodatie (privé-woning) in Playa Girón gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Inclusief: ‘s avonds zullen jullie genieten van een heerlijk typisch Cubaans diner in de casa particular.

 
Dag 7 – Playa Girón 

Na het ontbijt gaan jullie met de auto, begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen en te duiken. Tijdens dit bezoek ontdekken jullie prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Je wordt altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring en de vereiste diploma’s (ACUC, SSI, ESA en CMAS). De gids laat jullie de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen.

Het snorkelen duurt ongeveer 2 uur. Daarnaast zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen. Je kan bijvoorbeeld door het dorpje lopen, het Playa Girón Museum bezoeken of van het strand genieten.

De Girón Museum is gewijd aan de overwinning van Cuba op de Amerikanen bij de Invasie van de Varkensbaai in 1961. Ter herinnering aan de invasie vind je in dit museum een uitgebreide collectie van:

 • Foto’s van de sociale en economische situatie in de regio en in die tijd.
 • Kaarten en documenten over de militaire activiteiten.
 • Wapens en materiaal dat door de Amerikanen en Cubaanse troepen is gebruikt tijdens de invasie
 • Persoonlijke eigendommen van onder meer de “Cubaanse martelaren”.

(Ticket voor deze site is niet inbegrepen in de prijs).

Opmerking: Het Museum Playa Girón is open maandag t/m vrijdag tot 16:30 uur. Het bezoek neemt ongeveer 30 – 40 minuten in beslag. Alle informatie in het museum is in het Spaans.

 

Dag 8 – Playa Girón – Cienfuegos

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Cienfuegos.
De rit duurt ongeveer 1½ uur. (78 km)

Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd. Bij aankomst kunnen jullie het park “José Martí”, het omliggende gebied, waaronder het beroemde “Terry Theater”(entree circa 5 CUC p.p.), het centrum van de stad en de “Palacio del Valle”(entree circa 5 CUC p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika, bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

s’Middags worden jullie naar de accommodatie (privé-woning) gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

 

Dag 9 – Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt gaan jullie de “Laguna Guanaroca” (entree circa 10 CUC p.p.), bezoeken. Daar kunnen jullie een boottocht maken waarbij je aan het einde prachtige rode Flamingo’s zal aantreffen. Jullie moeten heel vroeg van huis vertrekken (rond 7:30uur) omdat de boot snel vol wordt. (Tickets voor deze site zijn niet inbegrepen in de prijs).

Afhankelijk van de tijd dat deze excursie afgelopen is kunnen jullie ook nog het “Fort Castillo de Jagua” (entree circa 5 CUC p.p.) bezoeken. Om dit fort te kunnen bezoeken, moet je een boot nemen en door de baai van Cienfuegos varen tot aan het dorpje waar het fort zich bevindt. Het fort is destijds gebouwd om de stad Cienfuegos en de baai te beschermen tegen piraten en kapers in de jaren van de kolonisatie. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de middag vertrekken jullie naar Trinidad. De rit duurt ongeveer 1½ uur.  (82 km)

In Trinidad worden jullie gebracht naar jullie accommodatie (privé-woning). Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

 
Dag 10 – Trinidad 

Na het ontbijt, in de ochtend zijn jullie vrij en kunnen jullie bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen, en een museum bezoeken. Mis ook vooral niet de “Bar La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drankje wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen. In de middag gaan jullie naar “Valle de los Ingenios” en de boerderij “Manaca Iznaga”, met de oude uitkijktoren “Torre Iznaga”(entree circa 1 CUC p.p.), die vroeger werd gebruikt om de slaven te bewaken en te controleren die in de rietsuiker-velden aan het werk waren.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Aan het eind van de middag gaan jullie naar de privé-woning waar jullie zullen overnachten.

In de avond (optioneel) kunnen jullie naar het centrum wandelen, bijvoorbeeld naar de “Casa de la Música” waar je muziek kunt luisteren en dansen, terwijl je van een heerlijk Cubaanse drankje geniet.

 
Dag 11 –  Trinidad – Topes de Collantes

Na het ontbijt vertrekken jullie naar één van de belangrijkste ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “Topes de Collantes” – “El Cubano”(entree circa 10 CUC p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kunnen jullie er een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden, zoals het “Salto del Caburní” waar je een verfrissende duik kunt nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

In de namiddag terug naar de privé-woning en dan zijn jullie vrij.

 

Dag 12 –  Trinidad – Remedios – Santa Clara

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Remedios; een stad gesticht in 1513. Het historische centrum is uitgeroepen tot “Nationaal Monument”, met veel voorbeelden van Spaanse architectuur uit de 17de eeuw. De rit duurt ongeveer 2 uur. (115 km)

In Remedios kunnen jullie zelf een rondwandeling maken door het dorp. Je vindt hier musea en oude kerken die je kunt bezoeken, enz.

Afhankelijk van de tijd zullen jullie ook nog het museum van de suikerindustrie en de stoomtrein bezoeken.

Op slechts een paar kilometer van Remedios bevindt zich dit historische museum van de suikerindustrie en de stoomtrein, waar de geschiedenis van de suikerwinning uit suikerriet mooi geïllustreerd wordt. Van een handmatig proces tot aan diverse stadia van gemechaniseerde verwerking. Het museum heeft veel manshoge beelden van zwarte slaven die aan het werk zijn, en er is een korte film met duidelijke uitleg over het hele proces. Jullie kunnen ook een ritje maken met een stoomtrein die vertrekt vanaf het museum naar Remedios. Uiteraard kunnen jullie ook weer met de trein terug naar het museum.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Aan het eind van de middag gaan jullie naar Santa Clara (een stad met een rijke historie uit de 20ste eeuw) naar de privé-woning waar jullie verblijven. Ook hier worden jullie weer begroet met een gratis welkomscocktail. De rit duurt ongeveer 45 minuten. (45 km)

In de avond zijn jullie vrij.

 
Dag 13 –  Santa Clara – Varadero 

Na het ontbijt zullen jullie een tour door Santa Clara stad in een “Bicitaxi”+ gids maken gedurende 3 – 4 uur. Tijdens deze excursie (afhankelijk van jullie wensen) kunnen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals de “Pantsertrein” (entree circa 5 CUC p.p.), het “Ernesto Ché Guevara Mausoleum” (entree circa 5 CUC p.p.), een eerbetoon aan zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Cuba, en nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, een tabaksfabriek, “La Caridad Theater”, enz. Jullie kunnen met de gids afspreken welke sites bezocht worden op basis van jullie wensen. (Toegang tot deze sites is niet inbegrepen in de prijs).

s’Middags rond 14:00 uur vertrekken jullie naar Varadero.
De rit duurt ongeveer 3 uur. (223 km)

In Varadero worden jullie naar het hotel gebracht waar jullie zullen overnachten.

Rest van de tijd zijn jullie vrij.

 
Dag 14 t/m dag 15 – Varadero

Tijd om van het strand te genieten. Hier kunnen jullie genieten van één van de mooiste stranden van de Caribbean “Varadero”. Op de witte stranden en in het kristalheldere water kunnen jullie ontspannen en genieten van de zomerse warmte die het eiland bijna het hele jaar biedt.

 
Dag 16 –  Varadero – International Airport “José Martí” 

Helaas, het eind aan deze vakantie is gekomen. Tijd om te vertrekken. Jullie worden in het hotel in Varadero opgehaald en naar de luchthaven in Havana gebracht, waar jullie nog wat tijd nodig hebben voor douane-zaken.

De rit vanaf Varadero naar Havana duurt ongeveer 2 ½ uur. (150 km)

 

Eenpersoonskamer

Reis je alleen? Geen zorgen. We zullen in goed overleg met jou, je indelen met anderen die ook alleen reizen. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 480,-.

 

Groepssamenstelling

De groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan zijn we zeker dat je snel een aansluiting zult vinden in onze groepen.
3 weken voor van het begin van de reis organiseren we een ontmoeting/bijeenkomst zodat alle deelnemers elkaar alvast kunnen leren kenen.
Verder geven we bij deze ontmoeting/bijeenkomst een presentatie met alle details van de reis. We bespreken alles met de deelnemers en beantwoorden eventuele vragen.

Wil je niet wachten tot de ontmoeting/bijeenkomst en je wil meer informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum dan kunt je ons gerust bellen (640174691 – 338119998) of mailen via: barbaradiaz@cuba4allreizen.nl. Wij geven graag meer informatie.

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van de reis is 8 en het maximum is 20.

 

Verblijven bij Cubanen thuis

De accommodaties zijn casas particulares. Elke “Casa Particular” is anders. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommige huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

De laatste 3 nachten zal je in een 4 sterren hotel overnachten dicht bij het strand op basis van een all inclusive arrangement.

 

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd door verschillende maatschappijen. Je kan zowel vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vliegen. Je ontvangt uiterlijk 2 weken voor vertrek per email alle nodige documenten met vluchtschema, reisprogramma en foto’s van de casas waar je zal verblijven.

 

Vervoer

Gedurende de hele reis maken wij gebruik van een eigen comfortabele bus of minibus en van een deskundige lokale Engels sprekende gids. In de steden kun je gebruik maken van taxi’s, als jij wat extra wil ontdekken.

 

Excursies

Tijdens deze 15 dagen zijn een paar excursies in het reisprogramma inbegrepen zoals vermeld in de beschrijving van de rondreis. Als jij ter plekke nog meer excursies/ bezienswaardigheden de moeite waard vindt en wilt bezoeken dan kan dat, maar deze moet je zelf regelen en betalen. Ook voor alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen.

 

Reisdocumenten
 • Een geldig paspoort. Aanbevolen wordt dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is na terugkeer, maar 3 maanden wordt ook geaccepteerd.
 • Het is verplicht om een reisverzekering te hebben, die medische kosten dekt (meer informatie hier).
 • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica).


We raden je aan de toeristenkaart niet eerder dan één maand voor vertrek aan te vragen i.v.m. de geldigheidsduur.

 

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt in alle casas particulares en een diner in Varkensbaai inbegrepen. Voor lunch en de rest van de diners kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De gids, de chauffeur en de eigenaars van de casas kunnen je ook tips voor leuke, voordelige en authentieke restaurantjes geven.

Wij raden je aan te eten bij paladares (privé-restaurantjes). De kosten van een maaltijd liggen rond de € 15,-. In Varadero verblijf je op basis van all inclusive.

 

Verzekeringen

Het is verplicht om een reisverzekering te hebben, die medische kosten dekt. De verzekering moet worden afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering. De Cubaanse autoriteiten verbieden toeristen het land te verlaten, als er nog medische kosten openstaan. Buitenlanders die bij aankomst in Cuba niet kunnen aantonen dat een verzekeraar de medische kosten vergoedt, dienen op de luchthaven in Cuba een vervangende verzekering af te sluiten en te betalen. Ik adviseer je een kopie van de verzekeringspolis mee te nemen. Maar ook is het nodig om een Engelstalige verklaring mee te nemen als bewijs dat je verzekerd bent. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij. In deze verklaring dient te zijn opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, de naam van de reiziger(s), de naam van de verzekeraar en het polisnummer.

Cuba4all Reizen raadt je aan om een annuleringsverzekering(zie ook onze annuleringsvoorwaarden) af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Deze kun je ook via ons afsluiten.

 

Prijzen

Deze reisvormen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van bijv. tickets en prijs-schommelingen. Indien alleen duurdere tickets beschikbaar zijn dan kan het zijn dat er een toeslag wordt doorberekend op eerder genoemde reissom. Uiteraard kan je de boeking kosteloos annuleren als je het niet eens bent met deze toeslag.

Tot 8 weken voor vertrek garandeert Cuba4all Reizen de prijs mits de reis doorgaat.

Binnen 8 weken voor vertrek is het mogelijk de reis te boeken maar Cuba4all Reizen kan niet garanderen dat de prijs hetzelfde is en/of je met dezelfde toestel vliegt. Dat betekent dat er misschien een toeslag in rekening gebracht zal worden.

 

Administratie- en wijzigingskosten

Een wijziging na het boeking en de ontvangst van de factuur is mogelijk tot 4 weken voor het begin van de reis. Als je na ontvangst van de factuur (boekingsbevestiging) een wijziging doorvoert in je boeking zijn de volgende administratiekosten van toepassing:

Wijzigingen na boeking: €25 per boeking

Onze annulering voorwaarden zijn van toepassing.

 

Voor groepsreizen gelden onze algemene voorwaarden plus de volgende voorwaarden:
 • Minimum aantal deelnemers voor het definiet doorgaan van de reis is 8 en het maximum is 20.
 • 8 weken van tevoren informeren je we of de reis wel of niet doorgaat, afhankelijk van het aantal deelnemers. In het geval dat het minimaal aantal deelnemers is niet gehaald hebben jullie de mogelijkheid om de reis naar een volgende vertrekdatum te verzetten of jullie krijgen de aanbetaling terug (exclusief reserverings/annuleringskosten).
 • De factuur zal vooraf worden betaald in twee delen. Je doet binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur een aanbetaling van 20% van de reissom. Het restant moet uiterlijk 8 weken voor de eerste dag van de gekochte pakket zijn betaald.
 
Reis annuleren:

De reiziger heeft het recht de geboekte reis schriftelijk te annuleren. Per reiziger zijn hiervoor de volgende kosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
 • bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
  bij annulering vanaf
 • 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

 

In het geval dat je via ons een annuleren verzekering afsluit de premie wordt bij annulering volledig in rekening gebracht, ongeacht annuleringsdatum.

Wij reizen bij voorkeur in kleine groepen. Minimaal aantal deelnemers is 10 en maximaal 20.

Het is tevens mogelijk om jullie verblijf te verlengen met meer dagen op het strand. Wil je van ons een prijsopgave, laat het ons weten.

Inclusief:
 • Vliegreis.
 • Alle vluchttoeslagen.
 • Vervoer per airconditioned bus.
 • Cubaans-Nederlands Reisbegeleider.
 • Engelssprekende lokale gids.
 • Transfer José Martí International Airport – casa particular in Havana.
 • Transfer hotel in Varadero – José Martí Airport International in Havana.
 • Accommodaties 12 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Verblijf in Varadero op basis van een all inclusive 4 sterren hotel tijdens 3 nachten.
 • Ontbijt 15 dagen.
 • Tour door Viñales door de verschillende hoogtepunten van het dorpje exclusief
 • de Entree-ticket voor de sites.
 • Excursie met paard op dag 5 in Viñales.
 • 1 maaltijd in Viñales op dag 5.
 • Bezoek naar de Koffieplantage van Angerona exclusief de entree op dag 6.
 • 1 maaltijd in Playa Girón op dag 6.
 • Snorkelen in Playa Girón op dag 7.
 • Excursie naar “Laguna Guanaroca” exclusief de Entree-ticket op dag 10.
 • Tour door Santa Clara stad in een “Bicitaxi”+ Engels sprekende gids op
 • Welkomscocktails bij de meeste casas particulares.
 • Reserveringskosten: € 30,- per boeking.
 • Klantenbijdrage stichting GGTO garantiefonds.

Exclusief:
 • Visum
 • Andere maaltijden.
 • De toegang tot de bezienswaardigheden zoals vermeld in de beschrijving van de rondreis.
 • Optionele activiteiten die extra gedaan kunnen worden.
 • Reisverzekering.(Verplicht).
 • Annuleringsverzekering aan te raden. Wij verzorgen graag jouw annuleringsverzekering of je kan het via deze link zelf regelen.
 • Fooien.

 

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en een reisverzekering helpen.

Wij reizen bij voorkeur in kleine groepen. Minimaal aantal deelnemers is 10 en maximaal 20.

Het is tevens mogelijk om jullie verblijf te verlengen met meer dagen op het strand. Wil je van ons een prijsopgave, laat het ons weten.

 

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

Cuba fotografie rondreis casa particular kamerCuba fotografie rondreis casa particular HavanaCuba fotografie rondreis casa particular balcon

Cuba specialist Casa ViñalesCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Santiago de Cuba - patioCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Casa LourdesCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Juneisi kamerCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - YuneisiCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Casa Aleida patioCuba rondreis Havana en het centrum casa particular Habana CubaCuba rondreis Havana en het centrum casa particular Trinidad 2Cuba rondreis Havana en het centrum Matanzas 2Cuba rondreis Havana en het centrum casa Trinidad 3Casas particulares Trinidad CubaReisgids Cuba accommodatie in casas particulares

Hieronder staan de meest gestelde vragen over Cuba. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij komen dan binnen 24 uur met een antwoord. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 06-40174691

FAQ

In de vakantieperiodes (juli-augustus-Kerstmis) kan je alleen tickets boeken zonder korting.

Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je interessante aanbiedingen vinden.

Hoe dan ook, Cuba is op elk moment van het jaar goed te bereiken.
Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets.

Vraag ons voor de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussels of Düsseldorf vertrekken.
Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

Wij werken samen met de volgende partners. Ze hebben vaak hele goede aanbiedingen:

Officieel loopt van Augustus tot eind oktober. Maar een hele grote percentage komen ze in de maanden van september en oktober.

Sinds enige tijd staat de Cubaans regering toe dat Cubanen kamers in hun huizen verhuren voor het toerisme.

Casas Particulares zijn een soort B & B, je verblijft dus in privé-woningen van Cubanen. Het zijn kamers met veel comfort en uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een goed verblijf en nachtrust.

Alle “Casas particulares” zijn anders, dus je hebt volop keuze. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommigen huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

Je krijgt volledige privacy wanneer je bij onze casa particular verblijft. Dus elke kamer heeft zijn eigen douche/badkamer en eigen “WC”.

Momenteel zijn er twee valuta in Cuba: Cubaanse Convertible Peso (CUC) en de Cubaanse Peso (CUP).

Tegenwoordig kunnen de toeristen beide munten gebruiken. De vaste wisselkoers is: 1 CUC = 25 CUP.

Voor de actuele waarde van de CUC kijk op www.xe.com/currency/cuc-cuban-convertible-peso

De officiële plaats om geld te wisselen is een “CADECA”, waar je elk type van munt kan wisselen en bij sommige kan je ook met een creditcard geld opnemen.

Ze liggen verspreid over het hele land en zijn open vanaf 9:00 tot 16:00 uur, maar reken hier niet al te vast op, in Cuba zijn ze soms heel flexibel met de openingstijden.

Om geld te wisselen of geld op te nemen moet je altijd je paspoort tonen.

Op alle “CADECA” gelden dezelfde wisselkoers als bij de banken.

De wisselkoers is in elke “CADECA” hetzelfde behalve in de luchthaven waar iets duurder is.

In veruit de meeste hotels in Cuba kun je geld wisselen bij de receptie, maar je moet rekening houden met een ongunstigere koers  dan in een “CADECA”, omdat het hotel een commissie rekent voor deze service.

Dus het is altijd goedkoper om geld wisselen in een “CADECA” dan in een hotel.

Cuba4all Reizen is specialist in het organiseren van rondreizen door Cuba per oldtimer met chauffeur. Hier in Nederland stellen we samen je reis op basis van jouw wensen en onze chauffeur breng je naar alle afgesproken punten.

Zijn accommodaties en maaltijden zijn al via ons geregeld. Je hoeft niet de wegen te zoeken. Onze chauffeur help je graag.

Om naar Cuba te reizen is geen vaccinatie verplicht. Echter, het is altijd raadzaam om je huisarts of de GGD te vragen voor meer informatie.

In Cuba werkt je mobiele telefoon zonder problemen als je roaming activeert.

Echter bellen vanaf of naar Cuba is tegenwoordig erg duur. Neem contact op met je mobiele provider om te informeren over de prijzen.

Je kunt ook gebruik maken van vaste telefoons of prepaid kaarten die je kunt gebruiken in de communicatie centra “ETECSA”, maar de kosten zijn hoog.

Om te bellen moet je 119 + landcode + regionummer + het gewenste telefoonnummer draaien.raag.

In grote hotels is internetverbinding, maar de prijzen zijn hoog en de verbinding is traag.

Er zijn ook kantoren van “ETECSA” waar je tegen betaling internet kunt gebruiken.

Momenteel biedt Cuba ook wifi in bepaalde plekken in alle steden, voor 1 CUC per uur.  Buiten deze plaatsen heb je geen gratis internet op je telefoon.

Voor meer informatie neem contact op met de Cubaanse telefoonmaatschappij “ETECSA”, want de prijzen variëren door de veranderingen die Cuba op dit moment doormaakt. “ETECSA” heeft veel kantoren verspreid over heel Cuba en in elke stad.

Cuba is een veilig land; toeristen kunnen overal zorgeloos genieten, op elk moment van de dag.

Mocht je ergens de weg kwijtraken, de Cubanen zullen je altijd helpen.

Cuba is zonder twijfel het veiligste land van het Caribisch gebied. Echter is het altijd goed voorzichtig te zijn. Bijvoorbeeld door een kopie van je paspoort mee te nemen en het originele paspoort in het kluisje van de casa particular of hotel te laten.

Draag geen waardevolle spullen in het zicht, laat dure sieraden niet te veel  aandacht trekken. Mocht je toch problemen ondervinden, dan kan je een klacht indienen bij elke politie.

In Cuba zijn toeristen erg goed beschermd door de overheid, en de politie treedt daarom streng op tegen oplichters.

Het is niet aan te raden om kraanwater te drinken. Gebotteld water is wel veilig en overal te koop.

Tijdens de feestdagen in Cuba zijn er veel plaatsen gesloten, maar het merendeel van de toeristische trekpleisters blijven ook op feestdagen open.

Musea, winkels en banken zijn gesloten, maar restaurants, autoverhuur bedrijven en clubs blijven open.

 • 1 januari: Triomf van de Revolutie.
 • 2 januari: Nieuwjaar.
 • 1 mei: Dag van de Arbeid.
 • 25, 26 en 27 juli: Vrije dagen i.v.m. de revolutionaire strijd.
 • 10 oktober: Afschaffing slavernij.
 • 25 december: Kerst.
 • 31 december: Oudjaar.

Ja, maar denk aan het volgende:

 • De kwaliteit van de wegen in Cuba is wisselend; vooral buiten de steden kunnen de wegen slecht zijn, en vaak zonder verlichting, dus ik adviseer je om zoveel mogelijk overdag te rijden.

 • Er zijn in Cuba geen echte snelwegen waar alleen snelverkeer mag rijden. Houd er dus rekening mee dat er op alle wegen paardenkarren, fietsers en voetgangers enz. kunnen zijn, waar je dus je snelheid aan moet aanpassen.

 • De politie in Cuba is heel streng op verkeersovertredingen, dus ik raad je aan de verkeersborden te respecteren.

 • Wacht niet tot het laatste moment om de brandstoftank te vullen, want de afstanden tussen tankstations kunnen soms lang zijn.

 • Vertraag als je een bord “Punto de Control” ziet, want daar zijn plaatsen waar de politie regelmatig papieren en snelheid controleert.

 • Op wegen in Cuba is niet zo veel verkeer en op de snelweg is de maximale snelheid 100 km/uur.

De officiële taal is Spaans, maar tegenwoordig spreken vooral jonge mensen, ook wat Engels.

Al vele jaren is honkbal de favoriete sport van de Cubanen, maar voetbal wint de laatste tijd aan populariteit.

Cuba4all Reizen organiseert elke vorm van activiteiten die in Cuba worden gedaan, bijvoorbeeld: rondreizenbouwstenenexcursies, accommodaties (casas particulares), maaltijden, enz.

Wij kunnen ook met het visum helpen – Cuba visum aanvragen

Wij kunnen ook met een reis en annulerings verzekering helpen – Verzekeringen

Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets. Vraag ons voor de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussels of Düsseldorf vertrekken.
Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

Je kunt een auto huren.

Ook kun je de bus “Viazul” gebruiken. De bus “Viazul” is comfortabel met airconditioning en je kan er meer van de ene provincie naar de andere reizen.

Officiële taxi’s van het bedrijf “CUBATAXI” kan je gebruiken binnen steden. Meestal werken ze met meters en de prijzen zijn redelijk hoog.

Private taxi’s zijn meestal oudere auto’s, de meeste van Amerikaanse of Russische makelij,  en je kan de prijs van de rit met de eigenaar onderhandelen.

Tenslotte kun je in de steden “Coco-Taxis” gebruiken, motorfietsen met 3 wielen in de vorm van een kokosnoot of “Bici-Taxis”, aangepaste fietsen met 3-wielen, die dagelijks worden gebruikt door de Cubanen zelf om van de ene plaats naar de andere te gaan. Dit vervoermiddel wordt betaald in lokale valuta CUP.

Cuba ligt in het Caribisch gebied.

Het heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 25°C.

Het heeft ongeveer 300 dagen zon per jaar, dus neem je zomerkleding mee. Het eiland heeft een hoge luchtvochtigheid (75% – 95%) en in de wintermaanden december-februari daalt de temperatuur maar ’s avond voel je de kou meer door de vochtigheid.

Dus neem ook een ​​jas mee, want de minimale temperaturen in de winter zijn tussen 15 en 20 graden. Meer info over het weer hier.

Je kan Cuba bezoeken op elk moment van het jaar.

Het is echter goed te weten dat in september tot november tropische stormen en cyclonen kunnen plaatsvinden. Oktober is  de natste maand en juli en augustus de warmste, met temperaturen van ongeveer 35 graden.

Het is raadzaam om een ​​zonnebril, zonnebrand en antimuggen middel te gebruiken. Meer info over het weer hier.

Het is verplicht om te reizen met een reisverzekering.

De verzekering moet zijn afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering.

De reisverzekering moet alle medische kosten dekken die kunnen ontstaan tijdens je vakantie in Cuba. De polis moet melden welke medische kosten zijn gedekt tijdens je vakantie in Cuba, het polisnummer, je naam en de naam van de verzekeringsmaatschappij (in het Engels of bij voorkeur in het Spaans).

Wij kunnen ook met een reis en annulerings verzekering helpen – Verzekeringen

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

Beoordeling van onze (klein) Reisorganisatie
5/5
rondreizen cuba op maat ervaring leyman

Cuba rondreizen vakantie grouprondreizen cuba vakantie soroa saltorondreizen op maat Cuba new oltimerMooiste stranden Cuba Playa largarondreizen op maat cuba oldtimerGroepsreizen Cuba CentroGroepsreizen Cuba Caballero de ParisVinales Cuba Los JazminesCuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen TrinidadProduct bouwsteen Havana kassieke autoProduct Bouwsteen Duiken in de vaarkensbaai

Cuba fotografie rondreis Malecon zonsondergang

Cuba rondreis Cuba met kinderen Caleta Buena

Cuba bouwstenen Andar La Habana Oldtimers

Cuba bouwstenen Mural de la Prehistoria

Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs strand om te snorkelen

Cuba fotografie rondreis foto wedstrijdCuba fotografie rondreis Havana uitzicht

Cuba bouwstenen mooi zonsondergang in Playa GironCuba bouwstenen Playa Girón strand

Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs GuamáCuba rondreis Cuba met kinderen Palanque

Deze excursies zijn ideaal om je verblijf in Cuba echt bijzonder te maken. In een aantal bouwstenen en rondreizen zijn deze excursies al inclusief. Je kunt excursies toevoegen of verwijderen aan rondreizen en aan bouwstenen, en ze zijn altijd vanuit de casas particulares  (particuliere woningen) te doen.

Hier laten we slechts een klein voorbeeld zien van de excursies die wij kunnen bieden. Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse hebt in één van deze excursies.

 

Excursies in Havana

Cuba bezienswaardigheden Havana Floridita

De Route van Hemingway is een excursie die helemaal in het teken staat van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. In een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 treed je in de voetsporen van deze beroemde schrijver. Je komt op plaatsen die hij heeft bezocht en die van grote betekenis waren voor hem.
Tijdens deze tour bezoek je zijn huis in San Francisco, de “Finca Vigia” waar zich nog veel van zijn bezittingen bevinden, onder andere zijn jacht “Pilar”.

Na het bezoek aan de Vigia, rijden we verder naar Cojímar, een vissersdorp uit de tijd dat de schrijver in Cuba woonde. Vanuit Cojímar ging Hemingway vaak vissen en zijn boot “Pilar” lag daar in de haven. Dit dorp heeft hem geïnspireerd voor zijn beroemde boek “The Old Man and the Sea”. Vanuit Cojímar vertrek je naar hotel “Ambos Mundos” in Havana. Hemingway overnachtte daar regelmatig als hij in Havana was. Je kunt de kamer bezoeken waar de schrijver heeft geslapen. De kamer ziet er nog net zo uit als de laatste keer dat Hemingway er was. Je bezoekt de “Bodeguita del Medio”, één van de plaatsen waar Hemingway veel tijd doorbracht en waar hij zijn favoriete drankjes zoals de “mojito” dronk. De foto’s aan de muur brengen herinneringen aan Hemingway tot leven.

De dag eindigt in de bar “El Floridita”, één van de populairste bars die Hemingway bezocht, en waar hij regelmatig van zijn meest favoriete drankje “El Daiquiri” genoot. Fototip: in de bar samen met Hemingway in de vorm van een manshoog bronzen beeld op de foto.

        Prijs: €123,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer per oldtimer.
 • Engelssprekende gids.
 • Bezoek Fishermen’Town.
 • Bezoek Finca la Vigia (inclusief entree).
 • Bezoek El Floredita’s bar met cocktail.
 • Bezoek la Bodeguita del Medio.
 • Bezoek Hotel Ambos Mundos.

 

Opmerking: Deze excursie vindt elke dag van de week plaats behalve op zondag. Op zondag is Finca la Vigia namelijk gesloten.

Cuba bezienswaardigheden Havana Cabana

Met een klassieke Amerikaanse oldtimer bezoek je de kastelen “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” en “La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña” aan de overkant van de baai van Havana. Beide forten zijn gebouwd om de ingang van de baai te bewaken. In de jaren van kolonisatie werd er continu uitgekeken of er kapers of piraten aan kwamen. Bij “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” is een vuurtoren die schepen begeleidde die de baai invoeren. In de vuurtoren is een uitkijkpunt dat een prachtig uitzicht over Havana biedt. Klimmen naar het uitkijkpunt is optioneel (niet bij de prijs inbegrepen). Tijdens deze excursie kun je ook het enorme standbeeld “Christus van Havana” bezoeken.

Duur van deze excursie: 2 uur

       Prijs: €78,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Oldtimer met chauffeur.
 • De entrée voor beide kastelen.
 • Engelssprekende gids.

Rondreizen op maat naar Cuba per oldtimer

Wil je een sightseeing Havana in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren ’50? Dat is de perfecte manier om de highlights te zien van deze bijzondere stad. Je bezoekt onder meer het Plein van de Revolutie, de “Focsa-toren” (ooit het hoogste gebouw van Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de Universiteit van Havana, en de beroemde Malecón.

Maak tevens een rit door het Moderne Havana en geniet van het spectaculaire uitzicht dat de baai van Havana biedt, van de gebouwen en de altijd levendige ambiance van deze stad.

Duur van deze excursie: 3 uur

       Prijs: €87,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Oldtimer + chauffeur.
 • Engelssprekende gids.

De beste show met traditionele Cubaanse muziek

Genieten van traditionele Cubaanse muziek tijdens een uitgebreid diner met de beste Creoolse gerechten en cocktails, overheerlijke Cubaanse desserts, zoet suikerrietsap en een uitstekende service. Geniet van een volledig menu met de voortreffelijkste schotels van de chef-kok en de geweldige muziek van “Legendarios del Guajirito”.

“Legendarios del Guajirito” heeft geweldige muzikanten en zangers die deel uit maakten van Buena Vista Social Club, Afro-Cuban All Stars, Cubanismo, Bar Buena Vista, Orquesta Aragón en de Tropicana en Parisién Cabarets. Ze hebben 14 Grammy-nominaties, 7 Grammy-awards, 4 Latin Grammy-awards, 2 Congo de Oro-awards in Barranquilla, 1 Golden Bell-award in Cali Colombia en 2 onderscheidingen voor de nationale cultuur van Cuba.

      Prijs: €80,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer naar het restaurant. (reis terug naar de accommodatie is exclusief).         
 • Show met live muziek
 • Langs de goede muziek kunt je genieten van een volledig menu met de meest exquisite schotels van onze chefs.

Cuba rondreis excursie naar Tropicana “Paradijs onder de SterrenCabaret Tropicana staat ook bekend als “Paradijs onder de sterren”. Het werd in 1939 geopend en ligt in het centrum van Marianao, ongeveer 15 km van Oud Havana. Het cabaret ligt in de buitenlucht, in een bosrijke omgeving, om van de tropische buitenlucht te profiteren. Dit maakt het Cabaret Tropicana zo bijzonder. Je kunt verschillende dansvoorstellingen zien die internationaal zijn gerenommeerd. In de voorstellingen hebben zowel Cubaanse als internationale sterren opgetreden

In de show zie je Cubaanse folklore, met uitbundige kleurrijke kostuums gedragen door de vele dansers, en je hoort een grote verscheidenheid aan indrukwekkende ritmes. Een avond om nooit te vergeten.

      Prijs: €150,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50.                   
 • Ticket voor het cabaret.
 • Welkomsdrankje.
 • 1/4 fles Ron Havana Club Añejo Special.
 • 1 snack

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Vroeg in de ochtend vertrek naar Viñales. De rit naar Viñales duurt ongeveer 3 uur zonder pauze. In de ochtend bezoek je de “Proyecto Raíces”, een landgoed aan de rand van het dorpje Viñales. Daar worden in een gebied van 3 hectare reusachtige sculpturen uit hout gesneden. Dit is een prachtige plek waar de hand van de mens in staat is om een omgeving te modelleren in harmonie met de natuur ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van het gezin en de gemeenschap.

Na een bezoek aan “Proyecto Raíces” geniet je van een typisch Cubaanse lunch. Na de lunch ga je terug naar Havana of breng je een bezoek aan andere bezienswaardigheden in Viñales, zoals de “Mural van de Prehistorie”. (Het toegangskaartje van circa 3 CUC p.p.is niet inbegrepen in de prijs).

        Prijs: €142,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Oldtimer met chauffeur.
 • Engelssprekende gids.
 • Lunch bij restaurant “El Paraíso”.

Een dag om te genieten van de Cubaanse kunst.

Tijdens deze excursie bezoek je het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst (Museo de Bellas Artes), met onder meer galerijen van kunstenaars en de Callejón de Los Peluqueros waar je kunt genieten van prachtige kunstwerken. Tijdens de hele excursie wordt je begeleid door een deskundige lokale gids.

De excursie eindigt in Café O’reilly, waar je kunt genieten van een typisch Cubaans drankje.

De excursie duurt ongeveer 4 uur.

           Prijs: €30,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Engelssprekende gids.
 • Cubaanse drankje.
 • Entree naar het Bellas Artes Museum.


Ophalen tijd: 07.00

 

Excursies in Viñales

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3Tour om de bezienswaardigheden van Viñales te verkennen: “Cueva del Indio”, “Palenque de los Cimarrones”, “Botanische Tuin”, Hotel “La Ermita”, “Los Jazmines” uitzicht, de “Mural de la Prehistoria”, en nog veel meer.
Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €40,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Oldtimer + chauffeur.
 • Engelssprekende gids.

    

Cuba bezienswaardigheden Viñales tabak huisTour per paard begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de rit kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
Duur van deze excursie: 4 uur

Prijs: €34,– p.p.


Inclusief
:

 • Paard huur.
 • Engelssprekende gids.                   

Cuba bezienswaardigheden Viñales ExcursiesWandeling begeleid door een lokale gids met veel ervaring en kennis in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de wandeling kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
De wandeling duurt minimaal 4 uur

Prijs: €34,– p.p.


Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.

 

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Een taxi pik je op bij het huis waar je verblijft en breng je naar het beginpunt van de wandeling: de “Valley of Silencio”. Tijdens de wandeling bezoek je de “Cueva del Silencio”, een grot waarin je 150 meter door een natuurlijke tunnel loopt, naar de andere kant van de berg. Later bezoek je een klein meertje waar je een duik kunt nemen om af te koelen van de Cubaanse warmte. Ook gaan we een boerderij bezoeken om de vervaardiging van koffie te leren kennen. Hier zijn ook zeldzame planten te bewonderen. Verder zullen we en lokale boerderij bezoeken, waar je de oogst en verwerking van de beste tabak in de wereld kan bekijken. De tour eindigt op de top van een berg waar de eerste biologische boerderij in Viñales ligt. Daar zie je een verscheidenheid aan biologische groenten, en op de terras van het landelijke huis kun je genieten van het spectaculaire landschap die de “Valley of Silencio” en “Mogote Coco Solo” aanbieden tijdens de majestueuze zonsondergang. Dit alles onder het genot van een heerlijk drankje (niet inclusief). Vergeet niet om mee te brengen: wandelschoenen, zonnebrandcrème, hoed, badkleding, zaklamp, camera en water om te drinken.

Deze excursie is mogelijk te doen zoals per paard of lopen.

Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €50,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.
 • Taxi.
 • Paard huur

 

Cuba bouwstenen Tabak plantageDeze excursie is voor mensen die van Mountainbike houden.
Tijdens de tour bezoek je tabaksplantages (bij een lokale tabak boer) waar je een uitgebreide uitleg krijgt van de teelt van de tabak en hoe de tabak met de hand gemaakt wordt. Je bezoekt daar boeren, en je kunt in een rivier een bad nemen en op de prachtige bergen waar je een fantastische uitzicht van het dorp zal hebben en daar zal je zeker prachtige foto’s maken.
Je heb altijd de begeleiding van een lokale gids met veel ervaring en kennis van het gebied.
De tour duurt ongeveer 6 – 7 uur

 Prijs: €83,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Fiets huur..
 • Engelssprekende gids.
 • Typische Cubaanse drankje.

               

Tour door de prachtige vallei van Viñales per fiets waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Samen met een lokale gids met veel kennis en ervaring van het gebied, zul je de mooiste plekjes van Viñales bezoeken, zoals “La Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.), “El Mural de la Prehistoria”(entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palenque”(entree circa 5 CUC p.p.), “Mirador de los Jazminez”, enz.
De tour duurt ongeveer 5 uur de entree bij de bezienswaardigheden zijn niet inclusief in de prijs van de excursie.

 Prijs: €58,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Fiets huur.
 • Engelssprekende gids.

             

Stranddag in Cayo Jutías

Cayo Jutías is wild, vol leven … De turquoise wateren worden roze bij zonsondergang, hoewel dat iets is dat niet veel bevoorrechte mensen weten. Het witte zand is eindeloos in één oogopslag. Paradijs voor degenen die weten waar ze moeten zoeken.

Prijs: €59, – p.p. (minimaal 2 personen)

Cuba bezienswaardigheden Che

Tijdens deze excursie zal je de volgende activiteiten maken:

– Wandel door het Guaniguanico- berg om panoramische foto’s van het gebied te maken.
– Bezoek aan het monument en de grot van Ernesto Ché Guevara.
– Bezoek de Mil Cumbres-regio, het Güira National Park en de badplaats San Diego waar een medicinale mineralen water spa zich bevindt.
– Een aan het eind van de excursie heb je nog tijd om te zwemmen in een natuurlijke rivier.
Deze excursie duurt de hele dag

Opmerking: Voor een meer prijs is het mogelijk een 3 uur  per paard  een excursie te maken in dit gebied.

   Prijs: €152,- p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Lunch + 1 drank in een typisch Cubaans restaurant in de omgeving.
 •  Engelssprekende gids.
 • Taxi.
 • Entree naar de grot van Ernesto Ché Guevara.
 • Entree naar het Güira National Park.

 

 

Excursies in Varken Baai

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand duiken

Na het ontbijt, nodig ik je uit om één van de mooiste zeebodems van het eiland te ontdekken, met een breed scala aan kleurrijke vissen, koralen, grotten en nog veel meer. Er staat een auto voor je klaar om je naar Varkensbaai te brengen, waar je gaat duiken. Duik in de diepe zee, ontdek wat je nooit eerder gezien hebt en maak een wonderlijke reis en een onvergetelijke ervaring. Je wordt altijd begeleid door een professionele duiker. Doe mee !! Het zal een geweldige en onvergetelijke ervaring worden.

Duur van de snorkeling: ongeveer 2 uur

Prijs: €42,- p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • 1 x duik.
 • Engelssprekende gids.
 • Apparatuur (masker en vinnen) + Vervoer.

 

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron cenote

“El Enigma de las Rocas” is gelegen in een droog bosgebied, met typisch Cubaanse vogels: de Tocororo, de Cartacuba en de ZunZún, onder anderen. Het is de perfecte plek om een rijke en gevarieerde vegetatie te zien die typisch is voor een bos. Ook kan je Jutías, krabben, garnalen, jicoteas en twee grotten vol met vleermuizen zien. Op deze plaats hebben de gidsen een permanent nest van een uil gevonden, die hier meermaals haar eieren heeft gelegd en haar jongen heeft grootgebracht.

Hier kan je ook de grot met vleermuizen bezoeken, en de typische vogels en planten bekijken, en op de laatste van de “Cenotes” (een meer in een grot) zijn er voorzieningen om te zwemmen en te snorkelen. Als je voor snorkelen kiest zal je oog in oog zwemmen met krabben, garnalen, schilpadden en verschillende soorten visjes.

Beschrijving van de activiteit

We gaan naar de start van de wandeling in een kar die wordt getrokken door een paard. Als je een huurauto hebt en niet van de folklore van de paardenkar wilt genieten, dan kan je met de gids in je eigen auto naar het begin van het pad rijden. Na een uitleg door de gids, in het Spaans en het Engels, over de lengte van de route en de kenmerken en eigenschappen van de plaats, begint het wandelen en observatie van de flora, fauna en het landschap in het algemeen. Tijdens de wandeling, zal de gids je wijzen op alle soorten planten, vogels, grotten en “cenotes” en alle interessante zaken zullen worden uitgelegd. Halverwege is er een kleine brug langs de grote “cenotes”, waar je een verkoelende duik kan nemen en kan snorkelen als je wilt. In dit meer kan je krabben, garnalen, rivierschildpadden en diverse soorten vissen zien. Na deze fantastische water-ervaring is het tijd om terug te keren via een ander gedeelte van het gebied, en zal je weer een ander mooi landschap te zien krijgen.

De excursie kan 2 tot 3 uur duren, afhankelijk van de tijd die je wilt zwemmen of snorkelen.

 Prijs: €25,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.
 • Vervoer – Met paard en wagen.

 

 

Excursies in Trinidad

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes 3We brengen je naar de berg “Valley van de molens” en de waterval “El Cubano” in een paardenkoets. De toegangsprijs is ongeveer 6 CUC p.p.. De tour heeft geen tijdslimiet en je kunt genieten van een tocht door de “Valley van de Molens”, een deel van het bergmassief van de “Escambray”, van een waterval en een natuurlijk meertje, ideaal om in te zwemmen.

         Prijs: 45– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer per paard.
 • Engelssprekende gids.

Cuba rondreis Excursie paardentochtTour op een paard rond de “Valley van de Molens”, waar je bars en restaurants zal vinden. Aan het eind van de tour kun je een bad nemen in een natuurlijke bron, zolang als je wilt. Tijdens de terugrit naar het huis bevindt zich een waterval die je kan bereiken op een paard of, als je wilt, kun je de paarden achterlaten in een schuur en zo’n 20 min wandelen langs paden om de bron te bereiken. De duur hangt af van je interesses.

       Prijs: €25 p/u – p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Paard huur p/u.
 • Engelssprekende gids.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Vallei Trinidad

De Jeep-tour begint met ophalen bij de hotels of casa particular op het schiereiland Ancón of  bij Trinidad bij Buró de Ecotur. Vertrekken  voor Collante Butt in een Jeep. Bezoek het uitkijkpunt om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Caribische Zee en de stad. Bezoek aan het koffiemuseumhuis en uitleg over het koffiepad. Jeeprit naar Casa de la Gallega door de tropische bossen en koffieplantages van de regio. Welkomstcocktail Tour langs een ecologisch pad, begeleid door een gids voor ecotoerisme (3 km). Tijd om te baden in de natuurlijke poelen en watervallen. Creoolse lunch in het Casa de la Gallega. Ga terug naar verzamelpunten.

       
        Prijs: €109
, – p.p.
(minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Vervoer.
 • Engelssprekende gids.
 • Ontbijt (sandwich, frisdrank en een flesje water).
 • Picknicklunch op Pico Cuba, inclusief twee drankjes.

Ophaaltijd: 09:00

Duur: 6 uur

Vertrek bij het verkoopkantoor Calle Colón of bij de Ancón Península Hotels.
Serrano-trucktour vanuit de stad Trinidad of het schiereiland Ancón, langs de weg naar Topes de
Collantes, het Escambray-gebergte ingaan. Aankomst in het informatiecentrum voor het wijzigen van documenten, bezoek het koffiehuis met een optionele typische koffie op verzoek van de klant, ga verder met het bezoeken van de Charco Azul-site waar het pad “Sentinels of the Melodious River” begint, met stops bij de sprong van de Dauw, hertenbad (badtijd). Eindelijk aankomst in Casa de
La Gallega en lunch met drank. Op de klim naar Topes of bij terugkeer op verzoek van de klanten, stop je bij de Mirador del Caribe, waar je Trinidad City en het schiereiland Ancón kunt zien en een cocktail van natuurlijk fruit zult krijgen.

Prijs: €69, – p.p. (minimaal 2 personen)

Ophaaltijd: 09:00

Cuba bouwstenen mooi zonsondergang in Playa Giron
 

Vertrek vanuit de jachthaven van Trinidad op het schiereiland Ancón. Welkomstcocktail Boottocht door het warme water van de Caribische Zee. Snorkelen in het koraalrif met de uitrusting inbegrepen. Vrije tijd op het strand van de Cayo om te zwemmen en zonnebaden. Lunch met zeevruchten en een drankje inbegrepen. Keer terug naar de marine.

Prijs: €79, – p.p. (minimaal 2 personen)

Ophaaltijd: 09:00

Duur: 7 uur

Wij vertrekken op 18 december 2020 !

Deelnemers Formulier

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier