Cuba Reis Specialist

Authentieke Rondreis Fascinerende Cuba in 15 dagen

Cuba rondreizen op maat. Estland groep

Authentieke Cuba Rondreis 

Fascinerende Cuba

Vervoer

Rondreis per bus + deskundige Engelse sprekende gids + Cubaans-Nederlands Reisbegeleider

Regio

Midden en West

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Accommodatie

Casas particulares en hotels

Prijs

vanaf 1.999 p.p. (Inclusief Internationale vlucht)

 

Groepsreis Fascinerende Cuba vertrek 30 maart

Dag 1 – Aankomst in Havana

Welkom in Havana! De hoofdstad van Cuba en één van de belangrijkste steden in Latijns-Amerika, een bruisende stad met zijn grote hoeveelheid kleurige Amerikaanse oldtimers. Jullie vlucht komt aan op de internationale luchthaven van Havana “José Martí”, waar we op je wachten. De chauffeur zal je naar de casa particular brengen waar je gaat verblijven. In Havana hebt je nog wat tijd om een beetje door de stad te wandelen afhankelijk van de tijd van de aankomst van het vliegtuig.
De rest van de tijd zijn jullie vrij.

Reisgids Cuba vliegtuig
Cuba fotografie rondreis Fraternidad park
Dag 2 – Havana

Na het ontbijt zijn jullie deze dag vrij om te doen wat jullie willen. Lopen door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana” waar jullie veel interessante en spectaculaire plaatsen zullen tegenkomen. Bezienswaardigheden zoals de “kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway), het “Rum Museum”(entree circa 10 USD p.p.) waar je een uitgebreide uitleg krijgt over het maken van de beroemde Cubaanse rum “Havana Club”, zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens jullie wandeling door Oud Havana. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Dag 3 – Havana

Na het ontbijt ga je het Moderne Havana bezoeken in een Oldtimer, met als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón” enz. Maar de reis zal niet hier eindigen. Je zal ook het “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” (entree circa 6 USD p.p.) en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” (entree circa 6 USD p.p.) bezoeken, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en een hoge historische waarde hebben. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Cuba fotografie rondreis Capitool en oldtimer

In de Morro is een vuurtoren, die jullie optioneel kunnen beklimmen (entree circa 2 USD p.p.), vanwaar jullie een prachtig uitzicht over Havana hebben. Deze tour zal eindigen in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, een plek die elke reiziger in Havana moet bezoeken, omringd door majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het is het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

De rest van de tijd zijn jullie vrij.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3
Dag 4 – Havana – Viñales

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Viñales, Pinar del Río. Pinar del Río is de meest westelijke provincie van Cuba en de thuisbasis van de beste tabak in de wereld. De rit duurt ongeveer 2 uur. (180 km)

In Viñales is het tijd om het Cubaanse platteland te ontdekken, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages. Vandaag gaan jullie de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie”(een gigantische schildering op een rotswand (entree circa 3 USD p.p.), “La Cueva del Palanque”(entree circa 5 USD p.p.), “La Cueva del Indio”(entree circa 5 USD p.p.) en de “Mirador de los Jazmines” waar jullie een

prachtige uitzicht hebben over de Vallei van Viñales. De streek is zeer fotogeniek dus ik weet zeker dat jullie vele foto’s zullen maken om nog eens op terug te kijken als je weer thuis bent. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Daarna worden jullie naar de privé woning in Viñales gebracht waar je kunt relaxen na een dag vol activiteiten. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

In de avond zijn jullie vrij.

Dag 5 – Viñales

Na het ontbijt gaan jullie een tour per paard maken, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit komen jullie bij een grot “Cueva del Silencio” en bezoek je een tabaksplantages waar je kan zien hoe de tabak handmatig wordt verwerkt. Aan het eind van de excursie komen we bij een meer, waar het mogelijk is om te zwemmen.

De excursie duurt ongeveer 3uur. Daarna zijn jullie vrij om te doen wat je wilt.

Cuba bouwstenen Aroma de Puro Habano paard
Cuba sites of interest Playa Giron museum visitors
Dag 6 – Viñales – Playa Girón

Na het ontbijt vertrekken jullie richting Playa Girón en onderweg gaan we de restanten van de koffieplantage van Angerona bezoeken.

De koffieplantage van Angerona was de grootste koffieplantage in het westen van Cuba en de tweede in omvang en belang van het hele land. Het is een nationaal monument van Cuba en een bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Cuba.
Het is een herinnering aan de pracht van koffieplantages in het westen van Cuba tijdens het koloniale periode.

De rit vanaf de koffieplantage van Angerona naar Playa Girón duurt ongeveer 3 ½ uur. (276 km)

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

In Playa Girón worden jullie naar de accommodatie (privé-woning) in Playa Girón gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Inclusief: ‘s avonds zullen jullie genieten van een heerlijk typisch Cubaans diner in de casa particular.

Dag 7 – Playa Girón

Na het ontbijt gaan jullie begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen en te duiken. Tijdens dit bezoek ontdekken jullie prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Je wordt altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring en de vereiste diploma’s (ACUC, SSI, ESA en CMAS). De gids laat jullie de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen.

Product Bouwsteen Duiken in de vaarkensbaai

Het snorkelen duurt ongeveer 2 uur. Daarnaast zijn jullie vrij om te doen wat jullie willen. Je kan bijvoorbeeld door het dorpje lopen, het Playa Girón Museum bezoeken of van het strand genieten.

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron musea

De Girón Museum is gewijd aan de overwinning van Cuba op de Amerikanen bij de Invasie van de Varkensbaai in 1961. Ter herinnering aan de invasie vind je in dit museum een uitgebreide collectie van:

Foto’s van de sociale en economische situatie in de regio en in die tijd.
Kaarten en documenten over de militaire activiteiten.
Wapens en materiaal dat door de Amerikanen en Cubaanse troepen is gebruikt tijdens de invasie
Persoonlijke eigendommen van onder meer de “Cubaanse martelaren”.
(Ticket voor deze site is niet inbegrepen in de prijs).

Opmerking: Het Museum Playa Girón is open maandag t/m vrijdag tot 16:30 uur. Het bezoek neemt ongeveer 30 – 40 minuten in beslag. Alle informatie in het museum is in het Spaans.

Dag 8 – Playa Girón – Cienfuegos

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Cienfuegos.
De rit duurt ongeveer 1½ uur. (78 km)

Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd. Bij aankomst kunnen jullie het park “José Martí”, het omliggende gebied, waaronder het beroemde “Terry Theater”(entree circa 5 USD p.p.), het centrum van de stad en de “Palacio del Valle”(entree circa 5 USD p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika, bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”.

Cuba bezienswaardigheden Cienfuegos Centrum Terry Theatre

s’Middags worden jullie naar de accommodatie (privé-woning) gebracht. Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

cienfuegos zon
Dag 9 – Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt gaan jullie de “Laguna Guanaroca” (entree circa 10 USD p.p.), bezoeken. Daar kunnen jullie een boottocht maken waarbij je aan het einde prachtige rode Flamingo’s zal aantreffen. Jullie moeten heel vroeg van huis vertrekken (rond 7:30uur) omdat de boot snel vol wordt. (Tickets voor deze site zijn niet inbegrepen in de prijs).

Afhankelijk van de tijd dat deze excursie afgelopen is kunnen jullie ook nog het “Fort Castillo de Jagua” (entree circa 5 USD p.p.) bezoeken. Om dit fort te kunnen bezoeken, moet je een boot nemen en door de baai van Cienfuegos varen tot aan het dorpje waar het fort zich bevindt. Het fort is destijds gebouwd om de stad Cienfuegos en de baai te beschermen tegen piraten en kapers in de jaren van de kolonisatie. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de middag vertrekken jullie naar Trinidad.
De rit duurt ongeveer 1½ uur.  (82 km)

In Trinidad worden jullie gebracht naar jullie accommodatie (privé-woning). Bij aankomst worden jullie begroet met een welkomscocktail.

Dag 10 – Trinidad 

Na het ontbijt, in de ochtend zijn jullie vrij en kunnen jullie bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen, en een museum bezoeken. Mis ook vooral niet de “Bar La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drankje wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen. In de middag gaan jullie naar “Valle de los Ingenios” en de boerderij “Manaca Iznaga”, met de oude uitkijktoren “Torre Iznaga”(entree circa 1 USD p.p.), die vroeger werd gebruikt om de slaven te bewaken en te controleren die in de rietsuiker-velden aan het werk waren.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling

Aan het eind van de middag gaan jullie naar de privé-woning waar jullie zullen overnachten.

In de avond (optioneel) kunnen jullie naar het centrum wandelen, bijvoorbeeld naar de “Casa de la Música” waar je muziek kunt luisteren en dansen, terwijl je van een heerlijk Cubaanse drankje geniet.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes
Dag 11 – Trinidad – Park “El Cubano”

Na het ontbijt vertrekken jullie naar een ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “El Cubano”(entree circa 10 USD p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kunnen jullie een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden waar jullie ook een verfrissende duik kunnen nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. De ingang van het park bereik je na een wandeling van ongeveer 30 minuten. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

In de namiddag terug naar de privé-woning.

Dag 12 – Trinidad – Remedios – Santa Clara

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Remedios; een stad gesticht in 1513. Het historische centrum is uitgeroepen tot “Nationaal Monument”, met veel voorbeelden van Spaanse architectuur uit de 17de eeuw. De rit duurt ongeveer 2 uur. (115 km)

In Remedios kunnen jullie zelf een rondwandeling maken door het dorp. Je vindt hier musea en oude kerken die je kunt bezoeken, enz.

Cuba bezienswaardigheden Remedios Kerk centrum

Afhankelijk van de tijd zullen jullie ook nog het museum van de suikerindustrie en de stoomtrein bezoeken.

Op slechts een paar kilometer van Remedios bevindt zich dit historische museum van de suikerindustrie en de stoomtrein, waar de geschiedenis van de suikerwinning uit suikerriet mooi geïllustreerd wordt. Van een handmatig proces tot aan diverse stadia van gemechaniseerde verwerking. Het museum heeft veel manshoge beelden van zwarte slaven die aan het werk zijn, en er is een korte film met duidelijke uitleg over het hele proces. Jullie kunnen ook een ritje maken met een stoomtrein die vertrekt vanaf het museum naar Remedios. Uiteraard kunnen jullie ook weer met de trein terug naar het museum.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de buurt.

Aan het eind van de middag gaan jullie naar Santa Clara (een stad met een rijke historie uit de 20ste eeuw) naar de privé-woning waar jullie verblijven. Ook hier worden jullie weer begroet met een gratis welkomscocktail.
De rit duurt ongeveer 45 minuten. (45 km)

In de avond zijn jullie vrij.

Cuba bezienswaardigheden Santa Clara Che monument
Dag 13 – Santa Clara – Varadero

Na het ontbijt zullen jullie een tour door Santa Clara stad in een “Bicitaxi”+ gids maken gedurende 3 – 4 uur. Tijdens deze excursie (afhankelijk van jullie wensen) kunnen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals de “Pantsertrein” (entree circa 5 USD p.p.), het “Ernesto Ché Guevara Mausoleum” (entree circa 5 USD p.p.), een eerbetoon aan zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Cuba, en nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters, een tabaksfabriek, “La Caridad Theater”, enz. Jullie kunnen met de gids afspreken welke sites bezocht worden op basis van jullie wensen. (Toegang tot deze sites is niet inbegrepen in de prijs).

s’Middags rond 14:00 uur vertrekken jullie naar Varadero.
De rit duurt ongeveer 3 uur. (223 km)

In Varadero worden jullie naar het hotel gebracht waar jullie zullen overnachten.

Rest van de tijd zijn jullie vrij.

Dag 14 t/m dag 15 – Varadero

Tijd om van het strand te genieten. Hier kunnen jullie genieten van één van de mooiste stranden van de Caribbean “Varadero”. Op de witte stranden en in het kristalheldere water kunnen jullie ontspannen en genieten van de zomerse warmte die het eiland bijna het hele jaar biedt.

Paklijst Baby Varadero
Reisgids Cuba vliegtuig
Dag 16 –  Varadero – International Airport “José Martí” 

Helaas, het eind aan deze vakantie is gekomen. Tijd om te vertrekken. Jullie worden in het hotel in Varadero opgehaald en naar de luchthaven in Havana gebracht, waar jullie nog wat tijd nodig hebben voor douane-zaken.

De rit vanaf Varadero naar Havana duurt ongeveer 2 ½ uur. (150 km)

Verder informatie:

Reis je alleen? Geen zorgen. We zullen in goed overleg met jou, je indelen met anderen die ook alleen reizen. Wil je niet ingedeeld worden op een kamer met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 480,-.

De groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan zijn we zeker dat je snel een aansluiting zult vinden in onze groepen.
3 weken voor van het begin van de reis organiseren we een ontmoeting/bijeenkomst zodat alle deelnemers elkaar alvast kunnen leren kenen.
Verder geven we bij deze ontmoeting/bijeenkomst een presentatie met alle details van de reis. We bespreken alles met de deelnemers en beantwoorden eventuele vragen.

Wil je niet wachten tot de ontmoeting/bijeenkomst en je wil meer informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum dan kunt je ons gerust bellen (640174691) of mailen via: barbaradiaz@cuba4allreizen.nl. Wij geven graag meer informatie.

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van de reis is 8 en het maximum is 20.

De accommodaties zijn casas particulares. Elke “Casa Particular” is anders. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommige huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

De laatste 3 nachten zal je in een 4 sterren hotel overnachten dicht bij het strand op basis van een all inclusive arrangement.

De vluchten worden uitgevoerd door verschillende maatschappijen. Je kan zowel vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vliegen. Je ontvangt uiterlijk 2 weken voor vertrek per email alle nodige documenten met vluchtschema, reisprogramma en foto’s van de casas waar je zal verblijven.

Gedurende de hele reis maken wij gebruik van een eigen comfortabele bus of minibus en van een deskundige lokale Engels sprekende gids. In de steden kun je gebruik maken van taxi’s, als jij wat extra wil ontdekken.

Tijdens deze 15 dagen zijn een paar excursies in het reisprogramma inbegrepen zoals vermeld in de beschrijving van de rondreis. Als jij ter plekke nog meer excursies/ bezienswaardigheden de moeite waard vindt en wilt bezoeken dan kan dat, maar deze moet je zelf regelen en betalen. Ook voor alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen.

 • Een geldig paspoort. Aanbevolen wordt dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is na terugkeer, maar 3 maanden wordt ook geaccepteerd.
 • Het is verplicht om een reisverzekering te hebben, die medische kosten dekt (meer informatie hier).
 • Visum/toeristenkaart (Carta Turistica).

We raden je aan de toeristenkaart niet eerder dan één maand voor vertrek aan te vragen i.v.m. de geldigheidsduur.

Op deze reis is het ontbijt in alle casas particulares en een diner in Varkensbaai inbegrepen. Voor lunch en de rest van de diners kun je zelf bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. De gids, de chauffeur en de eigenaars van de casas kunnen je ook tips voor leuke, voordelige en authentieke restaurantjes geven.

Wij raden je aan te eten bij paladares (privé-restaurantjes). De kosten van een maaltijd liggen rond de € 15,-. In Varadero verblijf je op basis van all inclusive.

Het is verplicht om een reisverzekering te hebben, die medische kosten dekt. De verzekering moet worden afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering. De Cubaanse autoriteiten verbieden toeristen het land te verlaten, als er nog medische kosten openstaan. Buitenlanders die bij aankomst in Cuba niet kunnen aantonen dat een verzekeraar de medische kosten vergoedt, dienen op de luchthaven in Cuba een vervangende verzekering af te sluiten en te betalen. Ik adviseer je een kopie van de verzekeringspolis mee te nemen. Maar ook is het nodig om een Engelstalige verklaring mee te nemen als bewijs dat je verzekerd bent. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij. In deze verklaring dient te zijn opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, de naam van de reiziger(s), de naam van de verzekeraar en het polisnummer.

Cuba4all Reizen raadt je aan om een annuleringsverzekering(zie ook onze annuleringsvoorwaarden) af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Deze kun je ook via ons afsluiten.

Deze reisvormen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van bijv. tickets en prijs-schommelingen. Indien alleen duurdere tickets beschikbaar zijn dan kan het zijn dat er een toeslag wordt doorberekend op eerder genoemde reissom. Uiteraard kan je de boeking kosteloos annuleren als je het niet eens bent met deze toeslag.

Tot 8 weken voor vertrek garandeert Cuba4all Reizen de prijs mits de reis doorgaat.

Binnen 8 weken voor vertrek is het mogelijk de reis te boeken maar Cuba4all Reizen kan niet garanderen dat de prijs hetzelfde is en/of je met dezelfde toestel vliegt. Dat betekent dat er misschien een toeslag in rekening gebracht zal worden.

Een wijziging na het boeking en de ontvangst van de factuur is mogelijk tot 4 weken voor het begin van de reis. Als je na ontvangst van de factuur (boekingsbevestiging) een wijziging doorvoert in je boeking zijn de volgende administratiekosten van toepassing:

Wijzigingen na boeking: €25 per boeking

Onze annulering voorwaarden zijn van toepassing.

 • Minimum aantal deelnemers voor het definiet doorgaan van de reis is 8 en het maximum is 20.
 • 8 weken van tevoren informeren je we of de reis wel of niet doorgaat, afhankelijk van het aantal deelnemers. In het geval dat het minimaal aantal deelnemers is niet gehaald hebben jullie de mogelijkheid om de reis naar een volgende vertrekdatum te verzetten of jullie krijgen de aanbetaling terug (exclusief reserverings/annuleringskosten).
 • De factuur zal vooraf worden betaald in twee delen. Je doet binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur een aanbetaling van 20% van de reissom. Het restant moet uiterlijk 8 weken voor de eerste dag van de gekochte pakket zijn betaald.
 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling (20% van de reissom);
 • bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
 • bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
  bij annulering vanaf
 • 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

In het geval dat je via ons een annuleren verzekering afsluit de premie wordt bij annulering volledig in rekening gebracht, ongeacht annuleringsdatum.

Wij reizen bij voorkeur in kleine groepen. Minimaal aantal deelnemers is 10 en maximaal 20.

Het is tevens mogelijk om jullie verblijf te verlengen met meer dagen op het strand. Wil je van ons een prijsopgave, laat het ons weten.

Wij vertrekken in maart 2024!

Deelnemers Formulier

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.