Regel het D’Viajeros formulier eenvoudig

Introductie:

Op naar Cuba! Vergeet voor vertrek niet het digitale D’Viajeros formulier in te vullen. Sinds 2021 is dit verplicht voor alle reizigers. Het formulier vervangt het papieren formulier en zorgt voor een vlotte aankomst op Cuba.

Wat is het D’Viajeros formulier?

Het D’Viajeros formulier is een digitale verklaring waarin je essentiële informatie over jezelf, je reis, je verblijf en je douane-aangifte doorgeeft. Zo helpen reizigers de Cubaanse autoriteiten bij het verbeteren van de veiligheid, grenscontrole en toeristenstroom.

Hoe vul je het D’Viajeros formulier in?

Het invullen van het formulier is snel en eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Bezoek de officiële website: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio

 2. Kies je taal: Het formulier is beschikbaar in het Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Portugees.

 3. Vul de gevraagde informatie in: Vul je persoonlijke gegevens, reisdetails, accommodatie en douane-aangifte nauwkeurig in.

 4. Controleer en verstuur: Controleer alle informatie zorgvuldig voordat je het formulier verstuurt.

 5. Download je bewijs: Na het versturen ontvang je een pdf-bewijs. Bewaar dit document, want je moet het tonen aan de Cubaanse autoriteiten bij aankomst.

Download onze infographic voor een stap-voor-stap handleiding:

Voor een nog makkelijkere ervaring hebben we een infographic gemaakt met alle stappen voor het invullen van het D’Viajeros formulier. Download hem gratis: Link naar infographic 

Extra tips:

 • Vul het formulier ruim van tevoren in: Wacht niet tot het laatste moment. Je kunt het formulier 2 dagen voor je reis invullen.
 • Verzamel je reisgegevens: Zorg dat je alle informatie over je reis, zoals data, accommodatie en vluchten, bij de hand hebt voordat je begint.
 • Wees nauwkeurig en eerlijk: Vul alle secties van het formulier met correcte en eerlijke informatie.
 • Bewaar je bewijs: Print of sla het pdf-bewijs op je mobiele apparaat op, zodat je het aan de Cubaanse autoriteiten kunt tonen bij aankomst.

Onbezorgd op reis naar Cuba:

Door het D’Viajeros formulier tijdig en correct in te vullen, zorg je voor een vlottere en efficiëntere aankomst op Cuba. Geniet alvast van je reis!

Belangrijk:

 • De informatie in dit artikel is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden beschouwd als juridisch of reisadvies.
 • Raadpleeg altijd de officiële bronnen en de laatste updates van de Cubaanse autoriteiten voor de meest recente informatie over de vereisten voor toegang tot het land.

We hopen dat dit artikel je helpt!

Deel het gerust met vrienden en familie die ook van plan zijn naar Cuba te reizen.

Met Cubaanse groeten,
Barbara