Duurzaam reizen door Cuba

Cuba specialist gids Viñales

Duurzaam reizen door Cuba: Ontdek het authentieke Cuba tussen de lokale bevolking

Vind jij – net als wij – dat reizen méér is dan vervoer en een dak boven je hoofd?

Spontaan contact met de locals, en met iedereen een praatje maken is een van de leukste dingen op reis, toch?

Vraag je je dat ook altijd af waar die locals eigenlijk heen gaan? Wat is hun favoriete bar? En waar ligt dat gezellige buurtrestaurantje?

Verantwoord reizen

Verantwoord reizen bij Cuba4all Reizen vloeit voort uit wat wij belangrijk vinden: goed zijn voor mensen, omdat we graag waar mogelijk ons steentje bij willen dragen om het leven van de mensen in Cuba, mijn geboorteland, een beetje beter te maken.

Dus voor de reizen die ik organiseer, zorg ik dat je geld zoveel mogelijk terecht komt bij de lokale bevolking.

Slapen bij een Cubaanse familie

Dit doen wij door kleinschalige accommodaties bij Cubanen thuis en excursies in onze reizen uitgevoerd door de locals. Zodat jij als reiziger de lokale bevolking ontmoet, en zij jou. Om aan het eind van je reis thuis te komen met een verhaal, een onvergetelijk ervaring en met het gevoel dat je een land echt hebt leren kennen.

Het verblijf bij Cubanen thuis bij casas particulares biedt je een unieke kans om een beter beeld van het dagelijkse leven van de gewone Cubanen te krijgen. Bovendien krijg je altijd een persoonlijke service.
Ze zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken en ze kunnen je veel vertellen over de omgeving en de beste plekken om te eten, shoppen of om een excursie te doen.
Tevens ben ik altijd op de hoogte wanneer jij in een van onze casas logeert.

In de casas particulares vind je nog lokale gerechten die worden bereid met producten uit de regio. En dat is weer goed voor het milieu, of in ieder geval een stuk beter dan producten die de halve wereld hebben afgelegd voordat ze op jouw bord zijn beland. Daarnaast is het eten van lokale gerechten ook zoveel leuker, omdat je via nieuwe smaken pas écht een land leert kennen.

Cuba specialist Casa Havana Dignora
diner bij casa particular

Direct contact met de locals

Toen ik in Cuba woonde, werkte ik met veel mensen die vandaag nog betrokken zijn bij de reizen die ik organiseer. Denk aan chauffeurs van oldtimers, eigenaars van casas particulares, gids, enzovoorts.

Een uitstekende relatie met deze belangrijke mensen staat voorop. Zodat zij plezier in hun werk hebben en hun familie kunnen onderhouden. Dat draagt volgens ons bij aan een positieve reiservaring.

Lokale gidsen

Onze lokale gidsen zijn oude klasgenoten en vrienden. Zij kunnen je een geheel andere kant van een stad of streek laten zien.
Wij bieden vooral milieuvriendelijke excursies en activiteiten zoals hiken door de natuur van Viñales, fietsen door verschillende steden, danslessen… Je hebt dan geen middelen nodig die slecht zijn voor het milieu.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Rondreizen per oldtimer

Cuba kun je ook ontdekken per huurauto, maar bij Cuba4all Reizen geven we de voorkeur aan rondreizen per oldtimer met privéchauffeur. Waarom?

Natuurlijk is dit een nostalgische belevenis en een hele aangename manier om door het land te reizen – zo’n auto van de jarig 50’s zie je niet vaak rijden in je eigen land, maar vooral omdat we zo de chauffeurs kunnen helpen. En ze weten zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt.
Huurauto’s zijn allemaal eigendom van de overheid en de lokale bevolking ziet hier helemaal geen cent van terug!

Dit zijn enkele redenen waarom wij proberen af te wijken van het typische massatoerisme en de zo goedkoop mogelijke all-inclusive zonvakanties in megahotels.

Daarnaast is een all-inclusive vakantie niet de beste optie voor het milieu. Onbeperkt eten en drinken is heerlijk, maar all-inclusive resorts verspillen ook veel voedsel.

Bij Cuba4all Reizen stimuleren we het duurzaam toerisme, zodat je reist met oog voor het milieu, de lokale cultuur en de plaatselijke economie.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima,

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.