De internationale luchthaven Jose Marti in Havana heropent

Luchthaven José Martí in Havana heropent

De internationale luchthaven Havana heropent.

Eindelijk kan Cuba je weer hartelijk ontvangen voor een onvergetelijke ervaring op dit indrukwekkende eiland.

Na een sluiting van bijna 8 maanden vanwege de COVID-19-pandemie, heeft José Martí International Airport in Havana op 15 november haar commerciële vluchten hervat, zowel reguliere als chartervluchten.

Om veiligheid te garanderen, hebben de Cubaanse autoriteiten de luchthavenfaciliteiten  geoptimaliseerd en een sanitair controleprotocol geïmplementeerd, dat al wordt toegepast op de rest van de Cubaanse luchthavens die al maanden open zijn. Het protocol omvat het tweemaal meten van de temperatuur van passagiers; passagiers moeten een gezondheidsverklaring invullen voor COVID-19; en alle passagiers die op Cubaans grondgebied aankomen worden moeten een verplichte  PCR-test ondergaan, zoals wordt gedaan in andere verschillende internationale luchtterminals.

Havana luchthaven

Deze PCR-test wordt uitgevoerd bij aankomst op de luchthaven. Op de vijfde dag van verblijf in het land, moet de bezoeker de test herhalen om te bevestigen dat hij of zij nog steeds negatief test op het SARS-CoV-2-virus. De passagier moet de autoriteiten contactgegevens verstrekken voor het geval de PCR-test positief is geweest 48 uur nadat het monster is genomen. Gedurende deze tijd moet de passagier in quarantaine gaan in het hotel of de casa particular.

Deze quarantaine moet worden gehandhaafd tot het resultaat van de PCR-test die wordt uitgevoerd op de vijfde dag van aankomst. Pas na ontvangst van een negatieve uitslag van de PCR-test die op de vijfde dag wordt gedaan, kun je vrij rond het eiland reizen.

Het uitvoeren van deze PCR-test is verplicht en wordt in rekening gebracht. De volksgezondheidsautoriteiten brengen een vergoeding in rekening voor de onderzoekskosten van $30 voor buitenlanders en Cubanen die niet op het eiland wonen. Voor Cubanen die in Cuba wonen, is de test gratis. Deze kosten zitten vaak al bij de vliegtickets inbegrepen. Als dit niet het geval is, betaal je dit bedrag ter plekke.

Luchthaven Jose Marti in Havana heropent

Opmerking: Met de heropening van de luchthaven van Havana is er een einde gekomen aan de bagagebeperkingen die de Cubaanse douane had opgelegd om de activiteiten op de luchthaventerminals te stroomlijnen. De bagagebeperkingen gelden ook niet meer voor ander luchthavens in Cuba.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

We kunnen eindelijk vooruit kijken en jullie volgende vakantie naar Cuba plannen.

We blijven letten op wijzigingen in de reisadviezen. Intussen denken we vast vooruit, zodat we goed zijn voorbereid om je te helpen bij je volgende reis naar Cuba – als het weer veilig en verantwoord kan. Dit is ook een goed moment om alvast met ons te brainstormen over je plannen voor dan.

Het actuele reisadvies voor Cuba van het MInisterie van Buitenlandse zaken kun je hier vinden.

Cuba4allReizen helpt je graag bij het zetten van de eerste stappen naar de gewenste reis.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Wij staan voor je klaar en bieden je flexibele voorwaarden zodat je jouw reis op maat kunt organiseren en uitvoeren op het moment dat je het beste uitkomt.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima,

Previous slide
Next slide

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.