Het toeristenvisum voor Cuba aanvragen

Is de reis naar Cuba geboekt? Dan kan de voorpret nu echt beginnen. Zie je jezelf al met een cuba libre in de zon zitten, genietend van de swingende salsamuziek van straatmuzikanten? Of ben je benieuwd naar de prachtige Spaans-koloniale architectuur en de schitterende kustlijn met haar ongerepte koraalriffen?  Zorg wel dat je van tevoren alle documenten op orde hebt en vraag het visum op tijd aan.

Roze of groene visum voor Cuba nodig? 

 

Er bestaan twee varianten van het Visum Cuba: de roze en de groene variant. Normaal gesproken volstaat het groene visum. Alleen als je het land binnenkomt per cruiseschip of vanuit de Verenigde Staten naar Cuba vliegt is een roze visum vereist. Deze roze variant is duurder dan het groene visum, maar verder zijn de voorwaarden en de geldigheidsduur exact hetzelfde.

Het Cubaanse visum online aanvragen


Het visum voor Cuba is geen digitale reistoestemming, maar een papieren kaart die je zelf moet invullen. Op zowel het linker- als op het rechterdeel van de kaart moet de nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer ingevuld worden. Zorg dat alle ingevulde gegevens volledig overeenkomen met de gegevens uit je paspoort.

Mocht je toch een fout maken of het paspoortnummer van een verlopen paspoort invullen, dan is het visum ongeldig  en moet een nieuwe aangevraagd worden.

Bij aankomst in Cuba wordt vervolgens het ene deel afgescheurd. Het andere deel heb je na afloop van je vakantie nodig bij het verlaten van het land, dus zorg dat je deze goed bewaart.

Geldigheidsduur van het visum:

    • Je visum voor Cuba is 30 dagen geldig, vanaf het moment dat je Cuba binnenkomt. Er zit geen specifieke geldigheidsdatum op het visum dat je in Nederland hebt aangevraagd.

Visum verlengen:

Als je langer dan 30 dagen in Cuba wilt blijven, kun je je visum eenmalig met 30 dagen verlengen.

 

VISUMSERVICE

Wil jij een visum voor Cuba aanvragen? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier. Binnen 2 werkdagen kun je deze al in huis hebben. Om fouten/doorhalingen te voorkomen (kunnen de kaart n.l. ongeldig maken), vullen wij deze van tevoren voor je in.
Dit visum (=toeristenkaart) kost € 35,- per kaart.
Invullen en opsturen per post zonder meerkosten!