Cuba visum.

Het toeristenvisum voor Cuba aanvragen

Is de reis naar Cuba geboekt? Dan kan de voorpret nu echt beginnen. Zie je jezelf al met een cuba libre in de zon zitten, genietend van de swingende salsamuziek van straatmuzikanten? Of ben je benieuwd naar de prachtige Spaans-koloniale architectuur en de schitterende kustlijn met haar ongerepte koraalriffen?  Zorg wel dat je van tevoren alle documenten op orde hebt en vraag het visum op tijd aan.

Cuba bezienswaardigheden Havana Castillo La Punta

Roze of groene visum voor Cuba nodig?

Er bestaan twee varianten van het Visum Cuba: de roze en de groene variant. Normaal gesproken volstaat het groene visum. Alleen als je het land binnenkomt per cruiseschip of vanuit de Verenigde Staten naar Cuba vliegt is een roze visum vereist. Deze roze variant is duurder dan het groene visum, maar verder zijn de voorwaarden en de geldigheidsduur exact hetzelfde.

Het Cubaanse visum online aanvragen

Het visum voor Cuba is geen digitale reistoestemming, maar een papieren kaart die je zelf moet invullen. Visum voor Cuba zelf invullen. Op zowel het linker- als op het rechterdeel van de kaart moet de nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer ingevuld worden. Zorg dat alle ingevulde gegevens volledig overeenkomen met de gegevens uit je paspoort.

Mocht je toch een fout maken of het paspoortnummer van een verlopen paspoort invullen, dan is het visum ongeldig  en moet een nieuwe aangevraagd worden.

Bij aankomst in Cuba wordt vervolgens het ene deel afgescheurd. Het andere deel heb je na afloop van je vakantie nodig bij het verlaten van het land, dus zorg dat je deze goed bewaart.

Ondanks dat het visum Cuba een papieren document is, kan het wel gewoon online worden aangevraagd. Op die manier bespaar je je een bezoek aan het Cubaanse consulaat in Rotterdam. Als je voor iemand anders een visum aan wil vragen kun je dit ook beter via internet doen, want bij het consulaat wordt hier een meerprijs van €25 per persoon voor gerekend. 

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Voorwaarden en geldigheidsduur

Er gelden wel enkele voorwaarden voor het online aan te vragen visum Cuba. Zo moet het paspoort dat gebruikt is om het visum aan te vragen nog minimaal 7 maanden geldig zijn op het moment van aankomst. Ook minderjarige kinderen hebben elk een eigen visum nodig voor een reis naar Cuba. Verder is het verboden om met het toeristenvisum werk te verrichten op dit Caribisch eiland.

De geldigheidsduur van het visum bedraagt 30 dagen en gaat in op het moment van aankomst. Eenmaal in Cuba aangekomen is het visum eenmaal te verlengen met 30 dagen.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima,

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom