Vrouwendag 2018 – Hoe reis je door Cuba als een vrouw?

reis Cuba vrouw blog

Internationale Vrouwendag 2018

Hoe reis je door Cuba als een vrouw?

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vrouw en ik maak van de gelegenheid gebruik om dit artikel op mijn blog te schrijven, want het is een heel belangrijke dag voor ons in Cuba.

Cuba vakantie vrouwen Habana
Misschien heeft het te maken met de cultuur van de revolutie en het socialistische systeem dat we hebben sinds het jaar 59, maar de waarheid is dat we elke 8 maart door iedereen geliefd voelen.
In de familiale omgeving ontvangen we rozen en wenskaarten van kinderen, broers, ouders, etc.
In het werk ontvangen we felicitaties van de collega’s.
Kortom, het is een dag die zeer gevierd wordt door vrouwen, een dag voor ons.

Persoonlijk mis ik deze gebeurtenis, hier in Nederland en in Europa in het algemeen, omdat het op een andere manier gevierd wordt. Over het algemeen richten ze zich op het vestigen van de situatie van vrouwen in de
samenleving, de loonverschillen met mannen, de kansen op werk die we hebben, enz.
En die lijkt mij ook erg belangrijk onderwerp, maar ik mis dat het wordt gevierd zoals we doen in Cuba, wanneer we de warmte van alle mensen voelen.

Cuba vakantie vrouwen bloemen

Reizen naar Cuba als een vrouw kan zonder enig probleem worden gedaan. Cuba is over het algemeen een zeer veilig land, vooral voor mensen die uit het buitenland komen, omdat toeristen heel goed worden beschermd en criminelen zeer worden gestraft als ze toeristen schaden.
Als vrouw kun je overal in Cuba naartoe gaan zonder bang te hoeven zijn dat er iets met je gebeurt, zelfs ‘s avonds laat.
Je kunt alleen maar veel complimenten ontvangen van Cubanen die er niet tegen kunnen om een ??vrouw alleen te zien, maar het zijn altijd mooie dingen.

Ik gaf al op een andere artikel enkele tips over veiligheid tijdens jouw vakantie.

In Havana kun je ‘s nachts uitgaan naar een van de vele recreatieve plekken die er zijn, je kunt Cubaanse muziek luisteren en dansen.
Je kunt ook de dag doorbrengen op Playas del Este en genieten van een dagje zon en warmte met je vrienden zonder problemen.

Tip: Mijn favorite stranden in Havana zijn: Marazul en Santa María.

Tijdens je rondreis kun je andere plaatsen bezoeken, bijvoorbeeld Viñales, waar je behalve de tabaksplantages kunt bezoeken en van de natuur kunt genieten, je ‘s nachts kunt genieten in het prachtige Cubaanse muziek- en omgevingscentrum.

Cuba vakantie vrouwen floridita

Je kunt niet stoppen met het bezoeken van Trinidad, de stad stopte in de tijd, met meer dan 500 jaar oudheid en muziek vanuit alle hoeken.
Op de trappen van het centrum speelt elke avond een groep live Cubaanse muziek, heerlijk onder de sterrenhemel genieten met een Cubaanse cocktail erbij.

Als je van snorkelen of duiken houdt, kun je genieten van een van de mooiste zeebodems in Playa Girón. In deze plaats vind je een van de beste plaatsen om garnalen en vis te eten.

Cuba is een speciale en unieke plek om fotografie te beoefenen. Gevarieerde natuur, en vooral veel, veel kleur. Je zult ongetwijfeld de meest spectaculaire foto’s hebben.

Wij hebben ontworpen een Fotografie rondreis voor fotografie liefhebbers.

Cuba vakantie vrouwen Malecon

Hoewel je Cuba alleen kunt bezoeken, raad ik je aan om met ten minste één vriend te gaan. Zo kun je onderweg niet alleen je ervaringen delen, maar ook de kosten voor de auto en de accommodatie.

Als je de taal spreekt, zul je zien dat de Cubanen heel open en zeer ontwikkelde mensen zijn.
Veel Cubanen hebben een hoog opleidingsniveau en kunnen praten over elk onderwerp van gesprek.
Ze staan altijd klaar om je te helpen tijdens jouw reis en om je advies te geven zodat je ten volle van de vakantie kunt genieten.

Tip: Leer een beetje Spaans. Download de app maps.me en de kaart van Cuba voor offline gebruik. 

Denk eraan om zo nodig beschermende artikelen voor de zon, zonnebrillen met een goede UV-bescherming, een strandlaken en lichte zomerkleding mee te nemen.
je kunt de wasservice gebruiken in een van de casas particulares waar je verblijft.
Het is beter om niet zoveel kleding te dragen, zodat je met meer lichtheid kunt bewegen en de koffer probleemloos
in de kofferbak kan passen.

Cubaanse vrouwen zijn zeer ijdel. Ze zien er graag modieus en goed verzorgd uit.

Als je een cadeau wilt brengen aan een Cubaanse vrouw, zul je haar met veel plezier vervullen als je haar wat beauty artikelen geeft, zoals een lip creyon, eyeliner, gezichtscrème, parfum, etc.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

In ieder geval, ik raad ten zeerste aan om als vrouw naar Cuba te reizen. Zonder twijfel een onvergetelijke en verrijkende ervaring.

Hierbij een video om vrouwen te inspereren.

Als je een vrouw bent en in Cuba bent geweest, wil ik graag je ervaringen horen en als je wilt, kun je foto’s met mij
delen op Facebook en Instagram.

Bezoek ons in Amersfoort of op cuba4allreizen.nl en volg ons op sociale netwerken, zodat je altijd op de hoogte bent van mijn publicaties.

Felicitaties aan alle vrouwen!

Gracias y hasta la próxima

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.