Inclusief Gratis Lokale SIM-kaart met Data

Recensies

Recensies van onze klanten

Ons team doet er alles aan om je onvergetelijk reis te organiseren. Van je complimenten worden we blij. Van je kritische opmerkingen leren we weer en verbeteren onze diensten

Deel je Cuba vakantie ervaringen met ons!

  Laatste Recensies

  16 mei 2024

  Wil Hendricks (2 pers. Nederland)
  De reis was perfect georganiseerd door Barbara, een fijne gedachte dat zij ook steeds paraat stond met tips en adviezen. Alles sloot heel goed op elkaar aan. Hoogtepunt was de paardrijtocht in Viñales, wat een prachtige vallei en een bijzonder landschap zeg! De casas particulares voldeden aan alle verwachtingen, de een iets persoonlijker dan de ander. Heerlijk dat er overal airco was, want het was heel warm. We hebben 7 dagen een vaste chauffeur gehad met oldtimer en dat was een bijzondere ervaring. In een prachtige auto vervoerd worden over het eiland was geweldig! Minpunt was dat we moeilijk met de chauffeur konden communiceren; wij spreken geen Spaans en hij sprak geen Engels. Ook een minpunt was dat er excursies werden overgeslagen, met name Santa Clara werd ons door de chauffeur afgeraden terwijl wij dit wel graag wilden zien en dit bovendien in ons programma stond. Uiteindelijk hebben we het mausoleum van Che Guevara en het museum met de monumentale trein gelukkig wel gezien. Varadero vonden wij een mooie afsluiter, terwijl we geen strandmensen zijn. Het was goed om een paar dagen alle indrukken te verwerken die Cuba op ons heeft gemaakt. Wat zijn we onder de indruk van de economische toestand van het land en de manier waarop de mensen hiermee om (moeten) gaan. Het was erg bijzonder om de verhalen van de Cubanen te horen. Een reis boeken bij Barbara is een echte aanrader omdat ze goed luistert naar je wensen en alles doet om het naar je verwachtingen te laten verlopen. Ook een belangrijk punt is dat je door op deze manier te reizen de lokale mensen een klein beetje steunt ipv de overheid die toch al meer dan voldoende in eigen zak steekt.

  15 mei 2024

  Wil Hendricks (2 pers. Nederland)
  Wat hebben wij een ontzettend mooie maar ook zeer indrukwekkende reis gehad. Dank je wel Bárbara voor het zo goed regelen van alles. Cuba en zijn inwoners zitten in ons hart!!!

  1 maart 2024

  Bart en Sandra (4 pers. Nederland)
  In februari hebben wij samen met 4 kinderen (15,19,19 en 22 jaar) een rondreis gemaakt met 3 dagen strandvakantie. Barbara heeft alles tot in de puntjes georganiseerd. Wij, als samengesteld gezin, hebben heerlijk kunnen genieten. We hoefden niets meer te regelen, alleen maar te genieten. En dat hebben we volop gedaan. Absoluut raden wij Barbara aan. Dank voor de goede zorgen!

  28 februari 2024

  Ivonne en famiie (6 pers. Nederland)
  Deze rondreis op Cuba met ons gezin bestaande uit man, vrouw, zoons, schoondochter en kleinkind is tot in de puntjes naar eigen wens verzorgd door Barbara. Het is een prachtige ervaring geworden met onuitwisbare indrukken van (de inwoners van) dit bijzondere eiland. Onze privé chauffeur heeft ons in zijn taxi bus langs alle bezienswaardigheden geleid en ons veilig op de diverse bestemmingen gebracht. De casa’s waren alle uniek met een uitstekende verzorging. Al met al een onvergetelijke reis.

  08 januari 2024

  Rita (België) in naam van gans familie
  Wij zijn zeer tevreden over de reisorganisatie en ons verblijf in Cuba! Zeer goede gids in Cienfuegos : David Urquiola : Engels en Franstalig Fijne begeleiding in Trinidad met gids in spe : Beatriz Bandomo Munoz (in opleiding bij Maria) Alle casas : zeer goede ligging en goed onthaal. Geldwissel bij aankomst : geprezen service!… maar liefst niet zoveel kleine bankbiljetten. In ons pakket zaten maar liefst 200 briefjes van 10 CUP en 400 briefjes van 20 CUP. Een licht regenvestje (zoals een K-Way) is een échte aanrader in deze periode van het jaar. Oh, vergeten we vooral niet de lekker taart tgv de verjaardag van Jules! 😊 We vierden daarna samen in het restaurant Don Julio : een geslaagde keuze. Naast de variatie van landschappen, platte land, steden, zee en strand, de grote voorgeschiedenis en de culturele erfenis betreuren wij echter de erbarmelijke toestand van de meeste eilandbewoners en al de tekortkomingen die ermee gepaard gaan. Hopelijk komt er ooit een opening tot een vrijer en welstellender Cuba. …. Maar gans onze familie is eensgezind : blij Cuba te hebben “beleefd”. Met onze beste groeten,

  2 september 2023

  Louise en Michiel (Nederland)
  Wij hebben in augustus 2023 een rondreis gemaakt door Cuba. Het land heeft alles. Zowel stad als plattteland, veel cultuur en natuur. We hebben ervan genoten. We hebben veel leuke, gezellige en lieve mensen ontmoet. Een groot compliment voor Barbara die de reis perfect geregeld heeft. Barbara doet haar uiterste best om aan alle wensen te voldoen. Daarnaast weet ze zo ontzettend veel over Cuba zodat je op de mooiste plekken komt. Dus wil je naar Cuba laat Barbara van Cuba4all het regelen dan ben je gegarandeerd van een mooie vakantie.

  14 juni 2023

  Maria en Rolf (Nederland)
  Voor vakantie wilde wij graag naar een bestemming met een typische cultuur en kwamen hierbij al snel uit op Cuba. Na wat reisbureaus benaderd te hebben hadden wij het beste gevoel bij Cuba4all reizen, Barbara nam onze wensen goed mee en was zeer responsief in het beantwoorden van onze vragen en het geven van nuttige informatie. De reis werd op maat gemaakt tussen de door ons geboekte vliegtickets, zodat de deze mooi gebalanceerd was. De tour door Havana met Raul in zijn Ford Thunderbird was heel mooi, met tussenstop in een barretje waar wij een heerlijke Piña colada hebben gedronken. Wij hebben heel erg genoten van Viñales, met namen van de botanische tuin, tocht met paard naar een tabaksboer en een fietstocht naar restaurant Casa Verde (aanrader). In Playa Girón hebben wij ons laten verbazen door de grote hoeveelheid krabben welke vrij door het land lopen en een zeer informatieve tour door het museum over de Varkensbaai invasie. Vervolgens reisden wij door naar Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara, steden vol met prachtige koloniale gebouwen, waar wij onze ogen uitkeken in zeer speciale maar mooi Cubaanse musea. In Trinidad is de discotheek in de grot zeer aan te raden om uit te gaan. Deze tour was niet het zelfde geweest zonder onze privé chauffeur: Ricardo, een zeer aardige man met veel kennis van Cuba en van de beste restaurants op de tour. De reis in zijn perfect onderhouden Ford Fairlane was zeer gezellig en hij was goed voorbereid op het brandstof tekort. De laatste dagen konden wij aan het strand van Varadero relaxen waarna onze vakantie er helaas weer op zat. Wij zijn heel blij dat wij deze vakantie via Cuba4all reizen hebben geboekt en kunnen dit van harte aan iedereen aanraden.

  19 mei 2023

  Jan en Joan (Nederland)
  Al jarenlang stond Cuba op ons verlanglijstje als vakantiebestemming en nadat een orkaan vorig jaar roet in het eten had gegooid hebben we in april/mei onze droom waargemaakt. In eerste instantie wilden we zelf gaan rondtrekken met een huurauto. Na informatie te hebben ingewonnen bij diverse reisorganisaties kwamen we uiteindelijk bij Cuba4all reizen terecht. Nadat we onze wensen aan Barbara hadden doorgegeven was zij de enige die ons heeft gewezen op de beperkingen waar we met een huurauto rekening moesten houden, een enorme schaarste aan brandstof waar Cuba tijdens onze reisperiode mee te maken had. We hebben het advies van Barbara te harte genomen en gekozen om onze tour te doen met een oldtimer met chauffeur. Achteraf zijn we blij dat we voor deze optie hadden gekozen want brandstof is echt schaars! Onze rondreis hebben we in samenspraak met Barbara op maat samengesteld en alle tips van haar ter harte genomen! Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een onvergetelijke vakantie. Barbara heeft een enorm netwerk in Cuba en staat dag en nacht klaar om eventuele problemen op te lossen zonder dat je je daar zelf druk om hoeft te maken of ook maar iets van merkt. Daarnaast waren de fexibiliteit en persoonlijke benadering voor ons de belangrijkste redenen om juist voor deze kleinere reisorganisatie te kiezen en dat was een gouden keuze! De vliegtickets hebben we zelf geregeld (Brussel-Varadero). Vanaf aankomst was alles perfect geregeld, de transfers van en naar de luchthaven en naar afgesproken excursies verliepen allemaal vlekkeloos. De tour door Havana in de rode Thunderbird van Carlos, de paardrijtocht in Vinales, de snorkelexcursie in Playa Giron, de wandelexcursie door Trinidad zijn enkele hoogtepunten die Barabara heeft geregeld. Het grootste deel van onze rondreis hadden we de beschikking over een vaste chauffeur, Ricardo, die veel wist te vertellen over het leven in Cuba en de restaurantjes waar je beslist moest gaan eten. We hebben een leuke tijd met Ricardo beleefd, een aardige, spraakzame en bescheiden man waarmee we fijne band hebben opgebouwd. We hebben overnacht in door Barbara aanbevolen casas particulares en waren allemaal naar onze wens. Positieve uitschieters waren de casas in Havana, Vinales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara. Onze vakantie hebben we de laatste dagen afgesloten in Varadero. Wij posten niet snel een recensie op internet maar voor Cuba4all reizen maken we een uitzondering. Voor iedereen die nog twijfelt: ga in zee met Barbara en je zult er geen spijt van krijgen! Het was een top vakantie waarbij alles uitstekend was geregeld. Bedankt voor de geweldige service en organisatie! PS Indien je naar Cuba gaat volg dan het advies van Barbara op om medicijnen, kleding en speelgoed voor de mensen mee te nemen. Ze zijn je ontzettend dankbaar!

  5 april 2023

  Ria en familie (Nederland)
  Wat een prachtige reis hebben wij mee mogen maken! Cuba4all Reizen heeft ons alle zorgen uit handen genomen, wat was het allemaal goed geregeld. We hebben ontzettend veel dingen gezien en beleefd, van een oldtimertocht door Havana tot paardrijden in het prachtige Viñales. Er is goed geluisterd naar onze wensen, alles wat we wilden was mogelijk. We raden Cuba4all Reizen aan iedereen die kennis wil maken met dit bijzondere, prachtige land aan. Barbara, nogmaals ontzettend bedankt!

  21 maart 2023

  Rob en Petra (Nederland)
  Vorig jaar ontstond het idee om op reis naar Cuba te gaan. De vliegtickets hebben we zelf geboekt. De reisdata aan Barbara doorgegeven. Wij hebben ervoor gekozen om de gehele reis bij Casa particulares te verblijven. Barbara had diverse excursies binnen onze reis verwerkt. Gedurende de reis hadden wij een eigen prive chauffeur (Ricardo Estevez) tot onze beschikking. Hij heeft ons mooie plekjes laten zien. Onze eerste stop was Havana. Barbara had netjes geregeld dat daar de eerste Cubaanse Pesos klaar lagen. En een 2,5 gig telefoonkaartje. In Havanna nog samen met Carlos (een markante man, geheel in het wit gekleed) in zijn rode cabriolet een rondtrip gemaakt. Op 5 maart 2023 heeft Ricardo ons naar Vinales gebracht. Een plaats in een vallei dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO is opgenomen. De rotsformatie “Mongote” bekeken en genoten van het mooie uitzicht. Vinales is een mooie plaats met winkeltjes, restaurantjes en her en der gratis wifi. De volgende dag een rondrit gehad (geregeld door Barbara). De muur van prehistorie bekeken, de Garden Botanical bezocht. Twee grotten bekeken. Ook nog een mooie paardrij trip gehad. En gezien hoe de sigaren gemaakt werden en er uiteraard zelf eentje geprobeerd. Van Vinales zijn wij door Ricardo naar Cienfuegos gebracht. Dit is een Frans koloniale stad gelegen in een mooie baai. Onze casa lag in het centrum en was voorzien van een mooie binnentuin. Vanaf Cienfuegos ging onze trip verder naar Trinidad. De volgende dag stond er een gids (door Barbara geregeld) op de stoep. Zij heeft ons lopend door Trinidad begeleid en van alles over de geschiedenis verteld. Toen we terug kwamen in onze casa hadden we bedacht om naar de Topes de Collantes te gaan. Een berichtje gestuurd naar Ricardo en hij kwam ons ophalen, zijn eerste reactie was, dat het gevaarlijk was. Achteraf was het een pittige wandeling en inderdaad Ricardo had gelijk het was ook niet helemaal ongevaarlijk. Ook hebben we parque El Cubano nog bezichtigd en heerlijk gezwommen bij de waterval. Op 12 maart 2023 bleek dat de tijd opeens een uur naar voren was gezet. Dus toen hadden we nog maar 5 uurtjes tijdverschil met Nederland. Van Trinidad zijn wij naar Santa Clara gereden en van daaruit zijn we naar Varadero gegaan, om daar de laatste dagen van onze reis te verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld. Barbara, namens ons (Rob en Petra) bedankt voor de goede service en begeleiding.

  8 februari 2023

  Marielle (Boxmeer, Nederland)
  Bárbara van Cuba4allreizen heeft ons weer helemaal ontzorgd in Cuba. Ze heeft voor ons de transfers van en naar het vliegveld, een hotel en de casa particular geregeld, de accomodaties en ook een auto met chauffeur voor een aantal dagen in de provincie Pinar del Río. Zo werden we voor de kortere afstanden in een cocotaxi rondgereden en de langere afstanden meestal in een prachtige oldtimer. Uit eerdere ervaring wisten we all dat Bárbara alles tot in de puntjes verzorgt. Het enige wat wij nog moesten doen was dus gewoon meer dan 100% genieten. No worries. Heerlijk. Relaxed. Dank je wel Bárbara!

  8 februari 2023

  Onno en familie (Nederland)
  We hebben een heel bijzondere en leuke vakantie gehad. Echt een hele mooie reis in een land waar alles anders lijkt dan bij ons. Maar echt heel leuk! Ook de kinderen hebben ervan genoten en hun ogen uitgekeken hoe het leven in Cuba werkt en functioneert. Daarnaast vonden we het ook een heel mooi land met prachtige stranden en mooie natuur. We waren ook zeer positief verrast over hoe aardig mensen waren . Onze kennis van de Spaanse taal heeft daar zeker ook bij geholpen. We hadden bijna 3000km gereden, maar dit was geen enkele moment vervelend. Onderweg was altijd zoveel te zien. De route die je had uitgezet vonden we echt heel mooi en interessant. Hoewel zoveel steden bezoeken soms ook wel vermoeiend was. Alles Casas zijn ons zeer goed bevallen. De eigenaren hebben allemaal een best gedaan om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dat is goed gelukt! We hebben met z’n vijven echt een onvergetelijke reis gehad en zoveel mooie, nieuwe en interessante dingen gezien en mensen gesproken. We willen jou dan ook echt hartelijk danken voor de goede organisatie en de mooie reis!!

  14 november 2022

  Willem Koning (Nederland)
  Ja waar moet ik beginnen, zoveel indrukken en zoveel gezien en meegemaakt. We hadden bij meerdere agencies offerte aangevraagd voor onze rondreis, Barbara kwam het best uit de bus en was de enige die ons een auto met chauffeur aanraadde, wat heel verstandig bleek te zijn. De wegen op Cuba zijn erg slecht en bewegwijzering is er ook een dingetje, met onze chauffeur Ricardito hebben we een relaxte trip gehad door Cuba. begonnen in Havanna via Vinales,en gyron naar Trinidad om de laatste dagen te eindigen in Varadero. Havanana is een intrigerende stad waar altijd wat te beleven is. In Vinales was de paardrijtrip een topper, in Giron hebben we heerlijk gesnorkeld en hebben de rest van de dag doorgebracht op het all in clusiv strand er vlak naast waar je voor 1400 peso’s een lunch krijgt, de hele dag gratis drinken kunt halen en op mooie ligbedjes kunt genieten van het mooie strand of kunt gaan snorkelen. De Casa particulares waren een leuke ervaring, waar we een aantal malen hebben kunnen genieten van de kookkunsten van de eigenaren, iets wat zeker aan te raden is om ter plekke te vragen. De laatste dagen van de trip hebben we doorgebracht op een resort in Varadero, wat we zelf geboekt hadden via Tui waardoor we ook een rechtstreekse vlucht hadden vanaf Schiphol Amsterdam.. Barbara, namens ons alle 4 bedankt voor de goede service en prima begeleiding.

  25 september 2022

  Everdine Van Harten van Veelen (Nederland)
  Wij als gezin hebben de maand juli een rondreis gemaakt die in samenspraak met Barbara was georganiseerd. Wij zijn gestart in Havana naar Viñales, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Camaguey, Bayamo, Santiago de Cuba, Mayari, Guardalavaca, Moron en Havana. Overnacht in casas. We hebben diverse activiteiten gedaan en plaatsen bezocht. Zipline, rondrit paarden, snorkelen, musea, strand, watervallen, grotten. Onze reis ook iets moeten aanpassen door de brandstof problemen op het eiland, ook de stroomuitval is zeer regelmatig en langdurig. Wij hadden een fijne en vriendelijke chauffeur Duviel die ook veel kon vertellen. Wij hebben veel van Cuba gezien en het dagelijkse leven meegemaakt.

  22 juli 2022

  Mark en Angela (Nederland)admin
  Hola Barbara, We hebben erg genoten van Cuba. Alles was prima geregeld. Orge was een fijne chauffeur, de rit door Havana was interessant. De excursie naar bezienswaardigheden van Viñales (the Mural uit de prehistorie, la cueva del palanque en la cueva del indio) konden door elektriciteit storing helaas niet door gaan. We konden dat eventueel de volgende dag nog doen maar dan moesten we een taxi huren. De paardrijtocht met de koffie en rumtour was leuk. De casa met ontbijt was prima. Ze waren erg aardig en behulpzaam. We hebben in het dorpje heerlijk gegeten en cocktails gedronken😀. 13 juli kwam Mariano ons ophalen. Een hele aardige en goed Engels sprekende man. Hij weet ontzettend veel over Cuba. Playa Giron was leuk, de snorkeltour en de grot met de visjes was leuk. De krokodillenfarm vonden we erg tegenvallen, veel van het zelfde, veel krokodillen in te kleine hokken. En we zijn heerlijk naar het strand geweest. De casa bij Caballo was goed, hij had de eerste avond een enorme vis en krab klaargemaakt. We moesten met kaarslicht eten omdat de stroom was uitgevallen. De volgende stop was in Trinidad. Wat een prachtige stad! De casa was prima, met een eigen dakterras. De citytrip met de gids was ontzettend leuk en interessant. Ze sprak heel goed Engels en wist veel te vertellen. De hike naar de waterval was erg erg mooi, zeker de moeite waard. Ook hebben wij het historisch museum in Trinidad bezocht. We hebben heerlijk gegeten en cocktails gedronken met mooie muziek. De reis naar Varadero was ook de moeite waard. We waren erg blij en zeer tevreden over Mariano 😀. Varadero was voor 3 dagen prima, heerlijk strand!

  11 april 2022

  Jan de Meulenaere & Inge (België)
  Een auto huren op Cuba is niet evident maar met de hulp van Barbara is dit toch vlot gelukt. De afhandeling ter plekke verliep vlot en de auto was in prima staat. Barbara is snel, helder en correct in haar communicatie.

  2 maart 2020

  JYannick & Margerit (België))
  Vorig jaar hebben we op de vakantiebeurs Barbara ontmoet. Cuba stond al lang op onze bucketlist, dus we hebben niet lang getwijfeld om via Cuba4All onze reis te boeken. De expertise, kennis en de gastvrijheid van Barbara hebben ons overtuigd. Doorheen de periode vooraf aan de reis voelden we al dat dit helemaal goed ging komen, en zo was het ook: februari 2020 hebben wij Cuba bezocht en Barbara heeft ons 1000% in de watten gelegd en één van onze mooiste reizen ooit georganiseerd. We voelden ons in alle Casas Particulares ongelofelijk thuis en hebben tijdens onze reis fantastische en vriendelijke mensen leren kennen. In Havana hebben we een zeer mooie rondleiding gehad met Devora, de ontmoeting met de ouders van Barbara was net als thuiskomen bij familie (waarvoor dank aan haar mama voor de hartelijke ontvangst), daarnaast werden we op Valentijn ook fantastisch verwend met een heerlijk diner,… en nog zoveel meer! Cuba was voor ons echt een ontdekkingsreis naar het verleden van de Caraïben op het ritme van de salsa. We zijn er telkens weer verrast door dit wonderlijke land. Cuba, por siempre en nuestro corazon!

  25 augustus 2019

  Alie de Haas (Nederland)
  Wij zijn van 15 – 29 augustus met ons gezin in Cuba geweest. We hadden onze wensen aan Barbara gemaild en na wat mailtjes over en weer kwam daar een prima reisvoorstel uit, waar we ons helemaal in konden vinden. We hebben dan ook een toptijd gehad. Havana is een mooie stad, die bol staat van de geschiedenis. In Vinales en omstreken hebben we genoten van de mooie natuur. Ook in Playa Giron en Trinidad hebben we een goede tijd gehad. We hebben onze reis afgesloten in Varadero, in een resort. Dit was leuk om een keer mee te maken, maar je merkt niet meer dat je in Cuba bent. Eric was 7 dagen onze chauffeur/gids. Hij is een goede chauffeur en hij heeft een mooie old-timer (die soms ook echt oud blijkt te zijn). Hij spreekt heel goed Engels en weet veel over zijn land te vertellen. Hoogtepunten voor ons waren; eigenlijk de gehele reis. Het oude deel van Havana, Paardrijden in Vinales, snorkelen in de Varkensbaai, Trinidad, de watervallen etc. allemaal ontzettend mooi. Cuba was wat ons betreft heel bijzonder, omdat je echt in een andere wereld te recht komt. Barbara had alles goed geregeld; het mooie programma, de excursies, de casas particulares en Eric (echt een topper) hebben er voor gezorgd dat we een hele bijzondere reis hebben gemaakt. Barbara bedankt voor de goede zorgen.

  14 april 2019

  Familie Vakantie (Herentals, België)
  Beste Barbara, We hebben een fantastische reis mogen beleven, dankzij uw goede contacten met de plaatselijke bevolking. We vonden alle casas particulares tip top. Havana: Alina is een heel warme persoon 😊. We hebben elke ochtend genoten van een heerlijk ontbijt en de kamers waren netjes en proper. Devora is een hele lieve en attente gids die ons het Modern Havana heeft leren kennen. De ontmoeting met je ouders was warm en hartelijk en het eten was heel lekker. Bedank nogmaals je ouders van ons 😊. Eric is echt een schat van een gids; zijn Engels is uitstekend, hij weet veel, is heel attent: hij had voor onze jarige een cake voorzien op haar verjaardag 😊. Vinales: De dokteres en haar zoon waren vriendelijke mensen. De kamer was wederom netjes en proper en we hebben er 1 x een lekker diner gegeten. De locatie is prachtig!! De excursie te paard was fenomenaal!! We hebben op eigen houtje ook nog een excursie naar Cayo Levisa gedaan: prachtig wit zandstrand! Playa Giron: Ook deze eigenaar is een schat van een man en we hebben er een overheerlijk diner gehad!! Het snorkelen was ook weer wondermooi ! Een hele attente instructeur. Het was mijn eerste keer en ik heb me geen enkel moment angstig gevoeld. Trinidad: Hostal Novony is een hele mooie casa op een goede locatie en met een hele lieve eigenares. Hele mooie kamers met terras en heerlijk ontbijt. De excursies waren allemaal top!! Zeker omdat we Eric weer hadden als gids 😊. Ook de gids van de bicitaxi, Duviel Lopez Garcia was echt wel een topper! Varadero: Om ontspannen af te sluiten is het Bella Costa hotel een zéér goed adres. We hadden mooie kamers met zicht op zwembad en zee. Beste Barbara, nogmaals hartelijk dank, het was voor ons een TOPVAKANTIE!!! Doe zo verder!!!! Ik kan alleen maar Cuba4all aanbevelen aan iedereen die het authentieke Cuba wil ontdekken!!!

  4 april 2019

  Frans & Will Bergman (Heino, Nederland)
  Naar Cuba? Dan is er maar één optie. Alleen met Cuba4all Reizen. Maart 2019 hebben wij 3 weken door Cuba gereisd. Barbara heeft alles tiptop geregeld: de casa’s, Eric onze chauffeur/gids, de excursies. De reis was helemaal op onze maat. Dus wil je naar Cuba? Dan eerst naar Barbara. Barbara heel erg bedankt voor het slagen van een fijne vakantie.

  20 februari 2019

  Jan Aart en Kirsten (Nederland)
  Wat hebben wij een onwijs gave reis door Cuba gemaakt!! In september 2018 onze reis naar Cuba uitgezocht. Via het internet kwamen we op de website van Barbara terecht en een offerte opgevraagd. Barbara bood ons allerlei mogelijkheden en een paar weken later hadden we geboekt. Vanaf het moment van boeken heeft Barbara ons op de hoogte gehouden, konden we voor elke vraag bij haar terecht en kregen we snel reactie. Heel fijn! Afgelopen maand hebben we de reis gemaakt en we hebben een fantastische vakantie gehad! Alles was erg goed geregeld door Barbara en het klopte allemaal. Het aantal dagen per plaats, de casa’s, de gave privé oldtimers, de diverse omgevingen, het was geweldig. Barbara, we raden je bij iedereen een die naar Cuba gaat, ga zo door! Nogmaals super bedankt voor alles!!

  15 februari 2019

  Lieve en Patrick (Humbeek, België)
  Toen we besloten hadden om een reis naar Cuba te maken, zijn we per toeval op de website van” Cuba4all” terecht gekomen. We kregen van Barbara een uitgebreid reisvoorstel en dit sprak ons onmiddellijk aan. Mits enkele aanpassingen konden we ons verheugen op de reis met privé chauffeur in een echte oldtimer (een Ford uit 1956!). De werking met Barbara is steeds vlot verlopen en je krijgt een gedetailleerde reisbeschrijving met alle info van de casa’s. Met Eric – onze privé chauffeur – hadden wij dan ook een goede en veilige chauffeur die dan ook nog eens een uitstekende gids en tolk bleek te zijn. Een aanrader. Top! En zonder Devora te vergeten natuurlijk. Zij was een zeer goede contactpersoon/gids om ons Havana en Cuba te leren kennen. Ook de casa particulares en de uitbaters hiervan zijn allen heel goed meegevallen, de ene uiteraard wat beter dan de andere (maar dat heb je met hotels ook). Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Niettegenstaande we enkel via mail contact gehad hebben met Cuba4all reizen kijken we terug op een geslaagde rondreis, en indien vrienden/kennissen een reis naar Cuba plannen zullen we hen zeker aanraden om contact op te nemen met deze organisatie. Barbara, nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van deze mooie reis.

  18 januari 2019

  Marcel en mireille (Amersfoort, Nederland)
  Wat een prachtige rondreis hebben wij gemaakt. Aan te raden is de reis te maken met prive chauffeur, Zoals wij gedaan hebben. Eric kent het reisschema, weet zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt. Het duurt niet lang of je beschouwt Eric niet meer als gids, maar meer als vriend. De eigenaren van de casa’s zijn super vriendelijk, de kamers zijn heel schoon . Wij hebben heerlijk ontbeten. Vanuit de casa’s wordt je opgehaald voor de excursie van die dag. De eigenaren kennen het reisschema ook. Het loopt zo soepel in elkaar over . De laatste paar dagen hebben we op onszelf doorgebracht in een hotel. Wij hebben genoten van de rust aan het zwembad, maar schrokken van de massa mensen aan de buffetten in de eetzaal . Wij zijn blij dat we het echte Cuba ook hebben gezien ,want in het hotel merk je daar niets van. Het is een fijn idee dat Barbara ook Nederlands spreekt en korte lijntjes heeft met de gidsen en de casa,s Wij denken nog elke dag terug aan het mooie Cuba en de vriendelijke Cubanen. De oldtimers en de prachtige statige kleurrijke huizen. Barbara .dank je wel voor fijne reis die je zo zorgvuldig hebt verzorgd. Doe Eric, devora en je ouders de hartelijke groeten van ons. En hopelijk tot snel voor het andere deel van Cuba.

  9 januari 2019

  Rian V. (Nederland)
  Geweldige rondreis gehad door heel Cuba. Alles was heel goed geregeld door Barbara. Toppie gedaan. Alle casa’s waren super, goed ontbijt en heerlijke diners. Hotels waren wat minder. Mooi land, lieve mensen. Veel cultuur en natuur gezien. Prachtig. Bedankt voor het verzorgen van onze geweldige reis.

  5 november 2018

  Familie Leyman (België)
  Wij hebben fantastisch genoten van ons verblijf en de activiteiten in je thuisland. De overgang naar dit frisse, mistige België is nu uiteraard veel minder. Uw slogan “authentiek Cuba” heeft aan al onze verwachtingen beantwoord en we hebben daarmee toch een klein beetje het leven met de mensen ter plaatse kunnen meemaken. De casas particulares waren allen goed in orde, mooi ingericht, zeer vriendelijke mensen en een prima lokaal ontbijt. Die mensen deden daar alle moeite om het ons naar onze zin te maken. Een dikke proficiat voor hen! Jammer voor ons dat wij geen Spaans spraken, maar met de nodige gebaren konden wij ons wel uit de slag trekken. De rondrit met de 2 oldtimers ( Havana en West Cuba) waren een nostalgische belevenis. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe die ene Ford het de hele reis heeft volgehouden. Het programma zat goed in elkaar: de rondritten in Havana en Trinidad, de mooie landschappen, de prachtige wandelingen in de geweldige natuur. De tocht met de paarden in Vinales moet je zeker behouden. Zo kwamen wij in een prachtig stuk natuur, waar we anders nooit zouden gekomen zijn. Daar hebben we echt van genoten! De begeleiders waren zeer behulpzaam, alhoewel ik toch iets meer uitleg had verwacht van Devora ( ikzelf ben trouwens reisgids in Europa en ik kan dus toch wat vergelijken). In Trinidad hebben we zelf een extra gids genomen om de stad wat beter te leren kennen. Eric, de chauffeur, was een fantastische persoon, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niets was hem teveel. Hij heeft alle wandelingen meegedaan en ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet met zo een goede fysiek. Hoewel hij wel last had om de Topes de Collantes en het Parque el Cubano uit elkaar te houden ( hij was van mening dat beiden op dezelfde plaats lagen, waardoor er wat discussie was omtrent het vervoer) Eén minpuntje ter verbetering: bij aankomst in Havana bleek nergens een persoon met een naambordje te bekennen. Na een lange, vermoeiende vliegreis was die eerste indruk toch een kleine ontgoocheling. We hebben dan Danilo opgebeld en die wist ons dan te vertellen dat we ons moesten begeven naar het busbedrijf aan de overzijde van de straat. Na wat zoekwerk hebben we tenslotte het bureau gevonden en daar bleek gelukkig onze naam op de lijst vermeld. Van daaruit werd dan wel het vervoer geregeld. Dus het vervoer van en naar de luchthaven moet nu blijkbaar door een staatsfirma worden uitgevoerd. Gelieve dit misschien in het vervolg op het dag-aan-dagprogramma te vermelden. Voor de rest niets dan lof voor het programma en de organisatie. Vooral ook het opvolgen van onze reis en een welkomstwoordje achteraf stellen we zeer op prijs. We zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Bedankt voor alles en hopelijk tot weerziens!

  18 oktober 2018

  Spencer Brouwers (Castricum)
  Bouwsteen Matanzas :Hostel Danita was heel goed verzorgd, heb daar ook alle diners genomen. Was perfect verzorgd. Danita sprak een beetje engels. Het bezoek aan de Bellamar Grotten viel een beetje tegen, de grotten van Han zijn mooier. De 3d film vooraf beloofde veel maar dat werd niet waargemaakt met het bezoek van de grot. 30 Meter afdalen in de vochtige atmosfeer en weer naar boven klimmen was volgens mij niet de moeite. Het natuurreservaat La Arboleda was wel mooi, maar naar mijn mening niet echt spectaculair. De natuur rond Matanzas was wel erg mooi. Bouwsteen Terug naar het verleden : Hostel Patrico in Trinidad was goed verzorgd. Ontbijt was goed. Heb daar niet gedineerd (weet ook niet of dat mogelijk was). Sr.Patricio sprak geen woord engels alleen spaans (en ik spreek geen woord spaans). Heb een hele mooie rit door de omgeving van Trinidad met een koets gemaakt (met een engels sprekende gids). Het bezochte natuurgebied was ook mooi, helaas had het de dag tevoren veel geregend waardoor het pad naar de waterval werd afgeraden wegens gladheid. De taxi chauffeur heeft een rondrit gemaakt langs een aantal interessante punten waarvan een paar met heel mooi uitzicht. We hebben ook een koffie huisje bezocht waar de bonen zelf werden gebrand en gemalen. Was wel leuk. Ook een gebied bezocht waar een heleboel verschillende soorten koffie planten (struiken/bomen) stonden. Bouwsteen Cuba Natuurparadijs : Playa Giron kon wegens het weer niet waar maken waarvoor ik gekomen was (er trok een orkaan langs met veel water). Als alternatief heb ik een bezoek gebracht aan het natuurgebied Zapata en daar een hele mooie tocht gelopen onder leiding van een engels spreken gids. Het hostel Carballo and Maydi was geweldig. De kamer was prima (lekker ruim) en ik heb ook alle diners daar genomen. Het eten was overvloedig (volgens mij geschikt voor 2 tot 3 personen) en van zeer goede kwaliteit (o.a. kreeft) en met zeer veel variatie. Hier heb ik het meest uitgebreide ontbijt en diner gekregen van alle casa’s. De gastheer Sr Carballo was heel vriendelijk maar sprak maar een paar woorden engels. Ik heb ondanks dat toch goed met hem kunnen communiceren. Hij was zeer behulpzaam met het zoeken naar alternatieven voor het snorkelen en de tocht naar Guama en de krokodillen farm. Hostel San Fernando in Cienfuegos viel een beetje tegen. De gastvrouw was hartelijk en vriendelijk, maar het ontbijt was afgemeten (wel voldoende maar niet veel keus en o.a. geen vleeswaren). Ik heb hier ook 2 keer gedineerd, maar ook het diner was afgemeten (en beperkt maar wel voldoende) Geen vergelijk met het zeer uitgebreide ontbijt en diner van Sr. Carballo in Playa Giron. Ik zou hier niet nog een keer voor deze casa kiezen. De kamer was klein en naar mijn mening niet geschikt voor 2 personen. Het was genoeg voor mij (1 persoon van 190 cm). De badcel annex toilet was ook niet erg ruim en zeer efficient ingedeeld (en daarom niet ruim bemeten). Casa Torres in Varadero was prima wat de ruimte betreft en het ontbijt en het diner waren ook voldoende/goed. Ik vond alleen de prijs wat hoog (40 cuc voor 1 overnachting zonder ontbijt van 5 cuc). De familie (behalve de opa) sprak goed engels en ze waren heel geinteresseerd in Europa en Nederland. Hele leuke gesprekken gehad. Na aankomst heb ik voor een uurtje het strand bezocht en verder heb ik op de Avenida 1 heel veel oude auto’s zitten fotograferen. De volgende dag met de taxi (Lada) naar het vliegveld. Zoals altijd was ook deze vakantie veel te kort. In het algemeen was de reis prima verzorgd door Barabara (de bus had ik zelf geregeld bij Viazul). Ze is zeer behulpzaam geweest bij het samenstellen van de reis.

  18 augustus 2018

  Laura (Amersfoort)
  Fijne reis gehad. Alle casa’s waren goed de 1 wel beter dan de ander. Wij hebben rondgereist in een eigen huurauto, mijn vriend is automonteur en weet veel en kwam er dus achter dat de auto kapot was dit is erg lastig regelen omdat de verhuurders niet goed Engels praten. Wij hadden van alle accomodaties plattengronden gehad dit maakte het een stuk makkelijker. Wel is het verstandig als je met eigen auto gaat reizen om Sygic WORLD te downloaden. Wij hebben 2 weken in casa’s geslapen en 4 dagen all in clusive, dit was voor ons de eerste keer all in, en ons erg tegengevallen.. het Cuba gevoel was bij ons verdwenen en op bestemming zelf geen fijne sfeer. Als wij het over zouden doen hadden wij echt gekozen in de casa’s te blijven. Alle mensen waren behulpzaam en erg vriendelijk. Verder was onze reis goed verzorgd en hebben wij veel mooie plekken van Cuba ontdekt. Wij zijn ervan overtuigd dat wij nog op tijd gegaan zijn en dat het binnen nu en een aantal jaren heel anders en toeristischer is. SAN José restaurant in Trinidad is een echte aanrader.

  7 februari 2018

  Lisa (Amersfoort)
  Hele fijne reis gehad met Cuba4All. Alles was goed geregeld. De reis gemaakt in een echte oldtimer, mogen verblijven in goed verzorgde casa’s en hele mooie plekken van Cuba gezien. Het contact met Barbara is fijn en oprecht! Zeker een aanrader voor iedereen!

  2 januari 2018

  Dilek en Sheckin (Nederland)
  Nadat wij verschillende reisbureaus hadden bezocht zijn we bij Cuba4all reizen terecht gekomen. Bij de eerste afspraak met Barbara hadden we een goed gevoel. Ze wist waar ze het over had en kon ons veel informatie verstrekken over de planning van de reis. Heel deskundig en zeer vriendelijk. De planning die wij kregen was heel goed uitgewerkt. Barbara heeft tot de goedkeuring van de planning ons altijd heel vriendelijk te woord gestaan. Ze heeft alle tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden en stond altijd klaar. Ook toen wij in Cuba waren was Barbara goed te bereiken. Door onze reis bij haar te boeken hebben wij alle vrije tijd gehad die normaal bij een pakketreis niet te verkrijgen is. In Cuba hebben wij ons nergens druk of zorgen over hoeven te maken. Barbara had haar contacten goed ingeschakeld wat voor ons heel soepel verliep. Wij hebben daar vriendelijke mensen ontmoet die Barbara had geregeld voor verblijf en vervoer. Cuba4All reizen is echt aan te bevelen voor een zorgeloos reis naar Cuba. Wij hebben een geweldige reis gehad. Wij danken Barbara voor al haar inzet!!

  28 december 2017

  Maria en Johan (Nederland)
  Wij zijn 28/11/17 tm 15 dec’17 naar Cuba geweest. En hebben een fantastische reis gehad met een oldtimer en chauffeur we hebben in 7 casas particular overnacht met ontbijt,dit was geweldig de mensen zijn zo lief en behulpzaam het ontbijt was altijd goed en veel fruit. De bedden waren groot en op goede hoogte en op de begane grond,wij zijn 60 plus dus dat was wel een vereiste maar Barbara had alles heel goed geregeld en ze wisten in de casas precies wat wij nodig hadden! Havana was ook heel mooi met zijn prachtige gebouwen en gezellige straatjes. daar hadden we ook een dagexcursie de man wist alles te vertellen waar we ook maar naar toe gingen toppie!En Devora de dame die ons een middag wandelend door oud Havana en het centrum heeft begeleid super gezellig en we hebben nu veel van de cultuur geleerd. En dan ook nog een diner bij de ouders van Barbara thuis heerlijk eten en gezellig. De rond reis was mooi we hebben veel gezien en in Vinales prachtige natuur en heel gezellige plaats genoeg te doen.Hier hebben we een prachtige dag excursie gehad. Trinidad had ik soms het gevoel of ik in een oude film was beland.De tijd heeft daar echt stil gestaan.en allerlei mensen die langs de straat lopen om van alles te verkopen. En de muziek de salsa dansen prachtig. Ik had een cursus Spaans gedaan en heb er veel aan gehad en boekje mee nemen is ideaal. We hebben heel veel foto’s gemaakt. De reis voldeed aan onze verwachtingen en vooral nu het oude Cuba nog authentiek is en het toerisme nog niet de overhand heeft. Het was Geweldig Maria en Johan

  16 november 2017

  Ron M (Rijswijk/Delft)
  Met groep van 8 personen (25-68 jaar) 10 dagen in/op Cuba rondgereisd. Ingewikkelde logistieke uitgangspunten (arrival in HAV op 3 dagen; departure op 2 dagen), beperkt budget (ca.€100 p.p.p.d.) en grote wensenlijst vormden een mix met een hoge moeilijkheidsgraad waar C4aR fraaie en creatieve oplossingen voor vond. Een volle week privé bus met chauffeur en gids zorgden voor een strakke, super interessante, afwisselende en mooi uitgebalanceerde trip: Vinales, Havana, Playa Giron en Trinidad … viva Cuba …

  3 augustus 2017

  Nathalie Dierickx (België)
  Wij (Belgisch gezin met 2 kinderen van 16 en 18 jaar) zijn pas terug van een reis door het westen van Cuba. Eerder bij toeval zijn we terecht gekomen bij Barbara van Cuba4all Reizen. De organisatie van onze reis is perfect verlopen: in 9 dagen van Havanna naar Varadero via Vinales, Playa Giron, Cienfuegos en Trinidad met oldtimer en chauffeur. Het uitgebreide reisprogramma dat we op voorhand hadden gekregen van Barbara werd stipt opgevolgd door de chauffeurs. De verwelkomingen, meestal met welkomstcocktail, in de casas waren steeds hartelijk. Barbara had ons verzekerd dat ze 7/24 bereikbaar was, wat voor ons geruststellend was. We hebben hiervan geen gebruik moeten maken omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Barbara, nogmaals bedankt voor de organisatie van onze Cuba-reis! Een aanrader voor iedereen die Cuba wil ontdekken tussen de lokale bevolking.

  5 juli 2017

  Marjan Van Lint (België)
  Wij zijn net terug van een kleine 3 weken in Cuba: een combinatie van een rond reis in een oldtimer met chauffeur langs casas particulares in het westelijk deel van Cuba met nadien nog wat relaxen in een mooi hotel in Cayo Santa Maria. De rondreis werd perfect georganiseerd door Barbara: de casas zijn goed uitgekozen met super-vriendelijk mensen die zorgen voor een heel nette kamer en badkamer en telkens een schitterend ontbijt. Een beetje spaans kennen is zeker een groot voordeel maar geen noodzaak. Alle uitstappen waren tot in de puntjes geregeld: de gids in Havana, de gids in Vinales, de uitstap te paard,in Vinales, het snorkelen met een begeleider in Playa Giron, de gids in Santa Clara etc. Barbara heeft vanuit Nederland alles perfect onder controle. Te weten dat zij steeds bereikbaar is is een grote geruststelling, maar hadden we niet nodig. Moesten we zelf beter spaans kunnen of moest onze taxi-chauffeur engels gesproken hebben hadden we nog meer uit deze reis gehaald. Dank je Barbara voor deze schitterende reiservaring.

  12 maart 2017

  Robbert en Getty (België)
  In februari hebben wij (stel, midden 40) met Cuba4all een fantastische rondreis van 3 weken in Cuba gemaakt. De persoonlijke aanpak en de adviezen van Barbara en Michael vonden wij heel prettig en waardevol. Ze hebben onze wensen vertaald in een reis met daarin een goede combinatie van steden, natuur, actief en luieren. Alles hebben ze vooraf perfect geregeld. Als het soms niet helemaal goed ging, dan deed de naam van Barbara wonderen. Ook de goede bereikbaarheid van Barbara hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij kijken terug op een fantastische reis in het kleurrijke en luide Cuba. Tip voor reizigers: leer vooraf een beetje Spaans.

  25 januari 2017

  Auke & Geertje de Haan (Nederland)
  Begin November zijn wij met Cuba4all op vakantie geweest. In de korte voorbereidingstijd heeft Bárbara een fantastische reis voor ons in elkaar gezet. Van de muziek in Havanna en Trinidad tot de natuur in Vinales, Topez de Collante en ook het kanoën in het park bij Matanzas in één woord ronduit geweldig. Uitstekend gekozen Casas en chauffeurs hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd. Het deed ons goed dat ook gedurende de reis regelmatig contact was tussen Barbara en de gastverblijven. De persoonlijke aanpak met huisbezoek was voor ons zeer aangenaam. Bedankt voor dit alles. We bevelen jullie van harte aan.

  14 januari 2017

  Familie Ferwerda (Nederland)
  Deze kerstvakantie 6 dagen op Cuba doorgebracht. Door de beperkte tijd hebben we gekozen om vanuit Havanna meteen door te reizen naar Trinidad en daar te verblijven. In en rond Trinidad is voor een pubergezin voor ieder wat te beleven. Cuba4allreizen heeft zich prima afgestemd op onze wensen en we zijn dan ook dik tevreden met de aangeboden faciliteiten. Dit was voor ons een auto met chauffeur, overnachtingen met prima ontbijt en een stadstoer in Havanna. Tip voor de reiziger: Lees CubaConga en probeer wat Spaans te spreken.

  25 september 2016

  Anja en Gertjan (Nederland)
  Wij hadden zelf al een vliegticket en 3 dagen casa geboekt en kwamen bij toeval te recht op de Cuba4all site, na een telefoontje, afspraak gemaakt en bij Barbara en Michael thuis alles door gesproken en bekeken. Het was allemaal heel kort dag maar dat was geen probleem maar een uitdaging, zelfs het boeken van Tropicana hebben ze nog voor ons geregeld. Vanaf het landen op Cuba t/m vertrek hebben we genoten!!! De hele vakantie hebben we ons verbaasd van de perfecte afspraken welke allemaal 100% zijn na gekomen ondanks dat Fidel Castro op de dag van aankomst overleed en we met 9 dagen rouw te maken hadden. Dit gaf natuurlijk een stempel op onze vakantie , geen muziek , geen drank en geen Salsa ook Tropicana ging niet door , Barbara stuurde een bericht en ging alvast kijken wat ze kon betekenen voor ons. We hebben een stukje geschiedenis mee gemaakt heel bijzonder. Bij terug komst had Barbara al toezegging van Tropicana en een week later het geld op onze rekening (grotendeels) ongelofelijk , bedankt !!! We reizen graag de wereld rond maar gaan waarschijnlijk met een combinatie reis nog enkele dagen naar Cuba / Havanna voor de muziek , drank en salsa. Maar zeker weten dit in overleg met CUBA 4 ALL

  18 juli 2016

  Marielle van Benthum (Nederland)
  Cuba4all Reizen heeft ons (twee gezinnen, 6 personen) helemaal ontzorgd. Het enige wat wij hoefden te doen was genieten. Verschillende stukjes van de reis hadden we zelf al geregeld, zoals de vlucht en een aantal overnachtingen. De ontbrekende stukjes wist Bárbara naadloos aan te laten sluiten. Het reisschema dat we van Bárbara kregen was erg gedetailleerd. Omdat ze toevallig ook in Cuba was tijdens onze reis, hebben we haar bij het vliegveld ontmoet en zijn we aan het eind van onze reis nog bij haar thuis wezen eten! Dat was geweldig. We hebben zes dagen een hele lieve privéchauffeur gehad. Heel erg fijn. En verder heeft Bárbara verschillende transfers tussen een aantal steden geregeld en 4 casas particulares. Haar persoonlijke aandacht en nauwkeurigheid zorgden ervoor dat er weinig echt fout kon lopen. We hoefden alleen maar te Genieten. De rest was al geregeld. Heel erg fijn! Ik hoop in de nabije toekomst opnieuw gebruik te kunnen maken van de services van Bárbara. Bedankt Bárbara!

  16 juli 2016

  Monique (Nederland)
  Wij hebben door de goede zorgen van Cuba4all reizen een onvergetelijke rondreis door Cuba gehad. Wat een prachtig land is dat, cultuur, natuur, eigenlijk alles. Het was ook ontzettend leuk en attent dat Bárbara ons persoonlijk op stond te wachten op het vliegveld in Havana. Wij hadden onze vlucht zelf geregeld en verder onze wensen en route doorgegeven aan Bárbara en zij heeft verder alles perfect geregeld, casas, chauffeur, transfers. De casas lagen allemaal erg centraal en waren ook goed. Een volgende keer zullen wij zeker weer onze reis door Cuba4all reizen laten verzorgen.

  5 juni 2016

  Desiree Vermetten (Nederland)
  Mijn dochter en ik zijn eind juni/begin juli naar Cuba gegaan voor een korte kennismaking met het land. We hebben daarvoor contact gezocht met Cuba4all die goede aanbevelingen deed voor de excursies die we wilden maken. De excursies zijn zeer goed bevallen en in overleg met de gids hebben we o.a. het echte Havana ervaren (ook gegeten bij locals). we zijn dan ook zeer blij met wat Cuba4all voor ons heeft georganiseerd en zullen zeker volgend jaar (ja, want wij gaan terug naar dit prachtige land) weer contact opnemen voor de rondreis die wij in gedachten hebben! Dank aan Barbara en de gidsen in Cuba!

  08 januari 2024

  Rita (België) in naam van gans familie
  Wij zijn zeer tevreden over de reisorganisatie en ons verblijf in Cuba! Zeer goede gids in Cienfuegos : David Urquiola : Engels en Franstalig Fijne begeleiding in Trinidad met gids in spe : Beatriz Bandomo Munoz (in opleiding bij Maria) Alle casas : zeer goede ligging en goed onthaal. Geldwissel bij aankomst : geprezen service!… maar liefst niet zoveel kleine bankbiljetten. In ons pakket zaten maar liefst 200 briefjes van 10 CUP en 400 briefjes van 20 CUP. Een licht regenvestje (zoals een K-Way) is een échte aanrader in deze periode van het jaar. Oh, vergeten we vooral niet de lekker taart tgv de verjaardag van Jules! 😊 We vierden daarna samen in het restaurant Don Julio : een geslaagde keuze. Naast de variatie van landschappen, platte land, steden, zee en strand, de grote voorgeschiedenis en de culturele erfenis betreuren wij echter de erbarmelijke toestand van de meeste eilandbewoners en al de tekortkomingen die ermee gepaard gaan. Hopelijk komt er ooit een opening tot een vrijer en welstellender Cuba. …. Maar gans onze familie is eensgezind : blij Cuba te hebben “beleefd”. Met onze beste groeten,

  2 september 2023

  Louise en Michiel (Nederland)
  Wij hebben in augustus 2023 een rondreis gemaakt door Cuba. Het land heeft alles. Zowel stad als plattteland, veel cultuur en natuur. We hebben ervan genoten. We hebben veel leuke, gezellige en lieve mensen ontmoet. Een groot compliment voor Barbara die de reis perfect geregeld heeft. Barbara doet haar uiterste best om aan alle wensen te voldoen. Daarnaast weet ze zo ontzettend veel over Cuba zodat je op de mooiste plekken komt. Dus wil je naar Cuba laat Barbara van Cuba4all het regelen dan ben je gegarandeerd van een mooie vakantie.

  14 juni 2023

  Maria en Rolf (Nederland)
  Voor vakantie wilde wij graag naar een bestemming met een typische cultuur en kwamen hierbij al snel uit op Cuba. Na wat reisbureaus benaderd te hebben hadden wij het beste gevoel bij Cuba4all reizen, Barbara nam onze wensen goed mee en was zeer responsief in het beantwoorden van onze vragen en het geven van nuttige informatie. De reis werd op maat gemaakt tussen de door ons geboekte vliegtickets, zodat de deze mooi gebalanceerd was. De tour door Havana met Raul in zijn Ford Thunderbird was heel mooi, met tussenstop in een barretje waar wij een heerlijke Piña colada hebben gedronken. Wij hebben heel erg genoten van Viñales, met namen van de botanische tuin, tocht met paard naar een tabaksboer en een fietstocht naar restaurant Casa Verde (aanrader). In Playa Girón hebben wij ons laten verbazen door de grote hoeveelheid krabben welke vrij door het land lopen en een zeer informatieve tour door het museum over de Varkensbaai invasie. Vervolgens reisden wij door naar Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara, steden vol met prachtige koloniale gebouwen, waar wij onze ogen uitkeken in zeer speciale maar mooi Cubaanse musea. In Trinidad is de discotheek in de grot zeer aan te raden om uit te gaan. Deze tour was niet het zelfde geweest zonder onze privé chauffeur: Ricardo, een zeer aardige man met veel kennis van Cuba en van de beste restaurants op de tour. De reis in zijn perfect onderhouden Ford Fairlane was zeer gezellig en hij was goed voorbereid op het brandstof tekort. De laatste dagen konden wij aan het strand van Varadero relaxen waarna onze vakantie er helaas weer op zat. Wij zijn heel blij dat wij deze vakantie via Cuba4all reizen hebben geboekt en kunnen dit van harte aan iedereen aanraden.

  19 mei 2023

  Jan en Joan (Nederland)
  Al jarenlang stond Cuba op ons verlanglijstje als vakantiebestemming en nadat een orkaan vorig jaar roet in het eten had gegooid hebben we in april/mei onze droom waargemaakt. In eerste instantie wilden we zelf gaan rondtrekken met een huurauto. Na informatie te hebben ingewonnen bij diverse reisorganisaties kwamen we uiteindelijk bij Cuba4all reizen terecht. Nadat we onze wensen aan Barbara hadden doorgegeven was zij de enige die ons heeft gewezen op de beperkingen waar we met een huurauto rekening moesten houden, een enorme schaarste aan brandstof waar Cuba tijdens onze reisperiode mee te maken had. We hebben het advies van Barbara te harte genomen en gekozen om onze tour te doen met een oldtimer met chauffeur. Achteraf zijn we blij dat we voor deze optie hadden gekozen want brandstof is echt schaars! Onze rondreis hebben we in samenspraak met Barbara op maat samengesteld en alle tips van haar ter harte genomen! Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een onvergetelijke vakantie. Barbara heeft een enorm netwerk in Cuba en staat dag en nacht klaar om eventuele problemen op te lossen zonder dat je je daar zelf druk om hoeft te maken of ook maar iets van merkt. Daarnaast waren de fexibiliteit en persoonlijke benadering voor ons de belangrijkste redenen om juist voor deze kleinere reisorganisatie te kiezen en dat was een gouden keuze! De vliegtickets hebben we zelf geregeld (Brussel-Varadero). Vanaf aankomst was alles perfect geregeld, de transfers van en naar de luchthaven en naar afgesproken excursies verliepen allemaal vlekkeloos. De tour door Havana in de rode Thunderbird van Carlos, de paardrijtocht in Vinales, de snorkelexcursie in Playa Giron, de wandelexcursie door Trinidad zijn enkele hoogtepunten die Barabara heeft geregeld. Het grootste deel van onze rondreis hadden we de beschikking over een vaste chauffeur, Ricardo, die veel wist te vertellen over het leven in Cuba en de restaurantjes waar je beslist moest gaan eten. We hebben een leuke tijd met Ricardo beleefd, een aardige, spraakzame en bescheiden man waarmee we fijne band hebben opgebouwd. We hebben overnacht in door Barbara aanbevolen casas particulares en waren allemaal naar onze wens. Positieve uitschieters waren de casas in Havana, Vinales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara. Onze vakantie hebben we de laatste dagen afgesloten in Varadero. Wij posten niet snel een recensie op internet maar voor Cuba4all reizen maken we een uitzondering. Voor iedereen die nog twijfelt: ga in zee met Barbara en je zult er geen spijt van krijgen! Het was een top vakantie waarbij alles uitstekend was geregeld. Bedankt voor de geweldige service en organisatie! PS Indien je naar Cuba gaat volg dan het advies van Barbara op om medicijnen, kleding en speelgoed voor de mensen mee te nemen. Ze zijn je ontzettend dankbaar!

  5 april 2023

  Ria en familie (Nederland)
  Wat een prachtige reis hebben wij mee mogen maken! Cuba4all Reizen heeft ons alle zorgen uit handen genomen, wat was het allemaal goed geregeld. We hebben ontzettend veel dingen gezien en beleefd, van een oldtimertocht door Havana tot paardrijden in het prachtige Viñales. Er is goed geluisterd naar onze wensen, alles wat we wilden was mogelijk. We raden Cuba4all Reizen aan iedereen die kennis wil maken met dit bijzondere, prachtige land aan. Barbara, nogmaals ontzettend bedankt!

  21 maart 2023

  Rob en Petra (Nederland)
  Vorig jaar ontstond het idee om op reis naar Cuba te gaan. De vliegtickets hebben we zelf geboekt. De reisdata aan Barbara doorgegeven. Wij hebben ervoor gekozen om de gehele reis bij Casa particulares te verblijven. Barbara had diverse excursies binnen onze reis verwerkt. Gedurende de reis hadden wij een eigen prive chauffeur (Ricardo Estevez) tot onze beschikking. Hij heeft ons mooie plekjes laten zien. Onze eerste stop was Havana. Barbara had netjes geregeld dat daar de eerste Cubaanse Pesos klaar lagen. En een 2,5 gig telefoonkaartje. In Havanna nog samen met Carlos (een markante man, geheel in het wit gekleed) in zijn rode cabriolet een rondtrip gemaakt. Op 5 maart 2023 heeft Ricardo ons naar Vinales gebracht. Een plaats in een vallei dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO is opgenomen. De rotsformatie “Mongote” bekeken en genoten van het mooie uitzicht. Vinales is een mooie plaats met winkeltjes, restaurantjes en her en der gratis wifi. De volgende dag een rondrit gehad (geregeld door Barbara). De muur van prehistorie bekeken, de Garden Botanical bezocht. Twee grotten bekeken. Ook nog een mooie paardrij trip gehad. En gezien hoe de sigaren gemaakt werden en er uiteraard zelf eentje geprobeerd. Van Vinales zijn wij door Ricardo naar Cienfuegos gebracht. Dit is een Frans koloniale stad gelegen in een mooie baai. Onze casa lag in het centrum en was voorzien van een mooie binnentuin. Vanaf Cienfuegos ging onze trip verder naar Trinidad. De volgende dag stond er een gids (door Barbara geregeld) op de stoep. Zij heeft ons lopend door Trinidad begeleid en van alles over de geschiedenis verteld. Toen we terug kwamen in onze casa hadden we bedacht om naar de Topes de Collantes te gaan. Een berichtje gestuurd naar Ricardo en hij kwam ons ophalen, zijn eerste reactie was, dat het gevaarlijk was. Achteraf was het een pittige wandeling en inderdaad Ricardo had gelijk het was ook niet helemaal ongevaarlijk. Ook hebben we parque El Cubano nog bezichtigd en heerlijk gezwommen bij de waterval. Op 12 maart 2023 bleek dat de tijd opeens een uur naar voren was gezet. Dus toen hadden we nog maar 5 uurtjes tijdverschil met Nederland. Van Trinidad zijn wij naar Santa Clara gereden en van daaruit zijn we naar Varadero gegaan, om daar de laatste dagen van onze reis te verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld. Barbara, namens ons (Rob en Petra) bedankt voor de goede service en begeleiding.

  8 februari 2023

  Marielle (Boxmeer, Nederland)
  Bárbara van Cuba4allreizen heeft ons weer helemaal ontzorgd in Cuba. Ze heeft voor ons de transfers van en naar het vliegveld, een hotel en de casa particular geregeld, de accomodaties en ook een auto met chauffeur voor een aantal dagen in de provincie Pinar del Río. Zo werden we voor de kortere afstanden in een cocotaxi rondgereden en de langere afstanden meestal in een prachtige oldtimer. Uit eerdere ervaring wisten we all dat Bárbara alles tot in de puntjes verzorgt. Het enige wat wij nog moesten doen was dus gewoon meer dan 100% genieten. No worries. Heerlijk. Relaxed. Dank je wel Bárbara!

  8 februari 2023

  Onno en familie (Nederland)
  We hebben een heel bijzondere en leuke vakantie gehad. Echt een hele mooie reis in een land waar alles anders lijkt dan bij ons. Maar echt heel leuk! Ook de kinderen hebben ervan genoten en hun ogen uitgekeken hoe het leven in Cuba werkt en functioneert. Daarnaast vonden we het ook een heel mooi land met prachtige stranden en mooie natuur. We waren ook zeer positief verrast over hoe aardig mensen waren . Onze kennis van de Spaanse taal heeft daar zeker ook bij geholpen. We hadden bijna 3000km gereden, maar dit was geen enkele moment vervelend. Onderweg was altijd zoveel te zien. De route die je had uitgezet vonden we echt heel mooi en interessant. Hoewel zoveel steden bezoeken soms ook wel vermoeiend was. Alles Casas zijn ons zeer goed bevallen. De eigenaren hebben allemaal een best gedaan om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dat is goed gelukt! We hebben met z’n vijven echt een onvergetelijke reis gehad en zoveel mooie, nieuwe en interessante dingen gezien en mensen gesproken. We willen jou dan ook echt hartelijk danken voor de goede organisatie en de mooie reis!!

  14 november 2022

  Willem Koning (Nederland)
  Ja waar moet ik beginnen, zoveel indrukken en zoveel gezien en meegemaakt. We hadden bij meerdere agencies offerte aangevraagd voor onze rondreis, Barbara kwam het best uit de bus en was de enige die ons een auto met chauffeur aanraadde, wat heel verstandig bleek te zijn. De wegen op Cuba zijn erg slecht en bewegwijzering is er ook een dingetje, met onze chauffeur Ricardito hebben we een relaxte trip gehad door Cuba. begonnen in Havanna via Vinales,en gyron naar Trinidad om de laatste dagen te eindigen in Varadero. Havanana is een intrigerende stad waar altijd wat te beleven is. In Vinales was de paardrijtrip een topper, in Giron hebben we heerlijk gesnorkeld en hebben de rest van de dag doorgebracht op het all in clusiv strand er vlak naast waar je voor 1400 peso’s een lunch krijgt, de hele dag gratis drinken kunt halen en op mooie ligbedjes kunt genieten van het mooie strand of kunt gaan snorkelen. De Casa particulares waren een leuke ervaring, waar we een aantal malen hebben kunnen genieten van de kookkunsten van de eigenaren, iets wat zeker aan te raden is om ter plekke te vragen. De laatste dagen van de trip hebben we doorgebracht op een resort in Varadero, wat we zelf geboekt hadden via Tui waardoor we ook een rechtstreekse vlucht hadden vanaf Schiphol Amsterdam.. Barbara, namens ons alle 4 bedankt voor de goede service en prima begeleiding.

  25 september 2022

  Everdine Van Harten van Veelen (Nederland)
  Wij als gezin hebben de maand juli een rondreis gemaakt die in samenspraak met Barbara was georganiseerd. Wij zijn gestart in Havana naar Viñales, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Camaguey, Bayamo, Santiago de Cuba, Mayari, Guardalavaca, Moron en Havana. Overnacht in casas. We hebben diverse activiteiten gedaan en plaatsen bezocht. Zipline, rondrit paarden, snorkelen, musea, strand, watervallen, grotten. Onze reis ook iets moeten aanpassen door de brandstof problemen op het eiland, ook de stroomuitval is zeer regelmatig en langdurig. Wij hadden een fijne en vriendelijke chauffeur Duviel die ook veel kon vertellen. Wij hebben veel van Cuba gezien en het dagelijkse leven meegemaakt.

  22 juli 2022

  Mark en Angela (Nederland)admin
  Hola Barbara, We hebben erg genoten van Cuba. Alles was prima geregeld. Orge was een fijne chauffeur, de rit door Havana was interessant. De excursie naar bezienswaardigheden van Viñales (the Mural uit de prehistorie, la cueva del palanque en la cueva del indio) konden door elektriciteit storing helaas niet door gaan. We konden dat eventueel de volgende dag nog doen maar dan moesten we een taxi huren. De paardrijtocht met de koffie en rumtour was leuk. De casa met ontbijt was prima. Ze waren erg aardig en behulpzaam. We hebben in het dorpje heerlijk gegeten en cocktails gedronken😀. 13 juli kwam Mariano ons ophalen. Een hele aardige en goed Engels sprekende man. Hij weet ontzettend veel over Cuba. Playa Giron was leuk, de snorkeltour en de grot met de visjes was leuk. De krokodillenfarm vonden we erg tegenvallen, veel van het zelfde, veel krokodillen in te kleine hokken. En we zijn heerlijk naar het strand geweest. De casa bij Caballo was goed, hij had de eerste avond een enorme vis en krab klaargemaakt. We moesten met kaarslicht eten omdat de stroom was uitgevallen. De volgende stop was in Trinidad. Wat een prachtige stad! De casa was prima, met een eigen dakterras. De citytrip met de gids was ontzettend leuk en interessant. Ze sprak heel goed Engels en wist veel te vertellen. De hike naar de waterval was erg erg mooi, zeker de moeite waard. Ook hebben wij het historisch museum in Trinidad bezocht. We hebben heerlijk gegeten en cocktails gedronken met mooie muziek. De reis naar Varadero was ook de moeite waard. We waren erg blij en zeer tevreden over Mariano 😀. Varadero was voor 3 dagen prima, heerlijk strand!

  11 april 2022

  Jan de Meulenaere & Inge (België)
  Een auto huren op Cuba is niet evident maar met de hulp van Barbara is dit toch vlot gelukt. De afhandeling ter plekke verliep vlot en de auto was in prima staat. Barbara is snel, helder en correct in haar communicatie.

  2 maart 2020

  JYannick & Margerit (België))
  Vorig jaar hebben we op de vakantiebeurs Barbara ontmoet. Cuba stond al lang op onze bucketlist, dus we hebben niet lang getwijfeld om via Cuba4All onze reis te boeken. De expertise, kennis en de gastvrijheid van Barbara hebben ons overtuigd. Doorheen de periode vooraf aan de reis voelden we al dat dit helemaal goed ging komen, en zo was het ook: februari 2020 hebben wij Cuba bezocht en Barbara heeft ons 1000% in de watten gelegd en één van onze mooiste reizen ooit georganiseerd. We voelden ons in alle Casas Particulares ongelofelijk thuis en hebben tijdens onze reis fantastische en vriendelijke mensen leren kennen. In Havana hebben we een zeer mooie rondleiding gehad met Devora, de ontmoeting met de ouders van Barbara was net als thuiskomen bij familie (waarvoor dank aan haar mama voor de hartelijke ontvangst), daarnaast werden we op Valentijn ook fantastisch verwend met een heerlijk diner,… en nog zoveel meer! Cuba was voor ons echt een ontdekkingsreis naar het verleden van de Caraïben op het ritme van de salsa. We zijn er telkens weer verrast door dit wonderlijke land. Cuba, por siempre en nuestro corazon!

  25 augustus 2019

  Alie de Haas (Nederland)
  Wij zijn van 15 – 29 augustus met ons gezin in Cuba geweest. We hadden onze wensen aan Barbara gemaild en na wat mailtjes over en weer kwam daar een prima reisvoorstel uit, waar we ons helemaal in konden vinden. We hebben dan ook een toptijd gehad. Havana is een mooie stad, die bol staat van de geschiedenis. In Vinales en omstreken hebben we genoten van de mooie natuur. Ook in Playa Giron en Trinidad hebben we een goede tijd gehad. We hebben onze reis afgesloten in Varadero, in een resort. Dit was leuk om een keer mee te maken, maar je merkt niet meer dat je in Cuba bent. Eric was 7 dagen onze chauffeur/gids. Hij is een goede chauffeur en hij heeft een mooie old-timer (die soms ook echt oud blijkt te zijn). Hij spreekt heel goed Engels en weet veel over zijn land te vertellen. Hoogtepunten voor ons waren; eigenlijk de gehele reis. Het oude deel van Havana, Paardrijden in Vinales, snorkelen in de Varkensbaai, Trinidad, de watervallen etc. allemaal ontzettend mooi. Cuba was wat ons betreft heel bijzonder, omdat je echt in een andere wereld te recht komt. Barbara had alles goed geregeld; het mooie programma, de excursies, de casas particulares en Eric (echt een topper) hebben er voor gezorgd dat we een hele bijzondere reis hebben gemaakt. Barbara bedankt voor de goede zorgen.

  14 april 2019

  Familie Vakantie (Herentals, België)
  Beste Barbara, We hebben een fantastische reis mogen beleven, dankzij uw goede contacten met de plaatselijke bevolking. We vonden alle casas particulares tip top. Havana: Alina is een heel warme persoon 😊. We hebben elke ochtend genoten van een heerlijk ontbijt en de kamers waren netjes en proper. Devora is een hele lieve en attente gids die ons het Modern Havana heeft leren kennen. De ontmoeting met je ouders was warm en hartelijk en het eten was heel lekker. Bedank nogmaals je ouders van ons 😊. Eric is echt een schat van een gids; zijn Engels is uitstekend, hij weet veel, is heel attent: hij had voor onze jarige een cake voorzien op haar verjaardag 😊. Vinales: De dokteres en haar zoon waren vriendelijke mensen. De kamer was wederom netjes en proper en we hebben er 1 x een lekker diner gegeten. De locatie is prachtig!! De excursie te paard was fenomenaal!! We hebben op eigen houtje ook nog een excursie naar Cayo Levisa gedaan: prachtig wit zandstrand! Playa Giron: Ook deze eigenaar is een schat van een man en we hebben er een overheerlijk diner gehad!! Het snorkelen was ook weer wondermooi ! Een hele attente instructeur. Het was mijn eerste keer en ik heb me geen enkel moment angstig gevoeld. Trinidad: Hostal Novony is een hele mooie casa op een goede locatie en met een hele lieve eigenares. Hele mooie kamers met terras en heerlijk ontbijt. De excursies waren allemaal top!! Zeker omdat we Eric weer hadden als gids 😊. Ook de gids van de bicitaxi, Duviel Lopez Garcia was echt wel een topper! Varadero: Om ontspannen af te sluiten is het Bella Costa hotel een zéér goed adres. We hadden mooie kamers met zicht op zwembad en zee. Beste Barbara, nogmaals hartelijk dank, het was voor ons een TOPVAKANTIE!!! Doe zo verder!!!! Ik kan alleen maar Cuba4all aanbevelen aan iedereen die het authentieke Cuba wil ontdekken!!!

  4 april 2019

  Frans & Will Bergman (Heino, Nederland)
  Naar Cuba? Dan is er maar één optie. Alleen met Cuba4all Reizen. Maart 2019 hebben wij 3 weken door Cuba gereisd. Barbara heeft alles tiptop geregeld: de casa’s, Eric onze chauffeur/gids, de excursies. De reis was helemaal op onze maat. Dus wil je naar Cuba? Dan eerst naar Barbara. Barbara heel erg bedankt voor het slagen van een fijne vakantie.

  20 februari 2019

  Jan Aart en Kirsten (Nederland)
  Wat hebben wij een onwijs gave reis door Cuba gemaakt!! In september 2018 onze reis naar Cuba uitgezocht. Via het internet kwamen we op de website van Barbara terecht en een offerte opgevraagd. Barbara bood ons allerlei mogelijkheden en een paar weken later hadden we geboekt. Vanaf het moment van boeken heeft Barbara ons op de hoogte gehouden, konden we voor elke vraag bij haar terecht en kregen we snel reactie. Heel fijn! Afgelopen maand hebben we de reis gemaakt en we hebben een fantastische vakantie gehad! Alles was erg goed geregeld door Barbara en het klopte allemaal. Het aantal dagen per plaats, de casa’s, de gave privé oldtimers, de diverse omgevingen, het was geweldig. Barbara, we raden je bij iedereen een die naar Cuba gaat, ga zo door! Nogmaals super bedankt voor alles!!

  15 februari 2019

  Lieve en Patrick (Humbeek, België)
  Toen we besloten hadden om een reis naar Cuba te maken, zijn we per toeval op de website van” Cuba4all” terecht gekomen. We kregen van Barbara een uitgebreid reisvoorstel en dit sprak ons onmiddellijk aan. Mits enkele aanpassingen konden we ons verheugen op de reis met privé chauffeur in een echte oldtimer (een Ford uit 1956!). De werking met Barbara is steeds vlot verlopen en je krijgt een gedetailleerde reisbeschrijving met alle info van de casa’s. Met Eric – onze privé chauffeur – hadden wij dan ook een goede en veilige chauffeur die dan ook nog eens een uitstekende gids en tolk bleek te zijn. Een aanrader. Top! En zonder Devora te vergeten natuurlijk. Zij was een zeer goede contactpersoon/gids om ons Havana en Cuba te leren kennen. Ook de casa particulares en de uitbaters hiervan zijn allen heel goed meegevallen, de ene uiteraard wat beter dan de andere (maar dat heb je met hotels ook). Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Niettegenstaande we enkel via mail contact gehad hebben met Cuba4all reizen kijken we terug op een geslaagde rondreis, en indien vrienden/kennissen een reis naar Cuba plannen zullen we hen zeker aanraden om contact op te nemen met deze organisatie. Barbara, nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van deze mooie reis.

  18 januari 2019

  Marcel en mireille (Amersfoort, Nederland)
  Wat een prachtige rondreis hebben wij gemaakt. Aan te raden is de reis te maken met prive chauffeur, Zoals wij gedaan hebben. Eric kent het reisschema, weet zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt. Het duurt niet lang of je beschouwt Eric niet meer als gids, maar meer als vriend. De eigenaren van de casa’s zijn super vriendelijk, de kamers zijn heel schoon . Wij hebben heerlijk ontbeten. Vanuit de casa’s wordt je opgehaald voor de excursie van die dag. De eigenaren kennen het reisschema ook. Het loopt zo soepel in elkaar over . De laatste paar dagen hebben we op onszelf doorgebracht in een hotel. Wij hebben genoten van de rust aan het zwembad, maar schrokken van de massa mensen aan de buffetten in de eetzaal . Wij zijn blij dat we het echte Cuba ook hebben gezien ,want in het hotel merk je daar niets van. Het is een fijn idee dat Barbara ook Nederlands spreekt en korte lijntjes heeft met de gidsen en de casa,s Wij denken nog elke dag terug aan het mooie Cuba en de vriendelijke Cubanen. De oldtimers en de prachtige statige kleurrijke huizen. Barbara .dank je wel voor fijne reis die je zo zorgvuldig hebt verzorgd. Doe Eric, devora en je ouders de hartelijke groeten van ons. En hopelijk tot snel voor het andere deel van Cuba.

  9 januari 2019

  Rian V. (Nederland)
  Geweldige rondreis gehad door heel Cuba. Alles was heel goed geregeld door Barbara. Toppie gedaan. Alle casa’s waren super, goed ontbijt en heerlijke diners. Hotels waren wat minder. Mooi land, lieve mensen. Veel cultuur en natuur gezien. Prachtig. Bedankt voor het verzorgen van onze geweldige reis.

  5 november 2018

  Familie Leyman (België)
  Wij hebben fantastisch genoten van ons verblijf en de activiteiten in je thuisland. De overgang naar dit frisse, mistige België is nu uiteraard veel minder. Uw slogan “authentiek Cuba” heeft aan al onze verwachtingen beantwoord en we hebben daarmee toch een klein beetje het leven met de mensen ter plaatse kunnen meemaken. De casas particulares waren allen goed in orde, mooi ingericht, zeer vriendelijke mensen en een prima lokaal ontbijt. Die mensen deden daar alle moeite om het ons naar onze zin te maken. Een dikke proficiat voor hen! Jammer voor ons dat wij geen Spaans spraken, maar met de nodige gebaren konden wij ons wel uit de slag trekken. De rondrit met de 2 oldtimers ( Havana en West Cuba) waren een nostalgische belevenis. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe die ene Ford het de hele reis heeft volgehouden. Het programma zat goed in elkaar: de rondritten in Havana en Trinidad, de mooie landschappen, de prachtige wandelingen in de geweldige natuur. De tocht met de paarden in Vinales moet je zeker behouden. Zo kwamen wij in een prachtig stuk natuur, waar we anders nooit zouden gekomen zijn. Daar hebben we echt van genoten! De begeleiders waren zeer behulpzaam, alhoewel ik toch iets meer uitleg had verwacht van Devora ( ikzelf ben trouwens reisgids in Europa en ik kan dus toch wat vergelijken). In Trinidad hebben we zelf een extra gids genomen om de stad wat beter te leren kennen. Eric, de chauffeur, was een fantastische persoon, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niets was hem teveel. Hij heeft alle wandelingen meegedaan en ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet met zo een goede fysiek. Hoewel hij wel last had om de Topes de Collantes en het Parque el Cubano uit elkaar te houden ( hij was van mening dat beiden op dezelfde plaats lagen, waardoor er wat discussie was omtrent het vervoer) Eén minpuntje ter verbetering: bij aankomst in Havana bleek nergens een persoon met een naambordje te bekennen. Na een lange, vermoeiende vliegreis was die eerste indruk toch een kleine ontgoocheling. We hebben dan Danilo opgebeld en die wist ons dan te vertellen dat we ons moesten begeven naar het busbedrijf aan de overzijde van de straat. Na wat zoekwerk hebben we tenslotte het bureau gevonden en daar bleek gelukkig onze naam op de lijst vermeld. Van daaruit werd dan wel het vervoer geregeld. Dus het vervoer van en naar de luchthaven moet nu blijkbaar door een staatsfirma worden uitgevoerd. Gelieve dit misschien in het vervolg op het dag-aan-dagprogramma te vermelden. Voor de rest niets dan lof voor het programma en de organisatie. Vooral ook het opvolgen van onze reis en een welkomstwoordje achteraf stellen we zeer op prijs. We zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Bedankt voor alles en hopelijk tot weerziens!

  18 oktober 2018

  Spencer Brouwers (Castricum)
  Bouwsteen Matanzas :Hostel Danita was heel goed verzorgd, heb daar ook alle diners genomen. Was perfect verzorgd. Danita sprak een beetje engels. Het bezoek aan de Bellamar Grotten viel een beetje tegen, de grotten van Han zijn mooier. De 3d film vooraf beloofde veel maar dat werd niet waargemaakt met het bezoek van de grot. 30 Meter afdalen in de vochtige atmosfeer en weer naar boven klimmen was volgens mij niet de moeite. Het natuurreservaat La Arboleda was wel mooi, maar naar mijn mening niet echt spectaculair. De natuur rond Matanzas was wel erg mooi. Bouwsteen Terug naar het verleden : Hostel Patrico in Trinidad was goed verzorgd. Ontbijt was goed. Heb daar niet gedineerd (weet ook niet of dat mogelijk was). Sr.Patricio sprak geen woord engels alleen spaans (en ik spreek geen woord spaans). Heb een hele mooie rit door de omgeving van Trinidad met een koets gemaakt (met een engels sprekende gids). Het bezochte natuurgebied was ook mooi, helaas had het de dag tevoren veel geregend waardoor het pad naar de waterval werd afgeraden wegens gladheid. De taxi chauffeur heeft een rondrit gemaakt langs een aantal interessante punten waarvan een paar met heel mooi uitzicht. We hebben ook een koffie huisje bezocht waar de bonen zelf werden gebrand en gemalen. Was wel leuk. Ook een gebied bezocht waar een heleboel verschillende soorten koffie planten (struiken/bomen) stonden. Bouwsteen Cuba Natuurparadijs : Playa Giron kon wegens het weer niet waar maken waarvoor ik gekomen was (er trok een orkaan langs met veel water). Als alternatief heb ik een bezoek gebracht aan het natuurgebied Zapata en daar een hele mooie tocht gelopen onder leiding van een engels spreken gids. Het hostel Carballo and Maydi was geweldig. De kamer was prima (lekker ruim) en ik heb ook alle diners daar genomen. Het eten was overvloedig (volgens mij geschikt voor 2 tot 3 personen) en van zeer goede kwaliteit (o.a. kreeft) en met zeer veel variatie. Hier heb ik het meest uitgebreide ontbijt en diner gekregen van alle casa’s. De gastheer Sr Carballo was heel vriendelijk maar sprak maar een paar woorden engels. Ik heb ondanks dat toch goed met hem kunnen communiceren. Hij was zeer behulpzaam met het zoeken naar alternatieven voor het snorkelen en de tocht naar Guama en de krokodillen farm. Hostel San Fernando in Cienfuegos viel een beetje tegen. De gastvrouw was hartelijk en vriendelijk, maar het ontbijt was afgemeten (wel voldoende maar niet veel keus en o.a. geen vleeswaren). Ik heb hier ook 2 keer gedineerd, maar ook het diner was afgemeten (en beperkt maar wel voldoende) Geen vergelijk met het zeer uitgebreide ontbijt en diner van Sr. Carballo in Playa Giron. Ik zou hier niet nog een keer voor deze casa kiezen. De kamer was klein en naar mijn mening niet geschikt voor 2 personen. Het was genoeg voor mij (1 persoon van 190 cm). De badcel annex toilet was ook niet erg ruim en zeer efficient ingedeeld (en daarom niet ruim bemeten). Casa Torres in Varadero was prima wat de ruimte betreft en het ontbijt en het diner waren ook voldoende/goed. Ik vond alleen de prijs wat hoog (40 cuc voor 1 overnachting zonder ontbijt van 5 cuc). De familie (behalve de opa) sprak goed engels en ze waren heel geinteresseerd in Europa en Nederland. Hele leuke gesprekken gehad. Na aankomst heb ik voor een uurtje het strand bezocht en verder heb ik op de Avenida 1 heel veel oude auto’s zitten fotograferen. De volgende dag met de taxi (Lada) naar het vliegveld. Zoals altijd was ook deze vakantie veel te kort. In het algemeen was de reis prima verzorgd door Barabara (de bus had ik zelf geregeld bij Viazul). Ze is zeer behulpzaam geweest bij het samenstellen van de reis.

  18 augustus 2018

  Laura (Amersfoort)
  Fijne reis gehad. Alle casa’s waren goed de 1 wel beter dan de ander. Wij hebben rondgereist in een eigen huurauto, mijn vriend is automonteur en weet veel en kwam er dus achter dat de auto kapot was dit is erg lastig regelen omdat de verhuurders niet goed Engels praten. Wij hadden van alle accomodaties plattengronden gehad dit maakte het een stuk makkelijker. Wel is het verstandig als je met eigen auto gaat reizen om Sygic WORLD te downloaden. Wij hebben 2 weken in casa’s geslapen en 4 dagen all in clusive, dit was voor ons de eerste keer all in, en ons erg tegengevallen.. het Cuba gevoel was bij ons verdwenen en op bestemming zelf geen fijne sfeer. Als wij het over zouden doen hadden wij echt gekozen in de casa’s te blijven. Alle mensen waren behulpzaam en erg vriendelijk. Verder was onze reis goed verzorgd en hebben wij veel mooie plekken van Cuba ontdekt. Wij zijn ervan overtuigd dat wij nog op tijd gegaan zijn en dat het binnen nu en een aantal jaren heel anders en toeristischer is. SAN José restaurant in Trinidad is een echte aanrader.

  7 februari 2018

  Lisa (Amersfoort)
  Hele fijne reis gehad met Cuba4All. Alles was goed geregeld. De reis gemaakt in een echte oldtimer, mogen verblijven in goed verzorgde casa’s en hele mooie plekken van Cuba gezien. Het contact met Barbara is fijn en oprecht! Zeker een aanrader voor iedereen!

  2 januari 2018

  Dilek en Sheckin (Nederland)
  Nadat wij verschillende reisbureaus hadden bezocht zijn we bij Cuba4all reizen terecht gekomen. Bij de eerste afspraak met Barbara hadden we een goed gevoel. Ze wist waar ze het over had en kon ons veel informatie verstrekken over de planning van de reis. Heel deskundig en zeer vriendelijk. De planning die wij kregen was heel goed uitgewerkt. Barbara heeft tot de goedkeuring van de planning ons altijd heel vriendelijk te woord gestaan. Ze heeft alle tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden en stond altijd klaar. Ook toen wij in Cuba waren was Barbara goed te bereiken. Door onze reis bij haar te boeken hebben wij alle vrije tijd gehad die normaal bij een pakketreis niet te verkrijgen is. In Cuba hebben wij ons nergens druk of zorgen over hoeven te maken. Barbara had haar contacten goed ingeschakeld wat voor ons heel soepel verliep. Wij hebben daar vriendelijke mensen ontmoet die Barbara had geregeld voor verblijf en vervoer. Cuba4All reizen is echt aan te bevelen voor een zorgeloos reis naar Cuba. Wij hebben een geweldige reis gehad. Wij danken Barbara voor al haar inzet!!

  28 december 2017

  Maria en Johan (Nederland)
  Wij zijn 28/11/17 tm 15 dec’17 naar Cuba geweest. En hebben een fantastische reis gehad met een oldtimer en chauffeur we hebben in 7 casas particular overnacht met ontbijt,dit was geweldig de mensen zijn zo lief en behulpzaam het ontbijt was altijd goed en veel fruit. De bedden waren groot en op goede hoogte en op de begane grond,wij zijn 60 plus dus dat was wel een vereiste maar Barbara had alles heel goed geregeld en ze wisten in de casas precies wat wij nodig hadden! Havana was ook heel mooi met zijn prachtige gebouwen en gezellige straatjes. daar hadden we ook een dagexcursie de man wist alles te vertellen waar we ook maar naar toe gingen toppie!En Devora de dame die ons een middag wandelend door oud Havana en het centrum heeft begeleid super gezellig en we hebben nu veel van de cultuur geleerd. En dan ook nog een diner bij de ouders van Barbara thuis heerlijk eten en gezellig. De rond reis was mooi we hebben veel gezien en in Vinales prachtige natuur en heel gezellige plaats genoeg te doen.Hier hebben we een prachtige dag excursie gehad. Trinidad had ik soms het gevoel of ik in een oude film was beland.De tijd heeft daar echt stil gestaan.en allerlei mensen die langs de straat lopen om van alles te verkopen. En de muziek de salsa dansen prachtig. Ik had een cursus Spaans gedaan en heb er veel aan gehad en boekje mee nemen is ideaal. We hebben heel veel foto’s gemaakt. De reis voldeed aan onze verwachtingen en vooral nu het oude Cuba nog authentiek is en het toerisme nog niet de overhand heeft. Het was Geweldig Maria en Johan

  16 november 2017

  Ron M (Rijswijk/Delft)
  Met groep van 8 personen (25-68 jaar) 10 dagen in/op Cuba rondgereisd. Ingewikkelde logistieke uitgangspunten (arrival in HAV op 3 dagen; departure op 2 dagen), beperkt budget (ca.€100 p.p.p.d.) en grote wensenlijst vormden een mix met een hoge moeilijkheidsgraad waar C4aR fraaie en creatieve oplossingen voor vond. Een volle week privé bus met chauffeur en gids zorgden voor een strakke, super interessante, afwisselende en mooi uitgebalanceerde trip: Vinales, Havana, Playa Giron en Trinidad … viva Cuba …

  3 augustus 2017

  Nathalie Dierickx (België)
  Wij (Belgisch gezin met 2 kinderen van 16 en 18 jaar) zijn pas terug van een reis door het westen van Cuba. Eerder bij toeval zijn we terecht gekomen bij Barbara van Cuba4all Reizen. De organisatie van onze reis is perfect verlopen: in 9 dagen van Havanna naar Varadero via Vinales, Playa Giron, Cienfuegos en Trinidad met oldtimer en chauffeur. Het uitgebreide reisprogramma dat we op voorhand hadden gekregen van Barbara werd stipt opgevolgd door de chauffeurs. De verwelkomingen, meestal met welkomstcocktail, in de casas waren steeds hartelijk. Barbara had ons verzekerd dat ze 7/24 bereikbaar was, wat voor ons geruststellend was. We hebben hiervan geen gebruik moeten maken omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Barbara, nogmaals bedankt voor de organisatie van onze Cuba-reis! Een aanrader voor iedereen die Cuba wil ontdekken tussen de lokale bevolking.

  5 juli 2017

  Marjan Van Lint (België)
  Wij zijn net terug van een kleine 3 weken in Cuba: een combinatie van een rond reis in een oldtimer met chauffeur langs casas particulares in het westelijk deel van Cuba met nadien nog wat relaxen in een mooi hotel in Cayo Santa Maria. De rondreis werd perfect georganiseerd door Barbara: de casas zijn goed uitgekozen met super-vriendelijk mensen die zorgen voor een heel nette kamer en badkamer en telkens een schitterend ontbijt. Een beetje spaans kennen is zeker een groot voordeel maar geen noodzaak. Alle uitstappen waren tot in de puntjes geregeld: de gids in Havana, de gids in Vinales, de uitstap te paard,in Vinales, het snorkelen met een begeleider in Playa Giron, de gids in Santa Clara etc. Barbara heeft vanuit Nederland alles perfect onder controle. Te weten dat zij steeds bereikbaar is is een grote geruststelling, maar hadden we niet nodig. Moesten we zelf beter spaans kunnen of moest onze taxi-chauffeur engels gesproken hebben hadden we nog meer uit deze reis gehaald. Dank je Barbara voor deze schitterende reiservaring.

  12 maart 2017

  Robbert en Getty (België)
  In februari hebben wij (stel, midden 40) met Cuba4all een fantastische rondreis van 3 weken in Cuba gemaakt. De persoonlijke aanpak en de adviezen van Barbara en Michael vonden wij heel prettig en waardevol. Ze hebben onze wensen vertaald in een reis met daarin een goede combinatie van steden, natuur, actief en luieren. Alles hebben ze vooraf perfect geregeld. Als het soms niet helemaal goed ging, dan deed de naam van Barbara wonderen. Ook de goede bereikbaarheid van Barbara hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij kijken terug op een fantastische reis in het kleurrijke en luide Cuba. Tip voor reizigers: leer vooraf een beetje Spaans.

  25 januari 2017

  Auke & Geertje de Haan (Nederland)
  Begin November zijn wij met Cuba4all op vakantie geweest. In de korte voorbereidingstijd heeft Bárbara een fantastische reis voor ons in elkaar gezet. Van de muziek in Havanna en Trinidad tot de natuur in Vinales, Topez de Collante en ook het kanoën in het park bij Matanzas in één woord ronduit geweldig. Uitstekend gekozen Casas en chauffeurs hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd. Het deed ons goed dat ook gedurende de reis regelmatig contact was tussen Barbara en de gastverblijven. De persoonlijke aanpak met huisbezoek was voor ons zeer aangenaam. Bedankt voor dit alles. We bevelen jullie van harte aan.

  14 januari 2017

  Familie Ferwerda (Nederland)
  Deze kerstvakantie 6 dagen op Cuba doorgebracht. Door de beperkte tijd hebben we gekozen om vanuit Havanna meteen door te reizen naar Trinidad en daar te verblijven. In en rond Trinidad is voor een pubergezin voor ieder wat te beleven. Cuba4allreizen heeft zich prima afgestemd op onze wensen en we zijn dan ook dik tevreden met de aangeboden faciliteiten. Dit was voor ons een auto met chauffeur, overnachtingen met prima ontbijt en een stadstoer in Havanna. Tip voor de reiziger: Lees CubaConga en probeer wat Spaans te spreken.

  25 september 2016

  Anja en Gertjan (Nederland)
  Wij hadden zelf al een vliegticket en 3 dagen casa geboekt en kwamen bij toeval te recht op de Cuba4all site, na een telefoontje, afspraak gemaakt en bij Barbara en Michael thuis alles door gesproken en bekeken. Het was allemaal heel kort dag maar dat was geen probleem maar een uitdaging, zelfs het boeken van Tropicana hebben ze nog voor ons geregeld. Vanaf het landen op Cuba t/m vertrek hebben we genoten!!! De hele vakantie hebben we ons verbaasd van de perfecte afspraken welke allemaal 100% zijn na gekomen ondanks dat Fidel Castro op de dag van aankomst overleed en we met 9 dagen rouw te maken hadden. Dit gaf natuurlijk een stempel op onze vakantie , geen muziek , geen drank en geen Salsa ook Tropicana ging niet door , Barbara stuurde een bericht en ging alvast kijken wat ze kon betekenen voor ons. We hebben een stukje geschiedenis mee gemaakt heel bijzonder. Bij terug komst had Barbara al toezegging van Tropicana en een week later het geld op onze rekening (grotendeels) ongelofelijk , bedankt !!! We reizen graag de wereld rond maar gaan waarschijnlijk met een combinatie reis nog enkele dagen naar Cuba / Havanna voor de muziek , drank en salsa. Maar zeker weten dit in overleg met CUBA 4 ALL

  18 juli 2016

  Marielle van Benthum (Nederland)
  Cuba4all Reizen heeft ons (twee gezinnen, 6 personen) helemaal ontzorgd. Het enige wat wij hoefden te doen was genieten. Verschillende stukjes van de reis hadden we zelf al geregeld, zoals de vlucht en een aantal overnachtingen. De ontbrekende stukjes wist Bárbara naadloos aan te laten sluiten. Het reisschema dat we van Bárbara kregen was erg gedetailleerd. Omdat ze toevallig ook in Cuba was tijdens onze reis, hebben we haar bij het vliegveld ontmoet en zijn we aan het eind van onze reis nog bij haar thuis wezen eten! Dat was geweldig. We hebben zes dagen een hele lieve privéchauffeur gehad. Heel erg fijn. En verder heeft Bárbara verschillende transfers tussen een aantal steden geregeld en 4 casas particulares. Haar persoonlijke aandacht en nauwkeurigheid zorgden ervoor dat er weinig echt fout kon lopen. We hoefden alleen maar te Genieten. De rest was al geregeld. Heel erg fijn! Ik hoop in de nabije toekomst opnieuw gebruik te kunnen maken van de services van Bárbara. Bedankt Bárbara!

  16 juli 2016

  Monique (Nederland)
  Wij hebben door de goede zorgen van Cuba4all reizen een onvergetelijke rondreis door Cuba gehad. Wat een prachtig land is dat, cultuur, natuur, eigenlijk alles. Het was ook ontzettend leuk en attent dat Bárbara ons persoonlijk op stond te wachten op het vliegveld in Havana. Wij hadden onze vlucht zelf geregeld en verder onze wensen en route doorgegeven aan Bárbara en zij heeft verder alles perfect geregeld, casas, chauffeur, transfers. De casas lagen allemaal erg centraal en waren ook goed. Een volgende keer zullen wij zeker weer onze reis door Cuba4all reizen laten verzorgen.

  5 juni 2016

  Desiree Vermetten (Nederland)
  Mijn dochter en ik zijn eind juni/begin juli naar Cuba gegaan voor een korte kennismaking met het land. We hebben daarvoor contact gezocht met Cuba4all die goede aanbevelingen deed voor de excursies die we wilden maken. De excursies zijn zeer goed bevallen en in overleg met de gids hebben we o.a. het echte Havana ervaren (ook gegeten bij locals). we zijn dan ook zeer blij met wat Cuba4all voor ons heeft georganiseerd en zullen zeker volgend jaar (ja, want wij gaan terug naar dit prachtige land) weer contact opnemen voor de rondreis die wij in gedachten hebben! Dank aan Barbara en de gidsen in Cuba!

  08 januari 2024

  Rita (België) in naam van gans familie
  Wij zijn zeer tevreden over de reisorganisatie en ons verblijf in Cuba! Zeer goede gids in Cienfuegos : David Urquiola : Engels en Franstalig Fijne begeleiding in Trinidad met gids in spe : Beatriz Bandomo Munoz (in opleiding bij Maria) Alle casas : zeer goede ligging en goed onthaal. Geldwissel bij aankomst : geprezen service!… maar liefst niet zoveel kleine bankbiljetten. In ons pakket zaten maar liefst 200 briefjes van 10 CUP en 400 briefjes van 20 CUP. Een licht regenvestje (zoals een K-Way) is een échte aanrader in deze periode van het jaar. Oh, vergeten we vooral niet de lekker taart tgv de verjaardag van Jules! 😊 We vierden daarna samen in het restaurant Don Julio : een geslaagde keuze. Naast de variatie van landschappen, platte land, steden, zee en strand, de grote voorgeschiedenis en de culturele erfenis betreuren wij echter de erbarmelijke toestand van de meeste eilandbewoners en al de tekortkomingen die ermee gepaard gaan. Hopelijk komt er ooit een opening tot een vrijer en welstellender Cuba. …. Maar gans onze familie is eensgezind : blij Cuba te hebben “beleefd”. Met onze beste groeten,

  2 september 2023

  Louise en Michiel (Nederland)
  Wij hebben in augustus 2023 een rondreis gemaakt door Cuba. Het land heeft alles. Zowel stad als plattteland, veel cultuur en natuur. We hebben ervan genoten. We hebben veel leuke, gezellige en lieve mensen ontmoet. Een groot compliment voor Barbara die de reis perfect geregeld heeft. Barbara doet haar uiterste best om aan alle wensen te voldoen. Daarnaast weet ze zo ontzettend veel over Cuba zodat je op de mooiste plekken komt. Dus wil je naar Cuba laat Barbara van Cuba4all het regelen dan ben je gegarandeerd van een mooie vakantie.

  14 juni 2023

  Maria en Rolf (Nederland)
  Voor vakantie wilde wij graag naar een bestemming met een typische cultuur en kwamen hierbij al snel uit op Cuba. Na wat reisbureaus benaderd te hebben hadden wij het beste gevoel bij Cuba4all reizen, Barbara nam onze wensen goed mee en was zeer responsief in het beantwoorden van onze vragen en het geven van nuttige informatie. De reis werd op maat gemaakt tussen de door ons geboekte vliegtickets, zodat de deze mooi gebalanceerd was. De tour door Havana met Raul in zijn Ford Thunderbird was heel mooi, met tussenstop in een barretje waar wij een heerlijke Piña colada hebben gedronken. Wij hebben heel erg genoten van Viñales, met namen van de botanische tuin, tocht met paard naar een tabaksboer en een fietstocht naar restaurant Casa Verde (aanrader). In Playa Girón hebben wij ons laten verbazen door de grote hoeveelheid krabben welke vrij door het land lopen en een zeer informatieve tour door het museum over de Varkensbaai invasie. Vervolgens reisden wij door naar Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara, steden vol met prachtige koloniale gebouwen, waar wij onze ogen uitkeken in zeer speciale maar mooi Cubaanse musea. In Trinidad is de discotheek in de grot zeer aan te raden om uit te gaan. Deze tour was niet het zelfde geweest zonder onze privé chauffeur: Ricardo, een zeer aardige man met veel kennis van Cuba en van de beste restaurants op de tour. De reis in zijn perfect onderhouden Ford Fairlane was zeer gezellig en hij was goed voorbereid op het brandstof tekort. De laatste dagen konden wij aan het strand van Varadero relaxen waarna onze vakantie er helaas weer op zat. Wij zijn heel blij dat wij deze vakantie via Cuba4all reizen hebben geboekt en kunnen dit van harte aan iedereen aanraden.

  19 mei 2023

  Jan en Joan (Nederland)
  Al jarenlang stond Cuba op ons verlanglijstje als vakantiebestemming en nadat een orkaan vorig jaar roet in het eten had gegooid hebben we in april/mei onze droom waargemaakt. In eerste instantie wilden we zelf gaan rondtrekken met een huurauto. Na informatie te hebben ingewonnen bij diverse reisorganisaties kwamen we uiteindelijk bij Cuba4all reizen terecht. Nadat we onze wensen aan Barbara hadden doorgegeven was zij de enige die ons heeft gewezen op de beperkingen waar we met een huurauto rekening moesten houden, een enorme schaarste aan brandstof waar Cuba tijdens onze reisperiode mee te maken had. We hebben het advies van Barbara te harte genomen en gekozen om onze tour te doen met een oldtimer met chauffeur. Achteraf zijn we blij dat we voor deze optie hadden gekozen want brandstof is echt schaars! Onze rondreis hebben we in samenspraak met Barbara op maat samengesteld en alle tips van haar ter harte genomen! Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een onvergetelijke vakantie. Barbara heeft een enorm netwerk in Cuba en staat dag en nacht klaar om eventuele problemen op te lossen zonder dat je je daar zelf druk om hoeft te maken of ook maar iets van merkt. Daarnaast waren de fexibiliteit en persoonlijke benadering voor ons de belangrijkste redenen om juist voor deze kleinere reisorganisatie te kiezen en dat was een gouden keuze! De vliegtickets hebben we zelf geregeld (Brussel-Varadero). Vanaf aankomst was alles perfect geregeld, de transfers van en naar de luchthaven en naar afgesproken excursies verliepen allemaal vlekkeloos. De tour door Havana in de rode Thunderbird van Carlos, de paardrijtocht in Vinales, de snorkelexcursie in Playa Giron, de wandelexcursie door Trinidad zijn enkele hoogtepunten die Barabara heeft geregeld. Het grootste deel van onze rondreis hadden we de beschikking over een vaste chauffeur, Ricardo, die veel wist te vertellen over het leven in Cuba en de restaurantjes waar je beslist moest gaan eten. We hebben een leuke tijd met Ricardo beleefd, een aardige, spraakzame en bescheiden man waarmee we fijne band hebben opgebouwd. We hebben overnacht in door Barbara aanbevolen casas particulares en waren allemaal naar onze wens. Positieve uitschieters waren de casas in Havana, Vinales, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara. Onze vakantie hebben we de laatste dagen afgesloten in Varadero. Wij posten niet snel een recensie op internet maar voor Cuba4all reizen maken we een uitzondering. Voor iedereen die nog twijfelt: ga in zee met Barbara en je zult er geen spijt van krijgen! Het was een top vakantie waarbij alles uitstekend was geregeld. Bedankt voor de geweldige service en organisatie! PS Indien je naar Cuba gaat volg dan het advies van Barbara op om medicijnen, kleding en speelgoed voor de mensen mee te nemen. Ze zijn je ontzettend dankbaar!

  5 april 2023

  Ria en familie (Nederland)
  Wat een prachtige reis hebben wij mee mogen maken! Cuba4all Reizen heeft ons alle zorgen uit handen genomen, wat was het allemaal goed geregeld. We hebben ontzettend veel dingen gezien en beleefd, van een oldtimertocht door Havana tot paardrijden in het prachtige Viñales. Er is goed geluisterd naar onze wensen, alles wat we wilden was mogelijk. We raden Cuba4all Reizen aan iedereen die kennis wil maken met dit bijzondere, prachtige land aan. Barbara, nogmaals ontzettend bedankt!

  21 maart 2023

  Rob en Petra (Nederland)
  Vorig jaar ontstond het idee om op reis naar Cuba te gaan. De vliegtickets hebben we zelf geboekt. De reisdata aan Barbara doorgegeven. Wij hebben ervoor gekozen om de gehele reis bij Casa particulares te verblijven. Barbara had diverse excursies binnen onze reis verwerkt. Gedurende de reis hadden wij een eigen prive chauffeur (Ricardo Estevez) tot onze beschikking. Hij heeft ons mooie plekjes laten zien. Onze eerste stop was Havana. Barbara had netjes geregeld dat daar de eerste Cubaanse Pesos klaar lagen. En een 2,5 gig telefoonkaartje. In Havanna nog samen met Carlos (een markante man, geheel in het wit gekleed) in zijn rode cabriolet een rondtrip gemaakt. Op 5 maart 2023 heeft Ricardo ons naar Vinales gebracht. Een plaats in een vallei dat op de werelderfgoed lijst van UNESCO is opgenomen. De rotsformatie “Mongote” bekeken en genoten van het mooie uitzicht. Vinales is een mooie plaats met winkeltjes, restaurantjes en her en der gratis wifi. De volgende dag een rondrit gehad (geregeld door Barbara). De muur van prehistorie bekeken, de Garden Botanical bezocht. Twee grotten bekeken. Ook nog een mooie paardrij trip gehad. En gezien hoe de sigaren gemaakt werden en er uiteraard zelf eentje geprobeerd. Van Vinales zijn wij door Ricardo naar Cienfuegos gebracht. Dit is een Frans koloniale stad gelegen in een mooie baai. Onze casa lag in het centrum en was voorzien van een mooie binnentuin. Vanaf Cienfuegos ging onze trip verder naar Trinidad. De volgende dag stond er een gids (door Barbara geregeld) op de stoep. Zij heeft ons lopend door Trinidad begeleid en van alles over de geschiedenis verteld. Toen we terug kwamen in onze casa hadden we bedacht om naar de Topes de Collantes te gaan. Een berichtje gestuurd naar Ricardo en hij kwam ons ophalen, zijn eerste reactie was, dat het gevaarlijk was. Achteraf was het een pittige wandeling en inderdaad Ricardo had gelijk het was ook niet helemaal ongevaarlijk. Ook hebben we parque El Cubano nog bezichtigd en heerlijk gezwommen bij de waterval. Op 12 maart 2023 bleek dat de tijd opeens een uur naar voren was gezet. Dus toen hadden we nog maar 5 uurtjes tijdverschil met Nederland. Van Trinidad zijn wij naar Santa Clara gereden en van daaruit zijn we naar Varadero gegaan, om daar de laatste dagen van onze reis te verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld. Barbara, namens ons (Rob en Petra) bedankt voor de goede service en begeleiding.

  8 februari 2023

  Marielle (Boxmeer, Nederland)
  Bárbara van Cuba4allreizen heeft ons weer helemaal ontzorgd in Cuba. Ze heeft voor ons de transfers van en naar het vliegveld, een hotel en de casa particular geregeld, de accomodaties en ook een auto met chauffeur voor een aantal dagen in de provincie Pinar del Río. Zo werden we voor de kortere afstanden in een cocotaxi rondgereden en de langere afstanden meestal in een prachtige oldtimer. Uit eerdere ervaring wisten we all dat Bárbara alles tot in de puntjes verzorgt. Het enige wat wij nog moesten doen was dus gewoon meer dan 100% genieten. No worries. Heerlijk. Relaxed. Dank je wel Bárbara!

  8 februari 2023

  Onno en familie (Nederland)
  We hebben een heel bijzondere en leuke vakantie gehad. Echt een hele mooie reis in een land waar alles anders lijkt dan bij ons. Maar echt heel leuk! Ook de kinderen hebben ervan genoten en hun ogen uitgekeken hoe het leven in Cuba werkt en functioneert. Daarnaast vonden we het ook een heel mooi land met prachtige stranden en mooie natuur. We waren ook zeer positief verrast over hoe aardig mensen waren . Onze kennis van de Spaanse taal heeft daar zeker ook bij geholpen. We hadden bijna 3000km gereden, maar dit was geen enkele moment vervelend. Onderweg was altijd zoveel te zien. De route die je had uitgezet vonden we echt heel mooi en interessant. Hoewel zoveel steden bezoeken soms ook wel vermoeiend was. Alles Casas zijn ons zeer goed bevallen. De eigenaren hebben allemaal een best gedaan om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken. Dat is goed gelukt! We hebben met z’n vijven echt een onvergetelijke reis gehad en zoveel mooie, nieuwe en interessante dingen gezien en mensen gesproken. We willen jou dan ook echt hartelijk danken voor de goede organisatie en de mooie reis!!

  14 november 2022

  Willem Koning (Nederland)
  Ja waar moet ik beginnen, zoveel indrukken en zoveel gezien en meegemaakt. We hadden bij meerdere agencies offerte aangevraagd voor onze rondreis, Barbara kwam het best uit de bus en was de enige die ons een auto met chauffeur aanraadde, wat heel verstandig bleek te zijn. De wegen op Cuba zijn erg slecht en bewegwijzering is er ook een dingetje, met onze chauffeur Ricardito hebben we een relaxte trip gehad door Cuba. begonnen in Havanna via Vinales,en gyron naar Trinidad om de laatste dagen te eindigen in Varadero. Havanana is een intrigerende stad waar altijd wat te beleven is. In Vinales was de paardrijtrip een topper, in Giron hebben we heerlijk gesnorkeld en hebben de rest van de dag doorgebracht op het all in clusiv strand er vlak naast waar je voor 1400 peso’s een lunch krijgt, de hele dag gratis drinken kunt halen en op mooie ligbedjes kunt genieten van het mooie strand of kunt gaan snorkelen. De Casa particulares waren een leuke ervaring, waar we een aantal malen hebben kunnen genieten van de kookkunsten van de eigenaren, iets wat zeker aan te raden is om ter plekke te vragen. De laatste dagen van de trip hebben we doorgebracht op een resort in Varadero, wat we zelf geboekt hadden via Tui waardoor we ook een rechtstreekse vlucht hadden vanaf Schiphol Amsterdam.. Barbara, namens ons alle 4 bedankt voor de goede service en prima begeleiding.

  25 september 2022

  Everdine Van Harten van Veelen (Nederland)
  Wij als gezin hebben de maand juli een rondreis gemaakt die in samenspraak met Barbara was georganiseerd. Wij zijn gestart in Havana naar Viñales, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Camaguey, Bayamo, Santiago de Cuba, Mayari, Guardalavaca, Moron en Havana. Overnacht in casas. We hebben diverse activiteiten gedaan en plaatsen bezocht. Zipline, rondrit paarden, snorkelen, musea, strand, watervallen, grotten. Onze reis ook iets moeten aanpassen door de brandstof problemen op het eiland, ook de stroomuitval is zeer regelmatig en langdurig. Wij hadden een fijne en vriendelijke chauffeur Duviel die ook veel kon vertellen. Wij hebben veel van Cuba gezien en het dagelijkse leven meegemaakt.

  22 juli 2022

  Mark en Angela (Nederland)admin
  Hola Barbara, We hebben erg genoten van Cuba. Alles was prima geregeld. Orge was een fijne chauffeur, de rit door Havana was interessant. De excursie naar bezienswaardigheden van Viñales (the Mural uit de prehistorie, la cueva del palanque en la cueva del indio) konden door elektriciteit storing helaas niet door gaan. We konden dat eventueel de volgende dag nog doen maar dan moesten we een taxi huren. De paardrijtocht met de koffie en rumtour was leuk. De casa met ontbijt was prima. Ze waren erg aardig en behulpzaam. We hebben in het dorpje heerlijk gegeten en cocktails gedronken😀. 13 juli kwam Mariano ons ophalen. Een hele aardige en goed Engels sprekende man. Hij weet ontzettend veel over Cuba. Playa Giron was leuk, de snorkeltour en de grot met de visjes was leuk. De krokodillenfarm vonden we erg tegenvallen, veel van het zelfde, veel krokodillen in te kleine hokken. En we zijn heerlijk naar het strand geweest. De casa bij Caballo was goed, hij had de eerste avond een enorme vis en krab klaargemaakt. We moesten met kaarslicht eten omdat de stroom was uitgevallen. De volgende stop was in Trinidad. Wat een prachtige stad! De casa was prima, met een eigen dakterras. De citytrip met de gids was ontzettend leuk en interessant. Ze sprak heel goed Engels en wist veel te vertellen. De hike naar de waterval was erg erg mooi, zeker de moeite waard. Ook hebben wij het historisch museum in Trinidad bezocht. We hebben heerlijk gegeten en cocktails gedronken met mooie muziek. De reis naar Varadero was ook de moeite waard. We waren erg blij en zeer tevreden over Mariano 😀. Varadero was voor 3 dagen prima, heerlijk strand!

  11 april 2022

  Jan de Meulenaere & Inge (België)
  Een auto huren op Cuba is niet evident maar met de hulp van Barbara is dit toch vlot gelukt. De afhandeling ter plekke verliep vlot en de auto was in prima staat. Barbara is snel, helder en correct in haar communicatie.

  2 maart 2020

  JYannick & Margerit (België))
  Vorig jaar hebben we op de vakantiebeurs Barbara ontmoet. Cuba stond al lang op onze bucketlist, dus we hebben niet lang getwijfeld om via Cuba4All onze reis te boeken. De expertise, kennis en de gastvrijheid van Barbara hebben ons overtuigd. Doorheen de periode vooraf aan de reis voelden we al dat dit helemaal goed ging komen, en zo was het ook: februari 2020 hebben wij Cuba bezocht en Barbara heeft ons 1000% in de watten gelegd en één van onze mooiste reizen ooit georganiseerd. We voelden ons in alle Casas Particulares ongelofelijk thuis en hebben tijdens onze reis fantastische en vriendelijke mensen leren kennen. In Havana hebben we een zeer mooie rondleiding gehad met Devora, de ontmoeting met de ouders van Barbara was net als thuiskomen bij familie (waarvoor dank aan haar mama voor de hartelijke ontvangst), daarnaast werden we op Valentijn ook fantastisch verwend met een heerlijk diner,… en nog zoveel meer! Cuba was voor ons echt een ontdekkingsreis naar het verleden van de Caraïben op het ritme van de salsa. We zijn er telkens weer verrast door dit wonderlijke land. Cuba, por siempre en nuestro corazon!

  25 augustus 2019

  Alie de Haas (Nederland)
  Wij zijn van 15 – 29 augustus met ons gezin in Cuba geweest. We hadden onze wensen aan Barbara gemaild en na wat mailtjes over en weer kwam daar een prima reisvoorstel uit, waar we ons helemaal in konden vinden. We hebben dan ook een toptijd gehad. Havana is een mooie stad, die bol staat van de geschiedenis. In Vinales en omstreken hebben we genoten van de mooie natuur. Ook in Playa Giron en Trinidad hebben we een goede tijd gehad. We hebben onze reis afgesloten in Varadero, in een resort. Dit was leuk om een keer mee te maken, maar je merkt niet meer dat je in Cuba bent. Eric was 7 dagen onze chauffeur/gids. Hij is een goede chauffeur en hij heeft een mooie old-timer (die soms ook echt oud blijkt te zijn). Hij spreekt heel goed Engels en weet veel over zijn land te vertellen. Hoogtepunten voor ons waren; eigenlijk de gehele reis. Het oude deel van Havana, Paardrijden in Vinales, snorkelen in de Varkensbaai, Trinidad, de watervallen etc. allemaal ontzettend mooi. Cuba was wat ons betreft heel bijzonder, omdat je echt in een andere wereld te recht komt. Barbara had alles goed geregeld; het mooie programma, de excursies, de casas particulares en Eric (echt een topper) hebben er voor gezorgd dat we een hele bijzondere reis hebben gemaakt. Barbara bedankt voor de goede zorgen.

  14 april 2019

  Familie Vakantie (Herentals, België)
  Beste Barbara, We hebben een fantastische reis mogen beleven, dankzij uw goede contacten met de plaatselijke bevolking. We vonden alle casas particulares tip top. Havana: Alina is een heel warme persoon 😊. We hebben elke ochtend genoten van een heerlijk ontbijt en de kamers waren netjes en proper. Devora is een hele lieve en attente gids die ons het Modern Havana heeft leren kennen. De ontmoeting met je ouders was warm en hartelijk en het eten was heel lekker. Bedank nogmaals je ouders van ons 😊. Eric is echt een schat van een gids; zijn Engels is uitstekend, hij weet veel, is heel attent: hij had voor onze jarige een cake voorzien op haar verjaardag 😊. Vinales: De dokteres en haar zoon waren vriendelijke mensen. De kamer was wederom netjes en proper en we hebben er 1 x een lekker diner gegeten. De locatie is prachtig!! De excursie te paard was fenomenaal!! We hebben op eigen houtje ook nog een excursie naar Cayo Levisa gedaan: prachtig wit zandstrand! Playa Giron: Ook deze eigenaar is een schat van een man en we hebben er een overheerlijk diner gehad!! Het snorkelen was ook weer wondermooi ! Een hele attente instructeur. Het was mijn eerste keer en ik heb me geen enkel moment angstig gevoeld. Trinidad: Hostal Novony is een hele mooie casa op een goede locatie en met een hele lieve eigenares. Hele mooie kamers met terras en heerlijk ontbijt. De excursies waren allemaal top!! Zeker omdat we Eric weer hadden als gids 😊. Ook de gids van de bicitaxi, Duviel Lopez Garcia was echt wel een topper! Varadero: Om ontspannen af te sluiten is het Bella Costa hotel een zéér goed adres. We hadden mooie kamers met zicht op zwembad en zee. Beste Barbara, nogmaals hartelijk dank, het was voor ons een TOPVAKANTIE!!! Doe zo verder!!!! Ik kan alleen maar Cuba4all aanbevelen aan iedereen die het authentieke Cuba wil ontdekken!!!

  4 april 2019

  Frans & Will Bergman (Heino, Nederland)
  Naar Cuba? Dan is er maar één optie. Alleen met Cuba4all Reizen. Maart 2019 hebben wij 3 weken door Cuba gereisd. Barbara heeft alles tiptop geregeld: de casa’s, Eric onze chauffeur/gids, de excursies. De reis was helemaal op onze maat. Dus wil je naar Cuba? Dan eerst naar Barbara. Barbara heel erg bedankt voor het slagen van een fijne vakantie.

  20 februari 2019

  Jan Aart en Kirsten (Nederland)
  Wat hebben wij een onwijs gave reis door Cuba gemaakt!! In september 2018 onze reis naar Cuba uitgezocht. Via het internet kwamen we op de website van Barbara terecht en een offerte opgevraagd. Barbara bood ons allerlei mogelijkheden en een paar weken later hadden we geboekt. Vanaf het moment van boeken heeft Barbara ons op de hoogte gehouden, konden we voor elke vraag bij haar terecht en kregen we snel reactie. Heel fijn! Afgelopen maand hebben we de reis gemaakt en we hebben een fantastische vakantie gehad! Alles was erg goed geregeld door Barbara en het klopte allemaal. Het aantal dagen per plaats, de casa’s, de gave privé oldtimers, de diverse omgevingen, het was geweldig. Barbara, we raden je bij iedereen een die naar Cuba gaat, ga zo door! Nogmaals super bedankt voor alles!!

  15 februari 2019

  Lieve en Patrick (Humbeek, België)
  Toen we besloten hadden om een reis naar Cuba te maken, zijn we per toeval op de website van” Cuba4all” terecht gekomen. We kregen van Barbara een uitgebreid reisvoorstel en dit sprak ons onmiddellijk aan. Mits enkele aanpassingen konden we ons verheugen op de reis met privé chauffeur in een echte oldtimer (een Ford uit 1956!). De werking met Barbara is steeds vlot verlopen en je krijgt een gedetailleerde reisbeschrijving met alle info van de casa’s. Met Eric – onze privé chauffeur – hadden wij dan ook een goede en veilige chauffeur die dan ook nog eens een uitstekende gids en tolk bleek te zijn. Een aanrader. Top! En zonder Devora te vergeten natuurlijk. Zij was een zeer goede contactpersoon/gids om ons Havana en Cuba te leren kennen. Ook de casa particulares en de uitbaters hiervan zijn allen heel goed meegevallen, de ene uiteraard wat beter dan de andere (maar dat heb je met hotels ook). Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Niettegenstaande we enkel via mail contact gehad hebben met Cuba4all reizen kijken we terug op een geslaagde rondreis, en indien vrienden/kennissen een reis naar Cuba plannen zullen we hen zeker aanraden om contact op te nemen met deze organisatie. Barbara, nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van deze mooie reis.

  18 januari 2019

  Marcel en mireille (Amersfoort, Nederland)
  Wat een prachtige rondreis hebben wij gemaakt. Aan te raden is de reis te maken met prive chauffeur, Zoals wij gedaan hebben. Eric kent het reisschema, weet zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt. Het duurt niet lang of je beschouwt Eric niet meer als gids, maar meer als vriend. De eigenaren van de casa’s zijn super vriendelijk, de kamers zijn heel schoon . Wij hebben heerlijk ontbeten. Vanuit de casa’s wordt je opgehaald voor de excursie van die dag. De eigenaren kennen het reisschema ook. Het loopt zo soepel in elkaar over . De laatste paar dagen hebben we op onszelf doorgebracht in een hotel. Wij hebben genoten van de rust aan het zwembad, maar schrokken van de massa mensen aan de buffetten in de eetzaal . Wij zijn blij dat we het echte Cuba ook hebben gezien ,want in het hotel merk je daar niets van. Het is een fijn idee dat Barbara ook Nederlands spreekt en korte lijntjes heeft met de gidsen en de casa,s Wij denken nog elke dag terug aan het mooie Cuba en de vriendelijke Cubanen. De oldtimers en de prachtige statige kleurrijke huizen. Barbara .dank je wel voor fijne reis die je zo zorgvuldig hebt verzorgd. Doe Eric, devora en je ouders de hartelijke groeten van ons. En hopelijk tot snel voor het andere deel van Cuba.

  9 januari 2019

  Rian V. (Nederland)
  Geweldige rondreis gehad door heel Cuba. Alles was heel goed geregeld door Barbara. Toppie gedaan. Alle casa’s waren super, goed ontbijt en heerlijke diners. Hotels waren wat minder. Mooi land, lieve mensen. Veel cultuur en natuur gezien. Prachtig. Bedankt voor het verzorgen van onze geweldige reis.

  5 november 2018

  Familie Leyman (België)
  Wij hebben fantastisch genoten van ons verblijf en de activiteiten in je thuisland. De overgang naar dit frisse, mistige België is nu uiteraard veel minder. Uw slogan “authentiek Cuba” heeft aan al onze verwachtingen beantwoord en we hebben daarmee toch een klein beetje het leven met de mensen ter plaatse kunnen meemaken. De casas particulares waren allen goed in orde, mooi ingericht, zeer vriendelijke mensen en een prima lokaal ontbijt. Die mensen deden daar alle moeite om het ons naar onze zin te maken. Een dikke proficiat voor hen! Jammer voor ons dat wij geen Spaans spraken, maar met de nodige gebaren konden wij ons wel uit de slag trekken. De rondrit met de 2 oldtimers ( Havana en West Cuba) waren een nostalgische belevenis. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe die ene Ford het de hele reis heeft volgehouden. Het programma zat goed in elkaar: de rondritten in Havana en Trinidad, de mooie landschappen, de prachtige wandelingen in de geweldige natuur. De tocht met de paarden in Vinales moet je zeker behouden. Zo kwamen wij in een prachtig stuk natuur, waar we anders nooit zouden gekomen zijn. Daar hebben we echt van genoten! De begeleiders waren zeer behulpzaam, alhoewel ik toch iets meer uitleg had verwacht van Devora ( ikzelf ben trouwens reisgids in Europa en ik kan dus toch wat vergelijken). In Trinidad hebben we zelf een extra gids genomen om de stad wat beter te leren kennen. Eric, de chauffeur, was een fantastische persoon, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niets was hem teveel. Hij heeft alle wandelingen meegedaan en ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet met zo een goede fysiek. Hoewel hij wel last had om de Topes de Collantes en het Parque el Cubano uit elkaar te houden ( hij was van mening dat beiden op dezelfde plaats lagen, waardoor er wat discussie was omtrent het vervoer) Eén minpuntje ter verbetering: bij aankomst in Havana bleek nergens een persoon met een naambordje te bekennen. Na een lange, vermoeiende vliegreis was die eerste indruk toch een kleine ontgoocheling. We hebben dan Danilo opgebeld en die wist ons dan te vertellen dat we ons moesten begeven naar het busbedrijf aan de overzijde van de straat. Na wat zoekwerk hebben we tenslotte het bureau gevonden en daar bleek gelukkig onze naam op de lijst vermeld. Van daaruit werd dan wel het vervoer geregeld. Dus het vervoer van en naar de luchthaven moet nu blijkbaar door een staatsfirma worden uitgevoerd. Gelieve dit misschien in het vervolg op het dag-aan-dagprogramma te vermelden. Voor de rest niets dan lof voor het programma en de organisatie. Vooral ook het opvolgen van onze reis en een welkomstwoordje achteraf stellen we zeer op prijs. We zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Bedankt voor alles en hopelijk tot weerziens!

  18 oktober 2018

  Spencer Brouwers (Castricum)
  Bouwsteen Matanzas :Hostel Danita was heel goed verzorgd, heb daar ook alle diners genomen. Was perfect verzorgd. Danita sprak een beetje engels. Het bezoek aan de Bellamar Grotten viel een beetje tegen, de grotten van Han zijn mooier. De 3d film vooraf beloofde veel maar dat werd niet waargemaakt met het bezoek van de grot. 30 Meter afdalen in de vochtige atmosfeer en weer naar boven klimmen was volgens mij niet de moeite. Het natuurreservaat La Arboleda was wel mooi, maar naar mijn mening niet echt spectaculair. De natuur rond Matanzas was wel erg mooi. Bouwsteen Terug naar het verleden : Hostel Patrico in Trinidad was goed verzorgd. Ontbijt was goed. Heb daar niet gedineerd (weet ook niet of dat mogelijk was). Sr.Patricio sprak geen woord engels alleen spaans (en ik spreek geen woord spaans). Heb een hele mooie rit door de omgeving van Trinidad met een koets gemaakt (met een engels sprekende gids). Het bezochte natuurgebied was ook mooi, helaas had het de dag tevoren veel geregend waardoor het pad naar de waterval werd afgeraden wegens gladheid. De taxi chauffeur heeft een rondrit gemaakt langs een aantal interessante punten waarvan een paar met heel mooi uitzicht. We hebben ook een koffie huisje bezocht waar de bonen zelf werden gebrand en gemalen. Was wel leuk. Ook een gebied bezocht waar een heleboel verschillende soorten koffie planten (struiken/bomen) stonden. Bouwsteen Cuba Natuurparadijs : Playa Giron kon wegens het weer niet waar maken waarvoor ik gekomen was (er trok een orkaan langs met veel water). Als alternatief heb ik een bezoek gebracht aan het natuurgebied Zapata en daar een hele mooie tocht gelopen onder leiding van een engels spreken gids. Het hostel Carballo and Maydi was geweldig. De kamer was prima (lekker ruim) en ik heb ook alle diners daar genomen. Het eten was overvloedig (volgens mij geschikt voor 2 tot 3 personen) en van zeer goede kwaliteit (o.a. kreeft) en met zeer veel variatie. Hier heb ik het meest uitgebreide ontbijt en diner gekregen van alle casa’s. De gastheer Sr Carballo was heel vriendelijk maar sprak maar een paar woorden engels. Ik heb ondanks dat toch goed met hem kunnen communiceren. Hij was zeer behulpzaam met het zoeken naar alternatieven voor het snorkelen en de tocht naar Guama en de krokodillen farm. Hostel San Fernando in Cienfuegos viel een beetje tegen. De gastvrouw was hartelijk en vriendelijk, maar het ontbijt was afgemeten (wel voldoende maar niet veel keus en o.a. geen vleeswaren). Ik heb hier ook 2 keer gedineerd, maar ook het diner was afgemeten (en beperkt maar wel voldoende) Geen vergelijk met het zeer uitgebreide ontbijt en diner van Sr. Carballo in Playa Giron. Ik zou hier niet nog een keer voor deze casa kiezen. De kamer was klein en naar mijn mening niet geschikt voor 2 personen. Het was genoeg voor mij (1 persoon van 190 cm). De badcel annex toilet was ook niet erg ruim en zeer efficient ingedeeld (en daarom niet ruim bemeten). Casa Torres in Varadero was prima wat de ruimte betreft en het ontbijt en het diner waren ook voldoende/goed. Ik vond alleen de prijs wat hoog (40 cuc voor 1 overnachting zonder ontbijt van 5 cuc). De familie (behalve de opa) sprak goed engels en ze waren heel geinteresseerd in Europa en Nederland. Hele leuke gesprekken gehad. Na aankomst heb ik voor een uurtje het strand bezocht en verder heb ik op de Avenida 1 heel veel oude auto’s zitten fotograferen. De volgende dag met de taxi (Lada) naar het vliegveld. Zoals altijd was ook deze vakantie veel te kort. In het algemeen was de reis prima verzorgd door Barabara (de bus had ik zelf geregeld bij Viazul). Ze is zeer behulpzaam geweest bij het samenstellen van de reis.

  18 augustus 2018

  Laura (Amersfoort)
  Fijne reis gehad. Alle casa’s waren goed de 1 wel beter dan de ander. Wij hebben rondgereist in een eigen huurauto, mijn vriend is automonteur en weet veel en kwam er dus achter dat de auto kapot was dit is erg lastig regelen omdat de verhuurders niet goed Engels praten. Wij hadden van alle accomodaties plattengronden gehad dit maakte het een stuk makkelijker. Wel is het verstandig als je met eigen auto gaat reizen om Sygic WORLD te downloaden. Wij hebben 2 weken in casa’s geslapen en 4 dagen all in clusive, dit was voor ons de eerste keer all in, en ons erg tegengevallen.. het Cuba gevoel was bij ons verdwenen en op bestemming zelf geen fijne sfeer. Als wij het over zouden doen hadden wij echt gekozen in de casa’s te blijven. Alle mensen waren behulpzaam en erg vriendelijk. Verder was onze reis goed verzorgd en hebben wij veel mooie plekken van Cuba ontdekt. Wij zijn ervan overtuigd dat wij nog op tijd gegaan zijn en dat het binnen nu en een aantal jaren heel anders en toeristischer is. SAN José restaurant in Trinidad is een echte aanrader.

  7 februari 2018

  Lisa (Amersfoort)
  Hele fijne reis gehad met Cuba4All. Alles was goed geregeld. De reis gemaakt in een echte oldtimer, mogen verblijven in goed verzorgde casa’s en hele mooie plekken van Cuba gezien. Het contact met Barbara is fijn en oprecht! Zeker een aanrader voor iedereen!

  2 januari 2018

  Dilek en Sheckin (Nederland)
  Nadat wij verschillende reisbureaus hadden bezocht zijn we bij Cuba4all reizen terecht gekomen. Bij de eerste afspraak met Barbara hadden we een goed gevoel. Ze wist waar ze het over had en kon ons veel informatie verstrekken over de planning van de reis. Heel deskundig en zeer vriendelijk. De planning die wij kregen was heel goed uitgewerkt. Barbara heeft tot de goedkeuring van de planning ons altijd heel vriendelijk te woord gestaan. Ze heeft alle tijd genomen om al onze vragen te beantwoorden en stond altijd klaar. Ook toen wij in Cuba waren was Barbara goed te bereiken. Door onze reis bij haar te boeken hebben wij alle vrije tijd gehad die normaal bij een pakketreis niet te verkrijgen is. In Cuba hebben wij ons nergens druk of zorgen over hoeven te maken. Barbara had haar contacten goed ingeschakeld wat voor ons heel soepel verliep. Wij hebben daar vriendelijke mensen ontmoet die Barbara had geregeld voor verblijf en vervoer. Cuba4All reizen is echt aan te bevelen voor een zorgeloos reis naar Cuba. Wij hebben een geweldige reis gehad. Wij danken Barbara voor al haar inzet!!

  28 december 2017

  Maria en Johan (Nederland)
  Wij zijn 28/11/17 tm 15 dec’17 naar Cuba geweest. En hebben een fantastische reis gehad met een oldtimer en chauffeur we hebben in 7 casas particular overnacht met ontbijt,dit was geweldig de mensen zijn zo lief en behulpzaam het ontbijt was altijd goed en veel fruit. De bedden waren groot en op goede hoogte en op de begane grond,wij zijn 60 plus dus dat was wel een vereiste maar Barbara had alles heel goed geregeld en ze wisten in de casas precies wat wij nodig hadden! Havana was ook heel mooi met zijn prachtige gebouwen en gezellige straatjes. daar hadden we ook een dagexcursie de man wist alles te vertellen waar we ook maar naar toe gingen toppie!En Devora de dame die ons een middag wandelend door oud Havana en het centrum heeft begeleid super gezellig en we hebben nu veel van de cultuur geleerd. En dan ook nog een diner bij de ouders van Barbara thuis heerlijk eten en gezellig. De rond reis was mooi we hebben veel gezien en in Vinales prachtige natuur en heel gezellige plaats genoeg te doen.Hier hebben we een prachtige dag excursie gehad. Trinidad had ik soms het gevoel of ik in een oude film was beland.De tijd heeft daar echt stil gestaan.en allerlei mensen die langs de straat lopen om van alles te verkopen. En de muziek de salsa dansen prachtig. Ik had een cursus Spaans gedaan en heb er veel aan gehad en boekje mee nemen is ideaal. We hebben heel veel foto’s gemaakt. De reis voldeed aan onze verwachtingen en vooral nu het oude Cuba nog authentiek is en het toerisme nog niet de overhand heeft. Het was Geweldig Maria en Johan

  16 november 2017

  Ron M (Rijswijk/Delft)
  Met groep van 8 personen (25-68 jaar) 10 dagen in/op Cuba rondgereisd. Ingewikkelde logistieke uitgangspunten (arrival in HAV op 3 dagen; departure op 2 dagen), beperkt budget (ca.€100 p.p.p.d.) en grote wensenlijst vormden een mix met een hoge moeilijkheidsgraad waar C4aR fraaie en creatieve oplossingen voor vond. Een volle week privé bus met chauffeur en gids zorgden voor een strakke, super interessante, afwisselende en mooi uitgebalanceerde trip: Vinales, Havana, Playa Giron en Trinidad … viva Cuba …

  3 augustus 2017

  Nathalie Dierickx (België)
  Wij (Belgisch gezin met 2 kinderen van 16 en 18 jaar) zijn pas terug van een reis door het westen van Cuba. Eerder bij toeval zijn we terecht gekomen bij Barbara van Cuba4all Reizen. De organisatie van onze reis is perfect verlopen: in 9 dagen van Havanna naar Varadero via Vinales, Playa Giron, Cienfuegos en Trinidad met oldtimer en chauffeur. Het uitgebreide reisprogramma dat we op voorhand hadden gekregen van Barbara werd stipt opgevolgd door de chauffeurs. De verwelkomingen, meestal met welkomstcocktail, in de casas waren steeds hartelijk. Barbara had ons verzekerd dat ze 7/24 bereikbaar was, wat voor ons geruststellend was. We hebben hiervan geen gebruik moeten maken omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Barbara, nogmaals bedankt voor de organisatie van onze Cuba-reis! Een aanrader voor iedereen die Cuba wil ontdekken tussen de lokale bevolking.

  5 juli 2017

  Marjan Van Lint (België)
  Wij zijn net terug van een kleine 3 weken in Cuba: een combinatie van een rond reis in een oldtimer met chauffeur langs casas particulares in het westelijk deel van Cuba met nadien nog wat relaxen in een mooi hotel in Cayo Santa Maria. De rondreis werd perfect georganiseerd door Barbara: de casas zijn goed uitgekozen met super-vriendelijk mensen die zorgen voor een heel nette kamer en badkamer en telkens een schitterend ontbijt. Een beetje spaans kennen is zeker een groot voordeel maar geen noodzaak. Alle uitstappen waren tot in de puntjes geregeld: de gids in Havana, de gids in Vinales, de uitstap te paard,in Vinales, het snorkelen met een begeleider in Playa Giron, de gids in Santa Clara etc. Barbara heeft vanuit Nederland alles perfect onder controle. Te weten dat zij steeds bereikbaar is is een grote geruststelling, maar hadden we niet nodig. Moesten we zelf beter spaans kunnen of moest onze taxi-chauffeur engels gesproken hebben hadden we nog meer uit deze reis gehaald. Dank je Barbara voor deze schitterende reiservaring.

  12 maart 2017

  Robbert en Getty (België)
  In februari hebben wij (stel, midden 40) met Cuba4all een fantastische rondreis van 3 weken in Cuba gemaakt. De persoonlijke aanpak en de adviezen van Barbara en Michael vonden wij heel prettig en waardevol. Ze hebben onze wensen vertaald in een reis met daarin een goede combinatie van steden, natuur, actief en luieren. Alles hebben ze vooraf perfect geregeld. Als het soms niet helemaal goed ging, dan deed de naam van Barbara wonderen. Ook de goede bereikbaarheid van Barbara hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij kijken terug op een fantastische reis in het kleurrijke en luide Cuba. Tip voor reizigers: leer vooraf een beetje Spaans.

  25 januari 2017

  Auke & Geertje de Haan (Nederland)
  Begin November zijn wij met Cuba4all op vakantie geweest. In de korte voorbereidingstijd heeft Bárbara een fantastische reis voor ons in elkaar gezet. Van de muziek in Havanna en Trinidad tot de natuur in Vinales, Topez de Collante en ook het kanoën in het park bij Matanzas in één woord ronduit geweldig. Uitstekend gekozen Casas en chauffeurs hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd. Het deed ons goed dat ook gedurende de reis regelmatig contact was tussen Barbara en de gastverblijven. De persoonlijke aanpak met huisbezoek was voor ons zeer aangenaam. Bedankt voor dit alles. We bevelen jullie van harte aan.

  14 januari 2017

  Familie Ferwerda (Nederland)
  Deze kerstvakantie 6 dagen op Cuba doorgebracht. Door de beperkte tijd hebben we gekozen om vanuit Havanna meteen door te reizen naar Trinidad en daar te verblijven. In en rond Trinidad is voor een pubergezin voor ieder wat te beleven. Cuba4allreizen heeft zich prima afgestemd op onze wensen en we zijn dan ook dik tevreden met de aangeboden faciliteiten. Dit was voor ons een auto met chauffeur, overnachtingen met prima ontbijt en een stadstoer in Havanna. Tip voor de reiziger: Lees CubaConga en probeer wat Spaans te spreken.

  25 september 2016

  Anja en Gertjan (Nederland)
  Wij hadden zelf al een vliegticket en 3 dagen casa geboekt en kwamen bij toeval te recht op de Cuba4all site, na een telefoontje, afspraak gemaakt en bij Barbara en Michael thuis alles door gesproken en bekeken. Het was allemaal heel kort dag maar dat was geen probleem maar een uitdaging, zelfs het boeken van Tropicana hebben ze nog voor ons geregeld. Vanaf het landen op Cuba t/m vertrek hebben we genoten!!! De hele vakantie hebben we ons verbaasd van de perfecte afspraken welke allemaal 100% zijn na gekomen ondanks dat Fidel Castro op de dag van aankomst overleed en we met 9 dagen rouw te maken hadden. Dit gaf natuurlijk een stempel op onze vakantie , geen muziek , geen drank en geen Salsa ook Tropicana ging niet door , Barbara stuurde een bericht en ging alvast kijken wat ze kon betekenen voor ons. We hebben een stukje geschiedenis mee gemaakt heel bijzonder. Bij terug komst had Barbara al toezegging van Tropicana en een week later het geld op onze rekening (grotendeels) ongelofelijk , bedankt !!! We reizen graag de wereld rond maar gaan waarschijnlijk met een combinatie reis nog enkele dagen naar Cuba / Havanna voor de muziek , drank en salsa. Maar zeker weten dit in overleg met CUBA 4 ALL

  18 juli 2016

  Marielle van Benthum (Nederland)
  Cuba4all Reizen heeft ons (twee gezinnen, 6 personen) helemaal ontzorgd. Het enige wat wij hoefden te doen was genieten. Verschillende stukjes van de reis hadden we zelf al geregeld, zoals de vlucht en een aantal overnachtingen. De ontbrekende stukjes wist Bárbara naadloos aan te laten sluiten. Het reisschema dat we van Bárbara kregen was erg gedetailleerd. Omdat ze toevallig ook in Cuba was tijdens onze reis, hebben we haar bij het vliegveld ontmoet en zijn we aan het eind van onze reis nog bij haar thuis wezen eten! Dat was geweldig. We hebben zes dagen een hele lieve privéchauffeur gehad. Heel erg fijn. En verder heeft Bárbara verschillende transfers tussen een aantal steden geregeld en 4 casas particulares. Haar persoonlijke aandacht en nauwkeurigheid zorgden ervoor dat er weinig echt fout kon lopen. We hoefden alleen maar te Genieten. De rest was al geregeld. Heel erg fijn! Ik hoop in de nabije toekomst opnieuw gebruik te kunnen maken van de services van Bárbara. Bedankt Bárbara!

  16 juli 2016

  Monique (Nederland)
  Wij hebben door de goede zorgen van Cuba4all reizen een onvergetelijke rondreis door Cuba gehad. Wat een prachtig land is dat, cultuur, natuur, eigenlijk alles. Het was ook ontzettend leuk en attent dat Bárbara ons persoonlijk op stond te wachten op het vliegveld in Havana. Wij hadden onze vlucht zelf geregeld en verder onze wensen en route doorgegeven aan Bárbara en zij heeft verder alles perfect geregeld, casas, chauffeur, transfers. De casas lagen allemaal erg centraal en waren ook goed. Een volgende keer zullen wij zeker weer onze reis door Cuba4all reizen laten verzorgen.

  5 juni 2016

  Desiree Vermetten (Nederland)
  Mijn dochter en ik zijn eind juni/begin juli naar Cuba gegaan voor een korte kennismaking met het land. We hebben daarvoor contact gezocht met Cuba4all die goede aanbevelingen deed voor de excursies die we wilden maken. De excursies zijn zeer goed bevallen en in overleg met de gids hebben we o.a. het echte Havana ervaren (ook gegeten bij locals). we zijn dan ook zeer blij met wat Cuba4all voor ons heeft georganiseerd en zullen zeker volgend jaar (ja, want wij gaan terug naar dit prachtige land) weer contact opnemen voor de rondreis die wij in gedachten hebben! Dank aan Barbara en de gidsen in Cuba!