REIS ERVARINGEN

Deel je ervaringen met ons!

cuba vakantie ervaringen gezien

Deel je Cuba vakantie ervaringen met ons!

Ons team doet er alles aan om je onvergetelijk reis te organiseren. Van je complimenten worden we blij. Van je kritische opmerkingen leren we weer en verbeteren onze diensten. Vul hier in hoe jouw ervaring was met Cuba4all Reizen en inspireer andere reizigers.

Cuba vakantie ervaringen

Wat hebben wij een onwijs gave reis door Cuba gemaakt!! In september 2018 onze reis naar Cuba uitgezocht. Via het internet kwamen we op de website van Barbara terecht en een offerte opgevraagd. Barbara bood ons allerlei mogelijkheden en een paar weken later hadden we geboekt. Vanaf het moment van boeken heeft Barbara ons op de hoogte gehouden, konden we voor elke vraag bij haar terecht en kregen we snel reactie. Heel fijn!
Afgelopen maand hebben we de reis gemaakt en we hebben een fantastische vakantie gehad! Alles was erg goed geregeld door Barbara en het klopte allemaal. Het aantal dagen per plaats, de casa’s, de gave privé oldtimers, de diverse omgevingen, het was geweldig. Barbara, we raden je bij iedereen een die naar Cuba gaat, ga zo door! Nogmaals super bedankt voor alles!!

Februari 2019

Jan Aart en Kirsten

Toen we besloten hadden om een reis naar Cuba te maken, zijn we per toeval op de website van” Cuba4all” terecht gekomen.
We kregen van Barbara een uitgebreid reisvoorstel en dit sprak ons onmiddellijk aan.
Mits enkele aanpassingen konden we ons verheugen op de reis met privé chauffeur in een echte oldtimer (een Ford uit 1956!).
De werking met Barbara is steeds vlot verlopen en je krijgt een gedetailleerde reisbeschrijving met alle info van de casa’s.
Met Eric – onze privé chauffeur – hadden wij dan ook een goede en veilige chauffeur die dan ook nog eens een uitstekende gids en tolk bleek te zijn. Een aanrader. Top!
En zonder Devora te vergeten natuurlijk. Zij was een zeer goede contactpersoon/gids om ons Havana en Cuba te leren kennen.

Ook de casa particulares en de uitbaters hiervan zijn allen heel goed meegevallen, de ene uiteraard wat beter dan de andere (maar dat heb je met hotels ook).
Iedereen is vriendelijk en behulpzaam.
Niettegenstaande we enkel via mail contact gehad hebben met Cuba4all reizen kijken we terug op een geslaagde rondreis, en indien vrienden/kennissen een reis naar Cuba plannen zullen we hen zeker aanraden om contact op te nemen met deze organisatie.

Barbara, nogmaals hartelijk dank voor het organiseren van deze mooie reis.

20 januari tot 12 februari 2019

Lieve en Patrick - Humbeek

Wat een prachtige rondreis hebben wij gemaakt. Aan te raden is de reis te maken met prive chauffeur, Zoals wij gedaan hebben.

Eric kent het reisschema, weet zelf natuurlijk heel veel te vertellen over Cuba en de plaats die je die dag bezoekt. Het duurt niet lang of je beschouwt Eric niet meer als gids, maar meer als vriend.

De eigenaren van de casa’s zijn super vriendelijk, de kamers zijn heel schoon . Wij hebben heerlijk ontbeten. Vanuit de casa’s wordt je opgehaald voor de excursie van die dag. De eigenaren kennen het reisschema ook. Het loopt zo soepel in elkaar over .

De laatste paar dagen hebben we op onszelf doorgebracht in een hotel. Wij hebben genoten van de rust aan het zwembad, maar schrokken van de massa mensen aan de buffetten in de eetzaal .
Wij zijn blij dat we het echte Cuba ook hebben gezien ,want in het hotel merk je daar niets van.

Het is een fijn idee dat Barbara ook Nederlands spreekt en korte lijntjes heeft met de gidsen en de casa,s

Wij denken nog elke dag terug aan het mooie Cuba en de vriendelijke Cubanen.
De oldtimers en de prachtige statige kleurrijke huizen.

Barbara .dank je wel voor fijne reis die je zo zorgvuldig hebt verzorgd. Doe Eric, devora en je ouders de hartelijke groeten van ons. En hopelijk tot snel voor het andere deel van Cuba.

29 december 2018 tm 13 januari 2019

Marcel en mireille - Amersfoort

Geweldige rondreis gehad door heel Cuba. Alles was heel goed geregeld door Barbara. Toppie gedaan. Alle casa’s waren super,
goed ontbijt en heerlijke diners. Hotels waren wat minder. Mooi land, lieve mensen. Veel cultuur en natuur gezien. Prachtig. Bedankt voor het verzorgen van onze geweldige reis.
9 Januari 2019

- Rian V.

Wij hebben fantastisch genoten van ons verblijf en de activiteiten in je thuisland. De overgang naar dit frisse, mistige België is nu uiteraard veel minder. Uw slogan “authentiek Cuba” heeft aan al onze verwachtingen beantwoord en we hebben daarmee toch een klein beetje het leven met de mensen ter plaatse kunnen meemaken.

De casas particulares waren allen goed in orde, mooi ingericht, zeer vriendelijke mensen en een prima lokaal ontbijt. Die mensen deden daar alle moeite om het ons naar onze zin te maken. Een dikke proficiat voor hen! Jammer voor ons dat wij geen Spaans spraken, maar met de nodige gebaren konden wij ons wel uit de slag trekken.

De rondrit met de 2 oldtimers ( Havana en West Cuba) waren een nostalgische belevenis. Alhoewel ik me nog steeds afvraag hoe die ene Ford het de hele reis heeft volgehouden.

Het programma zat goed in elkaar: de rondritten in Havana en Trinidad, de mooie landschappen, de prachtige wandelingen in de geweldige natuur. De tocht met de paarden in Vinales moet je zeker behouden. Zo kwamen wij in een prachtig stuk natuur, waar we anders nooit zouden gekomen zijn. Daar hebben we echt van genoten!

De begeleiders waren zeer behulpzaam, alhoewel ik toch iets meer uitleg had verwacht van Devora ( ikzelf ben trouwens reisgids in Europa en ik kan dus toch wat vergelijken). In Trinidad hebben we zelf een extra gids genomen om de stad wat beter te leren kennen. Eric, de chauffeur, was een fantastische persoon, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Niets was hem teveel. Hij heeft alle wandelingen meegedaan en ik heb nog nooit een chauffeur ontmoet met zo een goede fysiek. Hoewel hij wel last had om de Topes de Collantes en het Parque el Cubano uit elkaar te houden ( hij was van mening dat beiden op dezelfde plaats lagen, waardoor er wat discussie was omtrent het vervoer)

Eén minpuntje ter verbetering: bij aankomst in Havana bleek nergens een persoon met een naambordje te bekennen. Na een lange, vermoeiende vliegreis was die eerste indruk toch een kleine ontgoocheling. We hebben dan Danilo opgebeld en die wist ons dan te vertellen dat we ons moesten begeven naar het busbedrijf aan de overzijde van de straat. Na wat zoekwerk hebben we tenslotte het bureau gevonden en daar bleek gelukkig onze naam op de lijst vermeld. Van daaruit werd dan wel het vervoer geregeld. Dus het vervoer van en naar de luchthaven moet nu blijkbaar door een staatsfirma worden uitgevoerd. Gelieve dit misschien in het vervolg op het dag-aan-dagprogramma te vermelden.

Voor de rest niets dan lof voor het programma en de organisatie. Vooral ook het opvolgen van onze reis en een welkomstwoordje achteraf stellen we zeer op prijs. We zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Bedankt voor alles en hopelijk tot weerziens!
27 november 2018

Familie Leyman - Belgie

Bouwsteen Matanzas :Hostel Danita was heel goed verzorgd, heb daar ook alle diners genomen. Was perfect verzorgd. Danita sprak een beetje engels.
Het bezoek aan de Bellamar Grotten viel een beetje tegen, de grotten van Han zijn mooier. De 3d film vooraf beloofde veel maar dat werd niet waargemaakt met het bezoek van de grot. 30 Meter afdalen in de vochtige atmosfeer en weer naar boven klimmen was volgens mij niet de moeite.
Het natuurreservaat La Arboleda was wel mooi, maar naar mijn mening niet echt spectaculair. De natuur rond Matanzas was wel erg mooi.

Bouwsteen Terug naar het verleden : Hostel Patrico in Trinidad was goed verzorgd. Ontbijt was goed. Heb daar niet gedineerd (weet ook niet of dat mogelijk was). Sr.Patricio sprak geen woord engels alleen spaans (en ik spreek geen woord spaans).
Heb een hele mooie rit door de omgeving van Trinidad met een koets gemaakt (met een engels sprekende gids).
Het bezochte natuurgebied was ook mooi, helaas had het de dag tevoren veel geregend waardoor het pad naar de waterval werd afgeraden wegens gladheid. De taxi chauffeur heeft een rondrit gemaakt langs een aantal interessante punten waarvan een paar met heel mooi uitzicht. We hebben ook een koffie huisje bezocht waar de bonen zelf werden gebrand en gemalen. Was wel leuk. Ook een gebied bezocht waar een heleboel verschillende soorten koffie planten (struiken/bomen) stonden.

Bouwsteen Cuba Natuurparadijs : Playa Giron kon wegens het weer niet waar maken waarvoor ik gekomen was (er trok een orkaan langs met veel water).
Als alternatief heb ik een bezoek gebracht aan het natuurgebied Zapata en daar een hele mooie tocht gelopen onder leiding van een engels spreken gids. Het hostel Carballo and Maydi was geweldig. De kamer was prima (lekker ruim) en ik heb ook alle diners daar genomen. Het eten was overvloedig (volgens mij geschikt voor 2 tot 3 personen) en van zeer goede kwaliteit (o.a. kreeft) en met zeer veel variatie. Hier heb ik het meest uitgebreide ontbijt en diner gekregen van alle casa’s. De gastheer Sr Carballo was heel vriendelijk maar sprak maar een paar woorden engels. Ik heb ondanks dat toch goed met hem kunnen communiceren. Hij was zeer behulpzaam met het zoeken naar alternatieven voor het snorkelen en de tocht naar Guama en de krokodillen farm.

Hostel San Fernando in Cienfuegos viel een beetje tegen. De gastvrouw was hartelijk en vriendelijk, maar het ontbijt was afgemeten (wel voldoende maar niet veel keus en o.a. geen vleeswaren). Ik heb hier ook 2 keer gedineerd, maar ook het diner was afgemeten (en beperkt maar wel voldoende) Geen vergelijk met het zeer uitgebreide ontbijt en diner van Sr. Carballo in Playa Giron.
Ik zou hier niet nog een keer voor deze casa kiezen.
De kamer was klein en naar mijn mening niet geschikt voor 2 personen. Het was genoeg voor mij (1 persoon van 190 cm). De badcel annex toilet was ook niet erg ruim en zeer efficient ingedeeld (en daarom niet ruim bemeten).

Casa Torres in Varadero was prima wat de ruimte betreft en het ontbijt en het diner waren ook voldoende/goed. Ik vond alleen de prijs wat hoog (40 cuc voor 1 overnachting zonder ontbijt van 5 cuc).
De familie (behalve de opa) sprak goed engels en ze waren heel geinteresseerd in Europa en Nederland. Hele leuke gesprekken gehad.
Na aankomst heb ik voor een uurtje het strand bezocht en verder heb ik op de Avenida 1 heel veel oude auto’s zitten fotograferen.

De volgende dag met de taxi (Lada) naar het vliegveld. Zoals altijd was ook deze vakantie veel te kort.
In het algemeen was de reis prima verzorgd door Barabara (de bus had ik zelf geregeld bij Viazul). Ze is zeer behulpzaam geweest bij het samenstellen van de reis.

18 oktober 2018

Spencer Brouwers - castricum

1 2 3 4