Cuba Reis Specialist

Authentieke Cuba Rondreis het westen en het centrum

mooiste plaatsen van Cuba oldtimer

Authentieke Cuba Rondreis 

Het westen en het centrum in 9 dagen

Basic

879
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (4 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (8 dagen)

Plus

1149
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (4 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (8 dagen)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Tour per Oldtimer door Havana
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
Populair

Compleet

2259
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (4 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (8 dagen)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Tour per Oldtimer door Havana
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Meet & Greet Service
 • Vliegticket

Vervoer

Individuele Authentieke Rondreis per oldtimer met privé chauffeur

Regio

West en Midden

Reisduur

9 dagen / 8 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 

Laat mij je inspireren!

Dit zijn slechts voorbeelden, we passen ze graag aan je wensen aan. Houd je meer van natuur of cultuur, wil je een excursie meer of minder, wil je je reis verlengen of juist inkorten, geen probleem. Alles is mogelijk bij ons. Je kunt zelf je eigen droomreis samenstellen.

Dag 1 – Aankomst in Varadero

Je Intercontinentale vlucht, komt aan op de Internationale luchthaven Juan Gualberto Gómez in Varadero. Bij aankomst staat onze chauffeur al op je te wachten, en word je naar de casa particular (privé-woning) in Matanzas gebracht, voorzien van alle nodige comfort om uit te rusten na de lange reis. De rit van Varadero naar Matanzas duurt ongeveer half uur.
Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Reisgids Cuba vliegtuig
Cuba bezienswaardigheden Varadero strand fiets
Dag 2 – Varadero

Vandaag geniet je van één van de mooiste stranden van de wereld “Varadero”, waar je in het rustige, helder blauwe water kan zwemmen en op het fijne witte strand kan zonnen. Een super-ontspannen dag, je vakantie is begonnen!

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Namiddag: Terug naar de accommodatie (prive-woning in Matanzas).

In de avond ben je vrij om door de straten van Matanzas te wandelen en genieten van de koelte van de “Stad van Bruggen”.

Dag 3 – Matanzas – Guamá – Cienfuegos

Ontbijt en vertrek naar “Guamá” (de toegang tot de krokodillenboerderij is circa 3 USD p.p. en de toegang tot de boottocht is circa 10 USD p.p.) waar je de krokodillenboerderij kan bezoeken. Hier wordt het leven van deze geweldige reptielen beschermd en je kunt ze van dichtbij bekijken. (Tickets voor deze site zijn niet inbegrepen in de prijs). De rit vanaf Matanzas naar Guamá duurt ongeveer 3 uur zonder pauze. (250 km)

Optioneel, vandaag kun je een boottocht maken over de “Laguna del Tesoro”, een prachtig natuurgebied, een zoetwaterlagune, die wel 16 vierkante kilometer bestrijkt. Tijdens deze tour bezoek je een “Aldea Taína”, een authentieke replica

Cuba rondreis Cuba met kinderen Guama 2

van een dorp van de eerste bewoners van Cuba. Cubaanse inheemse riten, de tour door het dorp en de unieke flora en fauna van het moeras zullen voor altijd in je geheugen gegrift blijven.

rondreizen op maat Cuba Grupo Cienfuegos

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Wanneer de excursie naar “Guamá” afgelopen is, vertrek je naar Cienfuegos, ook bekend als de “Ciudad de las Cúpulas” van Cuba en “De Parel van het Zuiden”. De rit duurt ongeveer 1½ uur zonder pauze. (105 km)

In Cienfuegos word je naar de casa particular gebracht waar je zal overnachten. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.
In de avond ben je vrij.

Dag 4 – Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt vertrek je om het centrum van de stad te ontdekken.
In Cienfuegos kun je een rondleiding maken door de stad. Tijdens de rondleiding kan je een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Het “José Martí Park” en de omgeving, waaronder de beroemde “Teatro Terry” (entree circa 5 USD p.p.) in het centrum van de stad, en het “Palacio del Valle” (entree circa 5 USD p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Cienfuegos gemeentehuis

S’middag vertrek je naar Trinidad, de reis duurt ongeveer 1½ uur zonder pauze. (83 km)

Aangekomen in Trinidad ga je naar je privé-woning en ‘s avonds kun je als je dat wilt van een soort carnaval genieten, zoals de “Trinitarios” die altijd in zijn voor een feestje. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Cuba bezienswaardigheden Trinidad centrum
Dag 5 – Trinidad

Na het ontbijt, ben je vrij om het  best geconserveerde dorp van Cuba te ontdekken; het 500 jaar oude Trinidad.

Trinidad staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO, omdat het vrijwel onveranderd is sinds het ontstaan van het dorp in de zestiende eeuw.

De geplaveide straatjes en kleurrijke gebouwen herbergen een schat aan prachtige legendes. De huizen zijn nog steeds bedekt met handgemaakte dakpannen, de muren hebben een keur aan handgemaakte tegels. De straten zijn geplaveide met eeuwenoude stenen, je ziet hekwerken gesmeed tijdens 

de koloniale periode, paleizen en steile torens, enz. S’middag zal je “Manaca Iznaga” bezoeken en vanaf een uitkijkpunt (entree circa 2 CUC p.p.) kan je “De Vallei van Mills” (Valle de los Ingenios) zien, met de suikerriet velden van enkele eeuwen geleden. (Ticket voor deze site is niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een “Paladar”, een typisch Cubaans familierestaurant.

In de namiddag kom je terug naar je privé-woning in Trinidad om uit te rusten na een lange dag. In de avond (optioneel) kun je naar het centrum lopen om weer te genieten van een leuk avond vol met lieve muziek.

Dag 6 – Laat je verrassen door Havana

Na het ontbijt vertrek naar Havana. Reistijd ongeveer 4 uur zonder pauze. (316 km)
In Havana word je naar de casa particular gebracht waar je gaat verblijven. Daarna ben je vrij en je kunt een tour maken door verschillende wijken die historisch en cultureel interessant zijn.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Havana Floridita straat
Cuba bezienswaardigheden Oldtimer
Dag 7 – Havana – Tour in een Oldtimer

Na het ontbijt ga je het Moderne Havana bezoeken, met als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón” enz. Maar de reis zal niet hier eindigen. Je zal ook het “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” (entree circa 6 USD p.p.) en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” (entree circa 6 USD p.p.) bezoeken, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en een hoge historische waarde hebben. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de Morro is een vuurtoren, die je optioneel kan beklimmen (entree circa 2 USD p.p.), vanwaar je een prachtig uitzicht over Havana hebt. Deze tour zal eindigen in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, onmisbaar een plek die elke reiziger in Havana moet bezoeken, omringd door majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het is het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s en veel mensen.

In de avond ga je de ceremonie de “Cañonazo” bijwonen. Hier wordt een ritueel nagespeeld dat in de tijd van Spaanse kolonisatie in het “Fort van San Carlos de la Cabaña” werd gedaan. De ceremonie met kanonschoten wordt uitgevoerd door “soldaten” in kledij uit de 18de eeuw. Het fort staat in de buurt van de baai van Havana. (De toegang tot het fort is niet inbegrepen, entree circa 8 USD p.p.).

De uiterlijke vertrektijd is 19:30 uur, zodat je op tijd aankomt voor de ceremonie. Camera mee! Na de ceremonie heb je nog 20 minuten om foto’s te maken en dan moet je terug naar Havana naar de casa particular.

Cuba bezienswaardigheden Havana Cabana
Cuba fotografie rondreis Havana Plaza Vieja
Dag 8 – Havana

Ontbijt en op deze dag ben je vrij om door Havana te wandelen op jouw eigen tempo.
Havana is niet te in woorden te omschrijven, je moet het met eigen ogen zien. In jouw tour zie en beleef je veel van de bezienswaardigheden. Prachtige architectuur, vriendelijke mensen, klassieke auto’s in de straten, en nog veel meer om te ontdekken. Plaatsen zoals: “Plaza de Armas”, met kastelen en Spaanse forten van vier eeuwen geleden, “Plaza de la Catedral” vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt, en de beroemde kathedraal van Amerika waar

eens de resten van de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus werden bewaard. Verder kun je ook bezoeken de populaire bar “La Bodeguita del Medio”, de straat “Obispo”, de drukst bevolkte straat van Havana en “Plaza Vieja” met zijn prachtige Duitse stijl architectuur uit 1906. Dit plein heeft als decor dienst gedaan in vele films.

(Optioneel) Als je wilt kan je lunchen in een restaurant in het centrum van Havana of in een “Paladar”, privé restaurant met een menu op basis van vlees, gevogelte of vis.

Dag 9 – Transfer naar de luchthaven in Varadero

Helaas, het einde aan deze vakantie is gekomen. We brengen je ruim op tijd naar de luchthaven zodat je zeker je terug-vlucht niet zal missen. Reistijd ongeveer 2½ uur zonder pauze. (148 km)
Dan is het echt tijd om afscheid te nemen van Cuba, en aan je terugreis naar huis te beginnen. Prettige en veilig reis!

Reisgids Cuba vliegtuig

Reisplan aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

rondreizen cuba op maat ervaring leyman

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier