Cuba Reis Specialist

Authentieke Cuba Rondreis het Eiland van je Dromen

Plaza de la Revolucion

Authentieke Cuba Rondreis 

Het Eiland van je Dromen in 15 dagen

Basic

1089
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (6 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • Exclusief internationale vluchten

Plus

1539
1439
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (6 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Excursies in Havana, Viñales en in Trinidad
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Exclusief internationale vluchten
Populair

Compleet

2639
 • Vervoer per oldtimer met privé chauffeur (6 dagen)
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • Alle transfers in & uit
 • Gratis Excursies in Havana, Viñales en in Trinidad
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Meet & Greet Service
 • Vliegticket

Vervoer

Individuele Authentieke Rondreis per oldtimer met privé chauffeur

Regio

West en Midden

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 

Laat mij je inspireren!

Dit zijn slechts voorbeelden, we passen ze graag aan je wensen aan. Houd je meer van natuur of cultuur, wil je een excursie meer of minder, wil je je reis verlengen of juist inkorten, geen probleem. Alles is mogelijk bij ons. Je kunt zelf je eigen droomreis samenstellen.

Dag 1 – Aankomst in Havana

Welkom in Havana! De hoofdstad van Cuba en één van de belangrijkste steden in Latijns-Amerika, een bruisende stad met zijn grote hoeveelheid kleurige Amerikaanse oldtimers. Je vliegtuig komt aan op de internationale luchthaven van Havana José Martí, waar onze chauffeur op je wacht. De chauffeur zal je naar de casa particular brengen waar je verblijft. Als je vlucht in de middag aankomt, dan heb je vandaag nog ruim de tijd om een beetje door Havana te wandelen. Hier begint je spectaculaire vakantie, geniet ervan !!!

Reisgids Cuba vliegtuig
Cuba fotografie rondreis Fraternidad park
Dag 2 – Havana

Na het ontbijt ben je deze dag vrij om te doen wat je wilt. Loop door het historische centrum van Havana, bekend als “Old Havana” waar je veel interessante en spectaculaire plaatsen zal tegenkomen. Havana zal je met zijn rijke historie en charmante uitstraling zeker bekoren. Bezienswaardigheden zoals de “Kathedraal van Havana”, de verkeersvrije straat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway) zijn maar een paar voorbeelden van mogelijkheden tijdens je wandeling door Oud Havana.

In de avond word je bij de casa particular opgehaald en ga je de ceremonie de “Cañonazo” bijwonen. Hier wordt een ritueel nagespeeld dat in de tijd van Spaanse kolonisatie in het “Fort van San Carlos de la Cabaña” werd gedaan. De ceremonie met kanonschoten wordt uitgevoerd door “soldaten” in kledij uit de 18de eeuw. Het fort staat in de buurt van de baai van Havana. (De toegang tot het fort is niet inbegrepen, entree circa 8 CUC p.p.). De uiterlijke vertrektijd is 19:30 uur, zodat je op tijd aankomt voor de ceremonie. Camera mee!
Na de ceremonie heb je nog 20 minuten om foto’s te maken en dan moet je terug naar Havana naar de casa particular.

Cuba bezienswaardigheden Havana Cabana
Cuba fotografie rondreis Capitool en oldtimer
Dag 3 – Havana

Na het ontbijt ga je het Moderne Havana bezoeken in een Oldtimer, met als belangrijkste bezienswaardigheden het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón” enz. Maar de reis zal niet hier eindigen. Je zal ook het “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” (entree circa 6 CUC p.p.) en “Fortaleza San Carlos de la Cabaña” (entree circa 6 CUC p.p.) bezoeken, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn en een hoge historische waarde hebben. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de Morro is een vuurtoren, die je optioneel kan beklimmen (entree circa 2 CUC p.p.), vanwaar je een prachtig uitzicht over Havana hebt. Deze tour zal eindigen in de “Capitolio”, het “Witte Huis” van Cuba, onmisbaar een plek die elke reiziger in Havana moet bezoeken, omringd door majestueuze gebouwen uit de negentiende eeuw. Het is het levendige centrum van Havana met vele klassieke Amerikaanse auto’s en veel mensen.

In de avond ben je vrij.

Dag 4 – Havana – Viñales

Na het ontbijt vertrek je naar Viñales, gelegen in het westelijke deel van Cuba, waar de beroemdste tabak ter wereld groeit en wordt geoogst. Tijdens de reis naar Viñales bezoek je het dorp “Las Terrazas” (entree circa 5 CUC p.p.) waar je onder andere het huis van “Polo Montañés” (een beroemde Cubaanse zanger) kan bezoeken, door het dorpje lekker wandelen tussen de natuur en optioneel kan je ook ruïnes en faciliteiten van de oude Franse koffieplantages van de negentiende eeuw bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Cuba bezienswaardigheden Soroa - Las Terrazas witte huis

Daarna vertrek je naar Viñales Valley. De rit duurt ongeveer 1½ zonder pauze. (113 km)

Vinales Cuba Vinales Valley

Tijdens de rit pas je langs tropische bossen waar je van typische uitzichten kan genieten. Een paar kilometers voor je in Viñales zou komen kan je van een authentieke natuur gebied genieten. Hier vind je vele tabaksplantages en bijzondere rotsformaties genaamd “Mogote”. Aankomen in Viñales, zal je naar het huis waar je verblijft worden gebracht, waar je wordt begroet met een gratis welkomscocktail.

(Optioneel) Het is mogelijk ’s avonds het diner te nuttigen op een boerderij met biologische maaltijden, inclusief een drankje. Tijdens het eten geniet je van de zonsondergang te midden van de prachtige natuur. (Niet inclusief in de prijs).

Opmerking: In Viñales heb je niet meer de beschikking over de auto, maar zal voor elke activiteit een auto met chauffeur klaarstaan.

Dag 5 – Viñales

Na het ontbijt is het tijd om het Cubaanse platteland te ontdekken, vol grotten, rivieren, heuvels en vele tabaksplantages, waar je zal zien hoe ‘s werelds meest beroemde tabak “Habano” wordt geoogst en handmatig wordt verwerkt tot sigaren. Vandaag ga je de meest interessante plekken in Viñales bekijken of bezoeken zoals “The Mural van de Prehistorie” (een gigantische schildering op een rotswand) (entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palenque” (entree circa 5 CUC p.p.), “La Cueva del Indio” (entree circa 5 CUC p.p.), de “Mirador los Jazmines” en tabaksplantages die Viñales zo bijzonder maken.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3

De streek is zeer fotogeniek dus ik weet zeker dat je vele foto’s zal maken om nog eens op terug te kijken als je weer thuis bent. (Eventuele tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

In de avond ben je vrij.

Cuba bouwstenen Aroma de Puro Habano paard
Dag 6 – Viñales 

Na het ontbijt gaan jullie een tour per paard maken door de natuur, begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Jullie gaan de “Valle de Viñales” – “Valle del Palmarito” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rit ontdekken jullie hoe de tabak handmatig wordt gemaakt en bezoeken jullie tabak plantage. Aan het eind van de excursie het is een meer waar is mogelijk te zwemmen.

De excursie duurt ongeveer 3 – 4 uur.

Daarna zijn jullie vrij.

Dag 7 – Viñales – Cienfuegos

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het Cubaanse platteland en richting centrum van het land vertrekken, waar nog veel meer moois op je wacht.

De rit van Viñales naar Cienfuegos duurt ongeveer 6 uur zonder pauze. (409 km)
In Cienfuegos word je naar de casa particular gebracht waar je gaat verblijven. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Rest van de tijd ben je vrij.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Cienfuegos gemeentehuis
Cuba bezienswaardigheden Cienfuegos Centrum Terry Theatre
Dag 8 – Cienfuegos – Trinidad

Na het ontbijt is het tijd om het centrum van Cienfuegos te ontdekken. Cienfuegos is een prachtige stad, niet voor niets wordt het de “Parel van het Zuiden” genoemd.
In Cienfuegos kun je een rondleiding maken door de stad. Tijdens de rondleiding kan je een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Het “José Martí Park” en de omgeving, waaronder de beroemde “Teatro Terry” (entree circa 5 CUC p.p.) in het centrum van de stad, en het “Palacio del Valle” (entree circa 5 CUC p.p.), één van de mooiste gebouwen in Latijns-Amerika. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

S’middag vertrek je naar Trinidad, de reis duurt ongeveer 1½ uur zonder pauze. (83 km)

Aangekomen in Trinidad ga je naar je privé-woning en ‘s avonds kun je als je dat wilt van een soort carnaval genieten, zoals de “Trinitarios” die altijd in zijn voor een feestje. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Dag 9 – Trinidad 

Als jullie jullie ontbijt op hebben, is het tijd om Trinidad te ontdekken.

Na het ontbijt gaan jullie een tour door Trinidad dorp maken in een Bicitaxi. Tijdens de excursie bezoeken jullie de tabaksfabriek, de sigarenfabriek, de pottenbakker Santander-familie, verkooppunten voor groenten en fruit en andere leuke bezienswaardigheden van het dorp. De tour duurt ongeveer 3-4 uur.

Daarna zijn jullie vrij.

Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling

Jullie kunnen bijvoorbeeld door het historische centrum van de stad wandelen. Slenter door de geplaveide straatjes, vergapen jullie aan de kleurrijke gebouwen, bezoeken musea en missen vooral ook niet de Bar “La Canchánchara”, waar een typische Trinitarian drank wordt gemaakt op basis van brandy, honing en citroen.

(Optioneel) Lunch in een Restaurant gelegen in de omgeving.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes
Dag 10 – Trinidad – Park “El Cubano”

Na het ontbijt vertrek je naar een ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “El Cubano”(entree circa 10 CUC p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Hier kan je een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden waar je ook een verfrissende duik kan nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. De ingang van het park bereik je na een wandeling van ongeveer 30 minuten. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).

In de namiddag terug naar de privé-woning.

Dag 11 –  Trinidad – Santa Clara – Varadero

Vandaag is de dag om afscheid te nemen van de kleurrijke stad Trinidad. Na het ontbijt vertrek je naar Varadero.

Tijdens de reis zal je het “Ernesto Ché Guevara Mausoleum” (entree circa 5 CUC p.p.) bezoeken, waar de resten van deze beroemde Cubaanse held en veel van zijn bezittingen bewaard worden. Daarnaast zal je ook de Pantsertrein (entree circa 5 CUC p.p.) bezoeken (Toegang tot het Mausoleum en de Pantsertrein zijn niet inbegrepen in de prijs). De rit vanaf Trinidad naar Santa Clara duurt ongeveer 2 uur zonder pauze. (97 km)

Cuba bezienswaardigheden Santa Clara Che monument

Aan het einde van het bezoek vertrek je naar Varadero. De rit duurt ongeveer 3 uur zonder pauze. (236 km)

Laatste dag met de oldtimer tot jullie beschikking. Jullie blijven in Varadero zonder auto.

Paklijst Baby Varadero
Dag 12 – 13 – 14 – Varadero

Tijd van het strand te genieten. Hier kunnen jullie genieten van één van de mooiste stranden van de Caribbean “Varadero”. Op de witte stranden en in het kristalheldere water kunnen jullie ontspannen en genieten van de zomerse warmte die het eiland bijna het hele jaar biedt.

Meer info over wat te zien en wat te doen in Varadero

Opmerking: Je verblijft de laatste dagen in een casa particular dicht bij het strand. Wil je liever in een all-inclusive aan het strand verblijven, neem gerucht contact met ons op.

Dag 15 –  Varadero – International Airport “José Martí” 

Helaas, het einde aan deze vakantie is gekomen. We hopen dat je een onvergetelijke vakantie hebt beleefd. 
Tijd om te vertrekken. Je wordt naar de luchthaven gebracht, waar je nog wat tijd nodig hebt voor douane-zaken. Dan is het echt tijd om afscheid te nemen van Cuba, en aan je terugreis naar huis te beginnen. Prettige en veilig reis!
Als je een dag wilt toevoegen aan deze reis, nodigen wij je uit om één van onze optionele excursies kiezen die je de gelegenheid geeft nog meer te beleven van het echte Cuba.

Reisgids Cuba vliegtuig

Reisplan aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

rondreizen cuba op maat ervaring leyman

Nog vragen?

+31(0) 640174691
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.