Cuba Reis Specialist

Authentieke Cuba Salsa Rondreis

Authentieke Cuba Rondreis 

Cuba salsa rondreis in 15 dagen

Basic

1799
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 + brandstof + chauffeur gedurende 6 dagen
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • 26 uur salsa lessen gedurende de rondreis

Plus

1999
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 + brandstof + chauffeur gedurende 6 dagen
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • 26 uur salsa lessen gedurende de rondreis
 • Transfers in en uit
 • Excursies
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
Populair

Compleet

3299
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 + brandstof + chauffeur gedurende 6 dagen
 • Accommodatie + Ontbijt (14 dagen)
 • 26 uur salsa lessen gedurende de rondreis
 • Transfers in en uit
 • Excursies
 • Gratis Visum
 • Lokale SIM Kaart met 1GB GRATIS Internet
 • Meet & Greet Service
 • Vliegticket

Vervoer

Authentieke Individuele Rondreis per oldtimer met privé chauffeur

Thema

Intensive salsa dans lessen

Regio

West en Midden

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

Reisduur: 15 dagen / 14 nachten rondreis per oldtimer met chauffeur + intensive salsa dans lessen
Aantal Kms:
rond 1000 Kms
AccommodatieCasas particulares
Reis Overzicht: Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Havana

Prijs: v.a. €1.799,- (p.p. 2 volwassenen) (voor groep, graag contact met ons nemen)

Reis type: Authentieke Rondreis per oldtimer, Dansen, Salsa lessen, Cultuur, Natuur, Stranden, Relax, Geschiedenis, Muziek

*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.

Dansen is iets dat elke Cubaan in het bloed zit. Als je de Cubaanse cultuur wilt leren kennen, en met Cubanen wilt omgaan, is er geen betere manier te bedenken dan te dansen. Als je deze Cuba salsa rondreis kiest, heb je gedurende 8 dagen de mogelijkheid om de hoofdstad van Cuba uitgebreid te leren kennen, met Cubanen te communiceren en van alles te weten te komen over hun gewoontes, maar vooral leer je salsa dansen!. Salsa lijkt in theorie moeilijk, maar in de praktijk is het heel erg gemakkelijk. Gedurende deze dagen bezoek je ’s avonds verschillende gelegenheden waar je salsa kunt dansen,  en meteen in praktijk kunt brengen wat je geleerd hebt tijdens de lessen. Daarnaast heb je ook voldoende tijd om te genieten van de prachtige stranden die het eiland te bieden heeft. Tenslotte krijg je diverse rondleidingen door Havana, naar diverse bezienswaardigheden.

In deze dagen verblijf je in casas particulares (privé-huizen) en je zal het grootste deel van de tijd, in nauw contact zijn met de lokale bevolking.

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

 

Dag 1 – Aankomst in Havana

Je intercontinentale vlucht komt aan op de Internationale luchthaven José Martí in Havana. Bij aankomst wacht onze chauffeur in een klassieke auto uit de jaren 50 om je naar het privé-huis in Havana te brengen, met het comfort wat na je lange reis zeker welkom zal zijn.

Vanaf de eerste dag ben je in direct contact met de Cubaanse bevolking en kun je het dagelijkse leven van de Cubanen zelf een stukje meemaken.

De rest van de dag kun je door Havana wandelen en eventueel al genieten van het nachtleven.

Dag 2 – Havana – Salsa les – Tour #1 door Havana” 

Na het ontbijt krijg je meteen je eerste salsa-les. De lessen duren 3 uur, en ze zijn individueel, je danst met een leraar/instructeur, en de lessen passen zich aan jouw dansniveau, maar ook aan jouw wensen.

(Optioneel) Lunch in het privé-huis of in een restaurant in de omgeving.

Rond 14:00 uur vertrek om te gaan genieten van je eerste tour door Havana. Tijdens deze tour ga je naar:

Paseo del Prado, één van de belangrijkste boulevards van Havana. In 1772 werd het gebouwd onder de koloniale regering van de Marquis de la Torre, kapitein-generaal van het eiland op dat moment. Het heeft parkjes met bomen, marmeren bankjes en bronzen leeuwen.
Central Park met alles wat er rond ligt, zoals hotel Manzana, hotel Parque Central, hotel Telegrafo, hotel Inglaterra, Gran Teatro de La Habana, Capitool.
Obispo straat naar Aguacate straat.
Het Museum van de Revolutie (entree circa 5 CUC p.p.), met een uitgebreide collectie. De meer dan 30 tentoonstellingsruimten tonen ongeveer 9.000 voorwerpen uit verschillende stadia van de strijd voor onafhankelijkheid. De toegangskosten zijn niet inbegrepen in de totale kosten van de tour.

Na de tour keer je terug naar je casa en heb wat vrije tijd.

In de avond ben je vrij.

Dag 3 – Havana – Salsa Lessen

Na het ontbijt is het tijd voor je tweede lessen salsa. Weer een les van 3 uur, en individueel, je danst met dezelfde leraar/instructeur, en je gaat verder met het niveau waar je de dag tevoren was gebleven.

(Optioneel) Lunch in het privé-huis of in een restaurant in de omgeving.

Na de lunch ben je de rest van de middag vrij om het historische centrum van Havana op je eigen tempo te ontdekken. Wandel door de oudste straten van Havana, bekend als “Old Havana”, waar je veel interessante en spectaculaire bezienswaardigheden vindt. Havana zal je zeker verrukken met haar interessante historie en charme. Bezienswaardigheden zoals de “Havana Cathedral”, de voetgangersstraat “Obispo”, het beroemde bar-restaurant “La Bodeguita del Medio” en “Floridita” (vaak bezocht door de beroemde schrijver Ernest Hemingway) zijn enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die je tijdens je wandeling door Old Havana tegenkomt.

Rond 20:30 uur ga je uit om naar één van de beste shows van Havana te gaan kijken. Luister naar de wereldberoemde Cubaanse muziek uit de jaren 50; Buena Vista Social Club. Tijdens de show geniet je van een heerlijk diner met typische Cubaanse gerechten en 2 drankjes in het restaurant “Guajirito”.

 
Dag 4 – Havana – Salsa-lessen – Oostelijke Stranden (Playas del Este)

Na het ontbijt zoals je inmiddels gewend bent tijdens de vroege ochtenduren krijg je weer salsa-les. Vandaag maar 2 uur, van 9.00 tot 11.00 uur. Hopelijk kun je inmiddels een aardig stukje dansen op het ritme van de salsa-muziek!

Om ongeveer 11.30 uur vertrek je vanuit je casa om de rest van de dag te gaan ontspannen op de fascinerende witte stranden aan de oostkust van Cuba.

Om bij de oostelijke stranden te komen (Playas del Este – Mar Azul), kun je een toeristenbus nemen (kosten van het ticket ongeveer 5 CUC per persoon, enkele reis). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de totale kosten van de reis.

(Optioneel) Lunch in een restaurant in de omgeving.

In de avond ben je vrij.

 
Dag 5 – Havana – Tour in een Klassieke auto – Salsa lessen

Ontbijt en vertrek voor een tour door Havana. 3 uur lang word je gereden in een echte oldtimer.

Tijdens de rondleiding bezoek je het fort van “San Carlos de la Cabaña”(entree circa 6 CUC p.p.) en de “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro”(entree circa 6 CUC p.p.). Deze bouwwerken bevinden zich aan andere kant van de baai van Havana, en werden oorspronkelijk gebouwd om de ingang van de baai te beschermen. Daarnaast zal je het “Plein van de Revolutie”, de “El Focsa”(wat destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika was), het hotel “Habana Libre”, de universiteit van Havana en de “Malecón Habanero” bezoeken. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in de casa particular (het privé-huis) of in een restaurant in de omgeving.

In de middag om 14:00 uur krijg je weer salsa les. Vandaag is het weer 3 uur lang, volgens het bekende recept.  De spierpijn die je misschien de eerste dagen hebt gehad is verdwenen, en je kan volop genieten van het dansen, en het leren van nieuwe pasjes.

Om 22.00 uur vertrek vanuit de casa naar weer een andere dansgelegenheid in Havana. Dit keer is het “Casa de la Música” van Miramar. De toegang bedraagt circa 10 CUC per persoon en is niet inbegrepen in de totale prijs van de reis. Eén van de leraren gaat mee, dus je kunt lekker swingen en verder oefenen!

 
Dag 6 – Havana – Salsa Lessen – Tour #2 door Havana

Vandaag is de salsa-les weer in de ochtend, na het ontbijt. De les is weer 3 uur, en het is voorlopig de laatste les. Later tijdens de reis volgt er nog een les. Inmiddels heb je een dijk van een conditie, en de 3 uren vliegen voorbij.

Om 12:30 uur vertrek je vanaf de casa om weer een ander  deel  van Havana te bezoeken. Tijdens deze tour zal je de Partagás sigarenfabriek bezoeken (entree circa 5 CUC p.p.), Chinatown, Fraternity Park, India Park, Calle Teniente Rey en  Plaza del Cristo. De tour eindigt in de San Ignacio straat op de beurs van ambachten. (Tickets voor deze site zijn niet inbegrepen in de prijs).

(Optioneel) Lunch in de casa particular of in een restaurant in de omgeving.

Aan het eind van de middag, ga je met de bus terug naar je casa. De buskaart kost ongeveer 5 CUC per persoon en is niet inbegrepen in de totale kosten van deze reis.

In de avond ben je vrij. Optioneel kan je een bezoek brengen aan de club “El Tilín” om je weer onder te dompelen in de Cubaanse sferen, en lekker te dansen. Ook een aanrader is de club “La Gruta”, gelegen in het Vedado.

 
Dag 7 – Havana – Rondleiding met de bus

Na het ontbijt ga je een rit maken met een panoramische bus door de stad Havana, met een bezoek aan het moderne Havana maar ook andere delen van de stad.

Tijdens deze tour bezoek je het nationale aquarium (entree circa 5 CUC p.p.), het dorp Miramar, Parque Almendares en de Cementerio Colón (entree circa 5 CUC p.p.). (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Aan het eind van de tour keer je terug naar het huis en heb je vrije tijd.

22.00 uur tijd om te genieten van salsa muziek en andere artistieke manifestaties in de “Fábrica de Arte”. Deze avond krijg je wederom de gelegenheid om in de praktijk te brengen wat je geleerd heb tijdens je salsa-lessen, want één van je leraren gaat weer mee.

 
Dag 8 – Havana – Viñales 

Na het ontbijt vertrek je naar Viñales, gelegen in het westelijkste deel van Cuba en waar de beste tabak ter wereld groeit. De tabak wordt daar ook geoogst, en verwerkt tot sigaren. De rit duurt ongeveer 2½ zonder pauze. (180 km)

In Viñales zal je de meest iconische bezienswaardigheden bezoeken zoals de “Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.) met haar prachtige stalactieten en stalagmieten, die gedurende miljoenen jaren zijn gevormd, de Mural van de Prehistorie (entree circa 3 CUC p.p.), een gigantische schildering op een rotswand, de Mirador de los Jazmines van waaruit je de schoonheid van de uitgestrekte vallei van Viñales met zijn prachtige geografische formaties het best kan bewonderen. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).

Inclusief: Lunch in het restaurant van “El Paraíso”, met typische Cubaanse gerechten, volledig biologisch.

Na de lunch word je naar je casa particular gebracht en bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

In de avond ben je vrij.

 
Dag 9 – Viñales

Na een paar dagen zonder salsa-les krijg je vandaag na het ontbijt weer 3 uur les. Na wat herhalingen ga je weer nieuwe pasjes en ritmes leren. En zoals elke les kan je aangeven wat je wensen zijn. De leraar past zich aan aan jouw nivo. Dat is het voordeel van individuele lessen.

(Optioneel) Lunch in het privé-huis of in een restaurant in de omgeving.

Middag vrij.

‘s Avonds bezoek je een soort nachtclub in het dorp, zodat je van Cubaanse muziek kunt genieten en weer in de praktijk kunt brengen wat er tijdens de lessen is geleerd. Ook nu is je salsa instructeur er weer bij.

 
Dag 10 – Viñales – Cienfuegos

Na het ontbijt vertrek je vroeg in de ochtend naar Cienfuegos, ook wel bekend als de “Parel van het Zuiden”. De rit van Viñales naar Cienfuegos duurt ongeveer 5 uur.

Op weg naar Cienfuegos ga je “Guamá” bezoeken (toegang ca. 13 CUC p.p.), waar je de mogelijkheid hebt om een krokodilbroedplaats te bezichtigen. Hier wordt het leven van deze indrukwekkende reptielen beschermd, en kun jij ze van zeer dichtbij zien. (De toegang is niet inbegrepen in de totale prijs).

De rit vanaf Viñales naar Guamá duurt ongeveer 4 uur zonder te stoppen. (340 km)

Optioneel kun je deze dag ook een boottocht maken door de “Laguna del Tesoro”, een prachtig natuurlijk zoetwatermeer, met een oppervlakte van 16 km2. Tijdens deze tocht bezoek je de “Aldea Taína”, een authentieke replica van een dorp van de eerste inwoners van Cuba. De Cubaanse Aboriginals-tocht, de rondleiding door het dorp en het zien van de typische flora en fauna van het moeras zijn zeer indrukwekkend, en zullen voor altijd in je geheugen gegrift blijven.

(Optioneel) Lunch in een lokaal restaurant.

Aan het einde van het bezoek aan dit natuurreservaat gaat je door met de reis naar de stad Cienfuegos. Het zal ongeveer 1½ uur duren zonder stoppen. (105 km)

In Cienfuegos word je naar je casa particular gebracht. Bij aankomst naar het huis word je begroet met een welkomscocktail en de rest van de tijd ben je vrij om bijvoorbeeld uit te rusten.

 
Dag 11 –  Cienfuegos – Trinidad 

Na een lekker ontbijt vertrek je naar Trinidad, de best geconserveerde dorp van Cuba en daarom opgenomen in de UNESCO wereld erfgoedlijst. Trinidad is in de 16de eeuw gesticht en de tijd lijkt er sindsdien te hebben stilgestaan. De reis van Cienfuegos naar Trinidad duurt ongeveer 1½ uur. (83 km)

In Trinidad word je naar je casa particular gebracht, je wordt begroet met een welkomscocktail en dan heb je even tijd om je spullen op je kamer te zetten en even te relaxen.

Om 13:00 uur moet je klaar zijn, want er staat weer een salsa-les gepland. Het inmiddels bekende recept; je krijgt 3 uur les, individueel en aangepast aan jouw niveau en wensen.

Als de les beëindigd is, ben je vrij.

 
Dag 12 – Trinidad

Ontbijt en tijdens de vroege ochtenduren krijg je weer salsa les. Inmiddels kan je jezelf al een gevorderde danser noemen. Met gemak swing je jezelf door deze les die ook weer 3 uur duurt, zoals je gewend bent.

(Optioneel) Lunch in het privé-huis of in een restaurant in de omgeving.

In de namiddag bezoek je de “Finca Manaza Iznaga” en vanuit een schitterend uitzichtpunt zie je “El Valle de los Ingenios”, waar lang geleden een suikerrietplantage was. Aan het einde van dit bezoek keer je terug naar je casa en dan ben vrij om de stad op je eigen tempo te ontdekken.

In Trinidad voelt het alsof je je in het verleden bevindt.  De authentieke straten van Trinidad en haar kleurrijke gebouwen herbergen prachtige legendes. Je kunt er huizen bewonderen met handgemaakte tegels aan het plafond, geplaveide straten, steile torens en statige paleizen, enz.

’s Avonds kan je optioneel naar het centrum van Trinidad, naar het “Casa de la Música”, waar je Latin muziek kunt luisteren en natuurlijk de salsa kan dansen. Je hebt tenslotte niet voor niets zo je best gedaan in de lessen!

 
Dag 13 – Trinidad – Playa Ancón

Na het ontbijt ga je weer naar je salsa-les. Vandaag wederom 3 uur lang. Dit is je laatste les van deze vakantie. Als je nog iets extra wilt oefenen, of nogmaals op een favoriet liedje wilt dansen, vraag het beslist aan je leraar.

(Optioneel) Lunch in het privé-huis of in een restaurant in de omgeving.

In de namiddag zal je van zand, zon en zee genieten. Op slechts 15 auto-minuten van Trinidad is “Playa Ancón” te vinden met kristallijn zandstrand en fascinerende wateren.

Eind van de middag terug naar het privé huis.

In de avond ben je vrij.

 
Dag 14 – Trinidad – Santa Clara – Havana

Na het ontbijt, vertrek je naar Havana. Maar eerst ga je naar het Mausoleum van Ernesto Ché Guevara (entree ca. 5 CUC p.p.) en de gepantserde trein (entree ca. 5 CUC p.p.) in Santa Clara. Aan het eind van deze bezichtigingen ga je door naar Havana. (Tickets voor deze sites zijn niet inbegrepen in de prijs).
De rit vanaf Trinidad naar Santa Clara duurt ongeveer 2 uur. (120 km)
De rit vanaf Santa Clara naar Havana duurt ongeveer 3 uur. (280 km)

In Havana word je naar de casa particular gebracht waar je zal overnachten.

Vanaf dit moment ben je vrij en optioneel kunt je een laatste tour door Havana maken, om nog wat leuke souvenirs te kopen en je laatste foto’s te maken.

 
Dag 15 – Havana – International Airport José Martí

Helaas komt deze muzikale vakantie aan zijn eind maar we hopen dat het een onvergetelijke tijd is geweest. Het is tijd om terug naar huis te gaan met al je herinneringen en vooral de vaardigheid die je hebt verworven om de salsa te dansen. Daar ga je vast veel plezier aan beleven op toekomstige Latins-feesten.

Het is tijd om te vertrekken. Je wordt naar het vliegveld gebracht waar je nog tijd nodig hebt voor douanezaken. Nu is het echt tijd om afscheid te nemen van Cuba, en je terugreis naar huis te beginnen. Wij wensen je een prettige en veilige vlucht!

Inclusief: (Plus Optie)
 • Transfer José Martí International Airport – casa particular in Havana.
 • Transfer casa particular in Havana – José Martí Airport International.
 • Accommodatie 14 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 14 dagen.
 • Vervoer in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 + brandstof + chauffeur gedurende 6 dagen; dag 8, dag 10 t/m 14. De rest van de dagen is de auto niet nodig omdat je dicht bij alle activiteiten bent of omdat de auto is inbegrepen in de excursie die je zal doen.
 • 2 maaltijden.
 • 2 of 3 uur salsa les op de meeste dagen van de rondreis, met een totaal van 26 uur salsa lessen gedurende de rondreis.
 • Wandeling #1 door Havana + gids op dag 2.
 • Uitje naar “Guajirito” op dag 2.
 • Tour door Modern Havana in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50.
 • Transfer heen/terug naar de “Casa de la Música” in Miramar.
 • Wandeling #2 rond Havana + gids, op dag 6.
 • Rondrit op een panoramische bus op dag 7.
 • Uitje naar “Fábrica de Arte”.
 • Welkomscocktails in alle steden behalve in Havana.
 • Klantenbijdrage stichting GGTO garantiefonds.
 • Visum
 
Exclusief:
 • Vliegtickets.
 • Andere maaltijden.
 • De toegangen tot de sites vermeld in de beschrijving van de rondreis.
 • Optionele activiteiten die extra gedaan kunnen worden.
 • Reisverzekering.(Verplicht).
 • Annuleringsverzekering.
 • Fooien.

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en verzekering helpen.

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

Cuba fotografie rondreis casa particular kamerCuba fotografie rondreis casa particular HavanaCuba fotografie rondreis casa particular balconCuba fotografie rondreis groene kamer

Cuba specialist Casa Havana Dignora

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Holguin

Cuba specialist Casa ViñalesCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Santiago de Cuba - patioCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Casa LourdesCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Juneisi kamerCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - YuneisiCuba rondreis Het andere deel van Cuba casa particular Camaguey - Casa Aleida patioCuba rondreis Havana en het centrum casa particular Habana CubaCuba rondreis Havana en het centrum casa particular Trinidad 2Cuba rondreis Havana en het centrum Matanzas 2Cuba rondreis Havana en het centrum casa Trinidad 2Cuba rondreis Havana en het centrum casa Trinidad 3Casas particulares Trinidad CubaReisgids Cuba accommodatie in casas particulares

Hieronder staan de meest gestelde vragen over Cuba. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Wij komen dan binnen 24 uur met een antwoord. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 06-40174691

FAQ

In de vakantieperiodes (juli-augustus-Kerstmis) kan je alleen tickets boeken zonder korting.

Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je interessante aanbiedingen vinden.

Hoe dan ook, Cuba is op elk moment van het jaar goed te bereiken.
Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets.

Vraag ons voor de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussels of Düsseldorf vertrekken.
Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

Wij werken samen met de volgende partners. Ze hebben vaak hele goede aanbiedingen:

Officieel loopt van Augustus tot eind oktober. Maar een hele grote percentage komen ze in de maanden van september en oktober.

Sinds enige tijd staat de Cubaans regering toe dat Cubanen kamers in hun huizen verhuren voor het toerisme.

Casas Particulares zijn een soort B & B, je verblijft dus in privé-woningen van Cubanen. Het zijn kamers met veel comfort en uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een goed verblijf en nachtrust.

Alle “Casas particulares” zijn anders, dus je hebt volop keuze. Er zijn er op het platteland, of juist in het centrum van de stad/dorp, sommigen huiseigenaren vinden het gezellig om veel met gasten om te gaan, anderen wat minder, maar je kan altijd rekenen op een goede service.

Je krijgt volledige privacy wanneer je bij onze casa particular verblijft. Dus elke kamer heeft zijn eigen douche/badkamer en eigen “WC”.

Momenteel zijn er twee valuta in Cuba: Cubaanse Convertible Peso (CUC) en de Cubaanse Peso (CUP).

Tegenwoordig kunnen de toeristen beide munten gebruiken. De vaste wisselkoers is: 1 CUC = 25 CUP.

Voor de actuele waarde van de CUC kijk op www.xe.com/currency/cuc-cuban-convertible-peso

De officiële plaats om geld te wisselen is een “CADECA”, waar je elk type van munt kan wisselen en bij sommige kan je ook met een creditcard geld opnemen.

Ze liggen verspreid over het hele land en zijn open vanaf 9:00 tot 16:00 uur, maar reken hier niet al te vast op, in Cuba zijn ze soms heel flexibel met de openingstijden.

Om geld te wisselen of geld op te nemen moet je altijd je paspoort tonen.

Op alle “CADECA” gelden dezelfde wisselkoers als bij de banken.

De wisselkoers is in elke “CADECA” hetzelfde behalve in de luchthaven waar iets duurder is.

In veruit de meeste hotels in Cuba kun je geld wisselen bij de receptie, maar je moet rekening houden met een ongunstigere koers  dan in een “CADECA”, omdat het hotel een commissie rekent voor deze service.

Dus het is altijd goedkoper om geld wisselen in een “CADECA” dan in een hotel.

Cuba4all Reizen is specialist in het organiseren van rondreizen door Cuba per oldtimer met chauffeur. Hier in Nederland stellen we samen je reis op basis van jouw wensen en onze chauffeur breng je naar alle afgesproken punten.

Zijn accommodaties en maaltijden zijn al via ons geregeld. Je hoeft niet de wegen te zoeken. Onze chauffeur help je graag.

Om naar Cuba te reizen is geen vaccinatie verplicht. Echter, het is altijd raadzaam om je huisarts of de GGD te vragen voor meer informatie.

In Cuba werkt je mobiele telefoon zonder problemen als je roaming activeert.

Echter bellen vanaf of naar Cuba is tegenwoordig erg duur. Neem contact op met je mobiele provider om te informeren over de prijzen.

Je kunt ook gebruik maken van vaste telefoons of prepaid kaarten die je kunt gebruiken in de communicatie centra “ETECSA”, maar de kosten zijn hoog.

Om te bellen moet je 119 + landcode + regionummer + het gewenste telefoonnummer draaien.raag.

In grote hotels is internetverbinding, maar de prijzen zijn hoog en de verbinding is traag.

Er zijn ook kantoren van “ETECSA” waar je tegen betaling internet kunt gebruiken.

Momenteel biedt Cuba ook wifi in bepaalde plekken in alle steden, voor 1 CUC per uur.  Buiten deze plaatsen heb je geen gratis internet op je telefoon.

Voor meer informatie neem contact op met de Cubaanse telefoonmaatschappij “ETECSA”, want de prijzen variëren door de veranderingen die Cuba op dit moment doormaakt. “ETECSA” heeft veel kantoren verspreid over heel Cuba en in elke stad.

Cuba is een veilig land; toeristen kunnen overal zorgeloos genieten, op elk moment van de dag.

Mocht je ergens de weg kwijtraken, de Cubanen zullen je altijd helpen.

Cuba is zonder twijfel het veiligste land van het Caribisch gebied. Echter is het altijd goed voorzichtig te zijn. Bijvoorbeeld door een kopie van je paspoort mee te nemen en het originele paspoort in het kluisje van de casa particular of hotel te laten.

Draag geen waardevolle spullen in het zicht, laat dure sieraden niet te veel  aandacht trekken. Mocht je toch problemen ondervinden, dan kan je een klacht indienen bij elke politie.

In Cuba zijn toeristen erg goed beschermd door de overheid, en de politie treedt daarom streng op tegen oplichters.

Het is niet aan te raden om kraanwater te drinken. Gebotteld water is wel veilig en overal te koop.

Tijdens de feestdagen in Cuba zijn er veel plaatsen gesloten, maar het merendeel van de toeristische trekpleisters blijven ook op feestdagen open.

Musea, winkels en banken zijn gesloten, maar restaurants, autoverhuur bedrijven en clubs blijven open.

 • 1 januari: Triomf van de Revolutie.
 • 2 januari: Nieuwjaar.
 • 1 mei: Dag van de Arbeid.
 • 25, 26 en 27 juli: Vrije dagen i.v.m. de revolutionaire strijd.
 • 10 oktober: Afschaffing slavernij.
 • 25 december: Kerst.
 • 31 december: Oudjaar.

Ja, maar denk aan het volgende:

 • De kwaliteit van de wegen in Cuba is wisselend; vooral buiten de steden kunnen de wegen slecht zijn, en vaak zonder verlichting, dus ik adviseer je om zoveel mogelijk overdag te rijden.

 • Er zijn in Cuba geen echte snelwegen waar alleen snelverkeer mag rijden. Houd er dus rekening mee dat er op alle wegen paardenkarren, fietsers en voetgangers enz. kunnen zijn, waar je dus je snelheid aan moet aanpassen.

 • De politie in Cuba is heel streng op verkeersovertredingen, dus ik raad je aan de verkeersborden te respecteren.

 • Wacht niet tot het laatste moment om de brandstoftank te vullen, want de afstanden tussen tankstations kunnen soms lang zijn.

 • Vertraag als je een bord “Punto de Control” ziet, want daar zijn plaatsen waar de politie regelmatig papieren en snelheid controleert.

 • Op wegen in Cuba is niet zo veel verkeer en op de snelweg is de maximale snelheid 100 km/uur.

De officiële taal is Spaans, maar tegenwoordig spreken vooral jonge mensen, ook wat Engels.

Al vele jaren is honkbal de favoriete sport van de Cubanen, maar voetbal wint de laatste tijd aan populariteit.

Cuba4all Reizen organiseert elke vorm van activiteiten die in Cuba worden gedaan, bijvoorbeeld: rondreizenbouwstenenexcursies, accommodaties (casas particulares), maaltijden, enz.

Wij kunnen ook met het visum helpen – Cuba visum aanvragen

Wij kunnen ook met een reis en annulerings verzekering helpen – Verzekeringen

Cuba4all Reizen biedt reizen met of zonder vliegtickets. Vraag ons voor de mogelijkheden. De vluchten kunnen vanaf Amsterdam, Brussels of Düsseldorf vertrekken.
Onze georganiseerde groepsreizen zijn met de vliegticket inclusief.

Je kunt een auto huren.

Ook kun je de bus “Viazul” gebruiken. De bus “Viazul” is comfortabel met airconditioning en je kan er meer van de ene provincie naar de andere reizen.

Officiële taxi’s van het bedrijf “CUBATAXI” kan je gebruiken binnen steden. Meestal werken ze met meters en de prijzen zijn redelijk hoog.

Private taxi’s zijn meestal oudere auto’s, de meeste van Amerikaanse of Russische makelij,  en je kan de prijs van de rit met de eigenaar onderhandelen.

Tenslotte kun je in de steden “Coco-Taxis” gebruiken, motorfietsen met 3 wielen in de vorm van een kokosnoot of “Bici-Taxis”, aangepaste fietsen met 3-wielen, die dagelijks worden gebruikt door de Cubanen zelf om van de ene plaats naar de andere te gaan. Dit vervoermiddel wordt betaald in lokale valuta CUP.

Cuba ligt in het Caribisch gebied.

Het heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 25°C.

Het heeft ongeveer 300 dagen zon per jaar, dus neem je zomerkleding mee. Het eiland heeft een hoge luchtvochtigheid (75% – 95%) en in de wintermaanden december-februari daalt de temperatuur maar ’s avond voel je de kou meer door de vochtigheid.

Dus neem ook een ​​jas mee, want de minimale temperaturen in de winter zijn tussen 15 en 20 graden. Meer info over het weer hier.

Je kan Cuba bezoeken op elk moment van het jaar.

Het is echter goed te weten dat in september tot november tropische stormen en cyclonen kunnen plaatsvinden. Oktober is  de natste maand en juli en augustus de warmste, met temperaturen van ongeveer 35 graden.

Het is raadzaam om een ​​zonnebril, zonnebrand en antimuggen middel te gebruiken. Meer info over het weer hier.

Het is verplicht om te reizen met een reisverzekering.

De verzekering moet zijn afgesloten bij een maatschappij die wordt erkend door de Cubaanse regering.

De reisverzekering moet alle medische kosten dekken die kunnen ontstaan tijdens je vakantie in Cuba. De polis moet melden welke medische kosten zijn gedekt tijdens je vakantie in Cuba, het polisnummer, je naam en de naam van de verzekeringsmaatschappij (in het Engels of bij voorkeur in het Spaans).

Wij kunnen ook met een reis en annulerings verzekering helpen – Verzekeringen

Heb je nog vragen?
Stuur ons een email: info@cuba4allreizen.nl
Bel ons: +31 (0) 33-811 99 98

Beoordeling van onze (klein) Reisorganisatie
5/5
rondreizen cuba op maat ervaring leyman

Cuba rondreizen vakantie grouprondreizen cuba vakantie soroa saltorondreizen op maat Cuba new oltimerMooiste stranden Cuba Playa largarondreizen op maat cuba oldtimerGroepsreizen Cuba CentroGroepsreizen Cuba Caballero de ParisVinales Cuba Los JazminesCuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen TrinidadProduct bouwsteen Havana kassieke autoProduct Bouwsteen Duiken in de vaarkensbaai

Cuba fotografie rondreis Malecon zonsondergang

Cuba rondreis Cuba met kinderen Caleta Buena

Cuba bouwstenen Andar La Habana Oldtimers

Cuba bouwstenen Mural de la Prehistoria

Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs strand om te snorkelen

Cuba fotografie rondreis foto wedstrijdCuba fotografie rondreis Havana uitzicht

Cuba bouwstenen mooi zonsondergang in Playa GironCuba bouwstenen Playa Girón strand

Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs GuamáCuba rondreis Cuba met kinderen Palanque

Deze excursies zijn ideaal om je verblijf in Cuba echt bijzonder te maken. In een aantal bouwstenen en rondreizen zijn deze excursies al inclusief. Je kunt excursies toevoegen of verwijderen aan rondreizen en aan bouwstenen, en ze zijn altijd vanuit de casas particulares  (particuliere woningen) te doen.

Hier laten we slechts een klein voorbeeld zien van de excursies die wij kunnen bieden. Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse hebt in één van deze excursies.

Excursies in Havana

Cuba bezienswaardigheden Havana Floridita

De Route van Hemingway is een excursie die helemaal in het teken staat van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. In een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50 treed je in de voetsporen van deze beroemde schrijver. Je komt op plaatsen die hij heeft bezocht en die van grote betekenis waren voor hem.
Tijdens deze tour bezoek je zijn huis in San Francisco, de “Finca Vigia” waar zich nog veel van zijn bezittingen bevinden, onder andere zijn jacht “Pilar”.

Na het bezoek aan de Vigia, rijden we verder naar Cojímar, een vissersdorp uit de tijd dat de schrijver in Cuba woonde. Vanuit Cojímar ging Hemingway vaak vissen en zijn boot “Pilar” lag daar in de haven. Dit dorp heeft hem geïnspireerd voor zijn beroemde boek “The Old Man and the Sea”. Vanuit Cojímar vertrek je naar hotel “Ambos Mundos” in Havana. Hemingway overnachtte daar regelmatig als hij in Havana was. Je kunt de kamer bezoeken waar de schrijver heeft geslapen. De kamer ziet er nog net zo uit als de laatste keer dat Hemingway er was. Je bezoekt de “Bodeguita del Medio”, één van de plaatsen waar Hemingway veel tijd doorbracht en waar hij zijn favoriete drankjes zoals de “mojito” dronk. De foto’s aan de muur brengen herinneringen aan Hemingway tot leven.

De dag eindigt in de bar “El Floridita”, één van de populairste bars die Hemingway bezocht, en waar hij regelmatig van zijn meest favoriete drankje “El Daiquiri” genoot. Fototip: in de bar samen met Hemingway in de vorm van een manshoog bronzen beeld op de foto.

        Prijs: €123,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer per oldtimer.
 • Engelssprekende gids.
 • Bezoek Fishermen’Town.
 • Bezoek Finca la Vigia (inclusief entree).
 • Bezoek El Floredita’s bar met cocktail.
 • Bezoek la Bodeguita del Medio.
 • Bezoek Hotel Ambos Mundos.

 

Opmerking: Deze excursie vindt elke dag van de week plaats behalve op zondag. Op zondag is Finca la Vigia namelijk gesloten.

Cuba bezienswaardigheden Havana Cabana

Met een klassieke Amerikaanse oldtimer bezoek je de kastelen “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” en “La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña” aan de overkant van de baai van Havana. Beide forten zijn gebouwd om de ingang van de baai te bewaken. In de jaren van kolonisatie werd er continu uitgekeken of er kapers of piraten aan kwamen. Bij “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” is een vuurtoren die schepen begeleidde die de baai invoeren. In de vuurtoren is een uitkijkpunt dat een prachtig uitzicht over Havana biedt. Klimmen naar het uitkijkpunt is optioneel (niet bij de prijs inbegrepen). Tijdens deze excursie kun je ook het enorme standbeeld “Christus van Havana” bezoeken.

Duur van deze excursie: 2 uur

       Prijs: €78,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Oldtimer met chauffeur.
 • De entrée voor beide kastelen.
 • Engelssprekende gids.

Rondreizen op maat naar Cuba per oldtimer

Wil je een sightseeing Havana in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren ’50? Dat is de perfecte manier om de highlights te zien van deze bijzondere stad. Je bezoekt onder meer het Plein van de Revolutie, de “Focsa-toren” (ooit het hoogste gebouw van Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de Universiteit van Havana, en de beroemde Malecón.

Maak tevens een rit door het Moderne Havana en geniet van het spectaculaire uitzicht dat de baai van Havana biedt, van de gebouwen en de altijd levendige ambiance van deze stad.

Duur van deze excursie: 3 uur

       Prijs: €87,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Oldtimer + chauffeur.
 • Engelssprekende gids.

De beste show met traditionele Cubaanse muziek

Genieten van traditionele Cubaanse muziek tijdens een uitgebreid diner met de beste Creoolse gerechten en cocktails, overheerlijke Cubaanse desserts, zoet suikerrietsap en een uitstekende service. Geniet van een volledig menu met de voortreffelijkste schotels van de chef-kok en de geweldige muziek van “Legendarios del Guajirito”.

“Legendarios del Guajirito” heeft geweldige muzikanten en zangers die deel uit maakten van Buena Vista Social Club, Afro-Cuban All Stars, Cubanismo, Bar Buena Vista, Orquesta Aragón en de Tropicana en Parisién Cabarets. Ze hebben 14 Grammy-nominaties, 7 Grammy-awards, 4 Latin Grammy-awards, 2 Congo de Oro-awards in Barranquilla, 1 Golden Bell-award in Cali Colombia en 2 onderscheidingen voor de nationale cultuur van Cuba.

      Prijs: €80,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer naar het restaurant. (reis terug naar de accommodatie is exclusief).         
 • Show met live muziek
 • Langs de goede muziek kunt je genieten van een volledig menu met de meest exquisite schotels van onze chefs.

Cuba rondreis excursie naar Tropicana “Paradijs onder de SterrenCabaret Tropicana staat ook bekend als “Paradijs onder de sterren”. Het werd in 1939 geopend en ligt in het centrum van Marianao, ongeveer 15 km van Oud Havana. Het cabaret ligt in de buitenlucht, in een bosrijke omgeving, om van de tropische buitenlucht te profiteren. Dit maakt het Cabaret Tropicana zo bijzonder. Je kunt verschillende dansvoorstellingen zien die internationaal zijn gerenommeerd. In de voorstellingen hebben zowel Cubaanse als internationale sterren opgetreden

In de show zie je Cubaanse folklore, met uitbundige kleurrijke kostuums gedragen door de vele dansers, en je hoort een grote verscheidenheid aan indrukwekkende ritmes. Een avond om nooit te vergeten.

      Prijs: €150,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50.                   
 • Ticket voor het cabaret.
 • Welkomsdrankje.
 • 1/4 fles Ron Havana Club Añejo Special.
 • 1 snack

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Vroeg in de ochtend vertrek naar Viñales. De rit naar Viñales duurt ongeveer 3 uur zonder pauze. In de ochtend bezoek je de “Proyecto Raíces”, een landgoed aan de rand van het dorpje Viñales. Daar worden in een gebied van 3 hectare reusachtige sculpturen uit hout gesneden. Dit is een prachtige plek waar de hand van de mens in staat is om een omgeving te modelleren in harmonie met de natuur ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van het gezin en de gemeenschap.

Na een bezoek aan “Proyecto Raíces” geniet je van een typisch Cubaanse lunch. Na de lunch ga je terug naar Havana of breng je een bezoek aan andere bezienswaardigheden in Viñales, zoals de “Mural van de Prehistorie”. (Het toegangskaartje van circa 3 CUC p.p.is niet inbegrepen in de prijs).

        Prijs: €142,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Oldtimer met chauffeur.
 • Engelssprekende gids.
 • Lunch bij restaurant “El Paraíso”.

Een dag om te genieten van de Cubaanse kunst.

Tijdens deze excursie bezoek je het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst (Museo de Bellas Artes), met onder meer galerijen van kunstenaars en de Callejón de Los Peluqueros waar je kunt genieten van prachtige kunstwerken. Tijdens de hele excursie wordt je begeleid door een deskundige lokale gids.

De excursie eindigt in Café O’reilly, waar je kunt genieten van een typisch Cubaans drankje.

De excursie duurt ongeveer 4 uur.

           Prijs: €30,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Engelssprekende gids.
 • Cubaanse drankje.
 • Entree naar het Bellas Artes Museum.


Ophalen tijd: 07.00

Excursies in Viñales

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3Tour om de bezienswaardigheden van Viñales te verkennen: “Cueva del Indio”, “Palenque de los Cimarrones”, “Botanische Tuin”, Hotel “La Ermita”, “Los Jazmines” uitzicht, de “Mural de la Prehistoria”, en nog veel meer.
Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €40,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Oldtimer + chauffeur.
 • Engelssprekende gids.

    

Cuba bezienswaardigheden Viñales tabak huisTour per paard begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de rit kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
Duur van deze excursie: 4 uur

Prijs: €34,– p.p.


Inclusief
:

 • Paard huur.
 • Engelssprekende gids.                   

Cuba bezienswaardigheden Viñales ExcursiesWandeling begeleid door een lokale gids met veel ervaring en kennis in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de wandeling kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
De wandeling duurt minimaal 4 uur

Prijs: €34,– p.p.


Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.

 

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Een taxi pik je op bij het huis waar je verblijft en breng je naar het beginpunt van de wandeling: de “Valley of Silencio”. Tijdens de wandeling bezoek je de “Cueva del Silencio”, een grot waarin je 150 meter door een natuurlijke tunnel loopt, naar de andere kant van de berg. Later bezoek je een klein meertje waar je een duik kunt nemen om af te koelen van de Cubaanse warmte. Ook gaan we een boerderij bezoeken om de vervaardiging van koffie te leren kennen. Hier zijn ook zeldzame planten te bewonderen. Verder zullen we en lokale boerderij bezoeken, waar je de oogst en verwerking van de beste tabak in de wereld kan bekijken. De tour eindigt op de top van een berg waar de eerste biologische boerderij in Viñales ligt. Daar zie je een verscheidenheid aan biologische groenten, en op de terras van het landelijke huis kun je genieten van het spectaculaire landschap die de “Valley of Silencio” en “Mogote Coco Solo” aanbieden tijdens de majestueuze zonsondergang. Dit alles onder het genot van een heerlijk drankje (niet inclusief). Vergeet niet om mee te brengen: wandelschoenen, zonnebrandcrème, hoed, badkleding, zaklamp, camera en water om te drinken.

Deze excursie is mogelijk te doen zoals per paard of lopen.

Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €50,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.
 • Taxi.
 • Paard huur

 

Cuba bouwstenen Tabak plantageDeze excursie is voor mensen die van Mountainbike houden.
Tijdens de tour bezoek je tabaksplantages (bij een lokale tabak boer) waar je een uitgebreide uitleg krijgt van de teelt van de tabak en hoe de tabak met de hand gemaakt wordt. Je bezoekt daar boeren, en je kunt in een rivier een bad nemen en op de prachtige bergen waar je een fantastische uitzicht van het dorp zal hebben en daar zal je zeker prachtige foto’s maken.
Je heb altijd de begeleiding van een lokale gids met veel ervaring en kennis van het gebied.
De tour duurt ongeveer 6 – 7 uur

 Prijs: €83,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Fiets huur..
 • Engelssprekende gids.
 • Typische Cubaanse drankje.

               

Tour door de prachtige vallei van Viñales per fiets waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Samen met een lokale gids met veel kennis en ervaring van het gebied, zul je de mooiste plekjes van Viñales bezoeken, zoals “La Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.), “El Mural de la Prehistoria”(entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palenque”(entree circa 5 CUC p.p.), “Mirador de los Jazminez”, enz.
De tour duurt ongeveer 5 uur de entree bij de bezienswaardigheden zijn niet inclusief in de prijs van de excursie.

 Prijs: €58,– p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Fiets huur.
 • Engelssprekende gids.

             

Stranddag in Cayo Jutías

Cayo Jutías is wild, vol leven … De turquoise wateren worden roze bij zonsondergang, hoewel dat iets is dat niet veel bevoorrechte mensen weten. Het witte zand is eindeloos in één oogopslag. Paradijs voor degenen die weten waar ze moeten zoeken.

Prijs: €59, – p.p. (minimaal 2 personen)

Cuba bezienswaardigheden Che

Tijdens deze excursie zal je de volgende activiteiten maken:

– Wandel door het Guaniguanico- berg om panoramische foto’s van het gebied te maken.
– Bezoek aan het monument en de grot van Ernesto Ché Guevara.
– Bezoek de Mil Cumbres-regio, het Güira National Park en de badplaats San Diego waar een medicinale mineralen water spa zich bevindt.
– Een aan het eind van de excursie heb je nog tijd om te zwemmen in een natuurlijke rivier.
Deze excursie duurt de hele dag

Opmerking: Voor een meer prijs is het mogelijk een 3 uur  per paard  een excursie te maken in dit gebied.

   Prijs: €152,- p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • Lunch + 1 drank in een typisch Cubaans restaurant in de omgeving.
 •  Engelssprekende gids.
 • Taxi.
 • Entree naar de grot van Ernesto Ché Guevara.
 • Entree naar het Güira National Park.

 

Excursies in Varken Baai

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand duiken

Na het ontbijt, nodig ik je uit om één van de mooiste zeebodems van het eiland te ontdekken, met een breed scala aan kleurrijke vissen, koralen, grotten en nog veel meer. Er staat een auto voor je klaar om je naar Varkensbaai te brengen, waar je gaat duiken. Duik in de diepe zee, ontdek wat je nooit eerder gezien hebt en maak een wonderlijke reis en een onvergetelijke ervaring. Je wordt altijd begeleid door een professionele duiker. Doe mee !! Het zal een geweldige en onvergetelijke ervaring worden.

Duur van de snorkeling: ongeveer 2 uur

Prijs: €42,- p.p. (minimaal 2 personen)


Inclusief
:

 • 1 x duik.
 • Engelssprekende gids.
 • Apparatuur (masker en vinnen) + Vervoer.

 

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron cenote

“El Enigma de las Rocas” is gelegen in een droog bosgebied, met typisch Cubaanse vogels: de Tocororo, de Cartacuba en de ZunZún, onder anderen. Het is de perfecte plek om een rijke en gevarieerde vegetatie te zien die typisch is voor een bos. Ook kan je Jutías, krabben, garnalen, jicoteas en twee grotten vol met vleermuizen zien. Op deze plaats hebben de gidsen een permanent nest van een uil gevonden, die hier meermaals haar eieren heeft gelegd en haar jongen heeft grootgebracht.

Hier kan je ook de grot met vleermuizen bezoeken, en de typische vogels en planten bekijken, en op de laatste van de “Cenotes” (een meer in een grot) zijn er voorzieningen om te zwemmen en te snorkelen. Als je voor snorkelen kiest zal je oog in oog zwemmen met krabben, garnalen, schilpadden en verschillende soorten visjes.

Beschrijving van de activiteit

We gaan naar de start van de wandeling in een kar die wordt getrokken door een paard. Als je een huurauto hebt en niet van de folklore van de paardenkar wilt genieten, dan kan je met de gids in je eigen auto naar het begin van het pad rijden. Na een uitleg door de gids, in het Spaans en het Engels, over de lengte van de route en de kenmerken en eigenschappen van de plaats, begint het wandelen en observatie van de flora, fauna en het landschap in het algemeen. Tijdens de wandeling, zal de gids je wijzen op alle soorten planten, vogels, grotten en “cenotes” en alle interessante zaken zullen worden uitgelegd. Halverwege is er een kleine brug langs de grote “cenotes”, waar je een verkoelende duik kan nemen en kan snorkelen als je wilt. In dit meer kan je krabben, garnalen, rivierschildpadden en diverse soorten vissen zien. Na deze fantastische water-ervaring is het tijd om terug te keren via een ander gedeelte van het gebied, en zal je weer een ander mooi landschap te zien krijgen.

De excursie kan 2 tot 3 uur duren, afhankelijk van de tijd die je wilt zwemmen of snorkelen.

 Prijs: €25,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:

 • Engelssprekende gids.
 • Vervoer – Met paard en wagen.

 

Excursies in Trinidad

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes 3We brengen je naar de berg “Valley van de molens” en de waterval “El Cubano” in een paardenkoets. De toegangsprijs is ongeveer 6 CUC p.p.. De tour heeft geen tijdslimiet en je kunt genieten van een tocht door de “Valley van de Molens”, een deel van het bergmassief van de “Escambray”, van een waterval en een natuurlijk meertje, ideaal om in te zwemmen.

         Prijs: 45– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Vervoer per paard.
 • Engelssprekende gids.

Cuba rondreis Excursie paardentochtTour op een paard rond de “Valley van de Molens”, waar je bars en restaurants zal vinden. Aan het eind van de tour kun je een bad nemen in een natuurlijke bron, zolang als je wilt. Tijdens de terugrit naar het huis bevindt zich een waterval die je kan bereiken op een paard of, als je wilt, kun je de paarden achterlaten in een schuur en zo’n 20 min wandelen langs paden om de bron te bereiken. De duur hangt af van je interesses.

       Prijs: €25 p/u – p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief
:
 • Paard huur p/u.
 • Engelssprekende gids.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Vallei Trinidad

De Jeep-tour begint met ophalen bij de hotels of casa particular op het schiereiland Ancón of  bij Trinidad bij Buró de Ecotur. Vertrekken  voor Collante Butt in een Jeep. Bezoek het uitkijkpunt om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Caribische Zee en de stad. Bezoek aan het koffiemuseumhuis en uitleg over het koffiepad. Jeeprit naar Casa de la Gallega door de tropische bossen en koffieplantages van de regio. Welkomstcocktail Tour langs een ecologisch pad, begeleid door een gids voor ecotoerisme (3 km). Tijd om te baden in de natuurlijke poelen en watervallen. Creoolse lunch in het Casa de la Gallega. Ga terug naar verzamelpunten.

       
        Prijs: €109
, – p.p.
(minimaal 2 personen)

Inclusief:
 • Vervoer.
 • Engelssprekende gids.
 • Ontbijt (sandwich, frisdrank en een flesje water).
 • Picknicklunch op Pico Cuba, inclusief twee drankjes.

Ophaaltijd: 09:00

Duur: 6 uur

Vertrek bij het verkoopkantoor Calle Colón of bij de Ancón Península Hotels.
Serrano-trucktour vanuit de stad Trinidad of het schiereiland Ancón, langs de weg naar Topes de
Collantes, het Escambray-gebergte ingaan. Aankomst in het informatiecentrum voor het wijzigen van documenten, bezoek het koffiehuis met een optionele typische koffie op verzoek van de klant, ga verder met het bezoeken van de Charco Azul-site waar het pad “Sentinels of the Melodious River” begint, met stops bij de sprong van de Dauw, hertenbad (badtijd). Eindelijk aankomst in Casa de
La Gallega en lunch met drank. Op de klim naar Topes of bij terugkeer op verzoek van de klanten, stop je bij de Mirador del Caribe, waar je Trinidad City en het schiereiland Ancón kunt zien en een cocktail van natuurlijk fruit zult krijgen.

Prijs: €69, – p.p. (minimaal 2 personen)

Ophaaltijd: 09:00

Cuba bouwstenen mooi zonsondergang in Playa Giron
 

Vertrek vanuit de jachthaven van Trinidad op het schiereiland Ancón. Welkomstcocktail Boottocht door het warme water van de Caribische Zee. Snorkelen in het koraalrif met de uitrusting inbegrepen. Vrije tijd op het strand van de Cayo om te zwemmen en zonnebaden. Lunch met zeevruchten en een drankje inbegrepen. Keer terug naar de marine.

Prijs: €79, – p.p. (minimaal 2 personen)

Ophaaltijd: 09:00

Duur: 7 uur

Reisplan aanvragen? Stuur ons je opmerkingen

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier