Cuba is op 12 oktober teruggekeerd naar het nieuwe normaal

Cuba is teruggekeerd naar het nieuwe normaal

Cuba is teruggekeerd naar het “nieuwe” normaal...

Na enkele maanden is Cuba op 12 oktober teruggekeerd naar het nieuwe normaal, met uitzondering van de provincies Havana, Ciego de Ávila en Sancti Spíritus, die nog steeds actieve uitbraken van het coronavirus hebben.

Met de terugkeer naar het nieuwe normaal, zal het internationale vliegverkeer ook geleidelijk worden hervat op de meeste luchthavens van het land. Een uitzondering geldt voor de luchthaven van Havana, aangezien deze stad zich nog in fase 3 van herstel bevindt met “enkele aanpassingen”.

Sommige luchthavens ontvangen sinds 12 oktober internationale charter vluchten, waaronder Holguín, en vanaf 15 oktober zal ook de internationale luchthaven van Varadero de deuren weer openen voor internationaal toerisme uit Europa. De luchthaven van Havana zal dit de komende dagen waarschijnlijk ook kunnen doen, aangezien Havana voldoet aan de vereisten om aan het nieuw normale leven in te gaan, maar de exacte heropeningsdatum van deze luchthaven is nog niet bekend.

De luchthavens in Ciego de Ávila en Sancti Spíritus blijven gesloten.

Elke reiziger moet een schriftelijke verklaring invullen over zijn or haar gezondheidstoestand en bij aankomst op de luchthaven een (gratis) PCR-test ondergaan. In het hotel of bij de casa particular waar de reizigers heen gaan, moeten ze wachten op de testresultaten. Als ze positief testen, wordt het isolatieprotocol toegepast dat geldt in de plaats van verblijf op het eiland.

diner bij een restaurant in Cuba

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Varadero, een bekende toeristische trekpleisters van het eiland...

Varadero, een van de belangrijkste en meest bekende toeristische trekpleisters van het eiland, wil als eerste openen met buitenlandse toeristen in 4- en 5-sterrenhotels, van waaruit ze excursies kunnen maken en andere activiteiten kunnen ondernemen “binnen goedgekeurde zones” en zonder gevaar voor besmetting. Elk hotel zal een medisch team hebben dat controles uitvoert om de gezondheidsstatus van de gasten in de gaten te houden. Betalingen van klanten voor diensten die nog niet betaald zijn, moeten plaatsvinden met een creditcard om zo min mogelijk transacties te doen met contant geld.

Cuba bezienswaardigheden Varadero strand fiets

Condor (Duitse luchtvaartmaatschappij) hervat eind oktober haar vluchten naar Cuba...

Condor heeft aangekondigd dat het vanaf 31 oktober zijn vluchten naar Cuba zal hervatten. Deze herstart begint met drie wekelijkse vluchten naar Varadero vanuit de steden Frankfurt en Düsseldorf. De luchtvaartmaatschappij zal de vluchten naar het eiland hervatten nadat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken de algemene reiswaarschuwing voor Cuba heeft opgeheven.

Er zijn 3 wekelijkse vluchten (dinsdag – vrijdag en zaterdag) en de vliegtickets kosten vanaf 349,99 euro per persoon (enkele reis). De luchtvaartmaatschappij zorgt ervoor dat vluchten een groot aantal beschermingsmiddelen aan boord hebben en dat Cuba een uitstekende hygiëne in hotels en luchthavens garandeert, om zo besmettingen te voorkomen.

Met de terugkeer naar het nieuwe normaal in Cuba en met de heropening van de meeste luchthavens van het land, is er nog geen nieuws over de mogelijkheid om rondreizen door het land te maken, maar we hopen dat dit soort toerisme binnenkort weer mag.

Ons bureau probeert al onze klanten en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van de aanstaande veranderingen op het eiland en zodra het mogelijk is om het eiland volledig te verkennen en de authenticiteit ervan te leren kennen, laten we je dit onmiddellijk weten.

Weet ook dat we tot jouw beschikking staan ​​en, hoewel het nog niet mogelijk is om naar het eiland te reizen en het volledig te leren kennen zoals ons doel is, kunnen we wel al een onvergetelijke vakantie naar het eiland organiseren met flexibele voorwaarden, zodat je de reis kunt uitstellen of annuleren als je wilt.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima,

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.