Cuba Reis specialist

Cuba Excursies

Cuba sitios de interés excursión en Trinidad

Cuba Excursies

De beste excursies in Cuba

Deze excursies zijn ideaal om je verblijf in Cuba echt bijzonder te maken. In een aantal bouwstenen en rondreizen zijn deze excursies al inclusief. Je kunt excursies toevoegen of verwijderen aan rondreizen en aan bouwstenen, en ze zijn altijd vanuit de casas particulares  (particuliere woningen) te doen.

Hier laten we slechts een klein voorbeeld zien van de excursies die wij kunnen bieden. Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse hebt in één van deze excursies.

Especialista en Cuba Casa Habana
Especialista en Cuba chofer de Matanzas

Cuba rondreis Excursie Finca Vigia Hemingway

De Route van Hemingway is een dag die helemaal in het teken staat van de illustere Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Gereden in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren 50, volg je de voetstappen van de beroemde schrijver. Je komt op plaatsen die hij heeft bezocht en die van grote betekenis voor hem waren.
Tijdens deze tour bezoek je zijn huis in San Francisco, de “Finca Vigia” waar zich nog veel van zijn bezittingen bevinden, onder andere zijn jacht “Pilar”.

Na het bezoek aan de Vigia, rijden we verder naar Cojímar, een vissersdorp uit de tijd dat de schrijver op Cuba woonde. Vanuit Cojímar ging Hemingway vaak vissen en hij had zijn boot “Pilar” daar in een dok. Dit dorp heeft hem geïnspireerd voor zijn beroemde boek “The Old Man and the Sea”. Vanaf Cojímar vertrek je naar Havana, naar hotel “Ambos Mundos”. Hemingway overnachtte daar regelmatig als hij in Havana was. Tegenwoordig is het mogelijk de kamer te bezoeken waar de schrijver geslapen heeft. De kamer is nog volledig intact zoals de laatste keer dat hij er was. Je zal ook een bezoek brengen aan de “Bodeguita del Medio”, één van de plaatsen waar Hemingway veel tijd doorbracht en waar hij zijn favoriete drankjes zoals de “mojito” dronk. De foto’s aan de muur zullen de huidige gasten voor altijd aan Hemingway blijven herinneren.

De dag eindigt in de bar “El Floridita”, één van de meest populaire bars bezocht door Hemingway, waar hij zijn meest favoriete drankje “El Daiquiri” altijd dronk. In de bar is een manshoog bronzen beeld van Hemingway zodat je samen met hem op de foto kan, als je dat wilt.

 Prijs: €123,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Vervoer per oldtimer
– Engelssprekende gids.
Bezoek Fishermen’s Town
– Bezoek Finca la Vigia (inclusief entree)
– Bezoek El Floredita’s Bar met cocktail
– Bezoek la Bodeguita del Medio
– Bezoek Hotel Ambos Mundos

Opmerking:
Deze tour gaat niet op zondag omdat Finca la Vigia gesloten is.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Morro KasteelMet een klassieke Amerikaanse oldtimer bezoek je aan de overkant van de baai van Havana de kastelen “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro” en “La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña”. Beide forten zijn destijds gebouwd om de ingang van de baai te bewaken. In de jaren van kolonisatie werd er continu uitgekeken of er kapers of piraten in de buurt waren. Bij “Castillo de los 3 Reyes Magos del Morro”, is een vuurtoren die gebruikt is om schepen te begeleiden die de baai invaren. In deze vuurtoren is een uitkijkpunt van waaruit je van prachtig uitzicht over Havana hebt. Het klimmen naar de uitkijkpunt is optioneel en niet inbegrepen in de prijs. Je moet daarvoor nog een extra ticket kopen. Tijdens deze tour kan je ook het enorme standbeeld “Christus van Havana” bezoeken.
Duur van deze excursie: 2 uur

 Prijs: €78,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Oldtimer + chauffeur
– De entree-tickets voor beide museums
– Engelssprekende gids

Cuba rondreis Havana en het Centrum Revolutie plein

Wil jij in Havana rondgereden worden in een klassieke Amerikaanse auto uit de jaren ’50? Dat is de perfecte manier om te genieten van een tour door deze bijzondere stad. Het zal zeker een onvergetelijke ervaring worden. Maak tevens een tour door het Moderne Havana, en door de Malecón, geniet van het spectaculaire uitzicht die de baai van Havana biedt, van de gebouwen en de constante levendige ambiance van deze stad.

Je zal onder andere het “Revolutie Plein”, de “Focsa” toren (destijds het hoogste gebouw in Latijns-Amerika), hotel “Habana Libre”, de “Universiteit van Havana”, de “Malecón” enz. bezoeken.
Duur van deze excursie: 3 uur

       Prijs: €87,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Oldtimer + chauffeur 
– Engelssprekende gids

Cuba rondreis excursie naar Tropicana “Paradijs onder de SterrenDe Cabaret Tropicana is ook bekend als een “Paradijs onder de Sterren” en werd opgericht in 1939. Het is gelegen in het centrum van Marianao, ongeveer 15 km van Oud Havana. Het cabaret werd in buiten gebouwd in een bosrijke omgeving om van de natuurlijke frisse lucht te profiteren. Dit is een essentieel en onderscheidende kenmerk van dit traditionele openlucht cabaret. Je kunt verschillende dansvoorstellingen zien, die internationaal gerenommeerd zijn. In de voorstellingen hebben Cubaanse en internationale sterren opgetreden.

In de show zie je de Cubaanse folklore, met uitbundige kleurrijke kostuums gedragen door de vele dansers, en er is een verscheidenheid aan indrukwekkende ritmes te beluisteren. Al met al een avond om te onthouden.

Prijs: €150,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Vervoer in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50                      
– Ticket voor het cabaret
– Welkomsdrankje
– 1/4 fles Ron Havana Club Añejo Special
– 1 snack

 

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Ontbijt en vroeg in de ochtend vertrek naar Viñales. De tour duurt ongeveer 3 uur zonder pauze. In de ochtend bezoek je de “Proyecto Raíces”, een landgoed van 30 hectare aan de rand van het dorpje Viñales. Daar worden, in een gebied van 3 hectare, reusachtige sculpturen uit hout gesneden. Dit is een prachtige plek waar de hand van de mens in staat is om een omgeving te modelleren in harmonie met de natuur ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van het gezin en de gemeenschap.

Na een bezoek aan “Proyecto Raíces” ga je van een typisch Cubaanse lunch genieten.
Aan het eind van de lucht ga je terug naar Havana of kun je optioneel een bezoek brengen aan andere bezienswaardigheden van Viñales zoals de Mural van de Prehistorie (entree circa 3 CUC p.p.). (Entreeticket is niet inbegrepen in de prijs).

Prijs: €142,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Oldtimer + chauffeur
– Engelssprekende gids
– Lunch bij restaurant “El Paraíso”

Cuba salsa rondreis Revolutie museaDag om te genieten van de Cubaanse kunst.

Tijdens deze excursie bezoek je het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst, galerijen van privé kunstenaars, de Callejón de Los Peluqueros, enz. waar je de mogelijkheid hebt om te genieten van prachtige kunstwerken. Tijdens de hele tour wordt je begeleid door een lokale gids met veel kennis van het gebied.
De tour eindigt in Café O’reilly om te genieten van een typisch Cubaans drankje.
De excursie duurt ongeveer 4 uur.

           Prijs: €30,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Engelssprekende gids
– Cubaanse drankje
– Entree naar het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst

minimaal 2 personen

Ophalen tijd: 07.00

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3

Tour om de bezienswaardigheden van Viñales te verkennen: “Cueva del Indio”, “Palenque de los Cimarrones”, “Botanische Tuin”, Hotel “La Ermita”, “Los Jazmines” uitzicht, de “Mural de la Prehistoria”, en nog veel meer.
Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €40,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Oldtimer + chauffeur
– Engelssprekende gids

    

Cuba bezienswaardigheden Viñales tabak huisTour per paard begeleid door een lokale gids met veel kennis en ervaring in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de rit kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
Duur van deze excursie: 4 uur

Prijs: €34,- p.p.

Inclusief:
– Paard huur
– Engelssprekende gids                   

Cuba bezienswaardigheden Viñales ExcursiesWandeling begeleid door een lokale gids met veel ervaring en kennis in het gebied. Je gaat de “Valle de Viñales” bezoeken, met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten, je kan het proces van de teelt en verwerking van koffie en tabak bekijken, en nog veel meer. Tijdens de wandeling kom je bij een natuurlijke meer, waar je kunt zwemmen.
De wandeling duurt minimaal 4 uur

Prijs: €34,- p.p.

Inclusief:
– Engelssprekende gids 

Cuba rondreis excursie naar Proyecto Raices

Een taxi pik je op bij het huis waar je verblijft en breng je naar het beginpunt van de wandeling: de “Valley of Silencio”. Tijdens de wandeling bezoek je de “Cueva del Silencio”, een grot waarin je 150 meter door een natuurlijke tunnel loopt, naar de andere kant van de berg. Later bezoek je een klein meertje waar je een duik kunt nemen om af te koelen van de Cubaanse warmte. Ook gaan we een boerderij bezoeken om de vervaardiging van koffie te leren kennen. Hier zijn ook zeldzame planten te bewonderen. Verder zullen we en lokale boerderij bezoeken, waar je de oogst en verwerking van de beste tabak in de wereld kan bekijken. De tour eindigt op de top van een berg waar de eerste biologische boerderij in Viñales ligt. Daar zie je een verscheidenheid aan biologische groenten, en op de terras van het landelijke huis kun je genieten van het spectaculaire landschap die de “Valley of Silencio” en “Mogote Coco Solo” aanbieden tijdens de majestueuze zonsondergang. Dit alles onder het genot van een heerlijk drankje (niet inclusief). Vergeet niet om mee te brengen: wandelschoenen, zonnebrandcrème, hoed, badkleding, zaklamp, camera en water om te drinken.
Deze excursie is mogelijk te doen zoals per paard of lopen.
Duur van deze excursie: ongeveer 4 uur

Prijs: €50,– p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Engelssprekende gids
– Taxi
– Paard huur

Cuba bouwstenen Tabak plantageDeze excursie is voor mensen die van Mountainbike houden.
Tijdens de tour bezoek je tabaksplantages (bij een lokale tabak boer) waar je een uitgebreide uitleg krijgt van de teelt van de tabak en hoe de tabak met de hand gemaakt wordt. Je bezoekt daar boeren, en je kunt in een rivier een bad nemen en op de prachtige bergen waar je een fantastische uitzicht van het dorp zal hebben en daar zal je zeker prachtige foto’s maken.
Je heb altijd de begeleiding van een lokale gids met veel ervaring en kennis van het gebied.
De tour duurt ongeveer 6 – 7 uur

 Prijs: €83,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Fiets huur 
– Engelssprekende gids
– Typische Cubaanse drankje                  

Tour door de prachtige vallei van Viñales per fiets waar veel bezienswaardigheden te zien zijn. Samen met een lokale gids met veel kennis en ervaring van het gebied, zul je de mooiste plekjes van Viñales bezoeken, zoals “La Cueva del Indio”(entree circa 5 CUC p.p.), “El Mural de la Prehistoria”(entree circa 3 CUC p.p.), “La Cueva del Palenque”(entree circa 5 CUC p.p.), “Mirador de los Jazminez”, enz.
De tour duurt ongeveer 5 uur de entree bij de bezienswaardigheden zijn niet inclusief in de prijs van de excursie.

 Prijs: €58,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Fiets huur
– Engelssprekende gids             

Stranddag in Cayo Jutías

Cayo Jutías is wild, vol leven … De turquoise wateren worden roze bij zonsondergang, hoewel dat iets is dat niet veel bevoorrechte mensen weten. Het witte zand is eindeloos in één oogopslag. Paradijs voor degenen die weten waar ze moeten zoeken.

Prijs: € 59, – per persoon (minimaal 2 personen)

Cuba bezienswaardigheden Che

Tijdens deze excursie zal je de volgende activiteiten maken:

– Wandel door het Guaniguanico- berg om panoramische foto’s van het gebied te maken.
– Bezoek aan het monument en de grot van Ernesto Ché Guevara.
– Bezoek de Mil Cumbres-regio, het Güira National Park en de badplaats San Diego waar een medicinale mineralen water spa zich bevindt.
– Een aan het eind van de excursie heb je nog tijd om te zwemmen in een natuurlijke rivier.
Deze excursie duurt de hele dag

Opmerking: Voor een meer prijs is het mogelijk een 3 uur  per paard  een excursie te maken in dit gebied.

   Prijs: €152,- p.p. (minimaal 2 personen)

Inclusief:
– Lunch + 1 drank in een typisch Cubaans restaurant in de omgeving 
– Engelssprekende gids
– Taxi
– Entree naar de grot van Ernesto Ché Guevara
– Entree naar het Güira National Park

 

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand duiken

Na het ontbijt, nodig ik je uit om één van de mooiste zeebodems van het eiland te ontdekken, met een breed scala aan kleurrijke vissen, koralen, grotten en nog veel meer. Er staat een auto voor je klaar om je naar Varkensbaai te brengen, waar je gaat duiken. Duik in de diepe zee, ontdek wat je nooit eerder gezien hebt en maak een wonderlijke reis en een onvergetelijke ervaring. Je wordt altijd begeleid door een professionele duiker. Doe mee !! Het zal een geweldige en onvergetelijke ervaring worden.
Duur van de snorkeling: ongeveer 2 uur

Prijs: €42,- p.p. 

Inclusief:
– 1 x duik
Engelssprekende gids
– Apparatuur (masker en vinnen) + Vervoer

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron cenote

“El Enigma de las Rocas” is gelegen in een droog bosgebied, met typisch Cubaanse vogels: de Tocororo, de Cartacuba en de ZunZún, onder anderen. Het is de perfecte plek om een rijke en gevarieerde vegetatie te zien die typisch is voor een bos. Ook kan je Jutías, krabben, garnalen, jicoteas en twee grotten vol met vleermuizen zien. Op deze plaats hebben de gidsen een permanent nest van een uil gevonden, die hier meermaals haar eieren heeft gelegd en haar jongen heeft grootgebracht.

Hier kan je ook de grot met vleermuizen bezoeken, en de typische vogels en planten bekijken, en op de laatste van de “Cenotes” (een meer in een grot) zijn er voorzieningen om te zwemmen en te snorkelen. Als je voor snorkelen kiest zal je oog in oog zwemmen met krabben, garnalen, schilpadden en verschillende soorten visjes.

Beschrijving van de activiteit

We gaan naar de start van de wandeling in een kar die wordt getrokken door een paard. Als je een huurauto hebt en niet van de folklore van de paardenkar wilt genieten, dan kan je met de gids in je eigen auto naar het begin van het pad rijden. Na een uitleg door de gids, in het Spaans en het Engels, over de lengte van de route en de kenmerken en eigenschappen van de plaats, begint het wandelen en observatie van de flora, fauna en het landschap in het algemeen. Tijdens de wandeling, zal de gids je wijzen op alle soorten planten, vogels, grotten en “cenotes” en alle interessante zaken zullen worden uitgelegd. Halverwege is er een kleine brug langs de grote “cenotes”, waar je een verkoelende duik kan nemen en kan snorkelen als je wilt. In dit meer kan je krabben, garnalen, rivierschildpadden en diverse soorten vissen zien. Na deze fantastische water-ervaring is het tijd om terug te keren via een ander gedeelte van het gebied, en zal je weer een ander mooi landschap te zien krijgen.

De excursie kan 2 tot 3 uur duren, afhankelijk van de tijd die je wilt zwemmen of snorkelen.

 Prijs: €25,- p.p.

Inclusief
:
– Engelssprekende gids
Vervoer – Met paard en wagen

De Jeep-tour begint met ophalen bij het reisbureau of het historische centrum van de stad. Neem de afslag Cienfuegos-Cumanayagua tot u het natuurpark El Nicho bereikt. Tijdens de wandeling naar de Nicho wordt er gestopt bij de Mirador de Crucecita om de vallei te observeren waar de stad Cienfuegos zich bevindt.

Bij aankomst in het park gaat u verder met een rondleiding over een ecologisch pad, vergezeld door een gids voor ecotoerisme (100m). Tijd om te baden in de natuurlijke poelen en watervallen. Creoolse lunch in restaurant El Nicho. Keer terug naar het centrum van de stad Cienfuegos met een wandeltocht door het historische centrum van de stad.

          Prijs: € 99, – per persoon (minimaal 2 personen)

Ophalen: 08.30

Duur: 6 uur

Viajar a Cuba con niños show de delfines

 
In het water vinden ze een toevluchtsoord voor een grote hoeveelheid watervogels, zoals: Roze flamingo’s, zeecorua, jan-van-genten, eenden uit Florida, de tour gaat verder met een lunchbuffet in het Hotel Rancho Luna en eindigt met plezier van de show en bad met de Dolfijnen in het Rancho Luna Dolphinarium.

      Prijs: € 170, – per persoon (minimaal 2 personen)

Vertrek vanuit de stad Santiago de Cuba. Panoramische tour door de steden Contramaestre, Bayamo en meerdere steden tot aan de gemeente Bartolomé Masó.

Abrupte beklimmingen en afdalingen beginnen door de Sierra Maestra, waar u zult genieten van de steilste helling van Cuba met een helling van 45⁰. Aankomst in Alto del Naranjo, waar u informatie ontvangt over de route en de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving.

Begin van de trekking in de richting van de Comandancia de la Plata, het ontdekken van de flora en fauna van ons land en een bezoek aan het Huis van de Medina-familie, die de guerrilla’s steunde met hun stilte en voorzieningen. Rondleiding door de Comandancia, waar u de faciliteiten van de site zult observeren en de manier van leven van de guerrilla’s zult waarderen, evenals het huis van Fidel Castro en zijn geschiedenis.

Terugkeer van 3 km richting de Alto del Naranjo. Aankomst in Villa Santo Domingo om te lunchen. Verfrissend bad aan de oevers van het hotel in Santo Domingo. Vertrek naar Santiago de Cuba.

         Prijs: € 125, – per persoon (minimaal 3 personen)

Ophaaltijd: 05:00

Duur: 12 uur

Cuba Viajes circuitos La otra mitad de Cuba Santiago de Cuba mirador de Boniato

Wij stellen voor om uw dromen te realiseren in dit exclusieve, een avontuur naar La Gran Piedra, gelegen in de bergketen van de SIERRA MAESTRA, op meer dan 1200 m.a.s.l. In het zuiden, vanaf de top, ziet u de stad Santiago de Cuba, de baai, de koperkerk, de steden Siboney en Daiquirí, de lagune van Baconao, het La Isabelica-museum en op een heldere dag de basis-landingsbaan Guantanamo marine. In het noorden zult u een indrukwekkend uitzicht op de Sierra de La Gran Piedra waarderen.
Een speciale plek voor het observeren van endemische soorten flora en fauna. Het bevat ook een voorbeeld van de sporen die door Frans-Haïtiaanse emigranten in dit gebied zijn achtergelaten, hun koffiecultuur en een erfenis van tradities die vandaag de dag van ons zijn. Dit en meer kun je vinden in het Museum “La Isabelica”.

Vertrek vanuit Hotel in de stad Santiago de Cuba, met ophalen vanaf 8:30 uur Panoramische tocht op de Baconao-weg. U zult genieten van de 14 km lange klim naar La Gran Piedra. Bezoek de Garden Bird of Paradise, een plek op smaak gebracht door cipressen en de geur van bloemen. Klim naar het uitzichtpunt La Gran Piedra. Je moet 459 treden beklimmen, genietend van de verschillende soorten varens, luisterend naar de zingende vogels en altijd vergezeld door de vlinder Calysto Sybilla. Bezoek aan het Isabelica-museum. Je kent de verhalen van de plaats, evenals het koffieverzamel- en bereidingsproces. Geniet van een Creoolse lunch in Hotel de la Gran Piedra. Ga terug naar het hotel.

     Prijs: € 69, – per persoon (minimaal 3 personen)

Vertrektijd: 08.30

Duur: 8 uur

In het gebergte van de Sierra Maestra ligt de Turquino Royal Peak, de hoogste piek in Cuba met 1972 meter boven zeeniveau. Deze verhoging maakt deel uit van het natuurlijke en historische erfgoed van het land.


Het is de ideale plek om endemische soorten, zowel planten als dieren, te observeren, omgeven door weelderige vegetatie en zeer aangename temperaturen die uw beklimming tot een volledig en onvergetelijk genot zullen maken.


Vertrek vanuit het hotel Aankomst in Las Cuevas. Ontbijt (sandwich, frisdrank en een flesje water). Begin van de beklimming. Passeert door Esmajagua, Alto del Caldero, Pico Cuba.

Tijdens de tour zult u de typische flora en fauna van de regio waarderen, genuanceerd door een landschap van ongeëvenaarde schoonheid. Aankomst en kort verblijf in de Pico Real del Turquino. Picknicklunch op Pico Cuba, inclusief twee drankjes.

Afdaling naar Las Cuevas en terug naar het hotel

      Prijs: € 145, – per persoon (minimaal 2 personen)

Vertrektijd: 05.00 uur

Ophalen bij Santiago Hotels vanaf 08:00 uur en vervoer met bus met airconditioning.

Bezoek aan La Barrita de Ron Caney (met een drankje van Cubaanse rum), de begraafplaats en het Castillo del Morro (werelderfgoed). Lunch met een drankje inbegrepen. Verblijf in Céspedes Park (20 minuten). Gidsservice in de Spaanse of Portugese taal

      Prijs: € 59, – per persoon (minimaal 2 personen)

Vertrektijd: 08.00 uur

Ophalen bij Santiago Hotels vanaf 8:00 AM. Vervoer met bus met airconditioning. Bezoek aan El Morro Castle (Werelderfgoed). Bezoek aan de basiliek van de Virgen de la Caridad del Cobre. Lunch met een drankje inbegrepen, na een nautische wandeling rond de Morro en El Cayo. Gespecialiseerde gidsenservice in de Spaanse of Portugese taal

      Prijs: € 65, – per persoon (minimaal 2 personen)

Vertrektijd: 08.00 uur

Excursie boeken? Stuur ons je opmerkingen

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier