Wij creeren onvergetelijke HERINNERINGEN

Cuba Bouwstenen

 • Je vertrekt wanneer je wilt
 • Wij regelen alles, zodat jij alle tijd hebt om te genieten
 • Er is iemand altijd voor jou aanwezig
 • We helpen je graag op weg met tips en handige informatie
 • 100% VEILIG en BETROUWBAAR
 • 24u x dag TERECHT in geval van nood
 • Lokale vertegenwoordiging

Bouw jouw reis samen met onze bouwstenen

Bouwstenen zijn trips van 3 of 4 dagen georganiseerd voor Cuba4all Reizen naar vele bestemmingen in Cuba, verspreid over het hele eiland. Zo kan je alles wat je interessant vind opnemen in je reis, en mis je niks. Net als bij de complete rondreizen, verblijf je in casas particulares (particuliere woningen) en kan je gemakkelijk contact leggen met de lokale bevolking. Naast de bouwstenen bieden we ook complete rondreizen waarin je in korte tijd veel over Cuba zal zien en beleven.

De bouwstenen bieden je de mogelijkheid je reis te ontwerpen naar jouw smaak en mogelijkheden. Als je wilt kun je ook je reis door ons laten samenstellen naar je voorkeuren. Flexibiliteit is bij Cuba4all Reizen prioriteit en onze belangrijkste doelstelling is een vakantie je te bieden die perfect bij je past.

Ook deze bouwstenen kan je wijzigen of uitbreiden met excursies. Neem gerust contact met ons op om je wensen aan te geven, zodat je ook in een korte trip heel veel van het eiland zal zien. We helpen je graag.

Laat mij je inspireren!

Ik help je graag met het vinden van de perfecte vakantie naar Cuba.

Aroma de Puro Habano

Kenmerken: Cultuur, Natuur, Paardrijden, Fotografie

Gezeten op een Cubaans paard ga je het gebied bezoeken waar de beste tabak wordt verbouwd in Viñales, de “Valle del Palmarito”. Tijdens de rondleiding bezoek je een boerderij, waar je leert over de tradities van het platteland, het proces van snuiftabak en ziet hoe een “puro” op ambachtelijke…

Reisduur: 4 dagen        Prijs: v.a. €173,- p.p.  

De provincie Pinar del Río is bekend om de schoonheid van de natuur, de gevarieerde vegetatie en de spectaculaire landschappen. In dit gebied wordt de beroemde “Habano” geteeld, en je kan dan ook verschillende tabaksplantages bezoeken en uit de eerste hand vernemen hoe de tabak wordt verbouwd, geoogst, en verwerkt tot de wereldwijd beroemde sigaren.

In Pinar del Río, ligt Viñales, een vriendelijk boerendorp met talloze mogelijkheden om je vakantie door te brengen en onvergetelijke dagen te beleven. In het gebied rond Viñales vind je veel geografische formaties genaamd “Mogotes”, die dit gebied een indrukwekkend plaats maken. Viñales is een stadje waar je rivieren, grotten, prachtige diversiteit aan flora en fauna enz. kan vinden. Daarom biedt Cuba4all Reizen een bouwsteen voor vier dagen naar deze unieke locatie, ideaal voor diegenen die een beperkt aantal dagen hebben om het eiland te bezoeken.

Hier kan je vanaf de zonsopgang tot zonsondergang genieten van onder andere paardrijden, wandelen en vele andere mogelijkheden die natuurliefhebbers kunnen wensen.

Je verblijft in privé-woningen en je gaat excursies doen, die begeleid worden door lokale gidsen, zodat je een goede indruk krijgt van de Cubanen en hun gewoontes en cultuur.

Cuba bouwstenen Aroma de Puro Habano aankomst in Vinales

 • Reisduur: 4 dagen/3 nachten
 • Accommodatie: Casas particulares
 • Reis Overzicht: Viñales.
 • Minimaal 2 personen
 • Prijs: vanaf €173,- p.p.

*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.

Reisroute
Dag 1 – Aankomst in Viñales

Vanaf Havana reis je in ongeveer 2 uur(180 km) naar Viñales, een dorp in een gebied met ongerepte natuur. Met een eventuele huurauto neem je vanaf Havana de nationale snelweg richting Pinar del Río. Deze snelweg heeft gewoonlijk weinig verkeer en je kan veilig en relaxed rijden, terwijl je geniet van het uitzicht langs de snelweg.

Als je liever hebt dat Cuba4all Reizen het vervoer naar Viñales organiseren, aarzel dan niet om ons te contacteren. We kunnen je comfortabele transfer naar Viñales aanbieden, zowel in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50 of in een moderne auto, je mag zelf kiezen!

Bij aankomst in de casa particular (privé-woning) word je begroet met een welkomscocktail.

 
Dag 2 – Tour per paard door de Vallei del Palmarito

Cuba bouwstenen Aroma de Puro Habano paardGezeten op een Cubaans paard ga je het gebied bezoeken waar de beste tabak wordt verbouwd in Viñales, de “Valle del Palmarito” met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rondleiding bezoek je een boerderij, waar je leert over de tradities van het platteland, het proces van snuiftabak en ziet hoe een “puro” op ambachtelijke wijze wordt gemaakt.

Cuba bouwstenen Tabak plantageTijdens de rit kom je ook bij een grot “Cueva del Silencio” en aan het eind van de excursie het is een meer waar is mogelijk te zwemmen.De tour duurt ongeveer 4 uur. Je moet meenemen: dichte schoenen, een lange broek, zonnebrandcrème bij zonnig weer, hoed, camera, zwemkleding en drinkwater.

‘s Avonds zal je van een typisch Cubaans diner genieten in een lokaal restaurant in de omgeving.

 
Dag 3 – Tour rond Viñales

Cuba bouwstenen Mural de la PrehistoriaNa het ontbijt, krijg je een rondleiding langs alle bezienswaardigheden van Viñales, begeleid door een lokale gids. Je gaat onder andere genieten van “La Cueva del Indio” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Palenque van de Cimarrones” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Orchid Viñales” (toegang circa 3 CUC p.p.), de “Grot van Santo Tomás” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Mural van de Prehistorie” (toegang circa 3 CUC p.p.), het uitzichtspunt van het hotel “Los Jazmines” en een tour door het centrum van de stad.

Vergeet niet je camera mee te nemen, zodat je indrukwekkende foto’s kan maken van alles wat je vandaag gaat zien. (Tickets voor de bezienswaardigheden zijn niet inbegrepen in de prijs).

 
Dag 4 – Vertrek uit Viñales

Vandaag eindigt je bezoek aan het Cubaanse platteland. Na het ontbijt en een heerlijk kopje koffie, is het tijd om afscheid te nemen van de eigenaren van het huis waar je bent verbleven, en ga je door met je reis om weer nieuwe dingen te ontdekken van andere interessante delen van het eiland. Er is nog veel te zien, en net zo mooi en fascinerend als Viñales.

Kun je geen genoeg krijgen van ongerepte natuur, dan kan je nu misschien de optionele excursies toevoegen die wij in Viñales bieden, en die goed met deze bouwsteen zijn te combineren. Als je in plaats daarvan een ander deel van Cuba wilt bekijken, overweeg dan eens onze bouwstenen Andar La HabanaSpeciaal Matanzas of Cuba Natuurparadijs.

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Inclusief/Exclusief
Inclusief
 • Accommodatie 3 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 3 dagen.
 • 1 diner in een lokaal restaurant.
 • Tour in Viñales langs de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Tour door Palmarito Valley per paard.
 • Welkomscocktail.
Exclusief
 • Andere transfers.
 • Visum.
 • Transport.
 • Fooien.
 • De toegangen van de bezienswaardigheden.
 • Andere maaltijden.
 • Internationale vlucht.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.(Verplicht).

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en de verzekering helpen.

Andar La Habana

Kenmerken: Cultuur, Geschiedenis, Muziek, Wandelen

In Havana is veel te zien en te doen. Het is een stad vol geschiedenis, koloniale architectuur, musea, parken, pleinen, enz. Het is de meest belangrijke koloniale stad van…

Reisduur: 4 dagen        Prijs: v.a. €240,- p.p.    

In Havana is veel te zien en te doen. Het is een stad vol geschiedenis, koloniale architectuur, musea, parken, pleinen, enz. Het is de meest belangrijke koloniale stad van Latijns-Amerika en is de hoofdstad van Cuba. Het is een drukke stad waar je uren kan wandelen en altijd nieuwe dingen zal ontdekken.

Behalve wandelen kan je ook een Cocotaxi of bicitaxi nemen, of beter nog, je laten vervoeren in een klassieke auto uit de jaren 50. Misschien wil je liever op een terrasje zitten op een van de vele prachtige pleinen terwijl je naar een salsa-orkestje luistert en geniet van een “Bucanero” of “Cristal” (Cubaanse bieren) of van een “mojito” of “daiquirí”. In de avond is het heerlijk wandelen langs de “Malecón” tussen de Cubanen die net als jij genieten van een unieke zonsondergang en het prachtige uitzicht, met o.a. de baai van Havana, de Morro en de Christus.

Overzicht
 • Reisduur: 4 dagen/3 nachten
 • Accommodatie: Casas particulares
 • Reis
 • Overzicht: Havana.
 • Minimaal 2 personen
 • Prijs: vanaf €240,- p.p.

*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.

Reisroute
Dag 1 – Aankomst in Havana

Afhankelijk van de vliegtickets zal je op het vliegveld in Havana in de middag of avond landen. Onze chauffeur zal je opwachten in een Amerikaanse auto uit de jaren 50 om je naar het centrum van Havana te brengen, waar je in een casa particular met goede voorzieningen zal verblijven. Zo kom je vanaf de eerste dag in direct contact met het dagelijkse leven in Cuba. Nadat je de koffers hebt achtergelaten in de kamer, is het leuk om naar buiten te gaan en te genieten van een zwoele avond, bijvoorbeeld door wat terrasjes te pakken en te genieten van je eerste Cubaanse cocktail. Terwijl je naar Latijns-Amerikaanse muziek luistert, kijk je naar Amerikaanse auto’s en flanerende mensen, Havana is constant in beweging……..Welkom in Cuba !!!

 
Dag 2 – Wandelen in het oude Havana

Als je van geschiedenis en architectuur houdt, word je vandaag op je wenken bediend. Na het ontbijt, trek je je comfortabele schoenen aan, en wandel je met camera in de hand, door Oud Havana. Vandaag ben je vrij om zelf te besteden.

Cuba bouwstenen Andar La HabanaEr zijn in de hele wijk vele bezienswaardigheden, maar een aantal pleinen zijn bijzonder interessant. “Plaza de Armas” is omgeven door kastelen en Spaanse forten van vier eeuwen oud, op “Plaza de la Catedral” kan je de beroemde “kathedraal” van Amerika bezoeken, waar het stoffelijk overschot van Christoffel Columbus, de ontdekker van Cuba, wordt bewaard. Verder is “Plaza Vieja” de moeite waard, met zijn typische Duitse architectuur uit 1906. In de buurt van deze pleinen vind je de beroemde bar “La Bodeguita del Medio” een typisch Cubaans café die werd bezocht door beroemdheden van over de hele wereld, en waar de beroemde “Mojito” word verkocht. Een wandeling langs “Obispo” Straat is zeker een aanrader. Het is de levendigste straat van Havana, met aan beide zijden vele winkels en bars en aan het einde van de straat bevindt zich de Havana Capitol. Daar kan je in de bar Floridita, een welbekende “Daiquirí” drinken net zoals schrijver Ernest Hemingway altijd deed. Dit alles op het ritme van een Cubaanse muziek.

Cuba bouwstenen KasteelIn de late namiddag word je bij de casa particular opgehaald en je zal het “Fort van San Carlos de la Cabaña” bezoeken om de ceremonie “Cañonazo” bij te wonen. Tijdens deze ceremonie wordt een militaire parade met het wapentuig, uniformen en technieken uit de koloniale periode nagespeeld, die eindigt met het geluid van het schot van één van de kanonnen uit het fort. Het schot gebeurt precies om 21:00 uur, en is te horen in een groot deel van Havana. In het verleden betekende dat het sluiten van de poorten van de stadsmuur. Havana werd destijds omringd door muren die haar in tweeën verdeelde. De uiterste vertrektijd is 19.30 uur, zodat je tijd genoeg hebt om foto’s te nemen, want vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van Havana en de baai. De ceremonie duurt ongeveer een half uur. Na de ceremonie heb je nog 20 minuten om foto’s te maken en dan moet je terug naar Havana.

 
Dag 3 – Beleef het Havana uit de jaren ’50 in een klassieke Amerikaanse auto

Er valt nog veel te beleven in deze majestueuze stad. Na het ontbijt maak je een panoramische tour door het moderne Havana in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50. De tours zal ongeveer 3 uur duren. Tijdens deze drie uur zullen we proberen een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad aan te doen, waar je de gelegenheid zou hebben om een aantal plaatsen te bezoeken, zoals:

La Plaza de la Revolución” (Het Plein van de Revolutie), waar je de iconische gebouwen uit de jaren rond 1954 kan zien. Optioneel kan je naar het tuinhuisje klimmen waar je heel Havana kan overzien(entree circa 4 CUC p.p.). De “Colón Cemetery”(entree circa 5 CUC p.p.), waar de best bewaarde verzameling begrafeniskunst van Amerika is te vinden, tevens de rustplaats van beroemde persoonlijkheden, zoals bijvoorbeeld de componist van het muziekstuk “Guantanamera”, en een overlevende van de Titanic.

Cuba bouwstenen Revolutie Plein+ rode oldtimer     Cuba bouwstenen Revolutie Plein + oldtimer

Ook zal je een bezoek brengen aan de wijk Vedado, waar de beroemde hotels “Focsa”, “Riviera” en “Habana Libre” zijn, en aan de “Rampa Habanera”, de dichtstbevolkte straat van de stad. Daarna rijd je langs de “Malecón”, een boulevard langs de zee die loopt langs de ingang van de baai van Havana en strekt zich uit over 8 km. De lucht, het uitzicht en de sfeer is ongeëvenaard, want de muur wordt tevens gebruikt als bank van Vedado die door vele Cubanen gebruikt wordt voor gezellige ontmoetingen. De tour eindigt bij het “Capitol” in Havana, de “Witte Huis” van Cuba, een fotogenieke plaats waar je vast ook veel foto’s zal maken om als mooie herinnering mee naar je huis te nemen.

Daarna ben je vrij.

 
Dag 4 – Vertrek uit Havana

Na het ontbijt nemen we al weer afscheid van Havana en gaan een ander deel van Cuba ontdekken. Als je van natuur en rust houdt, is de beste keuze om naar het westen van het eiland te gaan, waar het platteland overheerst en waar ‘s werelds beroemdste tabak wordt geteeld. Voor het westen kan je ons bouwsteen Aroma de Puro Habano kiezen. Mocht je meer op zoek zijn naar historische steden of mooie stranden, dab kan je het beste oostwaarts gaan. Ook in het oosten van Cuba hebben we bouwstenen die je het echte Cuba laten ontdekken. Je kan dan kiezen uit de bouwsteen Speciaal MatanzasCuba Natuurparadijs of Terug naar het verleden.

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Inclusief/Exclusief
Inclusief
 • Transfer Havana International Airport José Martí – casa particular in Havana in een klassieke auto.
 • Accommodatie in casas particulares gedurende 3 nachten (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 3 dagen.
 • Panoramische tour in een klassieke Amerikaanse auto voor het moderne Havana.
 • Bezoek aan de “Cañonazo” ceremonie.
 • Ticket voor de “Cañonazo” ceremonie.
Exclusief
 • Andere transfers.
 • Visum.
 • Gids.
 • Wandelen door het oude Havana.
 • Andere maaltijden.
 • Internationale vlucht.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.(Verplicht).

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en de reisverzekering helpen.

Cuba Natuurparadijs

Kenmerken: Snorkelen, Natuur, Strand
In deze bouwsteen bezoek je Playa Girón, één van de meest spectaculaire ecologische plaatsen om te duiken of te snorkelen, vol met koraalriffen en een grote diversiteit aan maritieme soorten, die je niet mag missen als je van deze watersporten… Reisduur: 4 dagen        Prijs: v.a. €165,- p.p.    In deze bouwsteen bezoek je Playa Girón, één van de meest spectaculaire ecologische plaatsen om te duiken of te snorkelen, vol met koraalriffen en een grote diversiteit aan maritieme soorten, die je niet mag missen als je van deze watersporten houdt. Je bezoekt ook “Guamá” gelegen in het Zapata Swamp, het belangrijkste natuurgebied van het Caribisch gebied, met ongerepte bossen, mooie schone stranden, en typische moeras-vegetatie. Ideaal voor liefhebbers van natuur toerisme, waar je zeker ook een kijkje moet nemen in de grootste krokodillen boerderij in het land, die er op gericht is om deze soort te beschermen. Bij Cuba4all Reizen heb je veel keuzevrijheid. Zo kan je zelf het vervoer naar Playa Girón organiseren, maar wij kunnen het ook voor je regelen, als je dat wenst. Je kan met een gewone taxi gaan of met een particuliere taxi (Amerikaanse oldtimer). Jij kiest wat je het leukst of gemakkelijkst vindt. Aarzel niet om ons te contacteren, we zullen je graag helpen en je de beste service aanbieden.

Cuba bouwstenen witte zand en lekker zon

 • Reisduur: 4 dagen/3 nachten
 • Accommodatie: Casas particulares
 • Reis Overzicht: Playa Girón/Bahía de Cochinos – Guamá/Laguna del Tesoro.
 • Minimaal 2 personen
 • Prijs: vanaf €165,- p.p.
*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.
Reisroute
Dag 1 – Aankomst in Playa Girón
Playa Girón ligt ten zuiden van de provincie Matanzas, ongeveer 210 km ten oosten van de hoofdstad van Cuba “Havana” en 165 km ten zuiden van Varadero. Zowel de route van Havana naar Playa Girón als de route van Varadero naar Playa Girón is ongeveer 2½ uur rijden zonder pauze. Als je al een huurauto hebt, en je vertrekt vanaf Havana, dan is de snelste manier via de nationale snelweg. Hier mag je 100 km/h rijden en er is weinig verkeer. Als je vanaf Varadero vertrekt moet je de richting “Cárdenas” volgen en de weg “Carretera Central” nemen. Dit is een secundaire weg, waar je langzamer moet rijden. Als je hebt besloten om binnen het eiland te reizen met de “Viazul”- bussen (het openbaar vervoer Cuba), dan zullen we bij het busstation in Playa Girón op je wachten en je naar je Casa Particular brengen waar je gaat verblijven. Als je met “Viazul”- bussen reist, dan kan je je ticket van tevoren via internet kopen op http://www.viazul.com. De website is in het Spaans en in het Engels en je kan met een creditcard betalen, zowel in Euro’s als in Dollars. Daar vind je ook een overzicht van de verschillende verbindingen tussen de steden en een lijst van vertrektijden en aankomsttijden. Zo kun je je reis plannen. Als je liever je vervoer naar Playa Girón door ons wilt laten organiseren, aarzel dan niet om contact op te nemen. We zullen zeker de trip naar je wensen aanpassen. Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs musea Playa Giron Cuba4all Reizen gelooft dat interactie met de lokale bevolking de beste manier is om het echte Cuba te ontdekken. Daarom hebben we als accommodatie een privé-woning gekozen waar je deze dagen gaat verblijven. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail en afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je naar het centrum van het dorpje of naar het strand. Op deze manier kan je vanaf de eerste dag van de gezellige dorpje, de prachtige zandstranden en het kristalheldere water genieten.
Dag 2 – Ga snorkelen en ontdek de unieke onderwaterwereld
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs strand om te snorkelenAls je van de zee en van snorkelen houdt, dan is vandaag de dag om de mooie zeebodem en de grote diversiteit aan flora en fauna te ontdekken. De meeste van deze prachtige snorkelplaatsen liggen niet verder dan 100 meter van de kust en op minder dan 10 meter diep. Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkelingNa het ontbijt, ga je met de auto, begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen. Tijdens dit bezoek ontdek je prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Je wordt altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring en de vereiste diploma’s (ACUC, SSI, ESA en CMAS). De gids laat je de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen. De snorkeling duurt ongeveer 2 uur, daarna ben je vrij.
Dag 3 – Krokodillen fokkerij – Laguna del Tesoro
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs GuamáNa het ontbijt word je opgepikt door een taxi, en ga je naar “Guamá”, een natuurgebied met een rijke een flora en fauna waar je een bijzondere dag zal doorbrengen. Hier kan je genieten van de volledig ongerepte natuur en verder de nabijgelegen krokodillenboerderij bezoeken, waar je veel exemplaren van verschillende groottes en leeftijden zal zien. Je kan foto’s maken met een krokodil op je handen of, als je durft, om je schouders. Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs Guamá kokodrillenNadat je foto’s met krokodillen hebt gemaakt, kan je in de winkel nog een souvenir of een cadeautje kopen. Daarna gaat je naar de boot, en zal je door een natuurlijk meer genaamd de “Laguna del Tesoro” varen. Dit schitterende meer is omringd door maagdelijke vegetatie. Je vaart naar een resort waar de kamers op palen zijn gebouwd in de lagune en met elkaar zijn verbonden door bruggen. Naast dit resort, vind je een replica van een “Taino dorp” (de voormalige Cubaanse inheemse volken) met een groot aantal levensgrote sculpturen van Taina naast hun rieten hutten. Zo krijg je een beeld van de verschillende dagelijkse taken uit die tijd. Tijdens deze tour zal de schipper alles uitleggen over de plaats en haar geschiedenis. Aan het einde van de tour weet je veel over de Ciénaga de Zapata, één van de belangrijkste natuurgebieden in Cuba met de belangrijkste krokodillenfokkerij in het Caribisch gebied. Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs Guama - Laguna del Tesoro ‘s Middags word je naar de casa particular in Playa Girón gebracht en ben je vrij.
Dag 4 – Vertrek Playa Girón
Na het ontbijt en een laatste kopje koffie, komt het einde van deze tour in Playa Girón. Er is nog veel meer interessants in Cuba te ontdekken dus als je je reis naar het midden van Cuba wilt voortzetten, adviseren we onze bouwsteen Terug naar het verleden. Wil je liever in het westen blijven en meer van het Cubaanse platteland ontdekken, dan is Aroma de Puro Habano je beste keuze. Cuba4all Reizen kan je helpen om alles naar jouw wens en tempo te organiseren. Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.
Inclusief/Exclusief
Inclusief
 • Accommodatie 3 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 3 dagen.
 • Snorkelen (inclusief vervoer + gids + materiaal).
 • Excursie naar “Guamá” + toegang tot de “Laguna del Tesoro”.
 • Ophalen op het bus station van “Viazul” in Playa Girón naar de Casa Particular.
 • Welkomscocktails.
Exclusief
 • Andere transfers.
 • Visum.
 • Transport.
 • Fooien.
 • Andere maaltijden.
 • Internationale vlucht.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.(Verplicht).

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en de reisverzekering helpen.

Speciaal Matanzas

Kenmerken: Cultuur, Natuur, Strand, Geschiedenis
Met deze bouwsteen ga je Matanzas bezoeken, de “Stad van Bruggen”. Een Cubaanse stad met een rijke geschiedenis en vele toeristische attracties die zeer de moeite waard zijn… Reisduur: 4 dagen        Prijs: v.a. €155,- p.p.   Met deze bouwsteen ga je Matanzas bezoeken, de “Stad van Bruggen”. Een Cubaanse stad met een rijke geschiedenis en vele toeristische attracties die zeer de moeite waard zijn. Matanzas ligt op ongeveer 110 km van Havana en 43 km van Varadero. De gevangenis “San Seberino” werd gebruikt in de slavernijperiode voor gevangenen, vanwege zijn geografische ligging. De uitgang van de grotten kwam namelijk uit in zee. Het farmaceutisch Museum “Triolet” en de “Sauto Theater” zijn slechts een paar voorbeelden van bezienswaardigheden die je beslist niet mag missen in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen kan je de “Bellamar Grotten” bezoeken, een reeks grotten over meer dan 23 kilometer met mooie zalen en de bron van een rivier, volledig omgeven door ongerepte natuur. Maar je kan ook genieten van witte zandstranden en kristalheldere wateren, en genieten van de zomer die Cuba het gehele jaar biedt. Cuba4all Reizen laat jou de keuze. Je kan zelf het vervoer te regelen om in Matanzas te komen, of wij kunnen het vervoer voor je regelen, wat de reis natuurlijk een stukje gemakkelijker maakt. Dit kan zo wel als in een moderne auto of in een Amerikaanse oldtimer. Aarzel niet om ons te contacteren, we zullen altijd bereid zijn om je te helpen en de beste service aan te bieden.

Cuba bouwstenen Speciaal Matanzas cafe

Overzicht
 • Reisduur: 4 dagen/3 nachten
 • Accommodatie: Casas particulares
 • Reis Overzicht: Matanzas – “Bellamar Grotten” – Het Natuurpark “La Arboleda”
 • Minimaal 2 personen
 • Prijs: vanaf €155,- p.p.
*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.
Reisroute
Dag 1 – Aankomst in Matanzas
Als je een huurauto hebt en vertrekt uit Havana, moet je de weg “Via Blanca” richting Varadero nemen en als je vanaf Varadero vertrekt moet deze “Via Blanca” ook nemen, maar dan richting Havana. Cuba bouwstenen Speciaal Matanzas Triolet apotheekIn Matanzas verblijf je in een casa particular (privéwoning) dus vanaf de eerste dag draai je mee in het Cubaanse leven. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail. Als je vakantie begint met dit korte programma, dan kom je waarschijnlijk pas in de loop van de dag in Matanzas aan, en heb je nog wat tijd om de stad te bezoeken en ‘s avonds van een paar Cubaanse cocktails te genieten. Als dit bezoek midden in je reis valt, dan kom je misschien al in de ochtend aan. Cuba bouwstenen Special Matanzas SautoDan heb je tijd om een rondleiding door de stad te doen en zo de geschiedenis te ontdekken. Het huis waar je verblijft ligt op slechts 10 minuten lopen van het stadscentrum. Cuba4all Reizen raadt je ten zeerste aan de volgende bezienswaardigheden te bezoeken “Sauto Theater” met een prachtige architectuur en rijke geschiedenis, de “Castillo de San Severino” het eerste en belangrijkste gebouw in de stad, gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw. En tenslotte het apotheek-museum “Triolet”, geopend in 1882, het eerste farmaceutische museum van Latijns-Amerika waar de gehele oorspronkelijke inrichting behouden is gebleven. Bovendien is het wereldwijd de enige Franse apotheek uit de negentiende eeuw die nog bestaat. Als je in plaats daarvan meer van het strand houdt, op loopafstand van het huis waar je verblijft ligt het strand “El Tennis” waar je kunt ontspannen, liggend op het zand en genietend van de zon die het eiland biedt.
Dag 2 – Bezoek aan de Bellamar Grotten
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen BellamarNa het ontbijt ga je de “Bellamar Grotten” bezoeken. Deze grot is een stelsel van grotten met prachtige galeries die ongeveer 30 miljoen jaar geleden gevormd zijn, volgens studies. De plaats waar de grot zich bevindt was oorspronkelijk onder de zee, en maakte deel uit van de Baai van Matanzas. De grot heeft een lengte van 1 km en het bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Na de rondleiding kan je gaan paardrijden en van de natuur genieten. Deze excursies zijn optioneel en tegen een meerprijs. (Optioneel) s’Middags kun je naar het strandEl Tennis” gaan waar je van het blauwe en zeer heldere water kan genieten. Vergeet je niet om zonnebrandcrème mee te nemen. In de avond ben je vrij.
Dag 3 – Bezoek het natuurpark “La Arboleda”
Na het ontbijt vertrek je naar het natuurparkLa Arboleda”, waar zich de bron van de “Canimarrivier bevindt, de belangrijkste en grootste rivier in de stad Matanzas. Hier kun je met bootjes, kajaks en waterfietsen naar de bron varen, die op 2 km van de ingang ligt. Tijdens deze tocht vaar je tussen een fascinerende overvloed aan tropische flora en fauna. Bij terugkomst kan je optioneel van een heerlijke lunch met typische Cubaanse specialiteiten genieten. Op deze plek, midden in de natuur, kun je je zeker de hele dag vermaken. Rond 16:00uur word je opgehaald en naar de casa particular in Matanzas gebracht. In de avond ben je vrij.
Dag 4 – Vertrek uit Matanzas
Als je vroeg opstaat kun je nog van een tijdje aan het strand liggen of wat laatste foto’s van de stad maken, zodat je een mooie herinnering van deze gezellige plaats mee naar huis neemt. Wil je nog meer ontdekken van Cuba dan zijn er nog tal van plaatsen met interessante bezienswaardigheden die je kan bezoeken in het vervolg van je reis. Ben je en liefhebber van natuur en historie, en wil je naar het midden van het Cuba, dan is de bouwsteen Terug naar de verleden een goede keuze voor je. Wil je liever genieten van één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, dan kan je het beste naar onze casa particular (privé-woningen) in Varadero reizen. Wil je genieten van prachtige ongerepte natuur, dan zal de bouwsteen Aroma de Puro Habano zeker aan je verwachtingen voldoen. Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.
Inclusief/Exclusief
Inclusief
 • Accommodatie 3 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 3 dagen.
 • Excursie naar het Natuurpark “La  Arboleda”.
 • Entrance naar het Natuurpark “La Arboleda” en de “Bellamar Grotten”.
 • Excursie naar de “Bellamar Grotten”.
 • Welkomscocktail.
Exclusief
 • Andere transfers.
 • Visum.
 • Vervoer.
 • Fooien.
 • Paardrijden rond de “Bellamar Grotten”.
 • Andere maaltijden.
 • Internationale vlucht.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.(Verplicht).

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en de verzekering helpen.

Terug naar het verleden

Kenmerken: Paardrijden, Natuur, Geschiedenis
In deze bouwsteen bezoek je Trinidad. Trinidad is gelegen in het centrum van het land en was destijds het derde dorp dat gesticht werd door de Spanjaarden in Cuba, in het begin van 1514. Het is één van de best bewaarde koloniale steden van Cuba en zelfs van heel Amerika… Reisduur: 4 dagen        Prijs: v.a. €205,- p.p.   Trinidad is gelegen in het centrum van het land en was destijds het derde dorp dat gesticht werd door de Spanjaarden in Cuba, in het begin van 1514. Het is één van de best bewaarde koloniale steden van Cuba en zelfs van heel Amerika, en is uitgeroepen tot Werelderfgoed door Unesco. De prachtige paleizen, pleinen en koloniale suikermolens zijn zo goed behouden, dat het lijkt of je echt een kijkje kan nemen in het een verleden. De meest spectaculaire gebouwen vind je rond “Plaza Mayor”. De uitstekende geografische ligging van de stad geeft bezoekers de mogelijkheid om te genieten van het rijke natuurschoon en de vele historische bezienswaardigheden. Wie van zon en strand houdt, kan op slechts 10 minuten rijden van het centrum genieten van mooie stranden en een ontspannende dag doorbrengen op het witte zand. Degenen die meer van natuur houden zullen eerder kiezen voor natuurgebied “Topes de Collantes”, met zijn vele natuurlijke wonderen. Je verblijft in casas particulares (privé-woningen) en je maakt excursies begeleid door de lokale gidsen, zodat je in contact komt met de Cubaanse bevolking, en zo hun gewoonten, cultuur en geschiedenis in deze indrukwekkende stad leert kennen.
Overzicht
 • Reisduur: 4 dagen/3 nachten
 • Accommodatie: Casas particulares
 • Reis Overzicht: Trinidad.
 • Minimaal 2 personen
 • Prijs: vanaf €205,- p.p.
*Prijzen op basis van 2 personen per kamer.
Reisroute
Dag1 – Aankomst in Trinidad
Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling Trinidad ligt in het midden van Cuba op ongeveer 315 km van de hoofdstad Havana. De reis van Havana naar Trinidad duurt ongeveer 4 uur zonder pauze. Als je een huurauto hebt en vanaf Havana vertrekt, moet je de nationale snelweg richting het oosten nemen. Gewoonlijk is deze snelweg erg rustig, dus je kan vlot naar Trinidad rijden en genieten van de prachtige uitzichten die je tegenkomt tijdens de rit. Een andere mogelijkheid om naar Trinidad te reizen is door het te laten organiseren door Cuba4all Reizen. Kies je voor deze comfortabele reis, aarzel dan niet om ons te contacteren, we kunnen de transfer naar Trinidad in een Amerikaanse oldtimer regelen. Bij aankomst in de casa particular word je begroet met een welkomscocktail.
Dag 2 – Tour door de Vallei van de Suikermolens
Cuba bouwstenen Terug naar het verleden Valle de los IngeniosNa het ontbijt haalt een lokale gids je op om naar de “Vallei van de Molens” te gaan, waar 500 jaar geleden de grootste productie van suiker van Cuba plaatsvond, met het grootste aantal suikerfabrieken (molens) uit het koloniale tijdperk. Deze vallei is nu Werelderfgoed. De tour wordt per paard gedaan en duurt ongeveer 3 uur tot 4 uur. De paarden zijn heel mak, het is niet nodig om ervaring te hebben in paardrijden. Cuba bouwstenen Terug naar het verleden ValleJe vertrekt vanaf de twee kanonnen in de Trinitarian geul, je passeert de “Batey La Pastora” en de “Vallei van de Molens”, je bezoekt het “Huis van de Fan”, een huis van meer dan 300 jaar oud, en de “Batey Guárico” tot je tenslotte de “Jabíra” waterval bereikt, waar je kunt zwemmen in een verfrissend koud meertje als je dat wilt. Verder bezoek je het uitzichtspunt van de “Vallei van de Molens”, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de vallei. Er is daar ook een “Ranchón” (restaurant) waar je eventueel kan lunchen. Cuba bouwstenen Terug naar het verleden centrumDe middag is vrij om te wandelen door het centrum van de stad “Plaza Mayor”, slenter door de schilderachtige straatjes en leer over de geschiedenis van de indrukwekkende gebouwen. Je moet zeker ook even naar de Bar “La Canchánchara” om de typische Trinidiaanse drank “De Canchánchara”, gemaakt met brandewijn, honing en citroen te proeven, onder het genot van relaxte Latin muziek. Een ervaring die je niet mag missen.
Dag 3 – Trinidad – Topes de Collantes
Cuba bouwstenen terug naar het verleden El CubanoNa het ontbijt vertrek je naar een van de belangrijkste ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “Topes de Collantes”(entree circa 10 CUC p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Dit ecologisch reservaat ligt op 800 meter boven de zeespiegel en je kan er een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden, zoals het “Salto del Caburní”, de hoogste waterval in de Caribisch gebied van ongeveer 64 meter hoog, waar je een verfrissende duik kan nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur. De ingang van het park bereik je na een wandeling van ongeveer 30 minuten. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs). In de namiddag terug naar de privé-woning.
Dag 4 – Vertrek Trinidad
Na het ontbijt is het tijd om verder te gaan en meer van het Cubaanse eiland te gaan zien. Trinidad heeft nog meer te bieden, dus als je meer tijd hebt adviseer ik je te kiezen voor één van de excursies die wij aanbieden in deze stad. Je blijft dan dus langer in Trinidad, en daar zal je zeker geen spijt van krijgen. Maar als je liever een ander deel van Cuba wilt bezoeken, vertrek dan naar het oosten van het land en verblijf in een van onze casas particulares in Camagüey, om de stad van de Tinajones te leren kennen. Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.
Inclusief/Exclusief
Inclusief
 • Accommodatie 3 nachten in casas particulares (2 personen per kamer).
 • Ontbijt 3 dagen.
 • Tour door de “Vallei van de Molens” met paarden.
 • Excursie naar het natuurpark “Topes de Collantes”.
 • Welkomscocktails.
Exclusief
 • Andere transfers.
 • Visum.
 • Transport.
 • Fooien.
 • Andere maaltijden.
 • De toegang van het natuurpark “Topes de Collantes”.
 • Internationale vlucht.
 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.(Verplicht).

Opmerking: Wij kunnen wel met het visum en de reisverzekering helpen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier