Cuba Bouwsteen

Bouwsteen Terug naar het verleden

Cuba rondreis Havana en het Centrum Trinidad centrum group

Authentieke Cuba Bouwsteen

Terug naar het verleden

Regio

Centrum

Reisduur

4 dagen / 3 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 
Dag 1 – Aankomst in Trinidad

Trinidad ligt in het midden van Cuba op ongeveer 315 km van de hoofdstad Havana. De reis van Havana naar Trinidad duurt ongeveer 4 uur zonder pauze. Als je een huurauto hebt en vanaf Havana vertrekt, moet je de nationale snelweg richting het oosten nemen. Gewoonlijk is deze snelweg erg rustig, dus je kan vlot naar Trinidad rijden en genieten van de prachtige uitzichten die je tegenkomt tijdens de rit.

Een andere mogelijkheid om naar Trinidad te reizen is door het te laten organiseren door Cuba4all Reizen. Kies je voor deze comfortabele reis, aarzel dan niet om ons te contacteren, we kunnen de transfer naar Trinidad in een Amerikaanse oldtimer regelen.

Bij aankomst in de casa particular word je begroet met een welkomscocktail.

Cuba bouwstenen terug naar het verleden wandeling
Cuba rondreis Havana en het Centrum Vallei Trinidad
Dag 2 – Tour door de Vallei van de Suikermolens

Na het ontbijt haalt een lokale gids je op om naar de “Vallei van de Molens” te gaan, waar 500 jaar geleden de grootste productie van suiker van Cuba plaatsvond, met het grootste aantal suikerfabrieken (molens) uit het koloniale tijdperk. Deze vallei is nu Werelderfgoed. De tour wordt per paard gedaan en duurt ongeveer 3 uur tot 4 uur. De paarden zijn heel mak, het is niet nodig om ervaring te hebben in paardrijden.

Je vertrekt vanaf de twee kanonnen in de Trinitarian geul, je passeert de “Batey La Pastora” en de “Vallei van de Molens”, je bezoekt het “Huis van de Fan”, een huis van meer dan 300 jaar oud, en de “Batey Guárico” tot je tenslotte de “Jabíra” waterval bereikt, waar je kunt zwemmen in een verfrissend koud meertje als je dat wilt.

Verder bezoek je het uitzichtspunt van de “Vallei van de Molens”, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de vallei. Er is daar ook een “Ranchón” (restaurant) waar je eventueel kan lunchen.

De middag is vrij om te wandelen door het centrum van de stad “Plaza Mayor”, slenter door de schilderachtige straatjes en leer over de geschiedenis van de indrukwekkende gebouwen. Je moet zeker ook even naar de Bar “La Canchánchara” om de typische Trinidiaanse drank “De Canchánchara”, gemaakt met brandewijn, honing en citroen te proeven, onder het genot van relaxte Latin muziek. Een ervaring die je niet mag missen.

Cuba bezienswaardigheden Trinidad Park
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Topes
Dag 3 – Trinidad – Topes de Collantes

Na het ontbijt vertrek je naar een van de belangrijkste ecologische reservaten van het eiland, het natuurpark “Topes de Collantes”(entree circa 10 CUC p.p.), gelegen op ongeveer 20 km van Trinidad. Dit ecologisch reservaat ligt op 800 meter boven de zeespiegel en je kan er een verscheidenheid aan toeristische attracties vinden, zoals het “Salto del Caburní”, de hoogste waterval in de Caribisch gebied van ongeveer 64 meter hoog, waar je een verfrissende duik kan nemen en genieten van de volledig ongerepte natuur.

De ingang van het park bereik je na een wandeling van ongeveer 30 minuten. (Toegang tot het park is niet inbegrepen in de prijs).


In de namiddag terug naar de privé-woning.

Dag 4 – Vertrek Trinidad

Na het ontbijt is het tijd om verder te gaan en meer van het Cubaanse eiland te gaan zien. Trinidad heeft nog meer te bieden, dus als je meer tijd hebt adviseer ik je te kiezen voor één van de excursies die wij aanbieden in deze stad. Je blijft dan dus langer in Trinidad, en daar zal je zeker geen spijt van krijgen.

Maar als je liever een ander deel van Cuba wilt bezoeken, vertrek dan naar het oosten van het land en verblijf in een van onze casas particulares in Camagüey, om de stad van de Tinajones te leren kennen.

Cuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen Trinidad

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Bouwsteen aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.