Cuba Bouwsteen

Bouwsteen Speciaal Matanzas

Cuba bouwstenen Special Matanzas Sauto

Authentieke Cuba Bouwsteen

Speciaal Matanzas

Regio

West

Reisduur

4 dagen / 3 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 
Dag 1 – Aankomst in Matanzas

Als je een huurauto hebt en vertrekt uit Havana, moet je de weg “Via Blanca” richting Varadero nemen en als je vanaf Varadero vertrekt moet deze “Via Blanca” ook nemen, maar dan richting Havana.

In Matanzas verblijf je in een casa particular (privéwoning) dus vanaf de eerste dag draai je mee in het Cubaanse leven. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail.

Als je vakantie begint met dit korte programma, dan kom je waarschijnlijk pas in de loop van de dag in Matanzas aan, en heb je nog wat tijd om de stad te bezoeken en ‘s avonds van een paar Cubaanse cocktails te genieten.

Cuba bezienswaardigheden Matanzas Park

Als dit bezoek midden in je reis valt, dan kom je misschien al in de ochtend aan. Dan heb je tijd om een rondleiding door de stad te doen en zo de geschiedenis te ontdekken.

Cuba specialist Chauffeur Matanzas

Het huis waar je verblijft ligt op slechts 10 minuten lopen van het stadscentrum. Cuba4all Reizen raadt je ten zeerste aan de volgende bezienswaardigheden te bezoeken “Sauto Theater” met een prachtige architectuur en rijke geschiedenis, de “Castillo de San Severino” het eerste en belangrijkste gebouw in de stad, gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw. En tenslotte het apotheek-museum “Triolet”, geopend in 1882, het eerste farmaceutische museum van Latijns-Amerika waar de gehele oorspronkelijke inrichting behouden is gebleven. Bovendien is het wereldwijd de enige Franse apotheek uit de negentiende eeuw die nog bestaat.

Als je in plaats daarvan meer van het strand houdt, op loopafstand van het huis waar je verblijft ligt het strand “El Tennis” waar je kunt ontspannen, liggend op het zand en genietend van de zon die het eiland biedt.

Dag 2 – Bezoek aan de Bellamar Grotten

Na het ontbijt ga je de “Bellamar Grotten” bezoeken. Deze grot is een stelsel van grotten met prachtige galeries die ongeveer 30 miljoen jaar geleden gevormd zijn, volgens studies. De plaats waar de grot zich bevindt was oorspronkelijk onder de zee, en maakte deel uit van de Baai van Matanzas.

De grot heeft een lengte van 1 km en het bezoek duurt ongeveer 45 minuten. Na de rondleiding kan je gaan paardrijden en van de natuur genieten. Deze excursies zijn optioneel en tegen een meerprijs.

(Optioneel) s’Middags kun je naar het strandEl Tennis” gaan waar je van het blauwe en zeer heldere water kan genieten. Vergeet je niet om zonnebrandcrème mee te nemen.

In de avond ben je vrij.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Bellamar
Dag 3 – Bezoek het natuurpark “La Arboleda”

Na het ontbijt vertrek je naar het natuurparkLa Arboleda”, waar zich de bron van de “Canimarrivier bevindt, de belangrijkste en grootste rivier in de stad Matanzas. Hier kun je met bootjes, kajaks en waterfietsen naar de bron varen, die op 2 km van de ingang ligt. Tijdens deze tocht vaar je tussen een fascinerende overvloed aan tropische flora en fauna. Bij terugkomst kan je optioneel van een heerlijke lunch met typische Cubaanse specialiteiten genieten.

Op deze plek, midden in de natuur, kun je je zeker de hele dag vermaken. Rond 16:00uur word je opgehaald en naar de casa particular in Matanzas gebracht.

In de avond ben je vrij.

 
Dag 4 – Vertrek uit Matanzas

Als je vroeg opstaat kun je nog van een tijdje aan het strand liggen of wat laatste foto’s van de stad maken, zodat je een mooie herinnering van deze gezellige plaats mee naar huis neemt.

Wil je nog meer ontdekken van Cuba dan zijn er nog tal van plaatsen met interessante bezienswaardigheden die je kan bezoeken in het vervolg van je reis. Ben je en liefhebber van natuur en historie, en wil je naar het midden van het Cuba, dan is de bouwsteen Terug naar de verleden een goede keuze voor je. Wil je liever genieten van één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied, dan kan je het beste naar onze casa particular (privé-woningen) in Varadero reizen. Wil je genieten van prachtige ongerepte natuur, dan zal de bouwsteen Aroma de Puro Habano zeker aan je verwachtingen voldoen.

Paklijst Baby Varadero

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

 

Bouwsteen aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier