Cuba Bouwsteen

Bouwsteen Cuba Natuurparadijs

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron musea bezoekers

Authentieke Cuba Bouwsteen

Cuba Natuurparadijs

Regio

West

Reisduur

4 dagen / 3 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 
Dag 1 – Aankomst in Playa Girón


Playa Girón ligt ten zuiden van de provincie Matanzas, ongeveer 210 km ten oosten van de hoofdstad van Cuba “Havana” en 165 km ten zuiden van Varadero. Zowel de route van Havana naar Playa Girón als de route van Varadero naar Playa Girón is ongeveer 2½ uur rijden zonder pauze. Als je al een huurauto hebt, en je vertrekt vanaf Havana, dan is de snelste manier via de nationale snelweg. Hier mag je 100 km/h rijden en er is weinig verkeer. Als je vanaf Varadero vertrekt moet je de richting “Cárdenas” volgen en de weg “Carretera Central” nemen. Dit is een secundaire weg, waar je langzamer moet rijden.

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron musea

Als je hebt besloten om binnen het eiland te reizen met de “Viazul”- bussen (het openbaar vervoer Cuba), dan zullen we bij het busstation in Playa Girón op je wachten en je naar je Casa Particular brengen waar je gaat verblijven. Als je met “Viazul”- bussen reist, dan kan je je ticket van tevoren via internet kopen op http://www.viazul.com. De website is in het Spaans en in het Engels en je kan met een creditcard betalen, zowel in Euro’s als in Dollars. Daar vind je ook een overzicht van de verschillende verbindingen tussen de steden en een lijst van vertrektijden en aankomsttijden. Zo kun je je reis plannen.

Als je liever je vervoer naar Playa Girón door ons wilt laten organiseren, aarzel dan niet om contact op te nemen. We zullen zeker de trip naar je wensen aanpassen.

mooiste plaatsen van Cuba oldtimer

Cuba4all Reizen gelooft dat interactie met de lokale bevolking de beste manier is om het echte Cuba te ontdekken. Daarom hebben we als accommodatie een privé-woning gekozen waar je deze dagen gaat verblijven. Bij aankomst word je begroet met een welkomscocktail en afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je naar het centrum van het dorpje of naar het strand. Op deze manier kan je vanaf de eerste dag van de gezellige dorpje, de prachtige zandstranden en het kristalheldere water genieten.

Dag 2 – Ga snorkelen en ontdek de unieke onderwaterwereld

Als je van de zee en van snorkelen houdt, dan is vandaag de dag om de mooie zeebodem en de grote diversiteit aan flora en fauna te ontdekken. De meeste van deze prachtige snorkelplaatsen liggen niet verder dan 100 meter van de kust en op minder dan 10 meter diep.

Na het ontbijt, ga je met de auto, begeleid door een lokale gids, naar de Varkensbaai, waar verschillende geschikte plaatsen zijn om te snorkelen. Tijdens dit bezoek ontdek je prachtige koraalriffen met een breed scala aan typische en unieke vissen en plantensoorten. Je wordt altijd begeleid door een professionele instructeur met meer dan 20 jaar ervaring en de vereiste diploma’s (ACUC, SSI, ESA en CMAS).

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand duiken

De gids laat je de meest verborgen plekken zien, een wondere wereld onder het wateroppervlak. Dit zal een onvergetelijke ervaring worden. Duik- en snorkelliefhebbers zien dit gebied als een must wegens zijn buitengewone mogelijkheden om te snorkelen.

De snorkeling duurt ongeveer 2 uur, daarna ben je vrij.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Guama ingang
Dag 3 – Krokodillen fokkerij – Laguna del Tesoro

Na het ontbijt word je opgepikt door een taxi, en ga je naar “Guamá”, een natuurgebied met een rijke een flora en fauna waar je een bijzondere dag zal doorbrengen. Hier kan je genieten van de volledig ongerepte natuur en verder de nabijgelegen krokodillenboerderij bezoeken, waar je veel exemplaren van verschillende groottes en leeftijden zal zien. Je kan foto’s maken met een krokodil op je handen of, als je durft, om je schouders.

Nadat je foto’s met krokodillen hebt gemaakt, kan je in de winkel nog een souvenir of een cadeautje kopen.

Daarna gaat je naar de boot, en zal je door een natuurlijk meer genaamd de “Laguna del Tesoro” varen. Dit schitterende meer is omringd door maagdelijke vegetatie. Je vaart naar een resort waar de kamers op palen zijn gebouwd in de lagune en met elkaar zijn verbonden door bruggen. Naast dit resort, vind je een replica van een “Taino dorp” (de voormalige Cubaanse inheemse volken) met een groot aantal levensgrote sculpturen van Taina naast hun rieten hutten. Zo krijg je een beeld van de verschillende dagelijkse taken uit die tijd. Tijdens deze tour zal de schipper alles uitleggen over de plaats en haar geschiedenis. Aan het einde van de tour weet je veel over de Ciénaga de Zapata, één van de belangrijkste natuurgebieden in Cuba met de belangrijkste krokodillenfokkerij in het Caribisch gebied.

‘s Middags word je naar de casa particular in Playa Girón gebracht en ben je vrij.

Cuba bouwstenen Laguna del Tesoro - Guama
Dag 4 – Vertrek Playa Girón

Na het ontbijt en een laatste kopje koffie, komt het einde van deze tour in Playa Girón. Er is nog veel meer interessants in Cuba te ontdekken dus als je je reis naar het midden van Cuba wilt voortzetten, adviseren we onze bouwsteen Terug naar het verleden. Wil je liever in het westen blijven en meer van het Cubaanse platteland ontdekken, dan is Aroma de Puro Habano je beste keuze. Cuba4all Reizen kan je helpen om alles naar jouw wens en tempo te organiseren.

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand

Bouwsteen aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.