Cuba Bouwsteen

Bouwsteen Aroma de Puro Habano

Cuba rondreis Cuba met kinderen Vinales huis en mogote

Authentieke Cuba Bouwsteen

Aroma de Puro Habano

Regio

West

Reisduur

4 dagen / 3 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 
Dag 1 – Aankomst in Viñales

Vanaf Havana reis je in ongeveer 2 uur (180 km) naar Viñales, een dorp in een gebied met ongerepte natuur. Met een eventuele huurauto neem je vanaf Havana de nationale snelweg richting Pinar del Río. Deze snelweg heeft gewoonlijk weinig verkeer en je kan veilig en relaxed rijden, terwijl je geniet van het uitzicht langs de snelweg.

Als je liever hebt dat Cuba4all Reizen het vervoer naar Viñales organiseren, aarzel dan niet om ons te contacteren. We kunnen je comfortabele transfer naar Viñales aanbieden, zowel in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50 of in een moderne auto, je mag zelf kiezen!

Bij aankomst in de casa particular (privé-woning) word je begroet met een welkomscocktail.

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 2
Cuba bouwstenen Aroma de Puro Habano paard
Dag 2 – Tour per paard door de Vallei del Palmarito

Gezeten op een Cubaans paard ga je het gebied bezoeken waar de beste tabak wordt verbouwd in Viñales, de “Valle del Palmarito” met zijn prachtige vegetatie, de natuurlijke grotten en tabaksplantages. Tijdens de rondleiding bezoek je een boerderij, waar je leert over de tradities van het platteland, het proces van snuiftabak en ziet hoe een “puro” op ambachtelijke wijze wordt gemaakt.

Tijdens de rit kom je ook bij een grot “Cueva del Silencio” en aan het eind van de excursie het is een meer waar is mogelijk te zwemmen.De tour duurt ongeveer 4 uur. Je moet meenemen: dichte schoenen, een lange broek, zonnebrandcrème bij zonnig weer, hoed, camera, zwemkleding en drinkwater.

‘s Avonds zal je van een typisch Cubaans diner genieten in een lokaal restaurant in de omgeving.

Dag 3 – Tour rond Viñales

Na het ontbijt, krijg je een rondleiding langs alle bezienswaardigheden van Viñales, begeleid door een lokale gids. Je gaat onder andere genieten van “La Cueva del Indio” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Palenque van de Cimarrones” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Orchid Viñales” (toegang circa 3 CUC p.p.), de “Grot van Santo Tomás” (toegang circa 5 CUC p.p.), de “Mural van de Prehistorie” (toegang circa 3 CUC p.p.), het uitzichtspunt van het hotel “Los Jazmines” en een tour door het centrum van de stad.

Vergeet niet je camera mee te nemen, zodat je indrukwekkende foto’s kan maken van alles wat je vandaag gaat zien. (Tickets voor de bezienswaardigheden zijn niet inbegrepen in de prijs).

Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 3
Vinales Cuba Vinales Valley
Dag 4 – Vertrek uit Viñales

Vandaag eindigt je bezoek aan het Cubaanse platteland. Na het ontbijt en een heerlijk kopje koffie, is het tijd om afscheid te nemen van de eigenaren van het huis waar je bent verbleven, en ga je door met je reis om weer nieuwe dingen te ontdekken van andere interessante delen van het eiland. Er is nog veel te zien, en net zo mooi en fascinerend als Viñales.

Kun je geen genoeg krijgen van ongerepte natuur, dan kan je nu misschien de optionele excursies toevoegen die wij in Viñales bieden, en die goed met deze bouwsteen zijn te combineren. Als je in plaats daarvan een ander deel van Cuba wilt bekijken, overweeg dan eens onze bouwstenen Andar La HabanaSpeciaal Matanzas of Cuba Natuurparadijs.

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Bouwsteen aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.