Cuba Bouwsteen

Bouwsteen Andar La Habana

Cuba fotografie rondreis Malecon zonsondergang

Authentieke Cuba Bouwsteen

Andar La Habana

Regio

West

Reisduur

4 dagen / 3 nachten

Accommodatie

Casas Particulares

 
Dag 1 – Aankomst in Havana

Afhankelijk van de vliegtickets zal je op het vliegveld in Havana in de middag of avond landen. Onze chauffeur zal je opwachten in een Amerikaanse auto uit de jaren 50 om je naar het centrum van Havana te brengen, waar je in een casa particular met goede voorzieningen zal verblijven. Zo kom je vanaf de eerste dag in direct contact met het dagelijkse leven in Cuba.

Nadat je de koffers hebt achtergelaten in de kamer, is het leuk om naar buiten te gaan en te genieten van een zwoele avond, bijvoorbeeld door wat terrasjes te pakken en te genieten van je eerste Cubaanse cocktail. Terwijl je naar Latijns-Amerikaanse muziek luistert, kijk je naar Amerikaanse auto’s en flanerende mensen, Havana is constant in beweging……..Welkom in Cuba !!!

Cuba fotografie rondreis Oud Havana
Cuba fotografie rondreis Havana Plaza Vieja
Dag 2 – Wandelen in het oude Havana

Als je van geschiedenis en architectuur houdt, word je vandaag op je wenken bediend. Na het ontbijt, trek je je comfortabele schoenen aan, en wandel je met camera in de hand, door Oud Havana. Vandaag ben je vrij om zelf te besteden.

Er zijn in de hele wijk vele bezienswaardigheden, maar een aantal pleinen zijn bijzonder interessant. “Plaza de Armas” is omgeven door kastelen en Spaanse forten van vier eeuwen oud, op “Plaza de la Catedral” kan je de beroemde “kathedraal” van Amerika bezoeken, waar het stoffelijk overschot van Christoffel Columbus, de ontdekker van Cuba, wordt bewaard. Verder is “Plaza Vieja” de moeite waard, met zijn typische Duitse architectuur uit 1906. 

In de buurt van deze pleinen vind je de beroemde bar “La Bodeguita del Medio” een typisch Cubaans café die werd bezocht door beroemdheden van over de hele wereld, en waar de beroemde “Mojito” word verkocht. Een wandeling langs “Obispo” Straat is zeker een aanrader. Het is de levendigste straat van Havana, met aan beide zijden vele winkels en bars en aan het einde van de straat bevindt zich de Havana Capitol. Daar kan je in de bar Floridita, een welbekende “Daiquirí” drinken net zoals schrijver Ernest Hemingway altijd deed. Dit alles op het ritme van een Cubaanse muziek.

Cuba rondreis Havana en het Centrum Havana Floridita straat

In de late namiddag word je bij de casa particular opgehaald en je zal het “Fort van San Carlos de la Cabaña” bezoeken om de ceremonie “Cañonazo” bij te wonen. Tijdens deze ceremonie wordt een militaire parade met het wapentuig, uniformen en technieken uit de koloniale periode nagespeeld, die eindigt met het geluid van het schot van één van de kanonnen uit het fort. Het schot gebeurt precies om 21:00 uur, en is te horen in een groot deel van Havana. In het verleden betekende dat het sluiten van de poorten van de stadsmuur. Havana werd destijds omringd door muren die haar in tweeën verdeelde. De uiterste vertrektijd is 19.30 uur, zodat je tijd genoeg hebt om foto’s te nemen, want vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over een groot deel van Havana en de baai. De ceremonie duurt ongeveer een half uur. Na de ceremonie heb je nog 20 minuten om foto’s te maken en dan moet je terug naar Havana.

Dag 3 – Beleef het Havana uit de jaren ’50 in een klassieke Amerikaanse auto

Er valt nog veel te beleven in deze majestueuze stad. Na het ontbijt maak je een panoramische tour door het moderne Havana in een Amerikaanse auto uit de jaren ’50. De tours zal ongeveer 3 uur duren. Tijdens deze drie uur zullen we proberen een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad aan te doen, waar je de gelegenheid zou hebben om een aantal plaatsen te bezoeken, zoals:

“La Plaza de la Revolución” (Het Plein van de Revolutie), waar je de iconische gebouwen uit de jaren rond 1954 kan zien. Optioneel kan je naar het tuinhuisje klimmen waar je heel Havana kan overzien(entree circa 4 CUC p.p.). De “Colón Cemetery”(entree circa 5 CUC p.p.), waar de best bewaarde verzameling begrafeniskunst van Amerika is te vinden, tevens de rustplaats van beroemde persoonlijkheden, zoals bijvoorbeeld de componist van het muziekstuk “Guantanamera”, en een overlevende van de Titanic.

 

Cuba rondreis Havana en het Centrum Revolutie plein

Ook zal je een bezoek brengen aan de wijk Vedado, waar de beroemde hotels “Focsa”, “Riviera” en “Habana Libre” zijn, en aan de “Rampa Habanera”, de dichtstbevolkte straat van de stad. Daarna rijd je langs de “Malecón”, een boulevard langs de zee die loopt langs de ingang van de baai van Havana en strekt zich uit over 8 km. De lucht, het uitzicht en de sfeer is ongeëvenaard, want de muur wordt tevens gebruikt als bank van Vedado die door vele Cubanen gebruikt wordt voor gezellige ontmoetingen. De tour eindigt bij het “Capitol” in Havana, de “Witte Huis” van Cuba, een fotogenieke plaats waar je vast ook veel foto’s zal maken om als mooie herinnering mee naar je huis te nemen.

Daarna ben je vrij.

vakantie cuba 2018 oldtimer havana
Dag 4 – Vertrek uit Havana

Na het ontbijt nemen we al weer afscheid van Havana en gaan een ander deel van Cuba ontdekken. Als je van natuur en rust houdt, is de beste keuze om naar het westen van het eiland te gaan, waar het platteland overheerst en waar ‘s werelds beroemdste tabak wordt geteeld. Voor het westen kan je ons bouwsteen Aroma de Puro Habano kiezen. Mocht je meer op zoek zijn naar historische steden of mooie stranden, dab kan je het beste oostwaarts gaan. Ook in het oosten van Cuba hebben we bouwstenen die je het echte Cuba laten ontdekken. Je kan dan kiezen uit de bouwsteen Speciaal MatanzasCuba Natuurparadijs of Terug naar het verleden.

Cuba4all Reizen is een flexibel bedrijf. Als je een aantal wijzigingen aan deze bouwsteen wilt aanbrengen dan hoeft je alleen maar contact met ons op te nemen. We helpen je heel graag om je reis naar jouw wensen te organiseren.

Bouwsteen aanvragen? Stuur ons je opmerkingen.

Nog vragen?

+31(0) 33-8119998
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier
Cuba tailor trips. Ggto logo.