Bezienswaardigheden Remedios

Cuba bezienswaardigheden Remedios Musea zuiker
Cuba bezienswaardigheden Remedios Kerk centrum

Beste reistijd Remedios

De beste tijd is tussen november en april, dan de temperatuur rond die tijd is lekker en vermid je het orkaan seizoen.

In december ieder jaar plaatsvindt het dorp feest. (Parrandas).

wat te zien en wat te doen

ontdek Remedios

Remedios is een klein dorpje in de centrale regio van Cuba dat op 50 kilometer van Santa Clara ligt.

Het is de achtste dorp in Cuba dat is opgericht door de Spanjaarden in 1513. Volgens historici is Remedios het derde oudste Spaanse gebied van Cuba.

Het historische centrum is uitgeroepen tot nationaal monument. Hier zie je een aantal goed bewaard gebleven voorbeelden van de Spaanse architectuur uit de zeventiende eeuw. Een van de meest typerende architectonische bijzonderheden van de stad zijn de grote portalen waarbij de dakrand de wandelaars beschermt tegen de zon.

Ook vind je veel van de typische grote ramen met ijzeren hekwerk, huizen met paradijselijke binnentuin, de prachtigste dakterrassen, en nog veel meer.


In 1906 werd hier Alejandro Garcia Caturla geboren, een bekende Cubaanse muzikant. Hij heeft samengewerkt met Amadeo Roldán, een gerenommeerd componist, en samen worden ze beschouwd als de grondleggers van de Cubaanse symfonische muziek.

Bezienswaardigheden van Remedios

Wat te zien en wat te doen

Het woonhuis van de befaamde muzikant, met daarin talloze objecten die te maken hebben met zijn artistieke werk.

Het enige museum in zijn soort in Cuba. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van dit populaire feest. Foto’s, objecten etc. vanaf de oorsprong in de negentiende eeuw in Remedios en haar omgeving. Het Parradandas feest wordt nog steeds volop gevierd, elk jaar op 24 december, maar ook in de dagen vóór deze datum zijn er festiviteiten dagen in Remedios. De oorsprong van deze traditie hangt samen met de pastoor van de kerk van Remedios, om de mensen te motiveren om de nachtmis bij te wonen en Kerstmis te vieren. Sinds 2013 is dit festival uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van de natie. Op deze dagen komen veel mensen uit heel Cuba naar Remedios, maar ook veel buitenlandse bezoekers. De stad wordt uitbundig versierd en er trekt een optocht van indrukwekkende “carrosas” door Remedios.

Het oudste cafe in Cuba, waar je kunt genieten van heerlijke typisch Cubaanse dranken zoals mojito’s, Cuba Libre, enz.

 In deze kerk zijn 13 prachtig vergulde altaren te bewonderen, die samen met andere kunstwerken eeuwenlang verborgen zijn geweest onder verflagen, om te voorkomen dat piraten ze plunderden. Deze altaren en kunstwerken werden geleidelijk aan ontdekt tussen 1944 en 1954. Verder bevindt zich hier het enige beeld van de maagd Maria in zwangere toestand in Cuba.

Bekend als één van de mooiste pleinen in Cuba. Het is het enige plein in heel Amerika, gebouwd door de Spanjaarden, met twee katholieke kerken.

Deze boerderij ligt op 2 km van Remedios, en je kan er genieten van typische Cubaanse maaltijden, country muziek en paardrijden.  Voel je vrij en maak het echte Cubaanse landleven mee. Ontdek hoe de boeren wonen met al hun dieren dichtbij, enz.

Op slechts een paar kilometer van Caibarién of Remedios bevindt zich dit historisch museum, waar de geschiedenis van de suikerwinning uit suikerriet mooi geïllustreerd wordt. Van een handmatig proces tot aan diverse stadia van gemechaniseerde verwerking. Het museum heeft veel  manshoge beelden van zwarte slaven die aan het werk zijn,  en er is ook een korte film met duidelijke uitleg over het hele proces. Je kunt ook een ritje maken met een stoomtrein die vertrekt vanaf het museum naar Remedios. Uiteraard kan je ook weer met de trein terug naar het museum.

Een prachtige plek gelegen op ongeveer 7 kilometer van Remedios, waar je kan paardrijden tot aan de top van de “Ofelia” heuvel. Hier heb je een weids uitzicht over de omgeving, en zie je de suikerfabriek en de zee. Tijdens de rondleiding bezoek je ook akkers met  cassave, kokosnoot, sinaasappel en mango, en als je wilt kun een praatje maken met de arbeiders van de boerderij en zie je werkwijzen van de Cubaanse boeren. Bezoekers kunnen genieten van het fruit dat overvloedig in het gebied groeit, en tenslotte wordt er een heerlijke typisch Cubaans maaltijd geserveerd.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist
Cuba tailor trips. Ggto logo.