Bezienswaardigheden Playa Larga

Mooiste stranden Cuba Playa larga
Cuba bezienswaardigheden Playa Giron strand met blauw water

wat te zien en wat te doen

ontdek Playa larga

Het biosfeerreservaat Ciénaga de Zapata is een van de belangrijkste ecosystemen op het eiland Cuba en het meest uitgebreide drasland van het Caribisch eiland. In dit gebied in het zuiden van de provincie Matanzas en 157 Km zuidwest van Havana bevinden zich de plaatsen Playa Larga en Playa Girón. In deze regio zijn 900 soorten inheemse planten, waarvan er 115 planten uniek zijn in Cuba en 5 van lokale oorsprong. Er leven talrijke dieren in het wild, zoals verschillende soorten zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en grote hoeveelheden insecten en andere ongewervelden. Het is ook de verblijfplaats van de Cubaanse krokodil. In de zoete wateren leven de prehistorische vissen “manjuarí” en in de meren vind je de “manatí”, het enige plantenetende zoogdier dat in water leeft. Bijna de helft van de gevleugelde soorten die er in Cuba bekend zijn, leven al dan niet permanent in dit biosfeerreservaat.

Bezienswaardigheden van Playa Larga

Wat te zien en wat te doen

Langs de kust van de Varkensbaai vind je tientallen toegangspunten tot duiklocaties waar je de prachtige zeebodem van deze regio kunt ontdekken. In Playa Larga, Cueva de los Peces, Punta Perdices, Playa Girón en Caleta Buena vind je duiklocaties met gecertificeerde, internationaal erkende duikinstructeurs. Je kunt er ook gasflessen vullen en een duikpak en andere duikbenodigdheden huren. In dit gebied kun je ook ‘s avonds duiken en in een van de talrijke grotten duiken die dit gebied bevat.

Het moeras- en mangrovengebied Península de Zapata biedt verschillende wandelroutes die door deskundigen zijn erkend. Daar kun je naar hartelust genieten van de prachtige natuur met verschillende bosformaties, natuurschoon en een grote variëteit aan dieren.

De Hatiguanico rivier is bij uitstek de plek om deze fascinerende sport te beoefenen onder leiding van deskunidge gidsen. Hier kun je het hele jaar door vliegvissen. Je vindt de locatie bij km 104 aan de snelweg in het westen van Península de Zapata.

Praktisch het hele jaar door kun je vliegvissen naar de macabí, de straalvinnige palometa of tarpoen in de heldere, weidse wateren van Las Salinas de Brito. Je wordt bijgestaan door gespecialiseerde gidsen die je in roeiboten vervoeren om de natuur in dit beschermde gebied geen schade toe te brengen.

Het zand van Playa Larga of Playa Girón in de Varkensbaai is een van de beste locaties in het westelijk deel van het eiland om lekker te zonnebaden en van het strand te genieten.

Península de Zapata bevat verschillende locaties waar je de belangrijkste trekvogels kunt spotten. Van Las Salinas tot de wandelpaden bij Bermejas, Soplillar , Los Hondones en Santo Tomas kun je een groot aantal soorten trekvogels spotten in hun natuurlijke omgeving (zoals de Gallinuela de Santo Tomas, el Cabrerito de la Ciénaga en vliegen of zunzuncitos – een soort kolibri).

Verschillende beschermde gebieden in het Península de Zapata openen hun poorten voor toeristen die zich hard maken voor bescherming en behoud van dieren die met uitsterven worden bedreigd. Bijvoorbeeld , papagaaien in Sinú, en niet ver daar vandaan in het Canal de los Patos bevindt zich een kwekerij voor de prehistorische vis manjuarí.

De kustwateren ten westen van de Varkensbaai, herbergen de baai in Ciénaga de Zapata, met zijn prachtige koraalformaties die je bijna boven het oppervlak ziet uitkomen. Dit is een uiterst geschikte plek om te gaan snorkelen.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist