Bezienswaardigheden Playa Girón

Cuba bouwstenen Laguna del Tesoro - Guama
Cuba bouwstenen Playa Girón strand

wat te zien en wat te doen

ontdek Playa girón

De naam komt van de Franse piraat Gilbert Girón die in de 17e eeuw in dat gebied aan land ging. Het strand heeft spectaculaire zeebodems waar je uitstekend kunt duiken.
Playa Girón ligt in het nationaal park Ciénaga de Zapata, een van de belangrijkste ecosystemen op het eiland en het meest uitgestrekte kustgebied van het Caribische gebied. In dit gebied vind je zo’n 900 verschillende inheemse planten, waarvan er 115 endemisch Cubaans zijn en 5 puur lokaal. Het wildpark bevat een groot aantal zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en een groot aantal insecten en andere ongewervelde dieren. Het is de verblijfplaats van de ruitkrokodil (Cubaanse krokodil Crocodylus rhombifer). In het zoete water leeft de beensnoek (Atractosteus tristoechus), een vis uit de prehistorie, en in de zeeën leven lamantijnen, de enige in het water levende plantenetende zoogdieren op onze planeet. Bijna de helft van de gevleugelde dieren in Cuba leven tijdelijk of permanent in dit nationaal park.

Bezienswaardigheden van Playa Girón

Wat te zien en wat te doen

In Boca de Guamá bevindt zich de grootste krokodillenkwekerij van het land, waar je alles te weten kunt komen over bescherming en voortplanting van deze belangrijke dieren in hun aangename en veilige omgeving.

Wandelingen en stroomversnellingen door de Laguna del Tesoro (schatlagune), het grootste meer met zoetwater in Cuba. Hier kun je vogels spotten als de visarend en als je geluk hebt ook de manatee. In het meer ligt het vakantiedorp “Guamá”, met hutten op palen die met elkaar zijn verbonden door hangbruggen. Er naast ligt een het nagebouwde Taína-dorp, met een verzameling levensgrote beelden gemaakt door de beroemde beeldhouwster Rita Longa, die een beeld geven van de oorspronkelijke bewoners van Cuba, die verschillende dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Dit museum is gewijd aan de overwinning van Cuba op de Amerikanen bij de Invasie van de Varkensbaai in 1961. Ter herinnering aan de invasie vind je in dit museum een uitgebreide collectie van:
Foto’s van de sociale en economische situatie in de regio en in die tijd.
Kaarten en documenten over de militaire activiteiten.
Wapens en materiaal dat door de Amerikanen en Cubaanse troepen is gebruikt tijdens de invasie.
Persoonlijke eigendommen van onder meer de “Cubaanse martelaren”.

De Varkensbaai is een van de beste plekken in het westen van het land om een heerlijke duik te nemen en te genieten van het strand en zand van Playa Girón.

 In de Varkensbaai vind je een van de beste plekken van het eiland om te snorkelen en te duiken. Prachtige koraalriffen en een grote verscheidenheid aan zeldzame vissen en planten bevinden zich op de bodem van het water. Er zijn altijd instructeurs met meer dan 20 jaar ervaring beschikbaar om je te begeleiden. Zij laten u de meest verborgen plekken zien in de prachtige onderwaterwereld. Ook voor liefhebbers van snorkelen is dit gebied een must om te genieten van dit bijzondere natuurschoon.

Dit is een bosrijk gebeid, waar de endemisch Cubaanse vogels voorkomen, zoals de nationale vogel tocororo, de cartacuba (todus multicolor) en de bijkolibrie (Zunzún). Het is de perfecte plek om de overvloedige en gevarieerde vegetatie van een moerasgebied te observeren. Ook vind je hier hutia’s, krabben, garnalen, schildpadden en twee grotten waarin het wemelt van de vleermuizen. Verder kun je hier genieten van endemisch Cubaanse vogels en planten. In de zeldzame water bevattende poelen kun je zwemmen en snorkelen, waarbij je krabben, garnalen, schildpadden en diverse soorten vissen kunt bewonderen.

Een ideale plek om een dagje te snorkelen, met lagunes en een grote verscheidenheid aan vissen. Je kunt hier ook genieten van een prachtige zonsondergang.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist