Bezienswaardigheden Morón

Cuba bezienswaardigheden - Playa Larga
Cuba bezienswaardigheden Moron strand Pilar

wat te zien en wat te doen

ontdek Morón

Morón is een stad gelegen in het noorden van de provincie Ciego de Ávila, in het midden van Cuba. In Morón bevindt zich de “Laguna de la Leche” (melk-achtig wit meer), de grootste natuurlijke meer van het eiland, met zijn 67,2 km². De belangrijkste bron van inkomsten hier is de landbouw, de visserij en het toerisme. Dit m.n. vanwege de nabijheid van de natuurlijke archipel “Jardines del Rey”, met onder anderen, “Cayo Coco” en “Cayo Guillermo”. Deze kleine eilanden zijn verbonden met het vasteland door middel van een zeeweg genaamd “Pedraplen”, met een lengte over de zee van ongeveer 40 km. Het symbool van de stad is de “Gallo de Morón”, een enorme bronzen haan, gelegen aan de ingang van de stad. Vlak bij de haan is een hoge toren met een wijzerplaat, die ook het kraaien van de haan laat horen. Dit gebeurt elke 6 uur, 3 keer.

Bezienswaardigheden van Morón

Wat te zien en wat te doen

Een groep kleine eilanden die het oostelijke deel vormen van de “Sabana-Camagüey” archipel, de grootste archipel van Cuba, en het meest talrijke aan kleine eilandjes. Het is gelegen op ongeveer 40 km van de stad Morón. In “Jardines del Rey”, de koningstuinen, bevinden zich onder andere, “Cayo Coco” en “Cayo Guillermo” met prachtige stranden en glashelder water. Op Cayo Guillermo vind je “Playa Pilar” uitgeroepen tot het mooiste strand van heel Cuba. Dit eiland bevindt zich op ongeveer 100 km van Morón. Deze regio heeft een weelderige tropische flora, thuisbasis van een kolonie van zo’n 30.000 roze flamingo’s. Behalve deze flamingo’s, vind je ook andere diersoorten, zoals exotische vogels en reptielen. In de buurt van de kleine eilanden bevind zich verder één van de belangrijkste en de grootste koraalriffen ter wereld met ongeveer 400 km lengte, ideaal om te duiken, snorkelen en andere watersporten.

Het grootste natuurlijk meer van het land. Het heeft de naam “Het meer van Melk” gekregen vanwege de witachtige weerspiegeling van de bodem, een gevolg van het hoge kalkgehalte in rostachtige bodem. Wanneer het water beweegt geef het een melk-achtige kleur. Hier bevindt zich een drijvend restaurant; “La Atarraya”, bekend om zijn typische paella en “Steak Monte Toro”. In de omgeving zijn er ook andere kleine restaurantjes met lichte maaltijden en drankjes, zodat iedereen een leuke dag door kan brengen. Bij de restaurants vind je verder een uitzichtspunt “El Faro”, vanwaar je een prachtig overzicht hebt over de lagune. Het meer ligt op ongeveer 6 km van Morón.

Waar je een spectaculaire tocht kan maken met een speedboot over de lagune. Tijdens de vaart kan je de flora en fauna van de omgeving ontdekken. De lagune ligt ongeveer 17 kilometer van Morón.

 Mensen die geïnteresseerd zijn in dieren, mogen dit zeker niet missen! Hier kom je alles te weten over de ontwikkeling van de krokodil, en het fokken met meer dan 800 exemplaren. Naast krokodillen hebben ze ook de Cubaanse schildpad en andere soorten amfibieën. De farm ligt op ongeveer 6 km van Morón.

Overblijfselen van de suikerfabriek “Patria o Muerte” die nu zijn ingericht als museum van de suikerindustrie. Je kunt hier een ​​rondleiding met een  gids maken, waarbij je heldere uitleg krijgt over de suikerindustrie op Cuba.  Na de rondleiding maak je een ritje in een stoomlocomotief tot de “Rancho Palma”. Daar vind je een restaurant met heerlijke Cubaanse gerechten. Dit museum bevindt zich op ongeveer 7 kilometer van Morón.

 In dit museum kan je zeer oude elektronische apparaten bekijken die nog in perfecte staat zijn en nog zelfs nog werken.

Geopend in 1981. Het is het oudste museum van de provincie Ciego de Ávila en haar belangrijkste doel is de bevordering van culturele activiteiten in de gemeenschap. Het heeft drie grote zalen waar veel te zien is over indocuban archeologie. Er is veel informatie over de koloniale tijd, over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de neokoloniale Republiek. Tenslotte is eer een ruimte speciaal gewijd aan de Haïtiaanse voodoo tradities.

Voor liefhebbers van het nachtleven, het de disco “La Cueva”, gelegen in een kunstmatig geconstrueerde grot een echte aanrader.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist
Cuba tailor trips. Ggto logo.