Cuba bezienswaardigheden Matanzas

Cuba bezienswaardigheden Matanzas Park

Cuba bezienswaardigheden Matanzas

Er zijn momenteel veel populaire plaatsen om te bezoeken in Cuba: Viñales, Havana, Trinidad en Varadero, maar vandaag zullen we over Matanzas willen spreken.

Matanzas, ook wel de stad van de bruggen, ligt ongeveer 60 km ten oosten van Havana, en ongeveer 30 km van de grootste toeristische resorts van Varadero.

Vaak “het Athene van Cuba” genoemd en beroemd om zijn vele bruggen, interessante architectuur en muziek is op weg naar het beroemde strand van Varadero. Geboorteplaats van de Danzón, Matanzas is ook een goede plek om een danzonete of rumba te horen. Een stad aan de zee, het is getrokken op het ritme van de golven, de kracht van het ochtendse wind en de statige rust van de rivieren in het creëren van haar cultuur.

Het is een ideale stad om toe te voegen aan uw rondreis door Cuba als je begint uit Havana en ga naar het oosten of als u komt uit het oosten en richting Havana gaat. En het is een zeer handige stad als je vliegt naar de luchthaven van Varadero, omdat de stad ligt op slechts 15 kilometer afstand van deze luchthaven.

Cuba bezienswaardigheden matanzas mapa cuba

Tip van Cuba4all Reizen: Verblijf in casas particulares in Matanzas die normaal gesproken veel goedkoper zijn dan een verblijf in Varadero.

 

Matanzas bezienswaardigheden top 11

 

1.- La Ermita d Monserrate:

De bouw van de Hermitage is gestart op 8 september 1871, maar werd pas voltooid in december 1875. La Ermita de Monserrate is een kleine kerk en het ontwerp is geïnspireerd op het klooster van Catalonië.

 

2.- San Severino Castle:

Ten noordoosten van Versalles ligt dit formidabele fort gebouwd door de Spanjaarden in 1735 als onderdeel van de verdediging van Cuba. Slaven kwamen hier in de boten aan in de 18e eeuw en later werden Cubaanse patriotten opgesloten binnen de muren – en soms ge-executeerd. San Severino bleef een gevangenis tot de jaren 70 en in recentere tijden is het uitgegroeid tot een eenvoudig museum met als thema de slavernij; Museo de la Ruta de los esclavos.

 

3.- Morrillo Kasteel:

Het El Morillo kasteel is een klein fort gebouwd in 1720 aan de monding van de rivier Canimar om het gebied tegen aanvallen van piraten te beschermen. Tussen 1776 en 1807 werd het herbouwd.
Het huidige uiterlijk van El Morillo dateert uit 1830.

 

4.- Bellamar Grotten:

De rondleiding door de Bellamar grotten begint met een bezoek aan een enorme grot, met ontzagwekkende structuren van stalagmieten en stalactieten die van de grond tot het plafond zijn “gegroeid”. Vervolgens daal je af naar de Bellamar grotten langs smalle gangen en door brede grotten. De mooie schittering van natuurlijke kristal formaties zijn zeker een bezoek waard. Gidsen moedigen bezoekers aan om te drinken uit de natuurlijke bronnen in de  Bellamar grotten: “Fontein van de Liefde” en “Fontein van de Jeugd”.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

 

5.- Coral strand:

Het is een koraalrif van meer dan 5 km langs de baai, naast Carbonera stad en dicht bij de luchthaven Varadero. Er zijn meer dan 30 verschillende soorten koraal. Kleine grotten en veel vissen die nu eten uit de handen van de toeristen. Je kunt er mooi snorkelen en duiken. Er zijn daar verhuurbedrijven voor de spullen.

 

6.- Natuurpark La Arboleda:

Een mooi park langs de rivier Canímar, met diverse voorzieningen en activiteiten zoals: begeleide wandelingen, kajakken, paardrijden, en een paar restaurants. Het is een geweldige plek om een dagdeel door te brengen.

 

7.- Sauto Theater:

Eén van de meest prominente negentiende-eeuwse Cubaanse theaters. Bevat interessante muurschilderingen. Een neoklassiek architectonisch juweel. Geopend in 1863 en uitgeroepen tot Nationaal Monument. Het uitgekiende ontwerp zorgt voor een uitstekende akoestiek. Het is een podium voor ballet, opera, operette, concert muziek, variété en drama, waarvan vele gezelschappen met een aanzienlijke nationale en internationale reputatie. Het was het werk van de Italiaanse architect Daniel Dal’Aglio, die ook de fresco’s in het gebouw heeft geschilderd.

 

8.- Farmaceutische Museum

Deze Franse apotheek is de enige in zijn soort die wereldwijd nog zo puntgaaf bewaard is gebleven. Je vind er vele oude instrumenten om medicijnen te produceren, evenals een prachtige collectie met de hand versierde porseleinen flessen . Je kan oude receptenboeken inzien met meer dan een miljoen originele formuleringen, en een bronzen medaille gewonnen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1900.

 

9.- Stadscentrum:

Tegenwoordig biedt de stad een interessant nachtleven. Ontmoet de kunstenaars of luister naar wat Bembe drummers in de Marina-buurt, bijvoorbeeld in het ACAA, en je zult al snel vaststellen dat de grootste aantrekkingskracht van Matanzas de mensen zijn. Een trots en poëtisch volk, met een eigen sfeer en cultuur.

 

10.- Brandweerkazerne:

Het gebouw is momenteel deels in gebruik als museum. Het is een prachtig neoklassiek gebouw wat goed aantoont dat Matanzas zo’n 100 jaar geleden erg welvarend was. Naast de moderne brandweerwagens zijn ook de oude modellen te bewonderen.

 

11.- Canímar Rivier:

Op de Canimar rivier kun je een ontspannen vaartochtje maken en genieten van de weelderige vegetatie en de rijke fauna aan de oevers.

Zoals je ziet zijn er veel bezienswaardigheden in Matanzas, en hoef je je zeker niet te vervelen. Dus mocht je reis door Cuba je langs Matanzas voeren, stop dan zeker om wat van bovenstaande attracties te bezoeken.

Vergeet niet om je commentaar achter te laten en met je vrienden te delen.

Un saludo y hasta la vista!

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom