Bezienswaardigheden Trinidad

Cuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen Trinidad
Cuba bezienswaardigheden Trinidad centrum

Beste reistijd Trinidad

Trinidad is beter te bezoeken tijdens de maanden november tot en met april. Er valt dan de minste regen, je vermijdt het orkaan seizoen en de temperatuur is aangenaam.

wat te zien en wat te doen

ontdek Trinidad

Trinidad ligt in het centrum van Cuba en was het derde dorp gesticht door de Spaanse veroveraars in 1514, en heeft tot de dag van vandaag de authenticiteit van de 16e eeuw bewaard. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. In 1988 uitgeroepen tot Unesco World Heritage.

De pittoreske huizen, geplaveide straten, “San Fransisco kerk”, het “Plaza Mayor”, het restaurant “El Jigue”, en nog veel meer historische gebouwen maken Trinidad één van de mooiste steden van Cuba. In de geplaveide straatjes waan je je in het verleden. Een wandeling door het mooie centrum is een unieke ervaring. Camera mee!

Bezienswaardigheden van Trinidad

Wat te zien en wat te doen

Wandelen door het historische centrum. Je vindt een breed scala aan architectuur die de tand des tijds zeer goed hebben doorstaan.

“Plaza Mayor” is de hart van het historische Trinidad. De gebouwen rond het plein dateren uit de 18e en 19e eeuw en behoorden tot rijke landeigenaren. Op dit plein vindt je het uitstekende en gastvrije Restaurante Plaza Mayor. Een koloniale plek met typisch Cubaanse gerechten, en traditionele lokale live muziek.

 “Palacio Brunet” is het huis van kapitein Felipe Santiago de Silva in originele architectuur uit 1741. De 14 zalen tonen de koloniale sfeer van die tijd en de luxueuze verzameling kunstwerken die de bewoners uit Europa importeerden. De meubelen werden meestal gemaakt op Cuba zelf. Het paleis heeft een Andalusische binnenplaats, die in zijn tijd werd beschouwd als de mooiste in het Caribisch gebied.

Gebouwd in 1813 door Franciscaner monniken.

Was één van de grootste suikergebieden. De vallei had 13 haciendas, waarvan sommige nog in originele industriële staat.

Een hacienda die je kan bezoeken is “Manaca Iznaga”. Je komt daar veel te weten over de zeden van die tijd.

Op 4 km van “Manaca Iznaga” is ook hacienda “Guachinango”, een boerderij uit de laat 18de, vroeg 19de eeuw, te bezoeken. Daar leefde twee Duitse families “Meyer” en “Fisher”, die zich wijdden aan fruit- en veeteelt. “Guachinango” is een deel van “Valle de los Ingenios”.

Een bar vernoemd naar een typisch Cubaanse cocktail: “La Canchánchara”, met brandewijn, honing en citroen. Genietend van dit lekkere drankje kan je naar live Cubaanse muziek luisteren.

Voor strandliefhebbers ligt op 5 à 10 auto-minuten het strand “La Boca”, “Península de Ancón” en “María Aguilar”

Natuurpark “Topes de Collantes”, op 20 km van Trinidad.
Dit ecologische reservaat ligt 800 m boven zeenivo en je vindt er een verscheidenheid aan onvergetelijke bezienswaardigheden zoals de watervallen “Salto del Caburní”. Deze regio heeft een ander microklimaat dan de rest van Cuba met temperaturen variërend tussen 16 en 25°C. Hierdoor en door de relatieve geografische isolatie leeft 45% van de inheemse vogels hier.

Veel muziek op straat.

‘s Avonds kan je genieten van een lekkere “salsa” in “Casa de la Música” en/of de disco “La Cueva” vergezeld van een “Mojito” of “Cuba Libre”.

Tour per fiets door de hele stad met bezoek naar alle mooiste plekjes.

Tour per paard door de hele stad met bezoek naar alle mooiste plekjes.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist
Cuba tailor trips. Ggto logo.