Bezienswaardigheden Santiago de Cuba

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Santiago de Cuba Boniato uitzicht
Cuba bezienswaardigheden Santiago de Cuba Fort

Beste reistijd Santiago de Cuba

Santiago ligt tussen de bergen en dat betekent dat de temperatuur in de warmste maanden (juni tot augustus) oplopen kunnen tot zo’n 40 graden. Is het dus aan te raden om de stad buiten deze maanden te bezoeken, tenzij je goed tegen hitte kunt.
Het is ook af te raden een bezoek tijdens de maanden september en oktober in verband met het orkaan seizoen.

wat te zien en wat te doen

ontdek Santiago de cuba

Santiago de Cuba is de tweede grootste stad van Cuba. De gunstige geografische ligging in het oosten, maakte dat het de eerste hoofdstad van Cuba was, van 1515 tot 1556.
Het is ook bekend als de “Helden-stad”, door de steun bij de bevrijding tijdens de oorlogen van de Cubanen.

Bezienswaardigheden van Santiago de Cuba

Wat te zien en wat te doen

Ook bekend als “Castillo del Morro” is een militaire vesting, gebouwd in 1638 om de stad te verdedigen tegen eventuele aanvallen vanuit zee. Diverse renovaties waren nodig na de aardbevingen van 1758 en 1766. Wegens de zeer goede staat waarin het kasteel verkeert, is het Unesco World Heritage.

Uit 1868 is de derde begraafplaats officieel gebruikt in Cuba. Heeft kunstwerken van o.a. graniet en marmer. Vanwege zijn historische en architecturale rijkdom een must voor elke toerist.

Is de thuisbasis van de Spaanse veroveraar en de eerste gouverneur van Cuba, Diego Velázquez, die de eerste zeven steden van Cuba stichtte. Deze residentie uit de 16de eeuw, is het oudste gebouw op het eiland en tevens één van de oudste in de Amerika’s. Het huis is nu een historisch museum en zeker een bezoek waard.

Een belangrijk gebouw in de Cubaanse revolutionaire geschiedenis. Het was het militaire hoofdkwartier van generaal Batista, die Cuba onder zijn dictatuur had. In dit gebouw werd de strijd tegen deze dictatuur begonnen op 26 juli 1953. Die eindigde op 1 januari 1959 met het begin van de Cubaanse revolutie.

Is een groot nationaal park op 20 km van Santiago de Cuba. Een oppervlak van 84.600 hectare en is uitgeroepen tot World Biosphere Reserve door UNESCO. Je vindt er beschermde natuurgebieden, koffieplantages en diverse andere bezienswaardigheden:

La Gran Piedra” in de “Sierra Maestra”, een bergketen in het zuidoosten van Cuba, in de provincie Santiago de Cuba. Het is een vulkanische rots van 70.000 ton op 1225 m boven zeenivo. Het is de op 2 na grootste rots ter wereld en opgenomen in het Guinness Book of Records. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht op de provincie Santiago de Cuba.
Valle de la Prehistoria: heeft 227 levensgrote sculpturen van dinosauriërs en prehistorische dieren.
Granjita Siboney. Hier verbleven de aanvallers van het “Cuartel Moncada” onder leiding van Fidel Castro, de avond van 26/07/1953.
Museo del Transporte Terrestre met 2500 miniatuur replica’s van auto’s.
Aquarium, heeft een onderwater tunnel van 30 m diep en een dolfinarium.
Laguna Baconao: is een reproductie van een dorp van de stam van de “Taínos”. Er is daar ook een restaurant gespecialiseerd in vis.

Voor een mooie show kan je naar “Tropicana Santiago”. Een avond lang lekker dansen.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist
Cuba tailor trips. Ggto logo.