Bezienswaardigheden Santa Clara

Cuba bezienswaardigheden Che
Cuba bezienswaardigheden Santa Clara Che souveniers

wat te zien en wat te doen

ontdek Santa Clara

Een stad met een rijke historie uit de 20ste eeuw. Veroverd door de militaire commandant Ché Guevara in december 1958, tijdens de revolutie onder leiding van Fidel Castro tegen de regering van Fulgencio Batista.
In Santa Clara vind je het “Ernesto Ché Guevara” monument, een eerbetoon aan zijn strijd voor de onafhankelijkheid van Cuba, en nu een van de belangrijkste toeristische trekpleisters.
Ten noorden van de stad liggen de noordelijke eilandengroep, een belangrijke toeristische bestemming en in het zuiden ligt het “Guamuhaya” massief, bestaande uit de “Escambray” Bergen, terrein gebruikt door de patriotten van het eiland.

Bezienswaardigheden van Santa Clara

Wat te zien en wat te doen

Naast het museum over het leven van deze Cubaanse held, is er ook een mausoleum met de resten van de prestigieuze guerrilla Ernesto Guevara samen met 29 kameraden die omkwamen bij een gewapende opstand in 1967 in Bolivia.

Elke maandag is gesloten.

De trein zat vol wapens die in handen kwamen van de Revolutie. Deze slag wordt algemeen gezien als een beslissende factor in het omver werpen van Batista.

Het is er rustig, kent een prachtige natuur en mooie koraalriffen voor de kust. Een heerlijke plek om even weg van alles te zijn en tot rust te komen. Zeer geschikt als uitvalsbasis voor duikliefhebbers of snorkelfans.

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist
Cuba tailor trips. Ggto logo.