Bezienswaardigheden Baracoa

Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Baracoa Parque Humboldt
Cuba rondreis Het andere deel van Cuba Baracoa huisje en boot

wat te zien en wat te doen

ontdek Baracoa

De stad is bekend als “Primaat”, ligt in Guantánamo, de meest oostelijke provincie van Cuba. De stad werd opgericht in 1511 onder de naam “Nuestra Señora de la Asunción de Baracoa” (Onze Lieve Vrouw van de Hemelvaart van Baracoa) door de Spaanse veroveraar Diego Velázquez. Het is de oudste nederzetting van de Spaanse kolonisten, en herbergt het eerste bisdom van Cuba.

In een glazen kast met een zilveren voetstuk wordt “Cruz de la Parra” bewaard, een Christelijk symbool dat Christofer Columbus meebracht op zijn eerste reis. Baracoa heeft ook prachtige natuur, zoals de rivier “Toa” met zijn talrijke watervallen, o.a. “The Saltadero” van 17 m hoog, en de bergen van “El Yunque”. In de omgeving groeien veel kokospalmen, cacao en bananenplanten. Je mag zeker een echte lokale cucurucho niet missen: een hoorn gemaakt met de bladeren van kokosnootpalm die bestaat uit kokosnoot snoep met honing – erg typisch van deze regio. Baracoa werd uitgeroepen tot Nationaal Monument wegens haar interessante historie.

Bezienswaardigheden van Baracoa

Wat te zien en wat te doen

Was het tweede fort gebouwd na een koninklijk besluit. In de 18de en 19de eeuw maakte het deel uit van het verdedigingssysteem om het strand en “Ensenada de Miel” te beschermen tegen eventuele buitenlandse aanvallen.

Is de meest waterrijke en één van de best bewaarde rivier van Cuba. Omringd door de meest onaangetaste tropische bossen van het Caribisch gebied is dit een belangrijke ecologische regio.

 Een natuurpark tussen de provincies Holguín en Guantánamo, 20 km van Baracoa. Is vernoemd naar de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt, die Cuba bezocht in 1800 en 1801. Heeft een bewonderingswaardige biodiversiteit, ideaal voor wandelingen en om de complexe geografie te ontdekken.

Op 20 km ten noorden van Baracoa, omringd door vegetatie. Een ideale plek voor strand-liefhebbers om te ontspannen en te genieten van het kristalheldere water

Bouw je eigen reis op maat en ontdek het authentieke cuba
Rondreizen Vakanties Cuba Barbara
Bárbara Díaz
Cuba Reis Specialist