Binnenkort ontvangt Cuba je weer met open armen

rondreizen op maat Cuba cover

Heropening van nationaal en internationaal toerisme in Cuba

Cuba begint met een geleidelijke heropening van nationaal en internationaal toerisme in fasen. Vanaf 18 juni gaat de recreatie-industrie weer open voor nationale vakantiegangers en vanaf 1 juli voor buitenlandse toeristen.

Tijdens deze eerste fase blijven Havana, de hoofdstad van Cuba, en Matanzas nog gesloten, omdat daar nog steeds actieve Covid-19 besmettingen zijn.

Vanaf 1 juli kunnen buitenlanders die het eiland bezoeken alleen de Cayos -eilanden bezoeken: Cayo Largo, Cayo Coco – Guillermo, Cayo Cruz en Cayo Santa María (noord-centraal). Ze kunnen de rest van het land niet bezoeken. Ze mogen wel auto’s huren binnen de cayos en desgewenst excursies maken op deze eilanden. Maar de meeste bezoekers van de eilanden houden het bij genieten van de directe omgeving van de all-inclusive hotels. 

Havana per bicitaxi

Beschermingsmaatregelen toegepast

In de loop van de drie fasen, worden beschermingsmaatregelen toegepast, waaronder temperatuurregeling, en constante reiniging van oppervlakken, accommodaties, restaurants, enz. Daarnaast worden er maar 30 tot 50% van de normale capaciteit van de ruimtes gebruikt in zwembaden, liften en restaurants. Er moet een afstand van 1,5 meter worden aangehouden tussen ligstoelen op het strand en het gebruik van mondkapjes is verplicht.

De hotels hebben medische teams en epidemiologen om controle te houden, en indien nodig, werknemers of toeristen te testen, en transfers en tijdige ziekenhuisopnames te regelen.

Bij aankomst op het eiland worden buitenlandse toeristen gevolgd door middel van een real-time coronatest om mogelijke infecties van Covid-19 te identificeren.

De faciliteiten die heropenen, zowel hotels als nationale campings, moeten een certificering hebben met de naam Toerisme, Hygiënischer en Veiliger (T + HS), verleend door controleteams van de overheidsinstanties Mintur en de Minsap.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten, tips en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis onze Cuba Reisgids

Nog niet mogelijk om een rondreis te maken door Cuba

In de loop van deze eerste etappes is het niet mogelijk om een rondreis te maken door Cuba, zoals we gewend zijn met onze georganiseerd rondreizen op maat waarmee je het authentieke Cuba kunt leren kennen. Dit is en blijft wel ons belangrijkste doel. Je kunt ook niet verblijven in privéwoningen (casas particulares) om onze cultuur echt te leren kenen. En je kunt ook geen gebruikmaken van klassieke Amerikaanse auto’s met chauffeur. Het is een vreemde tijd, hè? Een periode van uitdagingen die we niet zagen aankomen.

Vanaf 1 juli kun je echter al genieten van een ontspannen vakantie in een all-inclusive hotel in een van deze cayos van Cuba. Geniet van prachtig transparant, turkooisblauw water en fijn zand, geniet van talloze wateractiviteiten die de faciliteiten je bieden en laat deze moeilijke periode even los.

Heb je interesse in een vakantie op de een cayos-eiland in Cuba in een all-inclusive hotel, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima,

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een praktische reisgids naar Cuba.

We houden ook niet van SPAM. Afmelden kan altijd makkelijk met een klik. Hier vind je onze privacy beleid.

Cuba tailor trips. Ggto logo.