Cuba Reis Specialist

Authentieke Cuba Rondreis “Special Offer” per huurauto

auto huren VIA-Peugeot 301

Authentieke Cuba Rondreis 

Special Offer

Autoreis met verblijven in kleinschalige hotels afgewisseld met verblijven in goede Cubaanse B&B’s door het Westen en Midwesten van Cuba. De reis wordt afgesloten met 2 nachten aan het prachtige strand van Varadero! 

SPECIAL OFFER!

Het gaat hier om een rondreis, waarbij de diverse onderdelen tegen speciale tarieven zijn gecontracteerd. Het is daarom ook niet mogelijk van betreffende hotels af te wijken, behalve het laatste hotelverblijf. Een meerprijs zal bekend worden gemaakt, indien voor een ander hotel wordt gekozen.

De namen van de voor jullie uitgekozen Casas Particulares , worden na aanvaarding van het reisprogramma, aan jullie doorgegeven. Na akkoord worden deze definitief voor vastgelegd (indien niet accoord met één of meerdere Casas, is er nog de mogelijkheid om deze te wijzigen).

Vervoer

Huurauto - Ga zelf de weg op! Ontdek hoe mooi en veelzijdig Cuba is

Regio

West en Midden

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Accommodatie

Casas particulares en hotels

 
Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Havana

Je vliegt met de luchtvaartmaatschappij van jouw keuze naar Havana of Varadero. Na aankomst wordt je in een heuse Cubaanse oldtimer naar het hotel in Havana gereden, waar je verblijft in het koloniale kleinschalige hotel Armadores de Santander****, op basis van logies en ontbijt.

Accommodatie bij *Armadores de Santander**** (3n)

Reisgids Cuba vliegtuig
Luchthaven Jose Marti in Havana heropent
Dag 2 – 3: Havana

Havana is ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribische gebied. Indien u nog nooit in Havana bent geweest, is het wellicht een idee om als eerste kennismaking met de stad, u een aantal uren rond te laten rijden in een Amerikaanse Klassieker uit de ’50-er jaren. Je krijgt zo een goede eerste indruk van Havana’s stratenstelsel en de verschillende wijken van deze stad met ongeveer 2 miljoen inwoners.
Ook kunt je onder leiding van een Engels sprekende gids een wandeling maken door Oud-Havana.

Wij organiseren één of beide excursies graag voor je en kunnen je hier op aanvraag uitgebreider over informeren.

In de middag van dag 3 haalt u de auto op, zodat u de volgende morgen direkt na het uitchecken, kunt wegrijden.

Dag 4: – Havana – Viñales ca. 190 km

Vanochtend begint u aan uw autorondreis. Voordat je aankomt in Viñales, kun je eerst de provinciehoofdstad  Pinar del Río bezoeken. Hier kun je een bezoek brengen aan een sigarenfabriek of een lokatie bezoeken waar een lokaal bekende likeur wordt geproduceerd.

Aangekomen in Viñales verblijft u twee nachten in hotel Los Jazmines*** op basis van logies en ontbijt. Dit hotel is gelegen bovenop een heuvel en biedt prachtige uitzichten op de betoverende Viñales vallei.

Vinales Cuba Vinales Valley
Cuba bezienswaardigheden Viñales Excursies
Dag 5: Viñales 

U kunt deze dag in Viñales diverse leuke activiteiten ondernemen. Zo kan er een paardrij- of wandeltocht o.l.v. een gids gemaakt worden door de omliggende tabaksplantages, waarbij een kopje Cubaanse koffie bij een tabaksboer niet mag ontbreken. Verder behoort een onderaards boottochtje door de ‘Grot van de Indiaan’ tot de mogelijkheden. Cuba’s grootste onderaardse grottenstelsel bevindt zich ook in de buurt. Hier kan men afdalen onder leiding van een gids, inclusief mijnwerkershelm met zoeklicht erop. Heel interessant is het om zelf met de auto naar Cueva de los Portales te gaan. 

In dit grottencomplex hield Ché Guevara zich schuil ten tijde van de Cubaanse rakettencrisis van 1962. Een lokale gids vertelt u de ins en outs over Ché’s toen geheime verblijfplaats.   

Dag 6: Viñales – Palma Rubia —-> Cayo Levisa ca. 70 km

Het is ongeveer een uur rijden naar de haven van Palma Rubia, van waaruit je met de boot (half uurtje) wordt gebracht naar het Bounty-eilandje Cayo Levisa. Hier verblijf je voor 1 nacht op basis van 3 maaltijden per dag (bij elke maaltijd is een softdrink of zwak alholisch drankje inbegrepen). Dit kleinschalige hotelcomplex bestaat uit bungalows met balkon of terras. Naast een receptie en een winkeltje draait hier alles om relaxen, relaxen en nog eens relaxen. Vanaf je bungalow ben je binnen een paar tellen op het prachtig fijnwitte strand! Er is een duikschool, waar je duiken kunt reserveren of snorkeluitrusting kunt verkrijgen en er zijn tevens diverse watersportmogelijkheden

Cuba sites of interest Soroa - Las Terrazas waterfall
Dag 7: Cayo Levisa —> Palma Rubia – Las Terrazas 200 km

De eerste boot die weer terugvaart naar Palma Rubia, vertrekt om 09:00, maar je kunt evt ook de volgende boot nemen van 12:00. Vanaf Palma Rubia is het zo’n 3 uurtjes rijden naar de volgende bestemming, Las Terrazas natuurgebied. Hier breng je 2 nachten door in een bijzondere ecolodge: hotel Moka***+ o.b.v. logies + ontbijt.

Natuurpark Las Terrazas is ontstaan door een in de jaren ’70 succesvol verlopen herbebossingsproject. De lokale gemeenschap is ontstaan uit de werknemers die toen bij dit project betrokken waren. 

Er is hier een stuwmeertje waarin gezwommen kan worden en waar kabels overheen zijn gespannen waarlangs u een canopy tour kunt maken van boomtop tot boomtop vanwaar mooie uitzichten op het landschap beneden. In de nabijgelegen rivier San Juan kan ook gezwommen worden. Verder zijn er diverse (ruïnes van) 19de eeuwse Franse koffieplantages in de buurt. Om deze te bezoeken en om meer te weten te komen over de rijke plaatselijke flora en fauna, kan een daarin gespecialiseerde gids worden geboekt, die hierover vertelt al wandelend langs één van de mogelijke routes.
Grenzend aan Las Terrazas natuurpark ligt een ander natuurpark: Soroa. In Soroa kan gezwommen worden bij een grote waterval en hier in de buurt kan een bezoek gebracht worden aan Cuba’s grootste orchideeënkwekerij.

Dag 8: Las Terrazas

Een aanrader in natuurgebied Las Terrazas, is het maken van een Canopy-Tour! Via 6 stalen kabels, maak je een prachtige panoramische tocht van in totaal 1.600mtr. (het langste Canopy trajekt van Cuba!). Het startpunt is bij het boothuis (Casa de Botes). Ook kan er gekozen worden voor diverse wandel- en trekkingtochten door de natuur o.l.v. een Engels sprekende gids. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen van de diverse excursies en kunnen deze op verzoek voor u bijboeken.

Cuba Viajes cicuitos La isla de tus sueños Las Terrazas
Cuba bezienswaardigheden - Playa Larga
Dag 9: Las Terrazas – Playa Larga 251km

Na het ontbijt vertrek je naar de volgende bestemming: Playa Larga. Deze bestemming is nog niet zo toeristisch ontdekt en buiten een paar mooie zandstranden in de plaats zelf en de nabije omgeving, kan er vanaf diverse lokaties in de buurt prachtig gesnorkeld en gedoken worden (bij de duikcentra kun je de benodigde uitrustingen huren en duiken reserveren). Maar er zijn ook vogelreservaten in de buurt die bezocht kunnen worden en op ong. 10km van Playa Larga, kan er vanaf het plaatsje La Boca een (snel-)boottocht worden gemaakt naar een eilandengroep midden in een groot meer: Guamá. 

Hier staat een replica van een indianendorp, zoals dat eruit gezien moet hebben, toen de oorspronkelijke bewoners (de Tainos indianen) nog heer en meester waren in dit land. In La Boca zelf kunt u een krokodillenfarm bezoeken en hier, indien gewenst, in het nabijgelegen restaurant ook een krokodillenvlees gerecht bestellen.
In Playa Larga breng je 2 nachten door in een goede Casa Particular o.b.v. logies + ontbijt.

Dag 10: Playa larga
Cuba bezienswaardigheden - Playa Larga
rondreizen op maat Cuba Grupo Cienfuegos
Dag 11: Playa Larga – Trinidad 200km

Vanaf Playa Larga is loopt de mooiste weg langs de kust oostwaarts. Je passeert hierbij eerst de Varkensbaai, beroemd geworden door de succesvol afgeslagen invasie (1961) van de door de CIA gesteunde Cubaanse ballingen. Hier staat een museum ter nagedachtenis aan dit gebeuren. Verder gaat de route naar Cienfuegos, waar de lunch doorgebracht kan worden en heb je de gelegenheid het centrum van deze mooie Frans koloniale stad te verkennen.
Ook tussen Cienfuegos en Trinidad loopt een mooie kustweg dat deels direct langs de kustlijn loopt.

Aangekomen in Trinidad, verblijf je voor 2 nachten een goede Casa Particular nabij het historische centrum van dit stadje, o.b.v. logies + ontbijt.

Dag 12: Trinidad

Trinidad is in 1514 door de Spanjaarden gesticht en het koloniale deel ervan lijkt inderdaad eeuwen te hebben stilgestaan. Geen wonder dat deze stad valt onder het Wereld Cultureel Erfgoed van UNESCO.
In en nabij Trinidad zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken. Wij informeren u t.z.t. graag over alle mogelijkheden.

Cuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen Trinidad
Cayo Levisa - aantrekkelijke plekken om te snorkelen in Cuba
Dag 13: Trinidad – Varadero 200km

Het is aan te raden direct na het ontbijt te vertrekken naar de eindbestemming van de dag: Varadero. Zodoende kan er in Santa Clara een (lunch-)stop worden gemaakt en is er de mogelijkheid het Mausoleum van Ché Guevara te bezoeken alsmede de troepentransport- en munitietrein “El tren blindado”, die door de rebellen tot ontploffing werd gebracht in de laatste dagen van de regering van dictator Fulgencio Batista. Hierdoor lag de weg naar Havana definitief open en werd de Revolutie op Nieuwjaarsdag 1959 een feit.

Varadero is Cuba’s bekendste strandbestemming en is een schiereiland met zo’n 20 km aan langerekt mooi wit strand.
Je levert de auto af ergens in de buurt van het hotel en wordt door de autoverhuurder gebracht naar je hotel.
Je verblijft hier 2 nachten in hotel Tuxpan o.b.v. All-Inclusive.

Dag 14: Varadero

Je kunt vandaag een mooie zee excursie maken met een (reuze-) catamaran of een dagtocht waarbij jezelf een 4×4 Jeep bestuurt (informatie hierover sturen we je graag op), maar je kunt ook onder het genot van een heerlijke cocktail lekker relaxen aan het mooie strand van Varadero en alle gedurende de rondreis opgedane indrukken nog eens de revue laten passeren.

Cuba sitios de interes Varadero playa de Varadero con hermosa agua azul
Reisgids Cuba vliegtuig
Dag 15: Varadero – luchthaven Havana

Helaas is er een einde gekomen aan deze mooie rondreis.
Ongeveer 6 uur voor vertrek van je vlucht vanuit Havana of ong. 3 uur voor je vertrek vanuit Varadero wordt je opgehaald en met een bustransfer naar het vliegveld gebracht in aansluiting op de terugvlucht.

Reisplan aanvragen? Stuur ons je opmerkingen

Nog vragen?

+31(0) 640174691
Bel ons gerust. We staan voor je klaar!

Vrijblijvend Reisvoorstel

Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Formulier

Ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Maak nu online een afspraak bij je thuis (We komen graag bij je thuis)
Afspraak Formulier