Auto huren Cuba

Zelf rondrijden met een huurauto over Cuba?

Een auto huren tijdens je vakantie geef je natuurlijk veel vrijheid. Dan kun je je vakantiebestemming in je eigen tempo ontdekken.
Jij beslist wanneer te stoppen, weer doorgaan, enz. Je rijdt zelf. Lekker toch?
Echter in Cuba is soms niet zo makkelijk. Een auto huren in Cuba kan je hoofdpijn bezorgen. Hier vertel ik je waarom.

Ten eerste het is belangrijk om te weten dat alle auto verhuurbedrijven eigendom zijn van de overheid. Ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto’s en de service.
Helaas werken overheidsorganisaties in Cuba niet altijd goed. De motivatie van de medewerkers is laag, door het lage salaris van ongeveer 30 USD / maand.
Vanaf het moment op je aankomt zie je vaak de chaos, zaken zijn slecht voorbereid, en meestal moet je lang wachten voor je uiteindelijk de auto krijgt. Soms meer dan 3 uur, en dat is natuurlijk niet leuk na een lange vliegreis van 10 uur.
Bovendien is het aantal auto’s dat Cuba beschikbaar heeft om te verhuren, veel minder dan aantal toeristen dat een auto wil huren. Dan is heel lastig beschikbaar auto’s te vinden.

De meeste huurauto’s komen uit China. Als ze nog nieuw zijn rijden deze auto’s nog okay, maar na een aantal jaar merk je dat ze niet de kwaliteit en betrouwbaarheid hebben die we in Europa gewend zijn.
Dit in combinatie met de slechte kwaliteit van de wegen in Cuba maakt het rijden met een huurauto in Cuba een heel avontuur.

auto huur Cuba sample

Onderhoud van de auto’s is minimaal en de onderdelen voor reparaties zijn moeilijk te vinden.

Bovendien is een auto huren in Cuba niet goedkoop. Je betaalt makkelijk 60 CUC per dag plus verzekering plus benzine.....

Als je geen Spaans spreekt dan wordt alles nog wat moeilijker.

Vergeet niet dat rijden in het donker niet is aan te raden. Er is weinig verlichting, wegen zijn soms heel slecht en iedereen is toegestaan op de weg, ook paarden, fietsen, mensen...

Ook moet je goed opletten waar je de auto parkeert in de nacht. Soms kan het gebeuren dat de volgende ochtend de wielen van de auto missen!

Onze ervaring met huurauto’s is op dit moment geen goede, en dat is de reden waarom wij geen huurauto in Cuba aanbieden.
In plaats van een auto te huren, bieden we de mogelijkheid om een rondreis per oldtimer te maken, inclusief een chauffeur die altijd tot je beschikking staat en de weg goed kent. Dan heb je de zekerheid dat je een goede service krijgt en kun je volop genieten van een onvergetelijke reis.
Bovendien gaan de verdiensten rechtstreeks naar de chauffeur en de eigenaar van de auto, en niet naar de overheid.

Onze voorkeur gaat uit naar de samenwerken met lokale bevolking: eigenaars van oldtimers (chauffeurs), eigenaars van de casas particulares, lokale gids...Een unieke ervaring die biedt je een unieke kans om het dagelijks leven van de Cubanen te leren kennen.

Cuba specialist Chauffeur Ricardo

Op deze blog kun je nog meer informatie vinden over een auto huren in Cuba: huurautotips

Dus, nu ben je aan de buurt om te kiezen hoe wil je Cuba ontdekken! 😉

En jij? Heb je nog meer tips rondreis Cuba per auto? Zou je je ervaring willen delen?

Heb je nog vragen over Cuba, vakantie naar Cuba, onze rondreizen of onze diensten?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ben je al ingeschreven op onze nieuwsbrief?
Dan ben je meteen op de hoogte met onze laatste blog berichten.
Bovendien laten we je weten over speciale acties, nieuws, enz. die niet altijd op de blog komt staan.

 

Un abrazo y hasta pronto!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *