7 tips voor een bezoek aan Cuba voor de eerste keer

bezoek Cuba Hotel Nacional
Enkele tips over jouw reis naar Cuba.

Reis naar Cuba

7 tips voor een bezoek aan Cuba voor de eerste keer

Om Cuba te begrijpen, is het verstandig je tijdig te verdiepen in de cultuur en geschiedenis van het land. Cuba4all Reizen geef je een aantal tips waarmee je Cuba beter kunt begrijpen en optimaal kunt genieten van je vakantie en reis naar Cuba.

Dan noem ik enkele belangrijke tips als je besluit om reizen naar Cuba voor de eerste keer te gaan.

1. Bereid je reis naar Cuba goed voor

Het eerste wat je moet doen is een visum regelen / aanvragen om toegang te krijgen tot het land. Het is niet ingewikkeld, maar wel handig om niet tot het laatste moment te wachten. Je kunt een visum aanvragen bij het dichtstbijzijnde Cubaans Consulaat.

Wij kunnen uiteraard ook met de visum (toeristenkaart) helpen.

Regel je Cuba visum
Je moet een kopie meenemen van de verzekeringspolis waarop is aangegeven dat eventuele medische kosten die kunnen ontstaan tijdens je verblijf in Cuba zijn gedekt.
Het kan zijn dat de Cubaanse autoriteiten je bij aankomst op de luchthaven in Cuba naar deze kopie vragen.

Controleer of er WiFi is op de plaats van uw bestemming. Internettoegang is niet vanzelfsprekend op het eiland. Je heeft mogelijk niet altijd toegang tot sociale netwerken, apps, e-mail of WhatsApp zoals je in Nederland gewend bent.

bezoek cuba

2. Neem contant geld mee

Het is verstandig om voldoende contant geld mee te nemen voor je reis naar Cuba. Credit cards die zijn uitgegeven door een Amerikaanse bank worden niet geaccepteerd in Cuba. Neem in geval van twijfel contact op met jouw bank.
In sommige winkels en restaurant in Cuba is het moeilijk om met creditcards of bankpassen te betalen. Daarom is contant betalen de eenvoudigste oplossing.

Je kunt het best Euros meenemen om in te wisselen voor CUC, de nationale munt van Cuba. Als je Amerikaanse dollars wisselt voor CUC, betaal je een boete van 10%.
Wissel eventuele overgebleven CUCs aan het einde van de reis weer in voor Euros, omdat je alleen in Cuba met CUCs kan betalen.

Reisgids Cuba geldzaken

3. Leer het land kennen

Ik raad je aan om in casas particulares (Bed and breakfast) te verblijven. Jouw gastgezin informeert je uit de eerste hand over de plaats waar je verblijft. Je krijgt de mogelijkheid om zo de cultuur en het leven van alledag te leren kennen. Tevens help je daarbij jouw gastgezin met een extra centje.

Klik op de link voor voorbeelden van casas particulares waarmee wij samenwerken.

CUBA TIP: zorg dat je een beetje Spaans kent als je verder gaat dan Varadero. Een Spaans taalgids boek is zeker een goede vriend ?

reis naar cuba floridita
4. Bescherm je tegen de zon en tegen muggen

Het hele jaar schijnt de zon erg fel in Cuba. Smeer je daarom altijd goed in tegen verbranden.

Het is ook verstandig om een soort muggen spray mee te nemen, vooral als je naar het platteland reist of ergens in de buurt van rivieren of dammen verblijft.

Cuba is een land waar ziekten als dengue (knokkelkoorts) goed onder controle zijn. Ook zijn er maatregelen om het Zika-virus te voorkomen. Het is altijd goed om contact op te nemen met jouw huisarts voor informatie en beschikbare vaccins.

reis naar Cuba revolutie plein
5. Bezoek de musea

In de hoofdstad van Cuba, Havana, vind je diverse interessante musea waarin je veel ontdekt over de cultuur en kunst van Cubanen en van andere nationaliteiten.

Het Museo de la Revolucion in oud Havana is een interessant Museum van de Cubaanse revolutie, zoals honderden wapens, machines die zijn gebruikt in de stijd tegen Fulgencio Batista in de jaren ’50, de rakettencrisis of de invasie van de Amerikanen in de Varkensbaai.

Breng ook een bezoek aan het Nationaal Museum voor Schonen Kunsten met een verscheidenheid aan klassieke en hedendaagse kunstwerken, gevestigd in twee gebouwen. Er zijn vele andere musea in de historische wijk van oud Havana, en ongeveer 20 minuten ver van Oud Havana vind je nog het museum van Hemmingway.

Ga via de tunnel van Havana naar de andere kant van de baai voor een bezoek aan het Castillo del Morro of het “Fort van San Carlos de la Cabaña”, gebouwen die meer dan 300 jaar oud zijn, een hoge historische waarde hebben en ze zijn een van de oudste kastelen in Amerika. Elke avond is in het “Fort van San Carlos de la Cabaña” een ceremonie van een kanonschot om de stad te sluiten voor de nacht – een gebruik dat al eeuwen oud is.

Cuba bezienswaardigheden Playa Giron musea bezoekers

6. Wandelen over de Malecón de la Habana

Deze kilometers lange boulevard in Havana omringt de baai en laat je met volle teugen genieten van het uitzicht op de stad. Overdag zie je vissers en s’avonds komen paartjes en vrienden bijeen om te delen, zingen en te genieten van een drankje en de zeebries.
Het is een goede gelegenheid om te genieten van een parade van oude Amerikaanse voertuigen uit de jaren 1950 en tegenwoordig zeer beroemd.
reis naar cuba malecon

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

7. Ontsnappen aan de stad

Cuba is meer dan Havana. Je kunt zich gemakkelijk een week vermaken in de hoofdstuk van Cuba. Toch raad ik je aan om ook andere regio’s te bezoeken, zoals het westen van het land met zijn spectaculaire landschappen, geografie en tabaksplantages. Bezoek de prachtige stranden aan kristalhelder water met fijn zand, met mogelijkheden om te duiken en de fantastische koraalriffen te zien en een verscheidenheid aan vegetatie en fauna.

Bezoek Trinidad, uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco met meer dan 500 jaar van geschiedenis, met gebouwen uit die periode in uitstekende staat en nog veel meer.

Cuba4all Reizen, gevestigd in Nederland, is gespecialiseerd in Cuba Reizen op maat. Wij hebben jarenlange ervaring in rechtstreeks werken met de lokale bevolking, en het organiseren van rondreizen op maat zodat je meteen vanaf de eerste dan kunt genieten van een verrijkende en onvergetelijke vakantie in mijn land.

Extra Cuba tip:

Download de App Maps.me: Download de kaarten van Cuba voor offline gebruik.

Op onze homepage vind je aanvullende informatie over reis naar Cuba, advies, praktische informatie, de beste tijd van het jaar om te reizen, enz.

Aarzel niet om ons te contacteren als u vragen hebt. We zijn er om je te helpen.!

Un saludo a todos y hasta la próxima!

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cuba tailor trips. Ggto logo.