5 toeristische attracties van Cuba

Cuba fotografie rondreis Malecon zonsondergang

1- Steden

Cuba bezienswaardigheden en mooiste plaatsen Trinidad
ontdek Havana

De steden van Cuba bieden een grote diversiteit in architectuurstijlen.

Oud Havana verrast je met ruim 4 eeuwen oude stadsmuren, vestingwerken en Spaanse bouwwerken.

Het historische centrum van Camagüey is een ander voorbeeld van diversiteit. Het werd gevormd door een netwerk van pleinen, kronkelende straatjes en onregelmatige huizenblokken, wat zeer zeldzaam is in de koloniale steden van Latijns-Amerika.

Het dorp Trinidad heeft een van de mooiste en best bewaarde architectonische complexen in Amerika en een historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Cienfuegos is een andere stad die je niet mag missen als je van plan bent Cuba te bezoeken. De stad is gesticht door een Franse emigrant in 1819. Deze stad is een toeristische trekpleister met een homogene stedelijke kern op het gebied van architectuur, met klassieke gevels en slanke zuilen, en doet denken aan het negentiende-eeuwse Frankrijk van de stadsstichter.

Remedios is de achtste villa die in Cuba werd gesticht door Europeanen. In 1980 werd het historisch centrum uitgeroepen tot nationaal monument. Daar vind je verschillende voorbeelden van goed bewaard gebleven 17e-eeuwse Spaanse architectuur.

Santiago de Cuba is de tweede belangrijkste stad in ons land. Santiago de Cuba ligt in het zuiden en oosten van het eiland. De stad is getuige geweest van belangrijke historische gebeurtenissen sinds de tijd van de Spaanse kolonisatie.

Baracoa is de eerste stad die tijdens het koloniale tijdperk werd gesticht op het eiland Cuba. Gelegen in de provincie Guantánamo, ten zuidoosten van het eiland, staat deze stad bekend als de stad Primada omdat het de plaats was waar het eerste bisdom van Cuba werd gesticht.

Natuurlijk zijn er nog veel meer steden van toeristisch belang, maar de reeds genoemde zijn naar onze mening de belangrijkste.

2- Natuur

Momenteel wordt Cuba beschouwd als belangrijkste natuurlijke omgeving in het insulaire Caribische gebied in omvang, variëteit, niveaus van endemische en staat van instandhouding.

Met prachtige terrestrische en onderwateromgevingen die concurreren in verscheidenheid, schoonheid en kwaliteit, heeft het een zeer gevarieerd landschap met meer dan driehonderd natuurlijke stranden, ongeveer 4.195 eilandjes, valleien, bergketens, natuurparken en 6 biosfeerreservaten, waaronder overvloedig endemische soorten en enkele eigenaardigheden.

Cuba biedt je de mogelijkheid om excursies, wandelingen, rondleidingen en korte programma’s langs paden van valleien, bergen en bossen te maken om van een onvergetelijke buitenvakantie te genieten.

Onze aanbevelingen omvatten bijvoorbeeld de nationale parken van Guanahacabibes, Viñales, Cagüanes, Pico Cristal, Landing van Granma, Turquino en Alejandro de Humboldt, evenals de biosfeerreservaten: Sierra del Rosario, Cuchillas del Toa, schiereiland van Guanahacabibes, Baconao en Ciénaga de Zapata.

3- Stranden

Mooiste stranden Cuba Las Brujas
Cuba bezienswaardigheden Baracoa blauw strand

De stranden van Cuba zijn ongetwijfeld een van de belangrijkste attracties van Cuba met meer dan 300 km natuurlijke stranden met fijn zand, schoon, warm en kalm water. Bij de meeste stranden kun je uitstekend watersporten beoefenen.

Enkele van de stranden die we aanbevelen zijn:

  • Maria la Gorda, Cayo Levisa en Cayo Jutiás in het meest westelijke deel van Cuba, in Pinar del Río;
  • de oostelijke stranden in de stad Havana, Varadero,
  • Playa Larga en Playa Girón in Matanzas,
  • Cayo Santa María en Cayo Las Brujas ten noorden van Villa Clara,
  • Playa Ancón in Trinidad,
  • Rancho Luna in Cienfuegos;
  • Santa Lucia in Camaguey,
  • de stranden van Guardalavaca in Holguín
  • en de stranden van Baconao in Santiago de Cuba.


En hoewel hotelbronnen zich de meeste van de beste stranden van Cuba hebben toegeëigend, kun je nog steeds authentieke geïsoleerde paradijzen vinden. (Aarzel niet om contact met ons op te nemen ;-)).

4- Cultuur

Het Cubaanse culturele erfgoed is enorm en gevarieerd. Van kamermuziek tot de meest dansbare dansritmes.

Er zijn meer dan 250 musea, talloze kunstgalerijen en tentoonstellingshallen met waardevolle Cubaanse en internationale werken.

In Havana raden we je aan om het museum voor schone kunsten, museum van Cubaanse kunst, en museum van dans en museum van het historische centrum van de stad te bezoeken.

Cuba organiseert elk jaar verschillende filmfestivals, waaronder het Filmfestival in Gibara, Holguín, het Franse Filmfestival, een exponent van de beste filmografie van dit land en het Latijns-Amerikaanse Internationale Filmfestival dat in Havana artiesten en bioscoopbezoekers over de hele wereld verzamelt.

In het land zijn er meer dan 60 theaterzalen met doorlopende programmering, waaraan theatergroepen deelnemen die zowel nationale als internationale werken uitvoeren.
En, niet in de laatste plaats, kunnen we culinaire kunst toevoegen met smakelijke traditionele gerechten uit de Creoolse keuken die het gehemelte van veel mensen strelen.

5- Zijn mensen

Cuba fotografie rondreis mensen aan het dansen
Cuba rondreis Het Eiland van je dromen Vinales 5

Ondanks de slechte economische situatie in Cuba, luister je tijdens het lopen overal op straat naar muziek en in de bars hoor je de klassieke thema’s van Cubaanse salsa die het land een speciaal tintje geven.
Bij elke bar die je bezoekt, vind je een groep die Cubaanse muziek speelt om je nog meer te laten genieten van je mojito of je Cristal-bier.

Wij Cubanen zijn sociale en vriendelijke mensen die met iedereen kunnen praten.
Daarom raden we je ook altijd aan om in casa particular te verblijven, waar je extra mogelijkheden hebt om met Cubanen te communiceren.

De lokale bevolking is op zichzelf behoorlijk aantrekkelijk. De Cubanen hebben een aanstekelijke vreugde.

Dit waren onze 5 leukste attracties van Cuba. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Gracias y hasta la próxima.

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special Offer Geldend voor Verblijven t/m 31-10-2023

Beleef de vakantie van je droom