5 Mooiste stranden van Cuba die jij misschien nog niet kent

Mooiste standen van Cuba cayo jutias

5 van de mooiste stranden van Cuba die jij misschien nog niet kent

 

Ontdek mijn favoriete en meest bijzondere stranden van Cuba.

Een vakantie naar Cuba vol cultuur, natuur en historie kan je verlengen met een heerlijk verblijf aan éen van deze mooi stranden.
De temperaturen van het water bij deze stranden liggen rond de 25°C tot 28°C.

 

1. Cayo Jutías

Een onwaarschijnlijk prachtig strand met ongelofelijk helder water, dichtbij Viñales. ideaal om een heerlijk dagje te relaxen.

Als je even 10 minuten links of rechts loopt dan ben je bijna alleen op het strand. Dus een rustig privé-strand helemaal voor jou!

De natuur eromheen is prachtig met mangroves en palmbomen.

Regelmatig komen er mensen met etenswaren langs op het strand en er is ook een soort kiosk waar je eten en drinken kunt kopen.

Je kunt waterfietsen, roei- en motorboten huren. Er is ook een koloniaal restaurant met terras en authentiek dak.

In de zomermaanden zijn er ook grill-party’s op het strand. Er is ook volleybal mogelijk op het strand. Het is een supergezellig plek voor een dagje uit.

Mooiste standen van Cuba cayo jutias

 


2. María la Gorda

Het mooie strand van Maria la Gorda vind je in het uiterste zuid-westen van Cuba, op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Viñales.

Dit is een prachtig strand op een zeer rustige locatie. Dus als je echt wilt relaxen en alleen op het strand wilt liggen en snorkelen of duiken, dan moet je hier naar toe.

Er zijn meer dan 40 gezonken schepen in de buurt! Waarom? Maria La Gorda was een punt waar piraten wachtten op de Spaanse vloot vanuit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Een heerlijke plek vooral om te snorkelen en te duiken. De riffen zijn in perfecte conditie en er is veel variatie qua koralen en vissen. Niet alleen het duiken is geweldig maar ook het snorkelen. Je kunt vlak voor het gewone strand al vaak eagle rays zien zwemmen op het zand.

Mooiste stranden Cuba Maria Gorda

 

3. Playa Larga

Het ligt op zo’n twee uur rijden van zowel Havana als Trinidad, ongeveer halverwege tussen beide plaatsen. Playa Larga is nog niet ontdekt door het massa-toerisme. Het is een speciale locatie ver weg van de massa. Het is een strand buiten de gebaande paden.

De zee is turquoise en er zijn veel palmbomen op het strand. Ook is er een schitterend koraalrif wat echt een must see is voor duikers.

Mooiste stranden Cuba Playa larga

 

4. Playa Ancón

Playa Ancón is het strand van Trinidad en ligt op een 8 kilometer lang schiereiland. Het is een van het grootste en bekendste stranden van de zuidkant van Cuba.

Heerlijk voor een dagje strand.
Even relaxen, mooi strand, mooie zee. Mooi glooiend, lekker zwemmen. Barretje aan het strand. Even rust van al de geluiden (muziek) in Trinidad.

Links en rechts van je zie je struiken en bomen die soms doorlopen tot aan de zee, wat je het gevoel geeft dat je op een privé strand zit.

Mooiste stranden Cuba Ancon

 

5. Cayo Las Brujas (eiland De Heksen)

Cayo Las Brujas biedt een natuurlijk paradijs, prachtige stranden, en allerlei activiteiten.

Deze archipel ligt ongeveer twintig kilometer voor de kust en bestaat uit een keten van cayo’s (koraaleilandjes). Je bereikt het eiland via de ongeveer 50 kilometer lange tolweg die dwars door de zee is aangelegd. Het is een bijzondere ervaring om daar overheen te rijden.

Las Brujas is een geweldige plek om het ritme te verlagen, tot rust te komen en simpelweg te genieten van de natuurlijke omgeving.

De prachtige koraalriffen creëren perfecte snorkel en duiksites.

Mooiste stranden Cuba Las Brujas

Ben je ooit op een van deze prachtige stranden in Cuba al geweest?

Kun je nog andere prachtige stranden noemen? Laat het ons weten!

 
Bedankt voor het lezen en tot een volgende keer.

Saludos

Onze nieuwe artikelen nooit missen?

Deel dit bericht met je vrienden

Deel je Cuba reisfoto’s met ons!

We zijn ontzettend benieuwd naar jullie avonturen tijdens jullie reis naar Cuba. Deel dus vooral je foto’s met ons via de mail of via Whatsapp (tel.nr. 06-17 46 91) en laat ons ook gerust weten of wij de foto’s eventueel mogen hergebruiken. 

rondreizen cuba vakantie soroa salto
rondreizen op maat cuba oldtimer
Cuba bouwstenen Cuba Natuurparadijs groep snorkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cuba tailor trips. Ggto logo.